Piłka nożna

ja wybieram EPL pewnie z sentymentu. tak jak pisalem, jestem strasznie subiektywny w tym wypadku. bundesliga ma meeeega potencjal, uwielbiam jak kluby sa tam zarzadzane, rozwoj mlodych pilkarzy, trenerzy, no i wisienka na torcie - kibice - wystarczy poczytac o frekwencji na stadionach, karnetach wykupionych i nawet nie mowie tu o najwiekszych klubach, BVB czy FCB. niemiecka pilka stoi na najwyzszym poziomie dlatego w moim malym rankingu stawiam ich na 2 miejscu od daaawna.

Najlepsza jest liga angielska.

Nie, nie jestem fanem,żadnej z drużyn PL.

Jestem wielkim fanem Realu, ale ta liga jest nudna i słaba w porównaniu z poziomem PL, tam jak odpalam jakiś mecz to się prawie nie nudzę. Mogę obejrzeć mecze Utd,Chelsea,Arsenalu,Spurs,Liverpoolu i tam prawie zawsze jest ciekawie, a w La Liga ciekawie jest tylko podczas Gran Derbi...

I na miejscu Ronaldo wróciłbym do Utd, bo Real nie daje mu wsparcia na jakie zasługuje. Dopiero gdy odejdzie docenią go te pierdolone pikniniki na trybunach.

I gdzie jest ten Real Madryt? Bo to nie jest Real "Mou" z poprzedniego sezonu. Jest tak słaby, jak przed przyjściem ponownym Pereza.

Z wygraną ligi w tym sezonie przez Barcelonę chyba wszyscy kibice Realu się pogodzili ale zaczynam się obawiać choćby o drugie miejsce, strata do Atletico 7 pkt, przy braku poprawy gry Realu może być bardzo ciężko odrobić. Co prawda nie ma takiej ogromnej różnicy jak między zdobyciem mistrza czy wicemistrza ale fakt faktem Realu może zabraknąć w pierwszej dwójce ostatni raz bodajże od sezonu 2003/2004.

Walić drugie czy trzecie miejsce, ważne żeby w Lidzie Mistrzów zagrać, bo na prawdę sięzaczynam martwić.Ostatnie wyniki Realu pokazują jak ogromna jest rola bocznych obrońców we współczesnym futbolu, bez nich nie dizie nic zrobić.

No Liga Mistrzów to teraz cel nr.1

Dla kibiców żyjących w Madrycie myślę, że miejsce w lidze i tak jest ważne aby nie być tą gorszą częścią Madrytu, będąc za Atletico w tabeli.

1. Premier League

2. Bundesliga

3 Primera Division / Serie A

Biore lige jako ogol, a nie druzyny "wybitne". W Premier w każdym meczu jest megatempo i nawet mecz Norwich - Southampton może być ciekawy, czego nie można powiedzieć np. o Real Valladoid - Mallorca.

jedno jest pewne chyba ze wygraja LM , Milan poza LM za rok z taka gra

co do Realu cieniuja ale w 4 beda spokojnie. Moim zdaniem tam ofensywa kuleje Ronaldo nie bedzie walil ciagle 50 bram na sezon , Benzema polowa ligi a ma 4 bramki w la liga (sick) higuain kontuzja , di maria i xabi alonso dla mnie to przecietniaki ale to moja opinia , Ozil slabo kondycyjnie. A z Modriciem trafilem w 10 ten facet nie byl warty 35 mln to sa jaja co zrobil Mou z tym targetem.... Widzialbym tam przede wszystkim swiezosc w srodku pola w postaci fajnych szwabkow Reusa i Goetze i killera na 9.

Dla la liga to sytuacja Realu to tragedia markeingowo , Barca ma 9 pkt przewagi nad Atletico i az 16 pkt nad Realem. Gdzie tu smaczki itp

poki LM trwa, czelsi trzyma trofeum = jest najlepsza na swiecie, to nie jest tak? zawsze jak fcb wygrywa LM to takie argumentacje leca masowo. ;)

W LM grają drużyny z całego świata czy europy? Mi się wydawało, że o tym kto jest najlepszy decydują Klubowe MŚ, których Chelsea nie wygrała. Poza tym nie wiem czy można nawet powiedzieć, że Chelsea jest najlepsza w Europie skoro przegrała Superpuchar Europy.

Teoretycznie mówiąc obecnie na świecie jest tak:

1. Corinthians

2. Atletico Madryt

3. Chelsea

Jak dla mnie zwycięzca LE też powinnien grać w KMŚ co ostatecznie wyłaniałoby najlepszą drużynę.

haha, zartujecie sobie z tym corinthians? to, ze czelsi jest w slabej formie i nie dala im rady znaczy, ze sa najlepsi na swiecie? teoria rzeczywiscie mega sie liczy w pilce noznej, ja pierdole

Pat na 0-1, oby tak dalej.

jakbysmy zaczeli sie kierowac kurwa ich logika to swiat naprawde by sie skonczyl. no i te wojny z kibicami realu, szczegolnie na fb mozna zauwazyc, tysiace komentarzy spamu i pierdolenia na siebie nawzajem. pamietam jak ktos tutaj na mnie plakal, ze pisze shity zamiast city - polecam podpatrzec co dzieje sie tam i jaki 'szacunek' maja do siebie nawzajem cules i realisci. szkoda troche, bo to zespoly z piekna historia, a to co teraz sie dzieje to prawdziwa porazka.

Porażka po całości zamiast się cieszyć piękną grą swojej drużyny i jej zwyciestwami to ludzie teraz się bardziej cieszą z porażki rywala.Kibicowanie teraz to bardzo szerokie pojęcie, mój znajomy np. wielki kibic Barcelony i w ogóle poproszony o wymienienie pierwszego składu burknął coś pod nosem i poszedł.

ten Michu ladnie napierdala, na fantasyleague on jest w ogole jeszcze pomocnikiem, bramkostrzelny jebany.

no dla niektorych sklad fcb to Messi*11, nie interesuja sie zbytnio, owczy pęd.

Tar: Nie badz śmieszny z tymi liderami, jak już to aktualni mistrzowie czyli City, Real i Juventus[chociaż włoska jest słaba, lepiej pasuje BVB], kierowanie sie wynikami na półmetku to jak oceniania maratończyków w polowie biegu. Jakby nie patrzeć to nie wcisniesz tu Barcelony, ktora ani ligi ani lm nie wygrala ;)

Obecnie są pierwsi czyli są najlepsi w swoich ligach logiczne.

To, że Chelsea w maju wygrała z Bayernem nijak ma się do obecnej formy.

To, że Barcelona wygrywa z lidze hiszpańskiej ma się nijak do klubów z innych lig.Więc tak czy owak można w buty sobie wsadzić stwierdzenie ten jest najlepszy, nie bo ten.

najlepszy jest Manchester United i nie powinno byc zadnych klotni w sumie. :O

spiewac!!! :-)

UUUUUUNITEED!!!

Tar: aktualnie mistrzami Hiszpani jest Real, wiec Ty i pomioty z Barcelony mówią do nich per MAESTRO - MISTRZU, tak wiec Real jest najlepszy, zalezna logika

@baju

Myślałem, że u nas jest "trochę" wyższy poziom niż na FB, ale to tak po pierwsze. Po drugie sam zacząłeś pisać teoretycznie, że Chelsea jest najlepszą drużyną na świecie to wyprowadziliśmy Cię z błędu, bo nawet teoretycznie nie jest. Po trzecie Barca jak wygrywała LM to wygrywała też Klubowe MŚ, więc pisanie, że była najlepszą drużyną na świecie było uzasadnione. I zluzuj trochę, bo naprawdę przesadzasz.

ale zauwazylem, ze ciagle tylko Ty mi piszesz, ze przesadzam i obrazam inne zespoly, chociaz nawet nie widzialem tu zadnego sympatyka city ktoremu by to przeszkadzalo. jesli dla kogos teoretycznie KMŚ stoi wyzej niz LM to okej, nie mam zamiaru sie o to klocic, jego sprawa. napisalem zreszta potem, ze dla mnie 'teoria' w pilce noznej ma bardzo male znaczenie. fb to jedynie przyklad, wszedzie panuje wojna miedzy 'kibicami' tych zespolow. ja nigdzie nie napisalem, ze barca nie byla wtedy najlepsza na swiecie wiec o chuj chodzi? napisalem, ze wielu tak argumentowalo, nawet w 2010, kiedy to Inter zdobywal LM. Mourinho przeciez mial wtedy tyle szczescia i dwa autobusy w bramce, czyz nie? :)

Ten sezon bedzie nalezal do Juve ! Mowie Wam :P ale tak naprawde, to liga mistrzow dopiero sie rozpoczyna i najwieksze emocje jeszcze nas czekaja. Na potyczke Man U z Realem juz zacieram rece, podobnie na Bayern - Arsenal.

Na mecz Celtic - Juve musze sie wybrac, ciekawe jak bedzie z biletami, jaka cena i czy dostane bilet na sektor gosci (Juve). Ciesze sie niezmiernie z tego zestawienia bo na stadion Celticu mam zaledwie 1.5 -2km :)

@baju

Pewnie dlatego, że nie ma tu żadnych sympatyków City :P( chociaż przyznam, że wolę aby MC wygrało ligę angielską, niż MU czy Chelsea).

Odbiegając od tematu, MU traci punkty, Chelsea zaczyna grać, a szczególnie Torres się odblokował. Zapowiada się ciekawie druga połowa sezonu w PL.

Back