Podludzie

Zedytowalem liczne.
Gwałtów idzie w tysiące. Ile z nich wynika z takich okoliczności? Zauważ że np są kraje gdzie statystyka skoczyła do tysięcy w skali roku bo zmieniono definicje gwałtu, i większość przypadków to np wielokrotne zmuszanie żon do seksu
Mówiłem o gwałtach dokonanych przez "uchodźców" nie ogólnie o gwałtach

Ciężko ocenić. Ile bylo tysięcy czy dziesiatek tysięcy takich sytuacji w Europie? Tego się nie dowiemy. Lecz można chyba się dowiedzieć ile kobiet białych zginęło w taki sposób. Podejrzewam że kilkanaście w skali roku. Pewnie danych na całą Europę nie ma.
To na podstawie czego wysnułeś tamtą tezę?

Jaka tezę? Nie napisałem, że prawdopodobieństwo jest identyczne.
Kurwa! :awesome:

Prawdopodobnie bardziej prawdopodobne jest to, że jadąc gdzieś samochodem zginę w wypadku niż to, że dziewczyna idąc w Europie z murzynami pić zostanie zamordowana.
To jest teza. Na jakiej podstawie ją wysnułeś?

Nikt nic nie pisał o "identyczności" :boystop:

:beczka:

Generalnie chodzi mi o to, że nie ma co tego porównywać z wypadkami samochodowymi bo prawdopodobieństwo, że coś się stanie kobiecie/dziewczynie która idzie w nocy pić sama z kilkoma mocno opalonymi migrantami, których ledwo zna jest dużo wyższe niż śmierć w samochodzie.
Żeby było jasne to nie jest i tak jej wina, wina jest sprawcy ale jej zachowanie delikatnie mówiąc głupie i to wszechobecna poprawność polityczna do tego doprowadziła.

Generalnie chodzi mi o to, że nie ma co tego porównywać z wypadkami samochodowymi bo prawdopodobieństwo, że coś się stanie kobiecie/dziewczynie która idzie w nocy pić sama z kilkoma mocno opalonymi migrantami, których ledwo zna jest dużo wyższe niż śmierć w samochodzie.
Żeby było jasne to nie jest i tak jej wina, wina jest sprawcy ale jej zachowanie delikatnie mówiąc głupie i to wszechobecna poprawność polityczna do tego doprowadziła.

Nie uważam żeby było jakieś szczególnie wyższe, jeżeli jest wyższe. . I nie uważam że poprawność polityczna do tego do prowadziła. Kobiety od małego są katowane, że mężczyźni to gwałciciele, i mamy prawicowe to mówią, i maje Stasko, wszystkie feministki. I zawsze się ostrzega że mężczyzna to potencjalny gwałciciel i trzeba uważać. Nikt nie głosi w żadnej poprawności politycznej, że tylko biali gwałcą. Jak mówią, że mężczyzna gwałci to...ciapaty też się zalicza w tym do mężczyzn. Kobiety są uczone by nie pić z obcymi facetami. Nigdzie nikt nie mówi "a, jak biali to idź z nimi pić do ich mieszkania, z obcymi z klubu". Nie.

Ale chyba jednak przyznaje Ci rację, że jest wyższe prawdopodobieństwo takiego gwałtu.

Kobiety od małego są katowane, że mężczyźni to gwałciciele, i mamy prawicowe to mówią, i maje Stasko, wszystkie feministki. I zawsze się ostrzega że mężczyzna to potencjalny gwałciciel i trzeba uważać. Nikt nie głosi w żadnej poprawności politycznej, że tylko biali gwałcą
To zobacz co pokazują media od conajmniej kilkunastu lat. Często kluczenie wokoło tematu byleby nie wyjawić narodowości przestępcy i koloru skóry, no chyba, że to biały mężczyzna. Czy np rozjaśnianie zdjęcia przestępcy, że bardziej na białego wyglądał.
Zobacz co robi show biznes, jak ktoś jest zły/głupi to najczęściej jest to biały heteroseksualny mężczyzna. "uchodźcy" praktycznie zawsze w pozytywnym świetle, gwałciciele najczęściej biali. Nawet jak gdzieś coś ostatnio w filmach jest o terrorystach to z reguły ostatecznie wychodzi, że to biały mężczyzna za wszystkim stał. Zobacz reklamy w telewizji. Przykładów jest pełno. Przecież to jest swego rodzaju imprinting. Młodsi w tego typu popkulturze wychowani taki zaczynają mieć taki tok myślenia.

Odnoszę się do kilku wypowiedzi utożsamiających naszą kulturę, tradycje, jedynie z kościołem rzymskokatolickim.
Użyłem gdzieś takiego stwierdzenia?

Kiedyś Polska była tyglem kultur i religii, słynęła w Europie z wolności wyznaniowej.
Zgadza się, a później zaczęły się rozbiory Polski... :lol:

Pewnie niektórzy nawet nie zdają sobie sprawy skąd pochodzą niektóre elementy kultury, tradycji, obrzędów, kuchni.
Większość ludzi nie wie i ma wyjebane - interesuje ich wyłącznie hedonizm - tu i teraz.

Ta przywoływana choinka w takiej formie jaką znamy, przyszła do nas z Niemiec, a przecież wcześniej były pogańskie zwyczaje wieszania ustrojowych zielonych drzewek/gałęzi pod powałą.
Najstarsze odniesienia to do Saturnaliów zdaje się, ale nie są to sprawy tak proste, jak niektórym się wydaje. I nie można sobie po prostu robić zbyt dużych uproszczeń.

A jeśli ktoś opiera swoją wiedzę na filmikach z youtube, filmach typu Zeitgeist itd., to muszę zaznaczyć, iż często dla lepszego efektu zawierają one mnóstwo przekłamań i manipulacji oraz nie są to poglądy, co do których panuje naukowy konsensus - jest wręcz przeciwnie.

Wiec cóż z tego że ateiści ubierają drzewka na Boże Narodzenie?
Igo Fallus walczy z patriarchatem, Kościołem i nietolerancją. Przez cały rok nawołuje do niszczenia wartości chrześcijańskich, a w Boże Narodzenie ubiera choinkę i świętuje coś. Nie no, wszystko jest git, dobrze robią...
:confused:

To zobacz co pokazują media od conajmniej kilkunastu lat. Często kluczenie wokoło tematu byleby nie wyjawić narodowości przestępcy i koloru skóry, no chyba, że to biały mężczyzna. Czy np rozjaśnianie zdjęcia przestępcy, że bardziej na białego wyglądał.
Zobacz co robi show biznes, jak ktoś jest zły/głupi to najczęściej jest to biały heteroseksualny mężczyzna. "uchodźcy" praktycznie zawsze w pozytywnym świetle, gwałciciele najczęściej biali. Nawet jak gdzieś coś ostatnio w filmach jest o terrorystach to z reguły ostatecznie wychodzi, że to biały mężczyzna za wszystkim stał. Zobacz reklamy w telewizji. Przykładów jest pełno. Przecież to jest swego rodzaju imprinting. Młodsi w tego typu popkulturze wychowani taki zaczynają mieć taki tok myślenia.

I myślisz, że ta Polka wierzyła, że gwaltow dokonuja tylko biali mężczyźni?
Że gdy słyszy iż tyle i tyle było gwaltow w Niemczech danego roku- to myśli, że kazdy z nich został popełniony przez białego?

I myślisz, że ta Polka wierzyła, że gwaltow dokonuja tylko biali mężczyźni?
Że gdy słyszy iż tyle i tyle było gwaltow w Niemczech danego roku- to myśli, że kazdy z nich został popełniony przez białego?
Nie wiem w co wierzyła, ale widać że światopogląd miała ukształtowany w sposób, który doprowadził do podjęcia takiej, a nie innej decyzji. Aczkolwiek tak jak wcześniej napisałem jej głupota nie jest żadnym usprawiedliwieniem.

Nie wiem w co wierzyła, ale widać że światopogląd miała ukształtowany w sposób, który doprowadził do podjęcia takiej, a nie innej decyzji. Aczkolwiek tak jak wcześniej napisałem jej głupota nie jest żadnym usprawiedliwieniem.

No nie do końca. Np większość polek które poszły z Polakami same i zostały zgwałcone...powiedz, że przez nagonkę prawicy na imigrantów ich światopogląd został tam ukształtowany, że uznały iż Polacy nie gwałcą, robią to tylko imigranci? No nie.

No nie do końca. Np większość polek które poszły z Polakami same i zostały zgwałcone...powiedz, że przez nagonkę prawicy na imigrantów ich światopogląd został tam ukształtowany, że uznały iż Polacy nie gwałcą, robią to tylko imigranci? No nie.
Nagonka prawicy czymkolwiek by nie była, bo szczerze mówiąc to raczej jest próba przestawienia faktów i danych, które są bardzo niechętnie gdziekolwiek podawane, to i tak jest nic przy tym co kreują wszelkie media od lat. Czyli taka Polka musiałby naprawdę żyć gdzieś w zamknięciu i tylko skrajnej prawicy słychać.

Nagonka prawicy czymkolwiek by nie była, bo szczerze mówiąc to raczej jest próba przestawienia faktów i danych, które są bardzo nie chętnie gdziekolwiek podawabe, to i tak jest nic przy tym co kreują wszelkie media od lat. Czyli tak polka musiałby naprawdę żyć gdzieś w zamknięciu i tylko skrajnej prawicy słychać.

No ale ta Polka w Grecji musiałaby żyć w zamknięciu, całe życie mieć kontakt tylko z skrajną lewicowa propaganda, a i to by było trudne bo jeżeli ktoś obraca się w środowisku lewicowym to musi natykać się często na tematy gwałtów imigrantów na kobietach,i być do tego upośledzona by uznać że czarni mają jakiś gen antygwaltowy. Jak też dałaby radę przeżyć tyle lat w ogóle nie słysząc o ciemiężenia kobiet przez muzułmanów, o głośnych gwałtach, mordach na kobietach, mordowaniu kobiet w Iranie? No stary. Nie przesadzajmy. Do tego całe lata nie mogłaby się natknąć na krytyczne opinie o muzułmanach co jest niemozliwe moim zdaniem

No ale ta Polka w Grecji musiałaby żyć w zamknięciu, całe życie mieć kontakt tylko z skrajną lewicowa propaganda, a i to by było trudne bo jeżeli ktoś obraca się w środowisku lewicowym to musi natykać się często na tematy gwałtów imigrantów na kobietach,i być do tego upośledzona by uznać że czarni mają jakiś gen antygwaltowy. Jak też dałaby radę przeżyć tyle lat w ogóle nie słysząc o ciemiężenia kobiet przez muzułmanów, o głośnych gwałtach, mordach na kobietach, mordowaniu kobiet w Iranie? No stary. Nie przesadzajmy.
Ja nie mówię o lewicowej propagandzie bo tam jest zjazd jeszcze większy. Ja mówię ogólnie o tym co widać w mediach od lat i o tym, że ma to wpływ na światopogląd.

Ja nie mówię o lewicowej propagandzie bo tam jest zjazd jeszcze większy. Ja mówię ogólnie o tym co widać w mediach od lat i o tym, że ma to wpływ na światopogląd.

Lecz z pewnością nie taki, że nieupośledzona osoba uzna, że tylko biali gwałcą. Zwłaszcza że raczej nie znajdziesz człowieka który nie słyszał o podejściu muzułmanów systemowym do kobiet.

No dobrze, dobrze, wiemy już, że nie jesteś mizoginem :zarobiony:
Nie zesraj się :suchykarol:
Lecz z pewnością nie taki, że nieupośledzona osoba uzna, że tylko biali gwałcą. Zwłaszcza że raczej nie znajdziesz człowieka który nie słyszał o podejściu muzułmanów systemowym do kobiet.
Ale ja tego nie powiedziałem, mówiłem o budowaniu zaufania przez media do "uchodźców" i innych "mniejszości".

Nie zesraj się :suchykarol:

Ale ja tego nie powiedziałem, mówiłem o budowaniu zaufania przez media do "uchodźców" i innych "mniejszości".

Wiem co masz na myśli. I chyba już pora skończyć dyskusje :)
Swoją drogą prawie wszystkie feministki jakie znam uważają muślimow za największe zagrożenie dla kobiet. Czemu o tym nie ma głośno w mediach na zachodzie, tych głośnego nurtu? Pewnie by nie powodować chaosu w kraju. I państwa wolą po cichu zaostrzać prawa antyimigracyjne. Media swoje, a polityka swoje.

Attachments

• IMG_20230622_193658.jpg
    IMG_20230622_193658.jpg
    261.3 KB · Views: 38
  • IMG_20230622_193706.jpg
    IMG_20230622_193706.jpg
    152.7 KB · Views: 37
Użyłem gdzieś takiego stwierdzenia?

A pisałem konkretnie pod Twoim adresem czy ogólnie?

nie można sobie po prostu robić zbyt dużych uproszczeń.

Właśnie o tym pisałem

:lol:

Igo Fallus walczy z patriarchatem, Kościołem i nietolerancją. Przez cały rok nawołuje do niszczenia wartości chrześcijańskich, a w Boże Narodzenie ubiera choinkę i świętuje coś. Nie no, wszystko jest git, dobrze robią...
:confused:

:whodefuk:

Znowu ta choinka.

Skoro mamy consensus że symbol drzewka krąży w wielu kulturach to czemu zakazywać ubierania drzewka?

Back