Powódź

Co ciekawe w niektórych umowach kredytów hipotecznych są zapisy, że jeśli wartość rynkowa nieruchomości spadnie o ponad 60% to bank ma prawo wypowiedzieć umowę- no patrząc na niektóre mniejsze miasta a zwłaszcza wsie po powodzi to :siuu:
Ciekawe o ile wzrośnie liczba upadłości...

Po 16 wróciliśmy na chatę, kąpiel, obiad, kawa i alarm, że puściły wały 20km od nas. No to ogień ze wsparciem, zatamowaliśmy co trzeba. Powrót do domu.
Ledwo buty ściągnąłem, znowu info, że przeciekają wały tym razem 10km od nas (tak jak szła fala tak pojawiały się problemy).
Zebraliśmy się z sąsiadem i bylismy tam w 10 minut a tam już dobre 300-400 ludzi :lol:
To w końcu z czystym sumieniem zawinęliśmy się do domu.

Teraz nocne czuwanie bo dzisiejsza noc będzie kluczowa.

IMG_3193.jpeg

Cały dzień jak cygan, worków często brakowało i szły z drugiej ręki, po węglu i chuj wie czym jeszcze.

Po 16 wróciliśmy na chatę, kąpiel, obiad, kawa i alarm, że puściły wały 20km od nas. No to ogień ze wsparciem, zatamowaliśmy co trzeba. Powrót do domu.
Ledwo buty ściągnąłem, znowu info, że przeciekają wały tym razem 10km od nas (tak jak szła fala tak pojawiały się problemy).
Zebraliśmy się z sąsiadem i bylismy tam w 10 minut a tam już dobre 300-400 ludzi :lol:

View attachment 108829

Cały dzień jak cygan, worków często brakowało i szły z drugiej ręki, po węglu i chuj wie czym jeszcze.
Szacun. Powiedz jak to wygląda "z wnętrza" jeśli chodzi o służby? Policja, wojsko, straż i inne. Są na miejscu i rzeczywiście pomagają z umocnieniami czy tylko pospolite ruszenie?

Szacun. Powiedz jak to wygląda "z wnętrza" jeśli chodzi o służby? Policja, wojsko, straż i inne. Są na miejscu i rzeczywiście pomagają z umocnieniami czy tylko pospolite ruszenie?
Straż działała z nami i wczoraj i dzisiaj. Bardzo dużo pomagali samą obecnością i zarządzaniem.
Wojsko działało, ale w innym miejscu to nawet się tam nie pchaliśmy. Ale podobno dobrze z tematem lecieli.

Policja z tego co widziałem to zabezpieczała już pod wieczór wały i mosty żeby ludzie się nie kręcili. Ta „turystyka powodziowa” to dramat. Normalnie wycieczki kurwa po 20 typa, pierdolone pizdeusze ”nowobogackie” i ich dupy z wózkami i dziećmi. Jebać.

IMG_3183.jpeg

Wczoraj brygada przyjechała.

A koguty z wozów strażackich to dzisiaj praktycznie nie milkną.

Ale generalnie służby to jakieś 5% całości zaangażowanych.
Ale nie ma co się dziwić. Tych miejsc potrzebujących jest od chuja.

View attachment 108829

Ekipa uderzeniowa :lol: ja właśnie wróciłem z Wojnowa, tam brakuje worków i piasku ale ludzi cały czas od chuja. Pewnie jakaś robota by się jeszcze znalazła ale musiałem pojechać na chatę się zregenerować i być gotowym jakby coś u mnie w gminie się działo w nocy. Spokojnego!

Dlaczego jak ich złapią nie deportują tych kurew?
Od razu do przekazania wojsku i na front.
Przecież odbiorą z podziękowaniem, bo zapotrzebowanie jak skurwysyn.
Jeśli natomiast to ruska kurwa, to też bym nazistom przekazał. I niech się nimi zajmą

Nie chce przesadnie drążyć, ale rozumiem, że nie jesteście w stanie przewidzieć z precyzją do 10-20 cm stanu wody. Różnica jest solidna. To ponad 30 cm. Rosło po północy, po godz. 2 i nadal rośnie. Jest inaczej niż osiem godzin temu sądziliśmy - zauważył premier Tusk.

Jest ! Ależ z niego twardziel ! Takiego właśnie twardego Niemca z ciężkim ołowianym płaszczem potrzebowaliśmy!! Ale ich zrugał, ależ to jest podgrzewanie wizerunku !!

Ekipa uderzeniowa :lol: ja właśnie wróciłem z Wojnowa, tam brakuje worków i piasku ale ludzi cały czas od chuja. Pewnie jakaś robota by się jeszcze znalazła ale musiałem pojechać na chatę się zregenerować i być gotowym jakby coś u mnie w gminie się działo w nocy. Spokojnego!
Na Jagodnie tak można by zrobić :fjedzia:

Jest git Panowie. Zalało to co miało zalać według prognoz. Poldery rozlane, ale domy u nas w gminie całe. Do przelania wałów brakuje jeszcze bardzo bardzo dużo a fala już za nami. Nic złego już nie powinno się wydarzyć.

Wrocław też raczej się obroni.

Wczoraj się tak zastanawiałem co teraz będzie z tymi wszystkimi workami z piachem. Ich są dziesiątki tysięcy tylko u nas w gminie. Do układania było dużo chętnych, wiadomo, ale do sprzątania tych chętnych to będzie pewnie 10% z tego.

- Jak zobaczycie niemieckich żołnierzy, to proszę nie wpadać w panikę - zaapelował Donald Tusk

Jest!! Mamy to!! Donaldzie jesteś przepotezny!! Wszystko jest absolutnie pod kontrolą
Wysadzili juz wszystko w pizdu tak jak pisałeś wczesniej ? Czy Tusk juz rozegrał szachy 5D i zalał wsie i miasta?

Zaraz sie zacznie! Zaraz sie zacznie!!!!!!!!! Za chwile!!!!!!

Back