Piłka nożna

tottenham tez mi sie podoba chociaz nie przepadam za angielska pilka to oni jednak maja w sobie to cos, ze chce mi sie ich ogladac. jedyne czego im brakuje to oczywiscie jakies sukcesy, bo pilkarzy maja na wysokim poziomie. w Polsce slask, wisla i wbrew pozorom lecha tez lubie choc moze sie to wydawac dziwne. to moze dlatego ze nie interesuja mnie podzialy miedzy kibicami. a juve, ehh gdyby nie sezon 02/03 to nic bym przecciwko ich nie mial, a tak zepsuli mi wtedy humor:-)

Nie tylko Tobie, Realowi też :) Zalayeta mówi Ci to cos? :D

Ja angielską piłkę kocham, najlepsza liga, najciekawsze spotkania, wielkie niespodzianki i mega walka o każda piłkę.

Zalayeta mnie wtedy po prostu zabil :D niby nigdy nie mial pierwszego miejsca w skladzie, ale jak wszedl to potrafil ukasic tak jak wtedy:) co do walecznosci to sie zgadzam, podoba mi sie tez, ze sedziowie nie przerywaja spotkan z byle powodu tak jak to bywa w innych ligach.

Tak jak np przerywają w meczach Barcelony :D

To był piękny sezon dla mnie, gdyby Nedved wtedy grał w finale Milan byłby zniszczony.

wbrew pozorom mimo tego ze jestem ich kibicem, nie uwazam zeby ta symulacja dodawala im blasku. jednak jesli ktos mnie zapyta czy np czerwona kartka dla pepe za niedotkniecie alvesa byla sluszna odpowiem, ze oczywiscie ze tak, za sam zamiar tego pojeba, ktory w kazdym meczu gra tak jakby chcial rywalowi polamac nogi. oczywiscie temat alvesa ktory udawal ze go trafil to inna sprawa, ale znajac zycie gdyby nie to, to pepe gralby dalej i dalej zachowywalby sie bardziej jak zawodnik mma niz pilkarz:-)

Ok a co powiesz na to że tydzień przed tym meczem była sytuacja jak ta o której mówisz z tym że Alves wjechał w taki sposób w XA i nawet faulu nie było? Jeśli znajdę filmik na dowód chętnie wrzucę. Więc Pepe nie jest takim pojebem, Alves gorszy bo prócz brutalności dodaje aktorstwo.

wierze na slowo, ale moim zdaniem pepe jest najbardziej brutalnie grajacym pilkarzem, oczywiscie nieprzepisowo, bo brutalnosc w pilce to nieodzowny jej element. wiadomo, masz swoje zdanie, ja swoje. nie ma sie o co sprzeczac :)

Dla mnie Real powinien grać w lidze angielskiej. Grają mocno ale nie brutalnie. Przy "delikatności" ligi hiszpańskiej zawsze będzie Real krzywdzony.

jesli chodzi o mnie, to real tak brutalnie nie gra, choc jestem kibicem barcy umiem ich docenic i obojetnie kto co powie to w tym roku real jest naprawde blisko barcelony. denerwuje mnie wlasnie jedynie pepe, ktory poprostu nie chce trafiac w pilke tylko jebac jak najbardziej po nogach. mysle, ze nawet w lidze angielskiej zbieralby kartki, a nie zapominajmy o tym, ze tam FA nie wali sie z pilkarzami i jesli ktos jest naprawde brutalny, to dostaje mocne kary w przeciwienstwie do innych lig. aa i jeszcze benzema jak na napastnika potrafi przylozyc, ale pilkarzem tez jest nietuzinkowym

Ja cenię Pepe jako defensora, jest potrzebny i dobrze spełnia swoje zadanie. Mówisz o jego brutalności, ok ale ja nie widzę jakoś tego tak bardzo. Każdy obrońca od czasu do czasu sfauluje bo to jego rola. Ale nie przesadzajmy z tym.

tak jak mowilem, kazdy ma swoje zdanie:) ale dobrze wiedziec, ze mozna przynajmniej z kims o tym porozmawiac normalnie, bo czytajac wypowiedzi dzieci na stronach typu primeradivision.pl to az w oczy razi to ich pierdolenie za przeproszeniem

czytam czasem, ale z nich to mam niezly ubaw :D naprawde czasem potrafia mnie rozsmieszyc ci ludzie i to nie tylko na temat pilki :D

Ale tu u nas też się trafiają perełki. Wejdź do działu "The best of MMA Rocks" tam sa cytaty które kochamy :)

hehe, czytam forum juz od dawna, znam wszystkich od kokosa po zabijake egzekutora :D ale sa tez uzytkownicy jak widac z ktorymi da sie normalnie porozmawiac:D i zeby ktos sobie nie pomyslal ze jestem kaczka :D

Masz inny styl pisania niż kaczka, poza tym Ty w godzinę zrobiłeś tylko 10 postów a on by zrobił 80 :D

90% forum to normalni ludzie, zdarzają się wyjątki ale co poradzisz jak na komunie daje się laptopy :D

w dziale kobiety to powiedzialbym nawet ze 100% to normalni ludzie :D kiedys mialem jakies 20 postow ale mi skasowalo :D laptopy na komunie i instrukcje obslugi zmiany ip zeby mozna bylo jechac dalej :D

Według Ciebie czerwona dla Pepe była słuszna ?? Bez jaj...

Ale zostawmy to, niech historia to osądzi :P

A co d brutalności Pepe to chyba nie widziałeś w akcji Roya Keane'a. To dopiero był rzeźnik :-)

oj widzialem widzialem i to nieraz w akcji :D czerwona kartke mozna dostac za sam zamiar, a jak wchodzi w piszczel z wyprostowana noga, wogole nie zwracajac uwagi na pilke to ja tego nie widze inaczej. trafilby i mogloby sie skonczyc jak witsel na wasilewskim.

jaap z mojej druzyny holandii ktora spartolila 2 karne w meczu w polfinale :D nie moglem tego przebolec

Zaponiałeś napisać, że na szczęście Alves miał ochraniacz z włókna węglowego bo urwałoby mu noge:-)

Nawet jakby trafił tak jak Busquets Alonso nic by mu sie nie stało bo noga była w powietrzu. Porównanie z Wasilewskim nie za bardzo trafne bo to całkiem inny faul.

Za takie faule nie daje się czerwonych kartek. Jak już to żółta, a że w ogóle go nie dotknął to bez kartki.

Co innego faul Busquets który nie dostał nic

ja zdania nie zmienie, dla mnie to czerwien i obojetnie kto by to zrobil widzialbym to tak samo. pozatym pepe w kazdym meczu gra tak jakby chcial polamac nogi i tylko zaslepieni kibice realu ze stron, ktore juz wymienilem widza to inaczej. ile on kartek lapie, to juz swiadczy samo za siebie. kare ilus tam meczu nie pamietam ilu 7? tez on dostal a nie kto inny. taka jest moja opinia na jego temat

Zgodzę się, Real ma kilku piłkarzy którzy czasami przesadzają, np Ramos lub właśnie Pepe, ale to piłka nożna,a nie szachy, faule są normą, a że Oni wchodzą na mecze z Barcą tak nastawieni to ich sprawa. Pozostaje się cieszyć,że nic poważnego jeszcze nie zrobili piłkarzom Barcelony;)

Może Cię rozczaruję, ale nie wchodzę na te strony.

Pepe gra w każdym meczu jakby chciał połamać nogi ? Ciekawe..

Chyba jednak nie oglądasz każdego meczu.

No ile łapie tych kartek ? Tyle co każdy środkowy obrońca. Taka pozycja, że albo faulować albo puścić i narazić zespół na strate gola.

pepe w przeciagu calej kariery rozegral 255 meczy, w ktorych dostal 64 zolte kartki, w tym 4 razy po dwie w jednym meczu i 3 czerwone. z kolei jego klubowy jak i reprezentacyjny kolega carvalho przy prawie stu meczach wiecej obejrzal 66 zoltych kartek, w tym 3 razy po dwie w jednym meczu i tylko jedna czerwona. dla mnie to jest roznica zwazajac na to, ze carvalho jest 5 lat starszy

Fakt Pepe ma swoje demony, ale jeśli jest na maxa skoncentrowany i nie ma załączonego kill mode wg mnie jest jednym z najlepszych defensorów świata, to jak wyłączył Dżeko w barażach z Bośnia było profesorskie. Co do brutalności graczy to nie przesadzajmy, proponuję obejrzeć kilka meczy angielskiej ligi i zobaczyć na co tam sędziowie pozwalają, dlatego mecze tam są prowadzone w takim tempie.
W ogóle jedna sprawa mnie denerwuje, uznawanie Realu za bandę toczących pianę bestii a Barce za krystalicznie czystych dżentelmenów. Owszem Real gra ostro (tylko z Barceloną) , ale i gracze Barcy wcale nie są święci, a teatrzyki Masches, Alvesa czy Busquetsa oraz skondensowane otaczanie sędziego ... nawet przez Valdka to już przesada.

No i nie będę przypominał, że ten sam sędzia daje Pepe red card za atak wyprostowaną nogą na Alvesa i TEN sam sędzia za taki sam faul nawet nie daje żółtej kartki graczowi bośni za faul na Pepe ...
Wygląda, że się żalę, no ale być może taki jest los sfrustrowanego kibica, który gołym okiem widzi, że jego klub jest gorszy od największego wroga, ale podejmuje walkę, jednak jest z góry na straconej pozycji za jakby to subtelnie ująć, dość dziwne sędziowanie Bo chyba tylko zagorzali kibice Barcy i Kowal (Wojciech Kowalczyk), który choć wiele lat kopał z lepszym lub gorszym skutkiem piłkę, nie dostrzegają tragicznego błędu sędziego w rewanżu CL na Camp Nou, chodzi mi o odgwizdaniu faulu dla Barcy gdy Igła strzelił bramkę ... Real i tak mógł przegrać ten meczy, ale smród pozostaje ...

A i zapomniałem dodać

http://www.sport.pl/celebrities/1,96810,10917343,Bundesliga__Robert_Lewandowski_oficjalnie_najlepszym.html

polscy kibice znowu zaszaleli :]

Back