Piłka nożna

Sczęsny, Boenisch Piszczek, Perquis, Wasilewski, Borysiuk, Rybus, Błaszczykowski, Obraniak, Murawski, Lewandowski.

widze ze z obrona wszyscy sa zgodni :) oby bónisch zdazyl wrocic do formy bo tego wawrzyniaka to sie ogladac nie da

Moj to - Szczesny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch (jesli odnajdzie forme, jak nie to Wawrzyniak - bo lepszego nie ma) - Dudka (lub Kazmierczak, ale w formie z wiosny 2011), Murawski - Blaszczykowski, Mila, Mierzejewski - Lewandowski.

PS. Gaara: Boenisch sie pisze bez ó.

Borysiuk, pomimo młodego wieku i braku doświadczenia reprezentacyjnego, jest to już ograny zawodnik. Perspektywiczny i uważam, że na tej imprezie mógłby pokazać pełnie swoich umiejętności, a po EURO jego karierą nabrałaby jeszcze większego rozpędu.

Rybus już ma doświadczenie rozgrywania meczów w kadrze. Bardzo dobry skrzydłowy, nie widzę powodu, by go nie umieszczać na lewej stronie pomocy, a samego Obraniaka ustawić na środku.

Ale naśrodku mamy zawodników zaś na skrzydle Obraniak spisuje się niezle. Moim zdaniem obaj sa solidni ale nie na pierwszą jedenastkę.

rzeczywiscie, w niemieckim oe to ó wiec myslalem ze to obojetne ale chyba jednak woli oe :)

Nie uważam, że wnosi do gry wystarczająco dużo, aby występował w podstawowej jedenastce. Śmiem twierdzić, ze dla Borysiuka czy Rybusa , występ na tak ważnej imprezie będzie nieporównywalnie większą nobilitacją i zaszczytem, niż dla Polańskiego, który niczym mnie jeszcze nie przekonał.

polanski moim zdaniem nie ogarnia jeszcze "systemu" no i nie gra w mainz co idzie na duzy minus. w tych meczach ktore ogladalem wilk byl zawsze najlepszy w wisle, nie tylko bronil, ale dobrze rozgrywal i strzelal, nie rozumiem dlaczego dyzma go nie powoluje, przydalby sie nam ktos taki na typ sobolewskiego, ktory potrafi walczyc i poderwac druzyne w odpowiednim momencie. a na boki jesli bedzie juz gral caly czas w pierwszym skladzie to mozna by powolac mlodego kobylanskiego

Ale wiesz że nie o zaszczyt tu chodzi. Polański w Bundeslidze aż tak zle nie wygląda, poprawnie wygląda jego gra.

chodzi o to ze on narazie nie gra ;) zagral 9 meczy w tym sezonie z czego 7 w pierwszysch siedmiu kolejkach i nigdy nie dostal wedlug kickera wiekszej noty niz 3. jego gra rzeczywiscie nie wyglada az tak zle, ale to jest pilkarz- mozna by zaczerpnac z mma - jednoplaszczyznowy, ktory koncentruje sie tylko na destrukcji. i dodam ze ogladam wszystkie mecze bundesligi, zeby nie bylo ze sobie to wymyslam :P

Jeśli chodzi o tak wielką imprezę, to każdy czynnik odegra swoją rolę. Dla mnie, poprawnie to za mało. Od takiego zawodnika, jak on - wyszkolonego poza granicami naszego kraju - oczekuję dużo więcej, niż od innych naszych grajków.

Ale on ma umiejętności wyższe niż obaj młodzi, wystepuje w lidze która jest innym sportem w porównaniu do ekstraklasy i wystepuje tam regularnie. To już dobra rekomendacja. W swoich zadaniach wywiązuje się skutecznie więc w czym problem?

Nie mam żadnego problemu. Rozumiem Twoje argumenty i doceniam klasę Polanskiego. Nie jestem przekonany, czy akurat on sprawdzi się na tak dużej imprezie.

Kumpel ma szkółkę piłkarska i ma obiecany wyjazd na 3 mecze. Jeden Polaków, jeden ćwierć i jeden półfinał. Zawsze jak organizuje jakiś wyjazd z dzieciakami to bierze mnie jako opiekuna. Za darmo mam mecz, fakt sektor dziecięcy ale zawsze:-)

Haha, pewnie śmiesznie to wygląda... :D

Oj tam, ważna jest frajda z oglądania meczu, a gdzie siedzisz to już inna sprawa. :-)

Jak jezdzimy na Lecha to miejscówki są pierwsza klasa! Na głównej trybunce:-) Tragedia to jest na Legii, tam to w samym narożniku i wysoko. Tragedia. Ale jako że Legii nie lubie to tam nie jeżdze:-)

Z Lechem mam skojarzenie, jak kibice tej drużyny przejeżdżali przez "moją" miejscowość na pamiętny finał Pucharu Polski w 2003 (?).
Może Ty byłeś akurat w tym pociągu, co ? :D
Na mecze piłkarskie nie jeżdzę, bo nigdy mnie nie ciągnęło na wizytę chociażby w Płocku. Za to na siatkówce byłem - zarówno klubowej (Skra Bełchatów) ,a takze Reprezentacji. Wrażenia niezapomniane, atmosfera wspaniała :)

Nie byłem w 2003:-) Ostatni mecz z Legią w Poznaniu był genialny! Pełny stadion i mega atmosfera. Nawet Moja kobieta ( nienawidzi futbolu jak każda:-)) śpiewała to co młyn:-) Jak będziesz miał okazję jechać na Lecha przy komplecie widzów polecam! Zakochasz się:-) Poza tym Poznanianki..:-)

Na siatkówce byłem raz, otwarcie Ergo Areny i mecz z Brazylią.. Eh.. chce się zaśpiewać "W stepie szerokim.." :-)

Zakochasz się
smile.gif

W Lechu , czy w Poznaniankach? Zresztą - tymi Poznaniankami przekonałeś mnie :-)

I w Lechu i w Poznaniankach:-) Nie wiem jakie lubisz ale tam wiekszość brunetki:-) A po strzelonej bramce, spontaniczne uściski.. dobra bajera mówie Ci:-)

Szczesny- Piszczek,Zewlakow,Wojtkowiak (ale chujowy mamy środek :)) Boenisch (Wawrzyniak)- Murawski (Salamon), Peszko, Mierzejewski (Obraniak),Błaszczykowski (Grosicki)- Brożek ( chcialem wymyslec kogos innego ale nic mi nie przyszlo do głowy), Lewandowski

W nawiasach dalem alternatywe, to zalezy kto w jakiej formie bedzie. Nie jestem tak zly na tych obcokrajowców ale na co naturalizować gości którzy poziomem nie odbiegają od naszych ?? Polanski, Perquis ?

Dla mnie obcokrajowcy to nic takiego. Teraz żeby dostac się do kadry Niemiec trzeba znac turecki, taki wymóg. więc my nie robimy nic takiego:-) Moim zdaniem, jest spora różnica między Perquisem, Polańskim a naszymi ligowcami.

Hehe, nie wiedziałem, że takie akcje mają miejsca na trybunach...Za młody jestem , za mało świata zwiedziłem... Ciekawe horyzonty zostały przede mną otworzone ;)

A na siatce to dawno byłem. Ostatnio to w liceum, jeszcze w starej, łódzkiej hali MOSiR-u na meczu Ligi Mistrzów: Skra Bełchatów vs. Panathinaikos Ateny...

Back