Podludzie

Jak weźmiesz pod uwagę to, co typ odjebał, to nawiązanie do pochodzenia nazwiska nie powinno dziwić
JEŚLI odjebał no ale jego odjebano. Wciąż brakuje źródeł, czy to był on... choć jak by się nad tym tak po foliarsku zastanowić ;) to być może te "nie manie" pewnych dowodów jest powodowane przypisywaną nacją temuż leszyszmościowi :zakręcony:

"Nie ma pewnych dowodów na to, że to Włodzimierz Leś, granatowy policjant z Łańcuta doniósł Niemcom, że w domu Ulmów ukrywają się Żydzi, są natomiast dowody na jego liczne związki z całą sprawą" (dr Marcin Chorązki, główny historyk Muzeum Polaków Ratujących Żydów podczas II wojny światowej im. Rodziny Ulmów w Markowej i pracownik krakowskiego IPN).

Last edited:
JEŚLI odjebał no ale jego odjebano. Wciąż brakuje źródeł, czy to był on... choć jak by się nad tym tak po foliarsku zastanowić ;) to być może te "nie manie" pewnych dowodów jest powodowane przypisywaną nacją temuż leszyszmościowi :zakręcony:

"Nie ma pewnych dowodów na to, że to Włodzimierz Leś, granatowy policjant z Łańcuta doniósł Niemcom, że w domu Ulmów ukrywają się Żydzi, są natomiast dowody na jego liczne związki z całą sprawą" (dr Marcin Chorązki, główny historyk Muzeum Polaków Ratujących Żydów podczas II wojny światowej im. Rodziny Ulmów w Markowej i pracownik krakowskiego IPN).

A jeśli nasi twierdzili, że wg nich on dalej jest Ukraincem, to najwidoczniej tak było, inaczej by gadali co innego. Zresztą jak dziadkowie ukry, to co innego miałoby powstać z takiego małego Wołodzia?

Czy jak tam się zowie. Tfu.

niestety nasz patus rodak miał rację! Ja tu nie widzę poniżania, sama prawda, wyrażona w slowach prostych i dosadnych. Co w duszy to na języku! Pisalem już kiedyś, że sam miałem ochotę wywalić w tryby jednemu banderowcowi.

Jak nie widzisz poniżania??? Jaka sama prawda???Patus korzysta z usługi i płaci za usługę, uważa że utrzymuje kierowcę Ukraińca. Jak kurwa utrzymuje? Typ zarabia na swoje utrzymanie jak każdy inny pracujący człowiek. Płaci jeszcze podatki. W jaki sposób ten Patus utrzymuje tego Ukraińca? W żaden.

Nasz patus odzwierciedlił nastroje społeczne, a na te nastroje ukry same sobie zapracowaly (ciężko). Powinien iść z kolegą i poszarpać jakichś pijanych dracych mordy ukrów albo bazgrzacych te swoje widły na murach.

Te nastroje to efekt ruskiej propagandy i pato-konserwarystow, robiących nagonki na Ukraińców, przypisujący im czyny których nie zrobili.

20230912_081435.png

20230912_081649.png

20230912_081604.png

20230912_080112.jpg

20230912_080905.jpg

20230912_081014.png

20230912_081158.jpg

20230912_081756.png

Nie jeżdżę z taksówkarzami pochodzenia ukraińskiego. Jak już bym z nimi gadał, to gadał bym po rosyjsku ot tak. Tutaj akurat ukr padł ofiarą patusa i odpowiedzialności zbiorowej, niech ma pretensje do swoich rodaków. Swego czasu jezdzac do Reichu nie odzywałem sie po polsku, a że wygladam na Szweda (starego typu), a akcent mam rzekomo holenderski nikt za mna nie lazil w sklepie i nawet dali mi Omegę do ręki:). Też byłem ofiarą zbiorowej odpowiedzialności i też sobie na to zapracowalismy. Czy mialem pretensje do Niemców, nie, mialem pretensje do swoich.

Odpowiedzialność zbiorowa to podczłowieczyzm.

Last edited:
Jak nie widzisz poniżania??? Jaka sama prawda???Patus korzysta z usługi i płaci za usługę, uważa że utrzymuje kierowcę Ukraińca. Jak kurwa utrzymuje? Typ zarabia na swoje utrzymanie jak każdy inny pracujący człowiek. Płaci jeszcze podatki. W jaki sposób ten Patus utrzymuje tego Ukraińca? W żaden.

Te nastroje to efekt ruskiej propagandy i pato-konserwarystow, robiących nagonki na Ukraińców, przypisujący im czyny których nie zrobili.

View attachment 77486
View attachment 77488
View attachment 77487
View attachment 77481
View attachment 77482

View attachment 77484
View attachment 77485

View attachment 77489

Odpowiedzialność zbiorowa to podczłowieczyzm.
Chłopie, szanowałem Cię nawet za sam nick (moje pierwsze zetknięcie ze sztukami walki) ale cóż, chyba się myliłem. Nie jestem prawicowcem ale tacy jak Ty, szkodzą temu co nazywamy 'lewicą'. Dla mnie podczlowieczyzmem jest pozwalanie wejść sobie na głowę przez obcą nację, która w zadnym calu nie jest od nas lepsza. Daruj sobie te bzdury o ruskiej propagandzie. Jesli tak uważasz to w takim razie gro Ukrów w naszym kraju to ruscy agenci. Co do poniżania to patus po swojemu powiedział to, co myśli wielu ludzi, że zrobił to w swój patusiarski sposób to już inna historia. Opisze Ci pewną historię, ukr stawia swojego Macana na moim miejscu w garażu. Zwracam mu uwagę po rosyjsku, to się stawia, że ma prawo i walczy za całą Galaktykę itd., tak na marginesie posiada piękne banderowskie tatuaże, duży, ładny, w sam raz do Białej Rawskiej. OK ja sobie z nim poradziłem predziutko ale za kilka dni stawia swojegom ' prosiaczka' na miejscu mojej sasiadki i na zwróconą uwagę drze na nią ryja. Daruję sobie cytaty, a potem prawie sądzi się z łapami. Teraz pytanie, czy mam prawo zajebać mu w banderowski ryj czy pochylić główkę, zakrzyknąć Slava Ukraini i jeszcze kopnąć w rzyć sąsiadkę? Jakbyś się zachował z tą całą swoją empatią, człowieczeństwem i czym tam jeszcze?

Chłopie, szanowałem Cię nawet za sam nick (moje pierwsze zetknięcie ze sztukami walki) ale cóż, chyba się myliłem.

Trochę dziwne masz kryteria szacunku: nick, narodowość...

A co do karate (kyokushin) to też moje początki - sporo dyscypliny mnie to nauczyło. Później poszedłem mocniej w kickboxing. Wciąż uważam, że są pewne elementy w karate których brakuje w amatorskim kickboxingu np. walki bez ochraniaczy na piszczele.

Nie jestem prawicowcem ale tacy jak Ty, szkodzą temu co nazywamy 'lewicą'.

Nie utożsamiam się z lewicą. Jestem liberałem, ewentualnie lewicującym liberałem. Także to że szkodzę lewicy, nie za bardzo mnie boli.

Dla mnie podczlowieczyzmem jest pozwalanie wejść sobie na głowę przez obcą nację, która w zadnym calu nie jest od nas lepsza.

Nie ma takiej sytuacji. Na nowym świecie Polacy popełnili morderstwo. Wina została przypisana Ukraińcom. Również w Przemyślu. Sytuacji jest mnóstwo. Jest nagonka oparta na fejkach, a później obrywa za to uczciwie pracujący na uberze Ukrainiec.

Są też fejki o przywilejach dla Ukraińców, które również podsycają nienawiść.

Oczywiście że nie powinniśmy sobie dać wejść na głowę, ale nic takiego nie ma miejsca. Jest polonizacja Ukraińców, a nie ukrainizacja Polaków.

Jesli tak uważasz to w takim razie gro Ukrów w naszym kraju to ruscy agenci.

Myślę że kilku na bank

Co do poniżania to patus po swojemu powiedział to, co myśli wielu ludzi, że zrobił to w swój patusiarski sposób to już inna historia.

Forma była niewłaściwa i co do meritum też nie miał racji. To nie był Ukrainiec żyjący z zasiłku na koszt polskiego podatnika, tylko pracujący Ukrainiec, który doprowadza podatki na usługi publiczne z których również ten patus korzysta.
Opisze Ci pewną historię, ukr stawia swojego Macana na moim miejscu w garażu. Zwracam mu uwagę po rosyjsku, to się stawia, że ma prawo i walczy za całą Galaktykę itd., tak na marginesie posiada piękne banderowskie tatuaże, duży, ładny, w sam raz do Białej Rawskiej. OK ja sobie z nim poradziłem predziutko ale za kilka dni stawia swojegom ' prosiaczka' na miejscu mojej sasiadki i na zwróconą uwagę drze na nią ryja. Daruję sobie cytaty, a potem prawie sądzi się z łapami. Teraz pytanie, czy mam prawo zajebać mu w banderowski ryj czy pochylić główkę, zakrzyknąć Slava Ukraini i jeszcze kopnąć w rzyć sąsiadkę? Jakbyś się zachował z tą całą swoją empatią, człowieczeństwem i czym tam jeszcze?

Tak samo jakby był Polakiem. Narodowość nie ma znaczenia w tej sytuacji.

Trochę dziwne masz kryteria szacunku: nick, narodowość...

A co do karate (kyokushin) to też moje początki - sporo dyscypliny mnie to nauczyło. Później poszedłem mocniej w kickboxing. Wciąż uważam, że są pewne elementy w karate których brakuje w amatorskim kickboxingu np. walki bez ochraniaczy na piszczele.

Nie utożsamiam się z lewicą. Jestem liberałem, ewentualnie lewicującym liberałem. Także to że szkodzę lewicy, nie za bardzo mnie boli.

Nie ma takiej sytuacji. Na nowym świecie Polacy popełnili morderstwo. Wina została przypisana Ukraińcom. Również w Przemyślu. Sytuacji jest mnóstwo. Jest nagonka oparta na fejkach, a później obrywa za to uczciwie pracujący na uberze Ukrainiec.

Są też fejki o przywilejach dla Ukraińców, które również podsycają nienawiść.

Oczywiście że nie powinniśmy sobie dać wejść na głowę, ale nic takiego nie ma miejsca. Jest polonizacja Ukraińców, a nie ukrainizacja Polaków.

Myślę że kilku na bank

Forma była niewłaściwa i co do meritum też nie miał racji. To nie był Ukrainiec żyjący z zasiłku na koszt polskiego podatnika, tylko pracujący Ukrainiec, który doprowadza podatki na usługi publiczne z których również ten patus korzysta.

Tak samo jakby był Polakiem. Narodowość nie ma znaczenia w tej sytuacji.
Kurczaczki, ja zawsze myślałem, ze jestem właśnie lewicujacym liberałem :). Co do szacunku masz rację, poniosło mnie. Przypomniałeś mi Kyokushin (u mnie pod Senseiem Paturalskim). Piękne to były czasy, moje piszczele pamiętają to do dzisiaj. Jasne, że gdyby to był Polak, zareagował bym tak samo. Problem w tym, że kilka zdrowych lat mieszkam w Koneserze. To jest tygiel narodowościowy od USA po Erytreę ale nigdy nie było tu takiej jazdy, zawsze było miło, grzecznie i kulturalnie. Kiedyś sasiad Kameruńczyk miał podobny problem my mamy dwa miejsca i akurat jedno było wtedy puste. Przyszedł, grzecznie poprosił czy może stawiać auto przez dwa tygodnie na moim miejscu. Nie widziałem problemu, nie chcialem kasy, to przyniósł dobrą i dużą flachę. Widzisz, niby Niger, a potrafił się zachować lepiej od ukra.

Problem w tym, że kilka zdrowych lat mieszkam w Koneserze. To jest tygiel narodowościowy od USA po Erytreę ale nigdy nie było tu takiej jazdy, zawsze było miło, grzecznie i kulturalnie. Kiedyś sasiad Kameruńczyk miał podobny problem my mamy dwa miejsca i akurat jedno było wtedy puste. Przyszedł, grzecznie poprosił czy może stawiać auto przez dwa tygodnie na moim miejscu. Nie widziałem problemu, nie chcialem kasy, to przyniósł dobrą i dużą flachę. Widzisz, niby Niger, a potrafił się zachować lepiej od ukra.

Czaję o co chodzi. Podzielę się własnymi doświadczeniami.

Mieszkałem w Holandii i często nienawidziłem Polaków mieszkających w Holandii. Jak ktoś oszuka Polaka za granicą to cholernie prawdopodobne że inny Polak. Często też mi się w jakimś małym stopniu obrywało za bycie Polakiem. Miałem dobry kontakt z typkiem z pracy aż do momentu gdy mu nie powiedziałem że jestem Polakiem. I wprost mi powiedział, że nie chce zemną rozmawiać bo jestem Polakiem, bo Polacy to rasiści. Trochę absurdalne, bo nie wiem czym jego postawa tutaj się różniła od rasizmu. Podobnie laski czasami bajera się nie udawała i wprost słyszałem że tu chodzi o to że jestem Polakiem, że ona pracuje z Polakami i nie chce mieć z nimi nic wspólnego, bo to banda chamów. I mimo tych incydentów to luz, nigdy nie spotkało mnie coś tego kalibru co tego Ukraińca w uberze.

Trzeba ludzi traktować indywidualnie, nie przez pryzmat narodowości.

:
Chłopie, szanowałem Cię nawet za sam nick (moje pierwsze zetknięcie ze sztukami walki) ale cóż, chyba się myliłem. Nie jestem prawicowcem ale tacy jak Ty, szkodzą temu co nazywamy 'lewicą'. Dla mnie podczlowieczyzmem jest pozwalanie wejść sobie na głowę przez obcą nację, która w zadnym calu nie jest od nas lepsza. Daruj sobie te bzdury o ruskiej propagandzie. Jesli tak uważasz to w takim razie gro Ukrów w naszym kraju to ruscy agenci. Co do poniżania to patus po swojemu powiedział to, co myśli wielu ludzi, że zrobił to w swój patusiarski sposób to już inna historia. Opisze Ci pewną historię, ukr stawia swojego Macana na moim miejscu w garażu. Zwracam mu uwagę po rosyjsku, to się stawia, że ma prawo i walczy za całą Galaktykę itd., tak na marginesie posiada piękne banderowskie tatuaże, duży, ładny, w sam raz do Białej Rawskiej. OK ja sobie z nim poradziłem predziutko ale za kilka dni stawia swojegom ' prosiaczka' na miejscu mojej sasiadki i na zwróconą uwagę drze na nią ryja. Daruję sobie cytaty, a potem prawie sądzi się z łapami. Teraz pytanie, czy mam prawo zajebać mu w banderowski ryj czy pochylić główkę, zakrzyknąć Slava Ukraini i jeszcze kopnąć w rzyć sąsiadkę? Jakbyś się zachował z tą całą swoją empatią, człowieczeństwem i czym tam jeszcze?

No ale nadal nie wiadomo w jaki sposób ten rodak utrzymuje tego Ukraińca z taksówki . Nawet jeśli jest jednym z 200 tys Ukrainciw którzy otrzymują 500 plus.

Jeżeli tacy ludzie jak Szplin i paru innych to dla mnie patologia która szkodzi temu krajowi, plus kibbole, ludzie którzy grają na chaos, to mogę do przypadkowych Polaków krzyczeć i wyzywać? Że to nacja patologii?

Czaję o co chodzi. Podzielę się własnymi doświadczeniami.

Mieszkałem w Holandii i często nienawidziłem Polaków mieszkających w Holandii. Jak ktoś oszuka Polaka za granicą to cholernie prawdopodobne że inny Polak. Często też mi się w jakimś małym stopniu obrywało za bycie Polakiem. Miałem dobry kontakt z typkiem z pracy aż do momentu gdy mu nie powiedziałem że jestem Polakiem. I wprost mi powiedział, że nie chce zemną rozmawiać bo jestem Polakiem, bo Polacy to rasiści. Trochę absurdalne, bo nie wiem czym jego postawa tutaj się różniła od rasizmu. Podobnie laski czasami bajera się nie udawała i wprost słyszałem że tu chodzi o to że jestem Polakiem, że ona pracuje z Polakami i nie chce mieć z nimi nic wspólnego, bo to banda chamów. I mimo tych incydentów to luz, nigdy nie spotkało mnie coś tego kalibru co tego Ukraińca w uberze.

Trzeba ludzi traktować indywidualnie, nie przez pryzmat narodowości.
Niby trzeba ale jesteśmy tylko ludźmi :(.

. Miałem dobry kontakt z typkiem z pracy aż do momentu gdy mu nie powiedziałem że jestem Polakiem. I wprost mi powiedział, że nie chce zemną rozmawiać bo jestem Polakiem, bo Polacy to rasiści. Trochę absurdalne, bo nie wiem czym jego postawa tutaj się różniła od rasizmu. Podobnie laski czasami bajera się nie udawała i wprost słyszałem że tu chodzi o to że jestem Polakiem, że ona pracuje z Polakami i nie chce mieć z nimi nic wspólnego, bo to banda chamów.
No i wszystko jasne. Brakujący puzel wpadł na swoje miejsce :beczka:

:

No ale nadal nie wiadomo w jaki sposób ten rodak utrzymuje tego Ukraińca z taksówki . Nawet jeśli jest jednym z 200 tys Ukrainciw którzy otrzymują 500 plus.

Jeżeli tacy ludzie jak Szplin i paru innych to dla mnie patologia która szkodzi temu krajowi, plus kibbole, ludzie którzy grają na chaos, to mogę do przypadkowych Polaków krzyczeć i wyzywać? Że to nacja patologii?
My tutaj przerzucając się poglądami rozmywamy zasadniczy problem. Ten rodak niewatpliwie jest patusem, ten ukr niewątpliwie pracuje, a przynajmniej się stara. Co nie zmienia problemu w skali globalnej. Oba nasze narody niezbyt się kochają, te wszystkie opowieści o zmianie nastawienia ukrów do nas to takie smetne pierdolamento. Oni nas dalej nie cierpią, tylko teraz mogą mieć jakieś korzyści z udawania wielkiej miłości. Widać zresztą, że ta wielka miłość już się skończyła. Żaden kraj na świecie nie nadawał szuszfolom peseli czy innych numerów. Żaden nie puszczał samopas bez kontroli, żaden nie dał takich przywilejów.
Widzisz @Szpilin i paru innych to dla Ciebie patologia dla mnie to ludzie, może o innych od moich poglądach ale mimo to zgadzamy się w paru kwestiach, w innych możemy się różnić i tyle. Tak mi się przypomniało ot choćby w temacie szkolnictwa: zmiana terminu matur, żądania nauki ukrainskiego i wprowadzenia historii Ukrainy jako przedmiotu w naszych i tak rozjebanych do imentu szkołach. Jakbyśmy tak się zachowywali w Niemczech czy USA to dostalibyśmy takiego kopa, ze nie bylby potrzebny bilet lotniczy.

Ma takie pojęcie o historii jak jeden grubas z forum, który wrzucił tweeta o tym, że holokaust dotyczył Polaków oraz że pierwszy Polacy byli w obozach przed Żydami w 40 roku(czyli kilka lat po tym jak w obozach byli pierwsi Żydzi i Polacy).

Miałem dobry kontakt z typkiem z pracy aż do momentu gdy mu nie powiedziałem że jestem Polakiem. I wprost mi powiedział, że nie chce zemną rozmawiać bo jestem Polakiem, bo Polacy to rasiści. Trochę absurdalne, bo nie wiem czym jego postawa tutaj się różniła od rasizmu. Podobnie laski czasami bajera się nie udawała i wprost słyszałem że tu chodzi o to że jestem Polakiem, że ona pracuje z Polakami i nie chce mieć z nimi nic wspólnego, bo to banda chamów. I mimo tych incydentów to luz, nigdy nie spotkało mnie coś tego kalibru co tego Ukraińca w uberze.
Kurwa 20 lat mieszkam za granicą i nikt nigdy tak do mnie nie powiedział xD

Kurwa 20 lat mieszkam za granicą i nikt nigdy tak do mnie nie powiedział xD

Bo pewnie jesteś przystojniak i jak bajerowałeś laseczki to żadna nie szukała wymówki, a ja nie miałem tyle szczęścia i jedna mi powiedziała że bajerka nie ma sensu bo jestem Polakiem.

I rozumiem, że odpowiedziałeś "stul ryj głupia pizdo"?

Odpowiedziałem: ty mi mówisz że z Polakiem nie można? Skąd Ty jesteś? Z Brazylii? A ja jestem kurwa z Polski! No kurwa, przecież przyjechałaś tutaj do Holandii żeby dorabiać, w gościówa mi mówi że kurwa, że ja.. ja nie dość że kurwa ją utrzymuję kurwa i dopłacam do jej interesu to ona mi mówi że NIE. Kurwa! No Ty mi kurwa, mi nie mów jak ja jestem Polakiem, co ja mam robić w Holandii. W chuju Cię mam typiaro. To kurwa przejmujemy zaraz to Twoje auto. No i co - zaraz dostaniesz w pizdę! Wysiądziesz kurwa na pierwszym skrzyżowaniu i pizda na klatę! No i co? Za mocno się kurwa panoszą. Tak jak mówiłem. Za dużo kurwa Wam państwo holenderskie Wam kurwa dało do ryja! Jaka kurwa szmata! Ja pierdolę! Co za szmata kurwa. Popatrz jak ona wygląda. Kurwa! Zobacz jaka pizda!

Odpowiedziałem: ty mi mówisz że z Polakiem nie można? Skąd Ty jesteś? Z Brazylii? A ja jestem kurwa z Polski! No kurwa, przecież przyjechałaś tutaj do Holandii żeby dorabiać, w gościówa mi mówi że kurwa, że ja.. ja nie dość że kurwa ją utrzymuję kurwa i dopłacam do jej interesu to ona mi mówi że NIE. Kurwa! No Ty mi kurwa, mi nie mów jak ja jestem Polakiem, co ja mam robić w Holandii. W chuju Cię mam typiaro. To kurwa przejmujemy zaraz to Twoje auto. No i co - zaraz dostaniesz w pizdę! Wysiądziesz kurwa na pierwszym skrzyżowaniu i pizda na klatę! No i co? Za mocno się kurwa panoszą. Tak jak mówiłem. Za dużo kurwa Wam państwo holenderskie Wam kurwa dało do ryja! Jaka kurwa szmata! Ja pierdolę! Co za szmata kurwa. Popatrz jak ona wygląda. Kurwa! Zobacz jaka pizda!
Brzmisz nienaturalnie. Laski wolą prawdziwych samców a nie podrabiane parówy

Back