Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Pedalaże w kalafiksach

Naćpany Krul

jak lewacka ideologia potrafi wyprać mózg
tak tak lewacka, zwierzątka jeść beee
Grupa surowych wegan
Karolina Krzyżak, 27-letnia Polka, została znaleziona martwa w ośrodku Sumberkima Hill Retreat na Bali w grudniu 2024 r. Według informacji podanych przez "The Cut" kobieta ważyła zaledwie 27 kg i od dłuższego czasu zmagała się z poważnymi problemami zdrowotnymi. Jej śmierć ujawniono po tym, jak znajomy zaalarmował personel hotelu o jej zaginięciu.
Karolina Krzyżak zameldowała się w luksusowym ośrodku Sumberkima Hill Retreat na Bali 8 grudnia 2024 r. Jej rezerwacja była dokonana w ostatniej chwili, a posiłki — wyłącznie owoce — miały być dostarczane bezpośrednio do jej willi. Według właściciela ośrodka, Bernarda Hudepohla, prośba o wegańskie posiłki nie była niczym niezwykłym, jednak stan zdrowia Polki zszokował personel — czytamy w serwisie mothership.
Krzyżak ważyła zaledwie 27 kg, miała zapadnięte oczy i wystające obojczyki. Była zbyt słaba, by poruszać się samodzielnie, a personel dwukrotnie sugerował jej konsultację z lekarzem. Za każdym razem odmawiała.
Zaledwie trzy dni po zameldowaniu się w hotelu, pracownicy ośrodka otrzymali wiadomość od lokalnego przyjaciela Karoliny, który nie mógł nawiązać z nią kontaktu. Zaniepokojeni, postanowili sprawdzić jej pokój — czytamy w serwisie Hindustan Times. Tam znaleźli ją nieprzytomną na podłodze. Miała szarą, cętkowaną skórę i niemal białe włosy.
Wpływ mediów społecznościowych i filozofia "czystego odżywiania"
Krzyżak od lat interesowała się dietą opartą na owocach, zainspirowana przez grupę surowych wegan znanych jako fruitarianie. Filozofia ta, promowana w mediach społecznościowych, zachęca do unikania przetworzonej żywności i olejów na rzecz "naturalnego" stylu życia.
Problemy z wizerunkiem ciała towarzyszyły jej od nastoletnich lat. Już jako 15-latka pisała na Facebooku o swoim niezadowoleniu z wyglądu. Podczas studiów w Wielkiej Brytanii przeszła na weganizm, a później na surową dietę wegańską, składającą się głównie z owoców i niegotowanych warzyw.
Jej waga drastycznie spadła, co zaniepokoiło rodziców. W 2018 r. wróciła do Polski na leczenie szpitalne, jednak po zakończeniu terapii powróciła do ekstremalnej diety.
We wrześniu 2024 roku Krzyżak przeniosła się na Bali, gdzie dołączyła do społeczności surowych wegan w Ubud. Była otoczona influencerami, których podziwiała w mediach społecznościowych. Uczestniczyła w spotkaniach i wykładach na temat zdrowia, jednak jej stan zdrowia stale się pogarszał.
![]()
Karolina Krzyżak
Karolina Krzyżak ist bei Facebook. Tritt Facebook bei, um dich mit Karolina Krzyżak und anderen Nutzern, die du kennst, zu vernetzen. Facebook gibt Menschen die Möglichkeit, Inhalte zu teilen und die...www.facebook.com
Bieda: Julia Wieniawa jest córką znanego artysty, wykładowcy ASP i menadżerki gwiazd

Czasami zastanawiam się co trzeba mieć w głowie (albo czego nie mieć) by wzorować się na takich pustakach jak wyżej wymieniona julka, anka lewandowska, wojewódzki itp. itd.?Wystarczy dać się zruchać grupie Szejków i już jesteś jak Julia Wieniawa, z bogatym stanem umysłu![]()
Czy społeczeństwo jest już tak zepsute, czy tak głupie?
autorytety uśmiechniętych
.Wszystkie kobiety, które pytałem dlaczego te dziewczyny tak robią, odpowiadały "bo są pojebane", z przekonaniem jakby same były normalne.Pamiętam jak byłem małym gnojkiem i dziewczyny z mojego rocznika stały po kilkanaście godzin, żeby zobaczyć przechodzącego Enrique Iglesiasa - nie żeby wziąć autograf czy cyknąć fotkę, bo nawet się nie zatrzymywał. Ot, żeby tylko zobaczyć go wsiadającego do samochodu - nie rozumiałem tego wtedy za cholerę.
Wszystkie dwieWszystkie kobiety
W portfolio min rozmowy w tokuautorytety uśmiechniętych
Pamiętam jak byłem małym gnojkiem i dziewczyny z mojego rocznika stały po kilkanaście godzin, żeby zobaczyć przechodzącego Enrique Iglesiasa - nie żeby wziąć autograf czy cyknąć fotkę, bo nawet się nie zatrzymywał. Ot, żeby tylko zobaczyć go wsiadającego do samochodu - nie rozumiałem tego wtedy za cholerę. Teraz jestem ponad 2 dekady starszy i nastolatków rozumiem jeszcze mniej.
View attachment 130811

Za to przestępstwo grozi kara nawet do ośmiu lat pozbawienia wolności, o jej wymiarze zadecyduje teraz sąd.Wszyscy mężczyźni są dobrze znani toruńskim policjantom. Mają powiązania ze środowiskiem pseudokibiców jednego z lokalnych klubów sportowych. W trakcie zatrzymania funkcjonariusze znaleźli przy nich przedmioty przypominające broń, petardy hukowe, maczety, które zostały zabezpieczone przez policyjnych techników. Szczegółowe okoliczności tej sprawy będą przedmiotem prokuratorskiego śledztwa - mówi oficer prasowa Komendy Miejskiej Policji w Toruniu. asp. Dominika Bocian.

Why not both?Czasami zastanawiam się co trzeba mieć w głowie (albo czego nie mieć) by wzorować się na takich pustakach jak wyżej wymieniona julka, anka lewandowska, wojewódzki itp. itd.?
Czy społeczeństwo jest już tak zepsute, czy tak głupie?