Piłka nożna

Serie A to już ledwo czwarta liga w Top 5. I bliżej im do Ligue 1. Nieprzypadkowo kadra Italii też dołuje od paru lat, to wygrane Euro faktycznie było odbiciem zdechłego kota.

Serie A to już ledwo czwarta liga w Top 5. I bliżej im do Ligue 1. Nieprzypadkowo kadra Italii też dołuje od paru lat, to wygrane Euro faktycznie było odbiciem zdechłego kota.
Bodo też nie ma co ujmować bo te dwa mecze zagrali dobrą piłkę i nie ma mowy o jakimś farcie bo oba mecze mieli pod kontrolą, ciekawy jestem czy powtórzą takie granie w dalszej fazie bo jeśli będą w stanie tak grać to wszyscy będą mieli z nimi ciężary

Ładnie sobie grają na Interze, hajsu też trochę im wpadnie
1772005682935.png

:antonio:

Dziś za Benficą. To co Real odjebał razem z Viniciusem i uefa to przecież jakaś kpina. Wykluczyli piłkarza z dzisiejszego meczu bo los negros się obrazili na rzekome rasistowskie obelgi. W ogóle to jakim hujem ? Nic nikomu nie udowodnili i wykluczają chopa z grania. Jeszcze ten kurwa mapet dołożył swoje. Tak kurwa pięknie, jeszcze bardziej niech wejdą czarnuchom w dupe. Pizdy jebane.

Sie skonczy jak w nba że czarnuchy będą o byle co protestować pod pretekstem rasizmu. Zarabiają miliony a pierdolą że są źle traktowani.

Mourinho weź tam dziś coś odjebaj i zrób porządek. Wiem że czytasz.

małpee nie zagra to może się Benfice uda coś odjebać

btw
czikago frajer
1772032929554.png

Po drugiej stronie barykady stanął natomiast kontrowersyjny były paragwajski bramkarz Jose Luis Chilavert, który wsparł Argentyńczyka i przy okazji sam obraził Viniego, wypowiadając takie słowa:

"Solidaryzuję się z Prestiannim, bo Vinicius jako pierwszy obraża wszystkich. Jeśli spojrzeć na kamerę, wcześniej mówi do niego 'tchórzu'. Pierwsza obelga padła ze strony małpy, Viniciusa. O ciemnej skórze".
:beczka:

1772033285232.png

jebany boss

"Problem jest bardzo głęboki: świat, w którym dziś żyjemy, ma krótką pamięć. Był mecz Brazylii z Hiszpanią, podczas którego kamera Netflixa filmowała Viniciusa, a on płakał i mówił, że chciałby, aby czarnoskórzy mogli lepiej żyć w futbolu. Sam wtedy dyskryminował. Czy chce, żeby biali żyli gorzej?" – kontynuował.

To przeszło w homofobiczny i transfobiczny wywód: "Piłka nożna to prostokąt, na którym grają mężczyźni i kiedyś mówiliśmy sobie wszystko. Odkąd pojawiły się mikrofony i wideo, wszystko się zniewieściało" – stwierdził Chilavert, nie kryjąc emocji.

"Dlaczego mają ukarać Prestianniego? To by doprowadziło do tego, że społeczność gejowska, lesbijek i reszta stałaby się wzorem do naśladowania" – dodał, dolewając oliwy do ognia.

Najmocniejsze słowa padły jednak na końcu, gdy Chilavert wysunął zupełnie nie na miejscu oskarżenia dotyczące życia prywatnego Kyliana Mbappe, który bronił Viniciusa zarówno na boisku, jak i poza nim: "Co on może powiedzieć? Mbappé mówi o wartościach i tym podobnych rzeczach, ale mieszka z transwestytą. To nie jest normalne. Każdy może robić, co chce, ale nie jest normalne, żeby mężczyzna mieszkał z transwestytą. Najlepsze, co można mieć obok siebie, to kobieta" – podsumował Paragwajczyk.

a265bf73-2f69-4071-93f8-1e1cb8080d8b.avif

Attachments

• 1772033207417.png
    1772033207417.png
    429.1 KB · Views: 4
Last edited:
No nie odjebie bo jest zawieszony, chyba że na parkingu po meczu :boystop:
Wiem wiem. Liczę na to wykurwi z tej swojej strefy i coś tam odjebie hehe.
Wiem że Ty za Realem, więc wiedz że do kolegów z Cohones co za Realem są nic nie mam :gabi_much_love: :conorsalute:.

małpee nie zagra to może się Benfice uda coś odjebać

btw
czikago frajer
View attachment 141362

Po drugiej stronie barykady stanął natomiast kontrowersyjny były paragwajski bramkarz Jose Luis Chilavert, który wsparł Argentyńczyka i przy okazji sam obraził Viniego, wypowiadając takie słowa:

"Solidaryzuję się z Prestiannim, bo Vinicius jako pierwszy obraża wszystkich. Jeśli spojrzeć na kamerę, wcześniej mówi do niego 'tchórzu'. Pierwsza obelga padła ze strony małpy, Viniciusa. O ciemnej skórze".

View attachment 141364

jebany boss

"Problem jest bardzo głęboki: świat, w którym dziś żyjemy, ma krótką pamięć. Był mecz Brazylii z Hiszpanią, podczas którego kamera Netflixa filmowała Viniciusa, a on płakał i mówił, że chciałby, aby czarnoskórzy mogli lepiej żyć w futbolu. Sam wtedy dyskryminował. Czy chce, żeby biali żyli gorzej?" – kontynuował.

To przeszło w homofobiczny i transfobiczny wywód: "Piłka nożna to prostokąt, na którym grają mężczyźni i kiedyś mówiliśmy sobie wszystko. Odkąd pojawiły się mikrofony i wideo, wszystko się zniewieściało" – stwierdził Chilavert, nie kryjąc emocji.

"Dlaczego mają ukarać Prestianniego? To by doprowadziło do tego, że społeczność gejowska, lesbijek i reszta stałaby się wzorem do naśladowania" – dodał, dolewając oliwy do ognia.

Najmocniejsze słowa padły jednak na końcu, gdy Chilavert wysunął zupełnie nie na miejscu oskarżenia dotyczące życia prywatnego Kyliana Mbappe, który bronił Viniciusa zarówno na boisku, jak i poza nim: "Co on może powiedzieć? Mbappé mówi o wartościach i tym podobnych rzeczach, ale mieszka z transwestytą. To nie jest normalne. Każdy może robić, co chce, ale nie jest normalne, żeby mężczyzna mieszkał z transwestytą. Najlepsze, co można mieć obok siebie, to kobieta" – podsumował Paragwajczyk.

a265bf73-2f69-4071-93f8-1e1cb8080d8b.avif

No i Chilavert dobrze gada. Popieram. Taki właśnie świat robimy, murzyńsko pedalsko lgbtowsko kolorowy gdzie nikt nikomu nie może nic powiedzieć bo obraza jebanego pedalskiego majestatu i rozczenia. Ale powoli ludzie zaczynają przejrzewać na oczy. Już chyba większość żyga (przynajmniej u nas) tą jebaną poprawnością. Dużo znajomych przestało filmy i seriale oglądac i tak jak ja szukają starych dobrych filmów bo to przekroczyło już granice. Ale oni sami sobie pętle na szyję zarzucają takim promowaniem zjebów i przez to też rasizm i niechęć do tęczy będzie większa.
Ja tam kiedyś do czarnychów nic nie miałem ale poprostu przekraczają granicę swoim zachowaniem.
Ale niestety my biali europejczycy jesteśmy juś na wyginięciu i chyba nic tego nie zmieni.

Czekam na mecz. Będzie dziś głośno w domu, kurwy będą latały :beczka:

Nowy format rozgrywek jest bardziej wymagający i podoba mi się, bo jednak faza pucharowa też jest w końcowym etapie, ale najpierw trzeba się przebić przez ligę i zagrać z większą ilością drużyn niż wcześniej, podoba mnie się.

Anglia,Real,Barca, Bayern i PSG

Dla reszty nie ma dziś zawodników do podziału. Nawet dla tamtych jest już ciężko podzielić się dobrymi grajkami.

Nie zaskoczy mnie jak Włochy za 2-3 lata nie beda sie wiele różnić od ligi holenderskiej, belgijskiej czy tureckiej.

Już teraz w te wieczory LM wiele osób pisało na wszelakich forach , ze zna 2-3 twarze z Interu i Juve.

Anglia,Real,Barca, Bayern i PSG

Dla reszty nie ma dziś zawodników do podziału. Nawet dla tamtych jest już ciężko podzielić się dobrymi grajkami.

Nie zaskoczy mnie jak Włochy za 2-3 lata nie beda sie wiele różnić od ligi holenderskiej, belgijskiej czy tureckiej.

Już teraz w te wieczory LM wiele osób pisało na wszelakich forach , ze zna 2-3 twarze z Interu i Juve.
@Dzihados możesz dać mu wreszcie bana na ten temat? Niech sobie założy własny i tam wypisuje swoje bzdurne mądrości.

Back