Powódź

Jeżeli by tak było, to by Kłodzko dzisiaj nie płakało z powodu powodzi, a i CPK by nie miało takiego oporu. W praktyce to tak nie jest, każdy przypadek inny.

Ludzie chcą projektów,ale najlepiej nie u siebie,bo maja dom z początków 20 wieku w opłakanym stanie i 3 kurki. Albo robimy skok, albo fuszerka i marudzenie na każdy rzad.
Jedyne co się udało to przekonać społeczeństwo, że elektrownia atomowa w sąsiedztwie nie jest taka zła i nie widać dużo protestów, a raczej protestujący to ,,turyści" z NGOsów... W latach 90 to od wsi do miasta byłyby protesty.
Jakiś postęp społeczeństwo robi odnośnie zrozumienia interesu wspólnego, ale słaby.
Teraz pewnie osoby kiedyś protestujące będą chciały pomoc socjalną...

Kto by się spodziewał że swojego ulubionego "dziennikarza" zacytujesz. Równie dobrze mógłbym tutaj wrzucać Tomasza Lisa.

Po zakończeniu walki z powodzią czas powinien nadejść na rozliczenia, w szczególności w PO, bo od partii u władzy wymaga się więcej.
Cytowałem Hołownie...
Tutaj raczej wygrała demokracja i myślenie w perspektywie jednej kadencji bo w 2019 były wybory do PE trzeba walczyć o każdy głos bo miliony w Brukseli więc była koalicja ponad podziałami.
Żadna osoba z Koalicji ponad podziałami nie zostanie ukarana zarówno przez partie jak i przez wyborców -bo populizm działa
Jeśli nie zmieni się podejście wyborców to nic się nie zmieni.

Cytowałem Hołownie...
Tutaj raczej wygrała demokracja i myślenie w perspektywie jednej kadencji bo w 2019 były wybory do PE trzeba walczyć o każdy głos bo miliony w Brukseli więc była koalicja ponad podziałami.
Żadna osoba z Koalicji ponad podziałami nie zostanie ukarana zarówno przez partie jak i przez wyborców -bo populizm działa
Jeśli nie zmieni się podejście wyborców to nic się nie zmieni.
Lubię czytać Twoje posty ale w ślad za innymi proszę wypierdalaj do tematu o polityce :gabi_much_love:

500 zł mandatu...

E tam stacje benzynowe i opróżnianie alkoholu I papierosów..
Wyczuwam ciekawszych złodziei o lepszym ,,modelu biznesowym", a wojsko nie będzie mocniej kontrolowało porządku skoro w Polsce nawet policjant boi się strzelać do złodzieja: zdrowie i życie złodziejów jest ważniejsze od mienia, wyższa wartość itp.
Lubię czytać Twoje posty ale w ślad za innymi proszę wypierdalaj do tematu o polityce :gabi_much_love:
Niby racja, ale to raczej musiałem trochę oburzyć bo mi się już nudziło czytanie ,,wina polityków " co jest często zwykłą hipokryzją społeczeństwa

460170762_881324670762845_8343174824146497613_n.jpg
459989620_881324514096194_793339789327423264_n.jpg

Odnośnie szabrownikòw.
Oczywiście że będą i zorganizowane grupy i zwykłe Mietki.
Zorganizowane, uzbrojone grupy szabrownikòw powinno się w sytuacjach kryzysowych takich jak powódź/wojna traktować ostrą amunicją.
Mietki złapane na grBieżach upublicznić dane osobowe, żeby każdy we wsi/mieście wiedział co to za kurwa jebana.
Ale do tego trzeba zgody na zmianę przepisów i co ważniejsze-trzeba potem to wdrożyć w życie, a nie że będzie to martwy przepis.

Co do powodzi.
Kilka dni temu jak jechałem na Racibórz, to poziom kanału Ulga był tak niski, że widziałem zazielenione kamienie w niektórych miejscach.
Wczoraj prawa strona już na wylaniu, lewa do wałòw z metr może.
Dużo mniej niż nawet w 2010r.-tam wtedy przed 22.00 mieli zamykać most, to już jak przejeżdżałem, to ulga leciała w drugą stronę a woda była dosłownie pod mostem.

Do czego dążę.
Gdyby nie to że poziom rzek był tak kurewsko niski i gdyby nie ten zbiornik Racibórz, to 97' to by był pikuś.
Oby zbiornik wytrzymał, bo ma teraz 80% zapełnienia.
Pamiętam , jak swego czasu budowali tam wały i była decyzją "zdemontowania" odcinka 1.5 kilometra (ale tu się mogę mylić) i położenia na nowo, bo się okazało że firma zasypywała jakimś kurestwem tanim pokopalnianym zamiast kamieniem o parametrach zawartych w projekcie.
Pytam się gdzie kurwa były służby, które miały dozór nad tą budową i tą zjebaną firmą, bo taki odcinek w miesiąc się nie zrobi (firmę wyjebali tego co pamiętam).
Tak czy siak bardzo dobra inwestycja,.
Jak widać powinno być takich zbiorników więcej, bo te powodzie tysiąclecia mogą się za niedługo okazać powodziami corocznymi.
W 97' lało jak pamiętam w chuj chuj długo, zanim jeblo.
Tu wystarczyło naprawdę niewiele.

Oby wyciągnęli z tego wnioski i zaczęli budować infrastrukturę zabezpieczając ludzi i dobytek, bo obawiam się że czeka nas to co jest teraz jeszcze dużo razy, a nawet tą powódź pokazuje, że jesteśmy na kresce. Dzień więcej deszczu u nas lub Czechach i zbiornik przepełniony, bo już jest na granicy.

Dla uzupełnienia faktów ktoś tam jednak pamięta o długu wdzięczności. W ramach rewanżu za akcję naszych strażaków w Szwecji chcą się odwdzięczyć

Minister ds. obrony cywilnej Szwecji Carl-Oskar Bohlin zaoferował Polsce pomoc w walce z powodzią. Rząd w Sztokholmie może przekazać m.in. zapory, worki z piaskiem oraz pompy.

Szurowi @alww się trochę narracja posypała,szabrownikami mieli być Polacy- najlepiej kibole, a piszą o czeczenach/cyganach plus foto auta na zagranicznych blachach. Oczywiście nie twierdzę, że nie znajdzie się jakiś Polak który posunie się do takiego czynu,ale jakim podludziem trzeba być by tylko czekać w takiej sytuacji by móc napisać
,,Polacy też". Jebie halibutowską mentalnością

Jedziemy walczyć kolejny dzień. Fala coraz bliżej. Tam gdzie pomagałem wczoraj już ledwo można dojechać. Prawdopodobnie 2-3h i droga będzie zalana
Powodzenia. My dziś w 5 póki co jeździmy z workami na przyczepce w wyznaczone miejsca w gminie gdzie są przepusty i inne drobne newralgiczne punkty i je uszczelniamy. Później lecimy dalej na wały.

Szurowi @alww się trochę narracja posypała,szabrownikami mieli być Polacy- najlepiej kibole, a piszą o czeczenach/cyganach plus foto auta na zagranicznych blachach. Oczywiście nie twierdzę, że nie znajdzie się jakiś Polak który posunie się do takiego czynu,ale jakim podludziem trzeba być by tylko czekać w takiej sytuacji by móc napisać
Co za jełop :beczka: napisalem to dla jaj nawiazujac do narracji ryby bo wiem że zjeby sie odpalają wtedy, nie trzeba bylo długo czekać. Przynajmniej można sie pośmiać z podludzi co mają krótki lont w necie :corn:

To nagle z jednego przypadku o ktorym pisałeś zrobiło sie jednak wiele przypadków? Zaprzeczasz własnej narracji z wczoraj :antonio: pewnie zaraz po wpisie zaczęli dopiero rozkradać? :pociesznymirek: oczywiście same cygany i czeczeny, potwierdzone info!

Mi tam sie nic nie posypało bo to po prostu fakt a to ze nie mozesz go przełknąć to juz koło chuja mi to lata.

Last edited:
Odnośnie szabrownikòw.
Oczywiście że będą i zorganizowane grupy i zwykłe Mietki.
Zorganizowane, uzbrojone grupy szabrownikòw powinno się w sytuacjach kryzysowych takich jak powódź/wojna traktować ostrą amunicją.
Mietki złapane na grBieżach upublicznić dane osobowe, żeby każdy we wsi/mieście wiedział co to za kurwa jebana.
Ale do tego trzeba zgody na zmianę przepisów i co ważniejsze-trzeba potem to wdrożyć w życie, a nie że będzie to martwy przepis.
Policjant jeśli ma bodycam nie strzeli chyba, że złodziej ruszy na niego z maczetą i będzie zagrożenia życia. A bez bodycam to już w ogóle. Pierdolenie się z prokuraturą, pisanie raportów. To ma oczywiście swoje skutki: trochę policjantów rocznie ginie i to nie antyterroryści. Zwykła drogówka nigdy nie wie kogo zatrzymuje...
Żołnierze to już w ogóle są posrani odnośnie strzelania po tej ,,misji szkoleniowej " blisko Białorusi.

jakim podludziem trzeba być by tylko czekać w takiej sytuacji by móc napisać
Mniej więcej takim samym jak wtedy gdy wszystkie najgorsze czyny przypisuje się obcokrajowcom. Morderstwo, gwałt, kradzież? Z automatu winnym ukrainiec, czarny czy arab (w zależności od aktualnej narracji). To z kolei jebie niemiecką mentalnością z początku XXI wieku gdy wszyscy Polacy uchodzili za złodziei samochodów. I nie, nie jestem zwolennikiem imigracji jaką narzuca UE, ale gdyby kiedyś przyszło mi żyć w innym kraju to nie chciałbym z automatu być traktowany jak najgorszy brudas tylko dlatego, że mówię po polsku...

Zresztą, co za różnica kto kradnie. W idealnym świecie jeden z drugim powinien mieć łapy upierdolone po same pachy - niezależnie czy marnuje polskie powietrze od 2 lat czy od urodzenia.

Mniej więcej takim samym jak wtedy gdy wszystkie najgorsze czyny przypisuje się obcokrajowcom. Morderstwo, gwałt, kradzież? Z automatu winnym ukrainiec, czarny czy arab (w zależności od aktualnej narracji). To z kolei jebie niemiecką mentalnością z początku XXI wieku gdy wszyscy Polacy uchodzili za złodziei samochodów. I nie, nie jestem zwolennikiem imigracji jaką narzuca UE, ale gdyby kiedyś przyszło mi żyć w innym kraju to nie chciałbym z automatu być traktowany jak najgorszy brudas tylko dlatego, że mówię po polsku...

Zresztą, co za różnica kto kradnie. W idealnym świecie jeden z drugim powinien mieć łapy upierdolone po same pachy - niezależnie czy marnuje polskie powietrze od 2 lat czy od urodzenia.
Zawsze gdy państwo jest słabsze puszczają ludziom hamulce: obojętnie czy to wojna, powódź.
W 39 sami AKowcy mówili ile wojsko musiało zrobić egzekucji na złodziejach, a i tak to ludzi nie odstraszało.
Irak, Ukraina, Afganistan to samo. W USA jak zbliża się huragan to sklepy z bronią mają największy obrót

Zawsze gdy państwo jest słabsze puszczają ludziom hamulce: obojętnie czy to wojna, powódź.
W 39 sami AKowcy mówili ile wojsko musiało zrobić egzekucji na złodziejach, a i tak to ludzi nie odstraszało.
Irak, Ukraina, Afganistan to samo. W USA jak zbliża się huragan to sklepy z bronią mają największy obrót

Panowie trzeba pamiętać że "kurwa zawsze będzie kurwą" :suchykarol:

Back