PLMMA - jasna strona mocy.

PLMMA 50/X-Cage 7 Toruń:
Gala bardzo fajna, wypadło zaledwie 3 zawodników ale każdy z nich miał walczyć z Adrianem Zielińskim czyli zamieszanie było wokół jednej walki.
Rustam Khasanov (9-2(1 NC))
Artem Lobov (11-10-1(1))
Daguir Imavov (9-1-1)
PLMMA 51 Kalisz:
Rozpiska: pogrubione nowe nazwiska w niej
70 kg: Igor Jarczyński (0-0) vs. Paweł Domagała (2-0-1)
84 kg: Paweł Radziewicz (4-1) vs. Karol Kupczak (0-0)
120 kg: Bartosz Jabłoński (0-1)* vs. Adam Wieczorek (3-1)
87 kg: Mateusz Pogudz (4-3) vs. Rafał Zawidzki (5-3)
* wstępnie było podawane Piotr Jabłoński teraz jest Bartłomiej ale podejrzewam że chodzi o Bartosza bo jest z Kalisza
+ na gali odbędą się dwa dodatkowe starcia
Muay Thai 86 kg: Aleksander Kruk vs. Marek Lishchuk
K-1 81 kg: Stanisław Zaniewski vs. Vasil Hubicz
Wypadło 15 zawodników, Ci o których nie obecności dowiedzieliśmy się po ważeniu zostali pogrubieni jest ich zaledwie 12!
Wypadli:
61 kg kobiet: Barbara Nalepka (4-0)
61 kg kobiet: Katarzyna Urban (0-1)
61 kg kobiet: Katarzyna Sadura (0-0)
66 kg: Adam Gustab (1-0)
66 kg: Łukasz Kulig (3-4)
70 kg: Patryk Bąk (0-4)
70 kg: Michał Zajączkowski (1-1 (1 NC))
70 kg: Kamil Dołgowski (1-0)
77 kg: Alan Kwieciński (0-0)
77 kg: Sebastian Świder (0-0-1)
77 kg: Jakub Majoch (2-1)
77 kg: Damian Fidala (0-1)
84 kg: Tomasz Szymczyk (1-2)
87 kg: Łukasz Borowski (3-3)
120 kg: Bartłomiej Sudoł (0-1)

Mirek się już wycwanił i nie podaje rozpisek wcale.
najlepsze nazwiska jak Borowski czy Nalepka dostali walki w czołowych organizacjach
Pal licho że tylu wypadło,4 walki to dramat

Mirasowi się powoli kurczy "park zawodników":
Ciężka:
Bartłomiej Bartnicki (2-0)
Błażej Wójcik (3-3)
Półciężka:
Martin Zawada (26-13-1)
Michał Gutowski (8-8 (1 NC))
Średnia:
Antoni Chmielewski (28-12)
Alessio Di Chirico (7-0)
Półśrednia:
Mickael Lebout (13-3(1 NC))
Paweł Żelazowski (7-1)
Kamil Szymuszowski (11-4)
Lekka:
Marian Ziółkowski (10-3-1(1 NC))
Adam Golonkiewicz (10-7)
Piórkowa:
Kamil Łebkowski (12-4)
Robert Rajewski (3-0)
Marcin Wrzosek (9-2) ---> FEN
Kogucia:
Dawid Pasternak (5-0)
Mateusz Rajewski (2-1)
Musza:
Marcin Lasota (9-1)
Ibrahim Barkinoev (4-2)
Nie wliczam zawodników X-Cage, TFL, ICW bo jak dla mnie są to oddzielne organizacje, a podejrzewam że większość tych zawodników co wymieniłem bardzo szybko przygarnie FEN lub inne organizacje

Fen ma za mało miejsca na rozpiskach. Połowa to K-1 , 1/4 freaki typu Mora i Tyberian.
Mimo bardzo wielu wad PLMMA np Paweł Kowalik nie narzeka na stawki i współpracę z Mirkiem.
Zobaczymy jak będzie wyglądać kolejna duża gala PLMMA, bo Kalisz czy ta teraz na mazurach to bardzo niszowa.
Planowo miał być Włocławek 24 kwietnia, ale to ten sam termin co 100km dalej Fen w Bydgoszczy.
Lepiej aby terminy się nie pokrywały, bo to będzie ze szkodą dla obu

Dla mnie mogą zrobić galę w małym mieście - przykład Łobza pokazuje, że jest możliwe zapełnienie niewielkiej hali w małym mieście.

Wczoraj nie tylko mmarocks miało problem ze stroną... ;)

Warszawa to atrakcyjny, ale rownoczesnie niezwykle ciezki i niewdzieczny teren. W Lodzi proboweala juz chocby Fighters Arena i nawet z nazwiskami Drwala i Nastuli nie dala rady. Ja sugerowalbym cos znacznie mniejszego, spragnionego atrakcji a jednoczesnie blizszego, lezacego troche odlogiem jesli chodzi o MMA. Chociazby nie tak odlegly od Torunia, niezle skomunikowany z Trojmiastem i Toruniem, niemal 100.000 Grudziadz.

W Grudziądzu Mirek ma swoją filię, ale żaden talent tam się chyba nie wychował.
Pozatym to bardzo biedne miasto, nie wiem czy będą chętni na MMA za 50zł skoro jaką tam swój żużel i piłkę

Pomysły z Drwalem i Nastulą to nigdzie nie wypaliły. W Łodzi by można wstawić 4-5 chłopaków z GB. Za nimi fani zawsze jeżdżą, widziałem ich we Włocławku i w Toruniu, to tym bardziej będzie ich więcej w swoim mieście

W Grudziądzu Mirek ma swoją filię, ale żaden talent tam się chyba nie wychował.
Pozatym to bardzo biedne miasto, nie wiem czy będą chętni na MMA za 50zł skoro jaką tam swój żużel i piłkę
To prawda, ale Wloclawek to tez nie jest kraina dobrobytu a gale jakos sie tam udawaly. Bogate regiony czy miasta to wcale nie jest gwarancja sukcesu, bo tam dostepnych jest mnostwo innych atrakcji. Bolesnie przekonalo sie o tym MMA Attack odwolujac gale w Ergo, Superliga konczac dzialalnosc po jednej imprezie i wielu innych. Zreszta gwarantuje, ze FEN w Sopocie tez nie byl sukcesem kasowym. Wiem, ze moze dorazne cele i kaliber obu gal sa inne, jednak operujacy w Wielkopolsce Slugfest nie bez powodu wybiera Wrzesnie czy Trzemeszno zamiast Poznania.

Ja jednak uważam że kolejna edycja powinna się odbyć jeszcze w Toruniu. Tak na prawdę po raz pierwszy w poważnym stopniu zapełniono jakikolwiek obiekt sportowy w Toruniu w związku z galą MMA i myślę że warto byłoby jeszcze bardziej postarać się o publiczność toruńską, w której jest duży potencjał co pokazało wczorajsze wydarzenie. Przy kolejnej edycji jest już na kim oprzeć potencjalną galę w Toruniu min. Trybson, Pledziewicz i Boszman. Z czasem warto będzie pójść dalej, ale myślę że warto z tym jeszcze chwilę poczekać. Podobnie jak Vae uważam, że w regionie ciekawą opcją może być sprawdzenie Grudziądza. Całkiem duże miasto, które raczej przesycone jakimiś atrakcjami nie jest.

Trener w końcu przemówił na temat ostatnich artykułów dotyczących zaległości finansowych ze strony PLMMA :lol: W skrócie te publikacje są wynikiem tego że PLMMA współpracuje z UFC i dlatego chce się ich oczernić, a cały misterny plan zniszczenia PLMMA ustalony został (oczywicie z udziałem mmarocks) na słynnym już pępkowym u Maćka Kawulskiego :lol: Kocham wywiady z trenerem na serio :bayan:

Trener w końcu przemówił na temat ostatnich artykułów dotyczących zaległości finansowych ze strony PLMMA :lol: W skrócie te publikacje są wynikiem tego że PLMMA współpracuje z UFC i dlatego chce się ich oczernić, a cały misterny plan zniszczenia PLMMA ustalony został (oczywicie z udziałem mmarocks) na słynnym już pępkowym u Maćka Kawulskiego :lol: Kocham wywiady z trenerem na serio :bayan:

Mnie dla odmiany nudzi już jego śpiewka. "KSW złe, PLMMA dobre mimo wszystko"...

Kiedy było PLMMA 51? Jakoś mnie to ominęło chyba.
Wczoraj, ale chyba z najslabsza rozpiska w historii tego cyklu.
EXTRA FIGHT.
Muay Thai (86 kg.): Aleksander Kruk pok. Marka Litshchuka przez TKO, 3. runda
EXTRA FIGHT.
K-1 (81 kg.): Stanisław Zaniewski pok. Vasila Babicza niejednogłośną decyzją sędziów
Walka wieczoru MMA:
87 kg.: Rafał Zawidzki pok. Mateusza Pogudza jednogłośną decyzją sędziów (3 x 30-27)
Pozostałe:
120 kg.: Adam Wieczorek pok. Bartłomieja Jabłońskiego przez poddanie (balacha z gardy), 1 . runda (1:48)
84 kg.: Paweł Radziewicz pok. Karola Kupczaka przez TKO (ciosy w parterze), 1. runda (4:41)
70 kg.: Paweł Domagała pok. Igora Jarczyńskiego przez poddanie (duszenie zza pleców), 2. runda (2:41)

Last edited:
Może kogoś:

k8ai1ct9w9gv.png

Last edited:
Czy ktoś wie, czy gala ICW MMA 2 będzie transmitowana na OS?
Transmisji nie bedzie, w czasie gdy odbywa sie gala OS emituje premiere drugiego odcinka Gwiazd PLMMA, tym razem z Marianem Ziolkowskim. Bedzie pewnie jakas relacja w kolejnym tygodniu.

Back