Powódź

Tak jak tuskowcy z armii macierewicza i wozów z funduszu sprawiedliwości. Ladnie Ci się silniczek odpalił

Widzę że nawet przy takiej okazji brak refleksji.

Sprawdź lokalizację większości tych wozów z Funduszu Sprawiedliwości.

Niestety nie pokrywa się z obecną mapą powodzi a z okręgami w których kandydowali ludzie Ziobry.

A co do WOT, Ameryki nie odkrył, komuchy też miały Ligę Obrony Kraju, zamysł był polityczny na szczęście ludzie którzy tam są nie stali się automatycznie armią Antoniego.

U mnie dziś na 11 zbiórka do dalszej pracy, woda przez noc podniosła się o kolejne kilkanaście centymetrów.
Chwilka przerwy i nakurwiamy dalej.
To w ogóle nie jest rejon mojego bezpośredniego zagrożenia, ale trzeba ludziom pomóc, tym bardziej że przełożyłem zlecenia na ten tydzień to nie ma co leżeć z chujem do gory

:bleed:

View attachment 108721
Chuj Was to teraz obchodzi pewnie, ale dla mnie użytkownicy roku cohones bezkurwaapacyjne :tiphatb: Szkoda, że w takich okolicznościach.

Piękna postawa i wzór patriotyzmu Panowie, można się od Was uczyć. Zamiast obrzucać błotem władzę, polityków każdej opcji to zakasane rękawy i realna pomoc - dzięki, bo człowiek odzyskuje wiarę w ludzi.

W Warszawie i okolicach też mobilizacja, ogromne ilości zbiórek przy sklepach. Samorząd informuje o tym kto zbiera żeby nie bylo wałków. Przed sklepami przekazywane są jasne komunikaty czego potrzeba żeby nie kupować rzeczy, które się zmarnują. U mnie przede wszystkim zbierali środki higieny: pampersy, podpaski, ale też konserwy.

A w lidlu promka na pampersy akurat to jak ktoś zamierzał kupić x paczek, to teraz może 2x paczek :awesome:

Można przyjść nawet na chwilę, po zakupach zostać i pomóc to wszystko przerzucać.

Jeszcze raz dzięki Panowie.

Kurwa, temat wraca jak bumerang gdy tylko Owsiak mignie w TV.

A jak Ty sobie wyobrażasz pracę na pełen etat w fundacji?

Pro bono?

Pensje dla Owsiaka i całej rzeszy ludzi która tam pracuje nie idą z pieniędzy zebranych.

Sprawozdania finansowe musi składać co roku.
Nic takiego nie napisałem, jeno, że obcina za dużo, było kiedyś porównanie z innymi fundacjami.
Oraz fakt, że założenia jak napisał @Miskatonic tych zbiórek kiedyś były trochę inne.
Temat wraca, bo owsik to chuj komuszy i mojej sympatii nie budzi czego nie będę ukrywał.

juras najlepszy

lukasz-jurkowski.jpg

:mamedwhat:

Widzę że nawet przy takiej okazji brak refleksji.

Sprawdź lokalizację większości tych wozów z Funduszu Sprawiedliwości.

Niestety nie pokrywa się z obecną mapą powodzi a z okręgami w których kandydowali ludzie Ziobry.

A co do WOT, Ameryki nie odkrył, komuchy też miały Ligę Obrony Kraju, zamysł był polityczny na szczęście ludzie którzy tam są nie stali się automatycznie armią Antoniego.
to do wyborów byli, ale po wyborach już nie są armią macierewicza? Gdyby Twój rudzielec nie był premierem nadal byś tak to nazywał
Wozy akurat były rozdysponowane w całej Polsce.

temat wraca, bo rudy chuj nagle wyskoczył z promocją komuszego pachołka na gruzach powodzian w zamian za sepsę. Tysiące ludzi noce zarywa, cały kraj pieniądze, wodę i żarcie śle a ten synalka komuszego oficera zabiera na scenę i pierdoli, że juras najlepszy

I co ten ojciec Owsiaka fundacje robił?

Temat wraca, bo owsik to chuj komuszy i mojej sympatii nie budzi czego nie będę ukrywał

Mam gdzieś kim był jego stary, wiem że sprzęt z fundacji ratuje życie ludzi, i na argumet że Owsiak ,,tylko” zbiera kasę mówię: to zrób sam ogólnokrajową zbiórkę, tylko lepiej, to pogadamy.

I co ten ojciec Owsiaka fundacje robił?

Mam gdzieś kim był jego stary, wiem że sprzęt z fundacji ratuje życie ludzi, i na argumet że Owsiak ,,tylko” zbiera kasę mówię: to zrób sam ogólnokrajową zbiórkę, tylko lepiej, to pogadamy.
Ale nikt Ci nie broni z tym ryjem sympatyzować,
ale mnie nie przekonasz, nie trawię tej bordowej mendy i tyle.
Ja pisałem o Jurku, nie o jego starym. Nie pamiętam też bym użył argumentu, że owsik tylko zbiera kasę, to na pewno do mnie odpowiedź?
:śmiech:

Edit: a tajemnicę sukcesu takich błaznów jak owsik już wyjaśnił wyżej @szplin

Owsiaki nie płaczą
Btw. kwestia w tym, że mając gdzieś jego starego i chce jednocześnie poprawić wynik jerzego owsiarza, to to niestety sie nie może udać bo jedno jest zależne od drugiego.

Last edited:
A mógł pojechać na dożynki albo jakiś wiec zwołać w Warszawie…

:DC:
Andrzej GIFs | Tenor

Obaj są kurwa do wyjebania. Lansik tfuska na zalanych terenach, przeszkadzającego ludziom walczącym z żywiołem i jego efektami w zestawieniu z jego wypowiedziami (np "prognozy nie są przesadnie alarmujące", "jeśli można się czegoś spodziewać to lokalnych podtopień i tak zwanych powodzi błyskawicznych") i działaniami, jak np zgodzeniem się na wcielenie do "rządu" ameb typu kloska, czy zielińska ("inwestowanie w zbiorniki zaporowe to najgorsze możliwe rozwiązanie"), pielęgnowanie szurii typu wielichowska (jedna z największych aktywiszcz za uwaleniem zbiorników), którą tam przytargał miast wyjebać na zbity pysk
Zdjęcie

plucie w twarz strażakom (zmniejszenie kasy na zakup wozów z ponad 180 mln na 42 mln) - typowe, obrzydliwe zagrywki PedO z tą pacynką na szczycie kolejnego nierządu głosujących przeciwko powstaniu WOT-u, który uruchomili wczoraj zbyt późno... dożynki PADa przy tym to o wiele mniejsza żenada. Jaki był koszt tej debilnej eskapady tfuska, by pokazać jak wpierdala zupę ze słoika, powkurwiać ludzi, bo tylko tam przeszkadzali, przechadzając się z tego typu osobiszczami jak wyżej? Za tę kasę pewnie byłoby trochę sprzętu, jakieś agregaty, osuszacze, pompy, halogeny doświetlające, podnośniki, sprzęt wyburzający, młotowiertarki, szlifierki, czy choćby chemia, łopaty, worki, no kurwa można wymieniać długo... nie kurwa - lansik w kurteczce/koszulince i focie z zupką
:brianvomit:

Andrzej GIFs | Tenor

Obaj są kurwa do wyjebania. Lansik tfuska na zalanych terenach, przeszkadzającego ludziom walczącym z żywiołem i jego efektami w zestawieniu z jego wypowiedziami (np "prognozy nie są przesadnie alarmujące", "jeśli można się czegoś spodziewać to lokalnych podtopień i tak zwanych powodzi błyskawicznych") i działaniami, jak np zgodzeniem się na wcielenie do "rządu" ameb typu kloska, czy zielińska ("inwestowanie w zbiorniki zaporowe to najgorsze możliwe rozwiązanie"), pielęgnowanie szurii typu wielichowska (jedna z największych aktywiszcz za uwaleniem zbiorników), którą tam przytargał miast wyjebać na zbity pysk
Zdjęcie

plucie w twarz strażakom (zmniejszenie kasy na zakup wozów z ponad 180 mln na 42 mln) - typowe, obrzydliwe zagrywki PedO z tą pacynką na szczycie kolejnego nierządu głosujących przeciwko powstaniu WOT-u, który uruchomili wczoraj zbyt późno... dożynki PADa przy tym to o wiele mniejsza żenada. Jaki był koszt tej debilnej eskapady tfuska, by pokazać jak wpierdala zupę ze słoika, powkurwiać ludzi, bo tylko tam przeszkadzali, przechadzając się z tego typu osobiszczami jak wyżej? Za tę kasę pewnie byłoby trochę sprzętu, jakieś agregaty, osuszacze, pompy, halogeny doświetlające, podnośniki, sprzęt wyburzający, młotowiertarki, szlifierki, czy choćby chemia, łopaty, worki, no kurwa można wymieniać długo... nie kurwa - lansik w kurteczce/koszulince i focie z zupką
prawda jest taka, że każdy rząd by się lansował na tej krzywdzie

to do wyborów byli, ale po wyborach już nie są armią macierewicza? Gdyby Twój rudzielec nie był premierem nadal byś tak to nazywał
Wozy akurat były rozdysponowane w całej Polsce.

Akurat wolę blondynki ale jeśli lubisz rude Twoja sprawa.

:lol:

Nigdzie nie krytykowałem WOT, ale rozumiem że łatwiej komuś przypiąć czyjeś poglądy bo łatwiej.

Sprawdź komu dawali te wozy i dokąd trafiło najwięcej środków.

Podpowiem: Podkarpacie i ściana wschodnia.

W okręgach wyborczych w których tak zwana Zjednoczona Prawica nie rządziła i nie kandydowali ludzie z Suwerennej Polski trafiało środków najmniej lub na pewne sprawy w ogóle.

Po jego plecach do telewizji. Podobnie jak kubuś z tefałenu i jak te wszystkie pachołki tuskowe. Jakimś dziwnym trafem te wszystkie trzaskowskie, kurdeje, wałęsy, owsiaki i reszta Twoich ulubieńców ma takie a nie inne korzenie.

Dziwnym trafem jak te wszystkie Kaczyńskie, Piotrowicze, Jasińskie, Terleckie, Kempy, Łopińskie, Karskie o Cenckiewiczach i Ziemkiewiczach nie wspominając.

Czyli Twoi ulubieńcy muszą sobie te komunistyczne geny wydłubać.

Andrzej GIFs | Tenor

Zdjęcie

I tutaj z kolegą @szplin muszę się zgodzić.

Nie pojechałby, byłby rwetes że dupy nie rusza z ciepłej Warszawy.

Tak to działa pod każdą szerokością geograficzną że polityk musi się pokazać na miejscu takiej tragedii bo inaczej dostanie zarzut że ma to w dupie.

Akurat wolę blondynki ale jeśli lubisz rude Twoja sprawa.

Nigdzie nie krytykowałem WOT, ale rozumiem że łatwiej komuś przypiąć czyjeś poglądy bo łatwiej.

Sprawdź komu dawali te wozy i dokąd trafiło najwięcej środków.

Podpowiem: Podkarpacie i ściana wschodnia.

W okręgach wyborczych w których tak zwana Zjednoczona Prawica nie rządziła i nie kandydowali ludzie z Suwerennej Polski trafiało środków najmniej lub na pewne sprawy w ogóle.

Dziwnym trafem jak te wszystkie Kaczyńskie, Piotrowicze, Jasińskie, Terleckie, Kempy, Łopińskie, Karskie o Cenckiewiczach i Ziemkiewiczach nie wspominając.

Czyli Twoi ulubieńcy muszą sobie te komunistyczne geny wydłubać.

Kaczyński, bo tak silniczki mówią?

edit: wypierdalaj do polityki @Mmayhem :lol:

Tak, pomagdalenkowe z pewnością, ciekawe, czy konfa również by taka była, to byłby test na to, czy tylko pierdolą, czy rzeczywiście okazaliby się pierwszym Rządem od kilkudziesięciu lat

Gramatyka mówi właśnie w republice że hening kluska wcale nie mówiła o żadnych pożyczkach i to fake newsy i ludzie mają problem ze słuchaniem ze zrozumieniem :mjsmile:

Rząd działa wzorowo a słowa premiera to była wina meteorologów którzy mu tak powiedzieli

Bezczelnie plują ludziom w twarz przy takiej tragedii gdzie ludzie nie tylko tracą dorobek życia ale też członków rodziny

Kurwa, temat wraca jak bumerang gdy tylko Owsiak mignie w TV.

A jak Ty sobie wyobrażasz pracę na pełen etat w fundacji?

Pro bono?

Pensje dla Owsiaka i całej rzeszy ludzi która tam pracuje nie idą z pieniędzy zebranych.

Sprawozdania finansowe musi składać co roku.

Powiem Wam, że po takim dniu jak dziś jestem dumny z lokalnej społeczności. Ludzi do pomocy było naprawdę sporo do tego stopnia że po kilku godzinach w Łanach na prośbę jednego z radnych powiatu przenieśliśmy się do Jeszkowic w okolice śluzy i elektrowni wodnej Janowice i tam pomagaliśmy do 20. Zdążyłem jeszcze do domu żeby poczytać dzieciom na dobranoc a teraz czas na jakiegoś drinka.

IMG_3560.jpeg

IMG_3550.jpeg

7fea5eaa-115d-41b9-8438-16434e7e7d8d.jpeg

IMG_3542.jpeg

IMG_3541.jpeg

Wypierdalać do tematu o Owsiaku, polityce czy chuj wie co tam jeszcze sobie wymyślicie.

Nawet kurwa w obliczu kataklizmu jak ludzi zalewa woda, tracą dorobki życia albo nawet życie to leci wojenka polsko polska i każdy MUSI KURWA dorobić sobie argumenty i filozofię do swojej narracji, bo tak mu akurat pasuje przeciwko lewicy/prawicy albo Tuskowi/Kaczorowi i fajnie będzie splunąć. Jak macie tyle czasu wolnego to jedźcie w zagrożone rejony i pomóżcie @respect albo @Mnichu czy jakimś starym babciom, poszukajcie jakichś zrzutek pomocy organizowanych w Waszej okolicy albo chociaż wrzucajcie jakieś sprawdzone info z twittera.

Pozdro z Brzegu.
Messenger_creation_F58F162B-DCF4-45EC-9FCF-6CE5D2EC0487.jpeg

Wypierdalać do tematu o Owsiaku, polityce czy chuj wie co tam jeszcze sobie wymyślicie.

Nawet kurwa w obliczu kataklizmu jak ludzi zalewa woda, tracą dorobki życia albo nawet życie to leci wojenka polsko polska i każdy MUSI KURWA dorobić sobie argumenty i filozofię do swojej narracji, bo tak mu akurat pasuje przeciwko lewicy/prawicy albo Tuskowi/Kaczorowi i fajnie będzie splunąć. Jak macie tyle czasu wolnego to jedźcie w zagrożone rejony i pomóżcie @respect albo @Mnichu czy jakimś starym babciom, poszukajcie jakichś zrzutek pomocy organizowanych w Waszej okolicy albo chociaż wrzucajcie jakieś sprawdzone info z twittera.

Pozdro z Brzegu.
View attachment 108763
Mam nadzieję, że pomagałeś te worki nosić a nie jak Tusk chciałeś się ogrzać w czyimś blasku
:roberteyeblinking:
A tak na poważnie, dobry wpis może się opamiętamy.
Pamiętam jak brałem udział podczas ostatniej powodzi w udrażnianiu mostu w Olszynie z drzew koło Lubania w poprzedniej powodzi, zalało wielu moich znajomych, zapierdalałem też przy ratowaniu tego co zostało z zapory na Witce k. Zgorzelca. Teraz w moim rejonie nie ma na razie powtórki z rozrywki ale chuj wie czy nie będzie, pomijając kilka małych wiosek gdzie było trochę lokalnych podtopień głównie w Sulikowie.
Nysa na razie poziom o dziwo bezpieczny, w Bogatyni też o dziwo nie zalało, woda doszła do maksimum i zaczęła spadać zaraz przed punktem krytycznym.

Back