Podludzie

ten napis powinien stać przy wejściu do każdej uczelni wyższej
Pełna zgoda. Edukacja ma ogromny wpływ na wszystkie aspekty życia.

Taka ciekawostka - był sobie filozof, który nazywał się Pitagoras. Założył on coś w rodzaju sekty religijnej, gdzie skupiali się na zdobywaniu wiedzy, a robili to, bo uważali, że wiedza daje władzę. W pewnym momencie zaczęli angażować się w politykę i stali się tak niebezpieczni, że wszyscy musieli zginąć.

polonistką w szkole będzie mogła być osoba, która jedyne co przeczytała to 50 twarzy Greya
O Panie, jak kiedyś pożyczyłem notatki od koleżanki z polonistyki, to przez pół roku kopalnia beki była. Pamiętam na przykład: Błarzej, Greg Horhe Egiel (Georg Wilhelm Friedrich Hegel), przecinki w losowych miejscach itp.

Nawet wprowadzenie progów przyjęć z 75% dużo by nie dało, bo kasa na uczelni często lipna to zagęszczenie wariatów jest ogromne, ale taki próg sprawiłby, że w końcu byłoby realne, aby uczelnie prywatne byłyby wartościowe, a uczelnie publiczne rywalizowały ze sobą.
Niestety poznałem wielu wykształconych, a nawet bardzo inteligentnych wariatów (dla przykładu neurolog, który autentycznie wierzy, że Ziemia jest płaska) i moim zdaniem żadne progi i testy tego akurat nie zmienią. Teoretycznie taka forma elitaryzmu edukacyjnego wydaje się słuszna, ale w praktyce uczelnie prywatne przestałyby istnieć, bo tu nie chodzi o edukację, a o pieniądze z czesnego. A ta rywalizacja uczelni publicznych polega na ilości followersów studentów, a nie na jakości edukacji. I tak przed mniejszym instytutem produkującym solidnie wykwalifikowanych absolwentów stoi widmo likwidacji - a na UW bez stresu mogą sobie produkować progresywnych profesorów gender studies.

A tak ogólnie, to ludzie nie mają gruntu pod nogami z powodu nadmiaru informacji (przy czym każdy ma możliwość głoszenia swojej prawdy, a obiektywna prawda z założenia nie istnieje), upadku prawdziwych autorytetów, a zarazem radykalnie posuniętej specjalizacji w edukacji. Sam proces specjalizacji jest konieczny, ale dlaczego uważa się, że ktoś będący ekspertem w jednej wąskiej dziedzinie, jest autorytetem od wszystkiego? Już nie mówiąc o kulcie pato-cwelebrytów oraz tym, co się dzieje w polityce...

Ba nawet przez to nie ma czegoś takiego jak porządne szkoły policealne. Chyba, że liczymy te, które są potrzebne aby nadal ciągnąć alimenty xD
Te szkoły to patola w najczystszej postaci. :lol:

Tylko ten system jest tak głupi, że nawet gdybym był rektorem i chciał coś zmienić to musiałbym się liczyć z tym, że mnie na taczkach wywiozą, bo kasa dla uczelni jest od liczby studentów, dlatego jest to ściąganie na gwałt studentów z zagranicy...
Dokładnie tak.

Nie jestem fanem kompletnej prywatyzacji uczelni, ale gdyby policzyć kasę wydaną na studentów nie pracujących w zawodzie, jak oni byli przez to nieproduktywni dla gospodarki to...
... jeszcze wyjdzie, że bezrobocie byłoby znacznie mniejsze po zwiększeniu jakości uczelni
Cokolwiek pomyślę, żeby zmieniać w tym systemie... to się czuję, jak lekarz, który chce wyleczyć pacjenta z uzależnienia od opiatów, przy czym ten pacjent ma rozległe przerzuty i jest w ostatnim stadium choroby.

A co do Kościoła: ja rozumiem, że takimi ludźmi jak Głódź i prałat Jankowski trzeba gardzić. Tylko większość afer KK to nie był kodeks karny tylko kosmiczna kasa z Komisji Majątkowej w hektarach, a teraz otrzymywane hektary od samorządów rządzonych przez...
... prezydentów miast chodzących na tęczowę parady. Adamowicz to był szczytem kompletnym...

A już powtarzanie tekstów o JP2. Jedna z większych książek o aferach w Kościele "Sodoma. Hipokryzja i władza w Watykanie" -JP2 niemal wybielany...
Myślę, że w pewnym momencie trochę krzywdę mu zrobili przez zbyt nachalne popularyzowanie, szczególnie takie prymitywne - to zawsze kończy się popadnięciem w śmieszność, jak zresztą z zimnym Lechem. Przez wiele lat (jeśli nie było się komuchem) nie można było powiedzieć złego słowa na JP2, więc może też niektórzy w końcu mogli dać upust swoim wcześniej tłumionym emocjom? Młodsi już go tak bardzo nie pamiętają, a dla wielu starszych był od zawsze i jego śmierć była dla nich końcem pewnego czasu.

Nie wiem, bo aż tak bardzo się tym nie interesuje, ale zdaje się, że te wszystkie zarzuty są dosyć słabe i polegają głównie na przypięciu łatki?

Tymczasem Kraków: teksty o kazirodztwie, teraz
Znam kogoś, co z nim w ławce na studiach siedział.
:muttley:

Fe5gQ16WAAcy1U_.jpeg

Warto poruszyć oczywisty fakt tego jakże skandalicznego (wg tych cip mniemania) zdjęcia,
jak zwykle żadna z pań urodą nie grzeszy. Więc potwierdza się, że feminizm to związek brzydkich kobiet.
I one, na prawdę, wierzą, że ktoś chce to oglądać :matt:

• Like
Reactions: jut

Co się wydarzyło przez te ostatnie lata....?? Jak to się stało, że jak ja chodziłem do podstawówki, liceum, na uczelnie, to tego nie było, a teraz to plaga. Ludzie byli różni, ale nikt nie miał kurwa problemu ze stwierdzeniem jakiej jest płci.

Co się wydarzyło przez te ostatnie lata....?? Jak to się stało, że jak ja chodziłem do podstawówki, liceum, na uczelnie, to tego nie było, a teraz to plaga. Ludzie byli różni, ale nikt nie miał kurwa problemu ze stwierdzeniem jakiej jest płci.

Pejsbuk się stał :fjedzia:

Dokładnie, kiedyś wiejski głupek był znany tylko na swojej wsi. Jak był wybitnym idiotą to znali go jeszcze w okolicznych wsiach. W dobie internetu może być znany na całym świecie i przyciąga sobie podobnych. Takimi ludźmi jak na filmiku, z niską samooceną łatwo sterować. Wystarczy wmówić im jakie są wyjątkowe, że to czy tamto im się należy i pójdą za tobą jak barany.

Kiedyś byli faceci z pasem z wojska. Kobiety z kablem od prodiza.

Teraz mamy pokolenie pizd i trzeba

Back