Piłka nożna

Mam wrażenie, że teraz 1/3 składu ManU świętuje o kulach. Przedziwna sytuacja. Spore kłopoty kadrowe.

Jose pozamiatal po swoich poprzednikach-partaczach.Styl daleki od porywajacego ale dwa trofea i CL bralbym w ciemno przed sezonem.

Forever and ever...
gdyby nie te wszystkie potracone punkty w końcówkach meczów w lidze, oraz kontuzja zlatana to nie musieliby czekać z awansem do LM do ostatniego meczu sezonu, ale i tak sezon co najmniej solidny na MU.

450_61447.jpg

Na chuj ten sędzia główny lata do tego monitora przy linii bocznej i obczaja całą sytuację osobiście, skoro sędzia VAR może to sprawdzić u siebie zdecydowanie szybciej i następnie podać głównemu jak było na słuchawkę ? Tak, jak działało to w meczu towarzyskim Hiszpania-Francja.

Dzisiejszy baraż o utrzymanie w Eredivisie. Sędzia anuluje czerwoną kartkę po wideoweryfikacji.

Last edited:
Kilka ciekawych ruchów transferowych.

Belgijski supertalent Youri Tielemans w Monaco.

Bernardo Silva przechodzi do ManCity. Cena to podobno ok. 50 mln euro.

Real zaklepuje niejakiego Viniciusa Juniora za 45 mln.

ale 45m € to chyba trochę za dużo, jak na gnojka, który zagrał 2 mecze w seniorskiej piłce?
Te wszystkie kwoty są z dzisiejszego futbolu jakieś przesadzone bądź są pralnią pieniędzy. Powiedziałbym, że chyba 45mln E mając w pamięci transfer Neymara i prawdziwą kwotę transferu. Szczególnie, że prawa do zawodnika w Brazylii są rozbite na kilku udziałowców.

Legenda! Mój idol od najmłodszych lat. Wiecie, jak za małolata grało się w piłę i na początku każdy mówił "kim jest". Ja zawsze byłem Totti. Prawdziwy Il Capitono, prawdziwy Il Gladiatore. Łza w oku się zakręciła podczas oglądania pożegnania Francesco.
W erze tych wszystkich piłkarskich aktorzyn, płaczków i sprzedawczyków Totti był jak piłkarski biały kruk.
Pożegnanie Francesco przy muzyce z "Gladiatora" to dla mnie jedna z największych chwil w historii tego sportu.

E: widzę, że link nie działa. Wrzuciłem post Eleven Sports Network, na którym jest pożegnanie.

całe moje zainteresowanie piłką zaczęło się wlasnie od tego pana...pamiętam jak dzis jak trafilem gdzies tam na plakat Tottiego, a potem w fifie Romą z Tottim i Batistuta w ataku rozjezdzalem każdego:)
Tylu piłkarzy przez te lata przewinęło się przez Rome, a Totti był zawsze - jak zdobywali mistrzostwo, jak i wtedy gdy zbierali srogie baty od ManUtd w LM. Teraz mimo, ze pilka z czysto pilkarskich względów srednio mnie interesuje i na wyniki Romy tylko spogladalem, to na prawdę cholernie się wzruszylem :jon: Szkoda tylko,że ten jego ostatni sezon w Romie wyglądał jak wyglądał....

No Górnik kapitalnie wykorzystał potknięcia całej reszty liczącej się o awans :applause:
Powiedziałbym, że cała reszta "licząca się" w grze o awans kapitalnie wykorzystała sytuację, że pojawił się ktoś kogo można przepuścić w wyścigu do Ekstraklasy :) Górnik po prostu robi swoje od kilku kolejek, a reszta odetchnęła, że pojawił się ktoś komu zależy.

Back