Piłka nożna

jestem gówniarzem, ale jak zobaczyłem to to czuje się jak stary chuj :(
19554371_637271813144336_86281395418505950_n.jpg

To pomyśl sobie jak za 6-8 lat karierę będzie kończył Aguero, Lewandowski, Suarez, Muller, Kroos, a jeszcze wcześniej Messi i Ronaldo.

A co to ma wspólnego?
Skoro czuje się staro, bo widzi jak karierę kończą/kończyli najlepsi piłkarze przełomu XX i XXI wieku, to jak staro będzie się czuł widząc piłkarzy, którzy zaczęli karierę już w XXI wieku. I mógł ich oglądać od samych początków do samego końca.

Wart ? Bo poza tym, ze go ostatnio na turnieju U-21 widzialem to gosc jest dla mnie anonimowy (ekstraklase ogladam od przypadku do przypadku).
W sezonie 15/16 został wypożyczony do Górnika Łęczna gdzie średnio mu się wiodło, 17 gier - 1.180 minut na boisku, wynik który na kolana nie rzuca. Potem powrót do Lecha gdzie od 5kolejki został praktycznie podstawowym graczem, przy okazji wybrany odkryciem sezony 2016 przez "Piłkę Nożną". A czy wart tych pieniędzy? Podobno piłkarz jest tyle wart ile ktoś chce za niego zapłacić więc nic tylko się cieszyć, że piłkarz z mojego miasta odchodzi za sumę większą niż Lewandowski czy inne "gwiazdki" ligi. Trzymam kciuki by mu się wiodło jak najlepiej.

Szkoda, że Meksyk został w ostatnich minutach meczu wyruchany z karnego. Jak widać VAR nie rozwiązuje wszystkich kontrowersji.

Nie ma rozwiązania, które pozbawi piłkę nożną kontrowersji. Zwróć uwagę, że wiele przepisów to jest tak naprawdę kwestia interpretacji sędziego.

Niemcy po raz pierwszy w swojej historii wygyrwają Puchar Konfederacji po zwycięstwie 1:0 nad Chile:

Jeszcze podobno Conti.
Fajnie to wygląda. Szkoda tylko, że brakuje takiej petardy, gwiazdy na skalę europejską, kogoś, kto mógłby pociągnąć Milan do sukcesu. Obawiam się, że w tym okienku już może braknąć kasy na taki zabieg. Była mowa o Kovaciciu, nawet o Jamesie. Takich piłkarzy Milan potrzebuje by móc wogóle myśleć o powrocie do pełni swojej dawnej potęgi.

Cieszy to, że Donnarumma wrócił do rozmów na temat przedłużenia kontraktu. Tego kocura trzeba zatrzymać za wszelką cenę.

Andre Silva, Rodriguez, Borini, Kessie, Mussachio ostatnio Calhanoglu...

Solidnie to wygląda nie @Cactus ?
Nawet bardzo solidnie bym powiedział :) naprawdę porządnie się wzięli za przebudowę, piłkarze odpowiedni jak na obecną sytuację Milanu do tego z dużym potencjałem. Jeszcze bardzo istotny czynnik, czyli kompletowanie kadry już na tak wczesnym etapie, co daje sporo czasu do zgrania się nowych nabytków, zupełnie inna bajka niż to do czego przyzwyczaiło nas poprzednie szefostwo.
Jak dla mnie Conti to mus, ale wydaje mi się, że to już tylko formalność. Obronę wtedy mamy skompletowaną, przydałby się jeszcze ewentualnie ktoś do pomocy i na skrzydło, najlepiej Biglia i Forsberg. Marzeniem James, ale raczej nie ma co bujać w obłokach, brak gry w LM skutecznie może zniechęcić gwiazdy większego formatu.
Z chęcią bym się w ogóle wybrał na San Siro w tym sezonie. Byłeś kiedyś albo też planowałeś?

Nawet bardzo solidnie bym powiedział :) naprawdę porządnie się wzięli za przebudowę, piłkarze odpowiedni jak na obecną sytuację Milanu do tego z dużym potencjałem. Jeszcze bardzo istotny czynnik, czyli kompletowanie kadry już na tak wczesnym etapie, co daje sporo czasu do zgrania się nowych nabytków, zupełnie inna bajka niż to do czego przyzwyczaiło nas poprzednie szefostwo.
Jak dla mnie Conti to mus, ale wydaje mi się, że to już tylko formalność. Obronę wtedy mamy skompletowaną, przydałby się jeszcze ewentualnie ktoś do pomocy i na skrzydło, najlepiej Biglia i Forsberg. Marzeniem James, ale raczej nie ma co bujać w obłokach, brak gry w LM skutecznie może zniechęcić gwiazdy większego formatu.
Z chęcią bym się w ogóle wybrał na San Siro w tym sezonie. Byłeś kiedyś albo też planowałeś?
Biglia podobno już prawie dogadany. Pewnie, że myślałem o wycieczce na San Siro, ale na myślach na razie kończy. W najbliższych miesiącach po prostu brak mi czasu ;)

Biglia podobno już prawie dogadany. Pewnie, że myślałem o wycieczce na San Siro, ale na myślach na razie kończy. W najbliższych miesiącach po prostu brak mi czasu ;)
Czekam z niecierpliwością jaki będzie terminarz. Marzą mi się derby Mediolanu, może jakaś Liga Europy jak im dobrze pójdzie.

Czekam z niecierpliwością jaki będzie terminarz. Marzą mi się derby Mediolanu, może jakaś Liga Europy jak im dobrze pójdzie.

Na derby Mediolanu można się bezproblemowo wybrać, w porównaniu do innych spotkań derbowych w Europie. Rok temu za loty + bilet w 500 zł się zmieściłem, pomijam koszty hotelu itd.

Na derby Mediolanu można się bezproblemowo wybrać, w porównaniu do innych spotkań derbowych w Europie. Rok temu za loty + bilet w 500 zł się zmieściłem, pomijam koszty hotelu itd.
Jak ogarniałeś bilety, gdzieś w necie czy na miejscu? Jakieś miejscówki konkretnie polecasz?
A za hotel ile buliłeś? Jakbym jechał to pewnie już bym został na parę dni.

Jak ogarniałeś bilety, gdzieś w necie czy na miejscu? Jakieś miejscówki konkretnie polecasz?
A za hotel ile buliłeś? Jakbym jechał to pewnie już bym został na parę dni.

wiesz co, to był w sumie strzał, kompletnie tego nie planowałem, zobaczyłem gdzieś w necie ten link : http://jedznamecz.pl/serie-a-derby-mediolanu-od-ok-350zl-przelotbilet-na-mecz/ , napisałem do ziomka, ogarnęliśmy się i polecieliśmy. Hotel wyniósł nas ok. 60 euro na noc, warunki były bardzo przyzwoite. A co do miejsc na San Siro, to trybuny są ułożone w ten sposób że dobra widoczność jest z każdego miejsca. My siedzieliśmy za bramkami, dosyć wysoko, tj. w górnej partii i spokojnie było widać co się dzieje po drugiej stronie boiska.

Tak obok to jeśli jesteście fanami Milanu i chcecie pojechać na jakiś mecz to polecałbym właśnie derby, ale jeśli lubicie ligę włoską i chcecie przy okazji spędzić fajnie parę dni to polecam wycieczkę do Turynu na mecz Torino albo Juve, oba miejsca magiczne i moim skromnym zdaniem niszczą San Siro, pomijając już fakt samego miasta, Turyn jest piękny i kapitalnie położony.

wiesz co, to był w sumie strzał, kompletnie tego nie planowałem, zobaczyłem gdzieś w necie ten link : http://jedznamecz.pl/serie-a-derby-mediolanu-od-ok-350zl-przelotbilet-na-mecz/ , napisałem do ziomka, ogarnęliśmy się i polecieliśmy. Hotel wyniósł nas ok. 60 euro na noc, warunki były bardzo przyzwoite. A co do miejsc na San Siro, to trybuny są ułożone w ten sposób że dobra widoczność jest z każdego miejsca. My siedzieliśmy za bramkami, dosyć wysoko, tj. w górnej partii i spokojnie było widać co się dzieje po drugiej stronie boiska.

Tak obok to jeśli jesteście fanami Milanu i chcecie pojechać na jakiś mecz to polecałbym właśnie derby, ale jeśli lubicie ligę włoską i chcecie przy okazji spędzić fajnie parę dni to polecam wycieczkę do Turynu na mecz Torino albo Juve, oba miejsca magiczne i moim skromnym zdaniem niszczą San Siro, pomijając już fakt samego miasta, Turyn jest piękny i kapitalnie położony.
Dzięki wielkie za pomoc. Co do samego miejsca podróży, to też wielokrotnie słyszałem, że z Mediolanu to żadne wyjątkowo piękne miasto, do Rzymu, Florencji czy właśnie Turynu się nie umywa, ale u mnie akurat San Siro to główny cel od dawna ze względów kibicowskich. Reszta to może w dalszej przyszłości.

Progres Niedercorn (LUKSEMBURG) - Glasgow Rangers 2-0, :o o:
szkoci odpadają z europejskich pucharów

Na papierze mega sensacja, ale miałem (nie)przyjemność oglądać pierwszy mecz i zupełnie mnie ten wynik dziwi, Rangersi grali katastrofalnie.

Back