Piłka nożna

ja nie mowie, ze barca nie gra brutalnie bo alves tez przesadza. a za ich teatrzyki kazdy prawdziwy kibic powinien sie wstydzic. tylko, ze zwalanie na sedziow nie jest najlepszym rozwiazaniem, bo jakby barcelona byla gorsza to i tak by przegrywala, niewazne jak bardzo pomagal by im sedzia. a jesli juz ktos sie uprze i bedzie twierdzil ze barcelona wygrywa kilkoma bramkami dzieki sedziom to musi byc zaslepiony i tylko w ich meczach widziec zla prace sedziow.

Nie chcę negować Twojego zdania, bo Barcy sędziowie nie są potrzebni do wygrywania, oni i tak stworzą sobie co-najmniej 3 setki w meczu, jednak arbiter sędziujący w Gran Derbi jest poddany ogromnej presji, jedni to wytrzymują drudzy nie.
Ale jeśli, powiedzmy sobie szczerze, różnica między grą Barcy i realu powoli się zaciera, Ci pierwsi chyba już lepiej grać nie mogą, Ci drudzy szczytu mam nadzieję jeszcze nie osiągnęli, więc o wyniku między tymi drużynami mogą decydować detale, więc wg mnie pomyłka sędziowska w sali takiego meczu jest najgorszą z możliwych sytuacji. Tak samo sędzia powinien dać czerwień dla Arbeloi za faul na Villi tak samo powinien puścić grę i uznać bramkę Igly lub odgwizdać faul dla Realu w rewanżu CL.

oczywiscie, ze poddawany jest najwiekszej presji, nie ma co do tego watpliwosci. masz racje, ze w tych meczach moga decydowac detale, ale moim zdaniem, nie jesli ktoras z druzyn dominuje i stwarza sobie sytuacje za sytuacja, ale jesli mecz jest wyrownany i konczy sie jedna bramka roznicy( nie mam tu na mysli tylko barcy i realu, ale ogolnie). szczerze nie pamietam tego, ale wierze na slowo :)

Messi przed tym całym HGH już był kolosalnie lepszy od innych dzieciaków i on mówił że nie chciał brac tych zastrzyków ,ale musiał się zmusic.

Jak ktoś twierdzi że w tym wieku Messi nadal bierze HGH to nie ma co dyskutowac ;)

Moim największym marzeniem jest powrót Liverpoolu do Top 4 ligi angielskiej i do LM.

Pepe nie jest tak brutalny jak go opisujesz , aż taki rzeźnik z niego nie jest. Czasami mu odpierdziela , to fakt . Ale ta kartka jest śmieszna i z dupy wzięta ;)

Co do połączenia brutalności ze skutecznością to moim zdaniem idealnym piłkarzem pod tym względem jest Lass Diarra.

A liga angielska jest najciekawsza , mówię to jako wielki kibic i fan Realu Madryt :)

Tak, też uważam angielską ligę za najciekawszą, kibicjuję tam ManC,ponieważ The Citizens tak nagle wtargnęli i zrobili niepodziankę zespołom których nie lubię, np Chelsea i ManU.

No Gravesen to zdecydowanie :) ja bym przywołał jeszcze pewnego walijczyka, bodaj Robbie Savage, straszny brutal..

A Hajto ma jeszcze rekord bundesligi w ilości żółtych kartek?

Pamiętam w Szkocji kilka lat temu był taki beniaminek Gretna. Tam byli sami mordercy, obrońcy to chyba sadyści byli.

Probierz poleciał z Arisu, szybko sie skonczylo...

a poza tym słynny pan turek miał zawał

Szkoda Probierza, ale facet "ma jaja" i jeszcze dużo osiągnie w tym zawodzie.
Także jako fan Realu uważam, że angielska liga jest najlepsza i najciekawsza, owszem, dwa najlepsze na świecie zespoły grają w Hiszpanii, ale to w Anglii praktycznie co weekend grają świente i ciekawe mecze.
Z Anglii najbardziej lubię Tottenham i Arsenal, co do City to grają fajną piłkę, ale gdy nie ma Silvy ta drużyna ma ogromny problem

Probierz sam od nich odszedł. Wyszły najaw jakieś sługi i nie płacenie zawodnikom, czy coś takiego.

Kaziu z taką dużyną raczej nie ma szans na nic, samą wolą walki cudów nie zdziałają. Ta drużyna musi mieć grutnowną przebudowę ... którą to juz w ostatnich latach?

No fakt, ale problem polega na widowiskowości ekstraklasy, która i tak oprócz kibiców na stadionie z rzadka może pochwalić się ciekawym meczem ... a i tak oglądam Legię, Wisłę i Lecha.
Do tego dochodzi wartość polskich piłkarzy na rodzimym rynku, więc trzeba szukać za granicą, a przecież niedawno skreślany Skorża nie mając nic do stracenia pokazał, że piłkarzy można też sobie wychować ...

Lech ? Chciałbym. Lecz wronieckie zapaatrzone są w kudłatego kopernika jak w obrazek. A pozatym oni nie mają pieniędzy... Ogólnie to co się wyrabia to brak słów.

A Slaskowi grozi minus 30 punktow, wiec chyba z walki o mistrzostwo/puchary nici.

Co do lig zagranicznych to najciekawsza jak dla mnie jest angielska, druga niemiecka, a trzecia hiszpanska (tam po prostu jak gra real, badz barca z kims to szansa na niespodzianke jest znikoma).

@lukasfight
m,nie to zawsze dziwi, jak jakiś inwestor bierze w ręce polski klub i natychmiast w mediach zostaje okrzyknięte Eldorado.
Już Klicki miał zrobić z Korony potęgę, ITI z Legii, to samo a nawet lepiej miało być w Lechu, piękny stadion, kibice ludzie z pomysłami i co ... i kończy się tak jak zawsze, zespół nie gra w Europie i ogromna dziura w budżecie, a przecież to najbardziej stabilny finansowo polski klub z największym budżetem jak mniemam?
Taki np. Dortmund też miał swego czasu kłopoty finansowe, tam odcięli się od przeszłości, postawiono na młodą zupełnie nową drużynę i teraz czerpią z tego zyski, a Borussia jest jednym z najbardziej dochodowych klubów w Niemczech.
No ale skoro raz w roku wymienia się murawę po cztery czy pięć razy to chyba trochę przesadziłem z kompetentnością szefów Lecha ...

chociaz malo ostatino ogladam pilke to dla mnie najciekawsza jest bundesliga

A co do tworzenia druzyny, to chociaż Legii nie lubie to jestem na prawde pod wrażeniem. Inni to by juz wyrzucili 10 razy Skorże i chyba nikt sie nie spodziewal ze na koniec taką ekipe zmontuje. Smiem twierdzic ze to najlepsza Legia chyba od czasów Champions League. Plus do tego mają POLSKICH piłkarzy ktorzy coś znaczą w tej druzynie.

Jak widać budowanie drużyny to b. trudny proces i czasami nawet trzeba czekac rok albo i więcej zeby zebrać owoce. Tylko wg mnie Bakero jest slabym trenerem.

Najśmieszniejsze jest to, że Skorża już praktycznie był OUT z Legii, miał grać ostatni mecz czy jakoś tak, bo kilka ulic dalej negocjowano kontrakt z Vladimirem Weissem, jednak ten usilnie chciał łączyć funkcję trenera Legii i selekcjonera reprezentacji Słowacji.

Nie od dziś wiadomo, że polskim szefom klubowym brakuje cierpliwości. Sytuacja ze Skorżą pokazuje także, że problem z profesjonalnym podejściem również istnieje. Słyszałem pogłoski o tym, że trener Skorża opuści drużynę po tym sezonie, bez względu na wyniki. Jestem zdecydowanie na nie - uważam, że wykonał świetną robotę, zapewnił sobie dosyć szybko awans do fazy pucharowej LE. Wykonał swój cel, a w ostatnich latach na przykładzie reprezentacji Polski byliśmy świadkami, że pozornie łatwa grupa wydaje się nie do przebrnięcia. Trener Legii wykonał swój plan w 100% i nawet jeśli nie zdobędzie mistrzostwa Polski, to powinien kontynuować swoją pracę przy Łazienkowskiej.

Panowie jaki widzicie skład na Euro? Mój to: Szczęsny, Piszczek, Perquis, Boenish, Wasilewski, Błaszczykowski, Mierzejewski, Polański, Murawski, Obraniak, Lewandowski.

oczywista w bramce szczesny, obrona od prawej piszczek, perquis, wasilewski, bónisch, na szostkach dudka i wilk(ewentualnie murawski), ofensywni pomocnicy od lewej mierzej, obraniak jesli bedzie gral, blaszczykowsi i w napadzie rzecz jasna lewy.

Back