Podludzie

Mengele miał w działaniach jakiś cel, a im chodzi tylko o pieniądze.
Pensja pensją, ale i ci i ci kreowali nowy "lepszy" świat swoim... skalpelem... #mengele #apocalypto

Co by pustego nie było, Dąbrowa!

Pensja pensją, ale i ci i ci kreowali nowy "lepszy" świat swoim... skalpelem... #mengele #apocalypto
Moje przypuszczenie jest takie, że ci rzeźnicy wykładają lachena na ideologię. Po prostu wywęszyli łatwy pieniądz i zgodnie z przysięgą hipokryta "przede wszystkim zarabiaj" poszli w to. Mengele przynajmniej prowadził badania(potworne i nieetyczne) a tutaj jest taśmowe okaleczanie, zupełnie bez celu.

Moje przypuszczenie jest takie, że ci rzeźnicy wykładają lachena na ideologię.
Hmmm, pytanie co gorsze, człowiek który chce rozpruwać innych, i każda wymówka będzie dobra, czy człowiek który mógłby przeżyć swoje życie nie rozpruwając innych, a jednak na tyle uległy syrenim śpiewom, że jest w stanie dla nich szlachtować innych ludzi...

zupełnie bez celu.
Oni cel widzą, nie mierz swoją miarą.

Hmmm, pytanie co gorsze, człowiek który chce rozpruwać innych, i każda wymówka będzie dobra, czy człowiek który mógłby przeżyć swoje życie nie rozpruwając innych, a jednak na tyle uległy syrenim śpiewom, że jest w stanie dla nich szlachtować innych ludzi...

Oni cel widzą, nie mierz swoją miarą.
Nie chce być tutaj jakimś wielkim obrońca niemieckich naukowców z lat 39-45
:beczka:
Ale warto zauważyć, że oni prowadzili na prawdę mocną działaność naukową. Wbrew powojennemu pieprzeniu to nie była żadna "pseudonauka" tylko prawdziwe eksperymenty. Stawiano tam jakąś tezę i dążono do jej sprawdzenia, po prostu zamiast szczurów i myszy laboratoryjnych używali dużo dokładniejszego obiektu jakim byli więźniowie. Sporo różnych wynalazków farmacji i medycyny opiera się na tych "pseudo eksperymentach". To samo teraz robią zapewne w Chinach i jakiś tajnych laboratoriach które USA i inni poważni gracze mają w krajach trzeciego świata.

Natomiast trans doktorowie jadą masówkę. Dla nauki to chyba nie ma większego znaczenia. Wiem, że mają cel w zarabianiu kasy.

Nie chce być tutaj jakimś wielkim obrońca niemieckich naukowców z lat 39-45

Ale warto zauważyć, że oni prowadzili na prawdę mocną działaność naukową. Wbrew powojennemu pieprzeniu to nie była żadna "pseudonauka" tylko prawdziwe eksperymenty. Stawiano tam jakąś tezę i dążono do jej sprawdzenia, po prostu zamiast szczurów i myszy laboratoryjnych używali dużo dokładniejszego obiektu jakim byli więźniowie. Sporo różnych wynalazków farmacji i medycyny opiera się na tych "pseudo eksperymentach". To samo teraz robią zapewne w Chinach i jakiś tajnych laboratoriach które USA i inni poważni gracze mają w krajach trzeciego świata.
Dobry nam się wątek otworzył. Na wstępie sam powiem że jestem hipokrytą bo z jednej strony myślę że gdyby nie zakazy prawne i moralno społeczne to dla dobra nauki i przyszłości warto było by robić jakieś hardcorowe testy, ale sam za chuj nie chciał bym w nich uczestniczyć oczywiście :kis:

Ale myślę że jak jakiś więzień dostaję czapę za gwałt na paru dzieciach, to nadawał by się na obiekt eksperymentalny. Albo umierający ludzie z podpisanym kwitem.

images.jpeg

@Trenejrolp po głosie to prawilny przedstawiciel gimnazjum, bo dorosłe chłopy przecież się w takie coś nie bawią, ten to musi być prawdziwy fanatyk i nawet nerkę za klub by oddał :beczka:

Zamiast utrzymywać 25 lat w kiciu takiego zwyrodnialca, zafundować żywot szczura doświadczalnego :frankapprove:
Z tego, co się orientuję, to w Chinach tak właśnie jest.

Chyba każdy słyszał o Mengele, ale o Shirō Ishii i jednostce 731 też warto wspomnieć, bo Japończycy to nie gęsi w tej dziedzinie.
Eksperymenty były dokonywane w sposób bestialski. Przeprowadzano wiwisekcje, sztucznie wywoływano choroby, truto więźniów fosgenem lub cyjankiem potasu, zakażano wąglikiem, symulowano rany wojenne, wywoływano celowe udary, zawały serca oraz dokonywano aborcji. Oprócz tego na więźniach testowano nowe rodzaje broni takie jak granaty czy miotacze ognia[1]. Każda śmierć była uważnie obserwowana i opisywana przez członków oddziału.

Back