Piłka nożna

Ty tak serio? Porównałeś defensywnego pomocnika z ofensywnym i dziwisz się, że ten drugi wykręca lepsze liczby? To równie dobrze możesz napastnika ze stoperem porównać. Tak to jest pisać z gościem, co śledzi same staty.

Jezu czasami mnie głowa boli jak ludzie mało wiedzą o piłce i sporcie.

Czy ty zdajesz sobie sprawę, że można porównywać różne pozycje, bo na przykład napastnik Wisły Kraków, Wolves strzeli 21 goli w całej karierze, a stoper AFC 85 goli.

Wszystko zależy od wybitności jednostki.

Dlatego masz defa jak Toure co robi ponad 100 goli, a drugi 7.

Czy ja serio muszę pisać o tak oczywistym zjawisku.

I tobie na papierku przypisali Toure w życiu i już zawsze będziesz pisał, że nie można go porównać z Lampardem czy Gerardem.

Ja pier....:DC: nie wierzę

Jezu czasami mnie głowa boli jak ludzie mało wiedzą o piłce i sporcie.

Czy ty zdajesz sobie sprawę, że można porównywać różne pozycje, bo na przykład napastnik Wisły Kraków, Wolves strzeli 21 goli w całej karierze, a stoper AFC 85 goli.

Wszystko zależy od wybitności jednostki.

Dlatego masz defa jak Toure co robi ponad 100 goli, a drugi 7.

Czy ja serio muszę pisać o tak oczywistym zjawisku.
Ja o swoim doświadczeniu w piłce nie będę się nawet rozpisywał chłopaku, ale w dużym skrócie mogę ci tylko napisać, że nie opieram się tylko na statystykach. Ty udajesz, że nie widzisz, że porównałeś topowego defensywnego pomocnika z topowymi ofensywnymi pomocnikami? Przecież to właśnie oczywiste, że ci drudzy najprawdopodobniej wykręca lepsze liczby jeśli chodzi o gole.

Przecież idąc tym beznadziejnym schematem można napisać, że Paweł Brożek był lepszym napastnikiem niż Bruno Fernandes.

Ja o swoim doświadczeniu w piłce nie będę się nawet rozpisywał chłopaku, ale w dużym skrócie mogę ci tylko napisać, że nie opieram się tylko na statystykach. Ty udajesz, że nie widzisz, że porównałeś topowego defensywnego pomocnika z topowymi ofensywnymi pomocnikami? Przecież to właśnie oczywiste, że ci drudzy najprawdopodobniej wykręca lepsze liczby jeśli chodzi o gole.

Tylko na papierze i dlatego mało wiesz o tym sporcie, bo każdy jest inna jednostka.

Yaya Toure zjadł 500 ofensywnych pomocników na swojej pozycji.

Tylko na papierze i dlatego mało wiesz o tym sporcie, bo każdy jest inna jednostka.

Ok Panie ekspercie :beczka: dałeś porównanie z dupy i wszystko na ten temat. Idź dalej w statystykach grzebać w statystykach i racz nas dalej swoimi mądrościami :DC:

Wg Mundo deportivo w lato Julian Alvarez zostanie graczem Barcy. Ciekawe co z Lewym.
Przy obecnej sytuacji finansowej Barçy, która najlepsza nie jest, oraz niechęci Atletico do sprzedaży Álvareza, jakoś tego nie widzę. Mundo Deportivo to katalońska prasa i tylko podsyca nadzieje kibiców

Przy obecnej sytuacji finansowej Barçy, która najlepsza nie jest, oraz niechęci Atletico do sprzedaży Álvareza, jakoś tego nie widzę. Mundo Deportivo to katalońska prasa i tylko podsyca nadzieje kibiców

Akurat transfer 9 jest strasznie realny.

Vlahovic lub Julian Alvarez to raczej pewniak.

100 mln za Alvareza, przy całej kreatywności szefostwa Barcy nie wydaje mi się to realne.
Podobno mówi się nawet o kwocie rzędu 200 mln, nawet jeśli to nieprawda, to daje dużo do myślenia w kwestii ewentualnego transferu Alvareza. Atletico rozważa nawet przedłużenie z nim umowy

Akurat transfer 9 jest strasznie realny.

Vlahovic lub Julian Alvarez to raczej pewniak.
Do wyboru Alvarez za grube miliony plus wielki kontrakta albo Vlahović nie pasujący do stylu Barcy za którego za podpis trzeba będzie zapłacić też kilka grubych milionów prowizji za sam podpis do tego jeszcze pewnie gwiazdorski kontrakt za przyjscie za darmo. Do tego trzeba będzie wypchnąć Lewego do Milanu lub MLS i gdzieś spienieżyć Ferrana. Co może pójśc nie tak

1771644355252.png

tutaj yaya toure z bratem, za chwilę będą zjadać kolejnego ofensywnego pomocnika!

endrju masz rację.
wcześniej był dobry przykład:

piję kawkę, mam trochę czasu, to popatrzę na statystyki, liczby, cyfry.....

pierwsze 114 meczów w chelsea: cole palmer i frank lampard jr.

frank zaczynał w chelsea bardzo dawno- 2001- 03 (114 meczów).
cole palmer- 2023-24.

trenerzy:
lampard: claudio ranieri i jose mourinho (ostatnie mecze z tych 114)
palmer: mauricio pochettino i enzo maresca

w skrócie, to panowie mauricio i enzo proponowali dużo pressingu, a z obrony do ataku często przechodzili szybciutko.
panowie claudio i jose, to z kolei raczej więcej posiadania piłki, budowania (ranieri) i mourowania czasami.

to już nam dużo mówi, ale dalej.

czego ta statystyka nie mówi, a sprawdziłem.

w pierwszych 114 meczach w chelsea:

1. gole z rzutów karnych:
lampard- 2
palmer- 16

2. średnia podań na mecz:
lampard - 45-50
palmer- 30- 35

celność tych podań internet podaje pomiędzy 78-80 % u lamparda, palmer to 75-77%

3. odbiory/ przechwyty
lampard to około 2,5
palmer 1,5.

czyli spokojnie możemy zrobić mema z tym co napisałem powyżej i będzie on wyglądał zupełnie inaczej, a dalej dotyczył pierwszych 114 spotkań obu piłkarzy.

teraz pytanie- budujesz drużynę jako pierwszy wybór masz tych dwóch podobno ofensywnych pomocników.
możesz zabrać jednego- którego?

ja od siebie podpowiem tylko, że jeden z tej dwójki w czasie tych pierwszych 114 meczów stworzył pewną serię.
seria ta to 164 mecze premier league rozegrane z rzędu, co jest rekordem w premier wśród graczy z pola.
ten sam gość jest jednym z dwóch piłkarzy, którzy strzelali 10 lub więcej goli w 10 kolejnych sezonach ligowych- drugi to wayne rooney.

Dlaczego wy dyskutujecie z tym debilem?

Przecież on za chwilę będzie równał staty bramki Terrego, Lamparda i Makelele do bramek Hallanda żeby napisać wam że dzisiaj to robią niesamowite liczby, tamci to chuje, teraz nie ma 9, ale są lepsze niż były wcześniej, no i ogólnie on ma rację, a wy się nie znacie.

To już kłótnie ze mną mają więcej sensu...

PS: a widzieliście że Hazard ma więcej bramek niż Dani Alves? Nie? To chuja się znacie.

endrju masz rację.
wcześniej był dobry przykład:

piję kawkę, mam trochę czasu, to popatrzę na statystyki, liczby, cyfry.....

pierwsze 114 meczów w chelsea: cole palmer i frank lampard jr.

frank zaczynał w chelsea bardzo dawno- 2001- 03 (114 meczów).
cole palmer- 2023-24.

trenerzy:
lampard: claudio ranieri i jose mourinho (ostatnie mecze z tych 114)
palmer: mauricio pochettino i enzo maresca

w skrócie, to panowie mauricio i enzo proponowali dużo pressingu, a z obrony do ataku często przechodzili szybciutko.
panowie claudio i jose, to z kolei raczej więcej posiadania piłki, budowania (ranieri) i mourowania czasami.

to już nam dużo mówi, ale dalej.

czego ta statystyka nie mówi, a sprawdziłem.

w pierwszych 114 meczach w chelsea:

1. gole z rzutów karnych:
lampard- 2
palmer- 16

2. średnia podań na mecz:
lampard - 45-50
palmer- 30- 35

celność tych podań internet podaje pomiędzy 78-80 % u lamparda, palmer to 75-77%

3. odbiory/ przechwyty
lampard to około 2,5
palmer 1,5.

czyli spokojnie możemy zrobić mema z tym co napisałem powyżej i będzie on wyglądał zupełnie inaczej, a dalej dotyczył pierwszych 114 spotkań obu piłkarzy.

teraz pytanie- budujesz drużynę jako pierwszy wybór masz tych dwóch podobno ofensywnych pomocników.
możesz zabrać jednego- którego?

ja od siebie podpowiem tylko, że jeden z tej dwójki w czasie tych pierwszych 114 meczów stworzył pewną serię.
seria ta to 164 mecze premier league rozegrane z rzędu, co jest rekordem w premier wśród graczy z pola.
ten sam gość jest jednym z dwóch piłkarzy, którzy strzelali 10 lub więcej goli w 10 kolejnych sezonach ligowych- drugi to wayne rooney.
Tyle w temacie.

images

Frank Lampard Król Londynu tak jak Jose Aldo Król Rio.

Nie umieścić Haalanda, który zdobył najszybsze 100 goli w historii Premier League :beczka:

David Silva 12, a Kane 33. Dobra ta lista.

Jeszcze do tej listy to kolejny przykład jak świat olewa Salaha. Najlepszy skrzydłowy od dekad w historii Premier League, a oni go dają na 25 miejsce , a Silve i Hazarda na 12 i 16 miejsce.

:DC::DC::DC:

Nigdy nie zrozumiem czemu świat tak olewa Egipcjanina.

Dla mnie prywatnie jakby ktoś go dawał na miejsca 4-10 to nie widzę żadnej kontrowersji.

Last edited:
Dean Huijsen kontuzjowany, więc dziś na pewno nie zagra. Oby tylko z nogą Raula Asencio było już wszystko w porządku, bo prawdopodobnie on zagra z Osasuną obok Rüdigera

Back