Piłka nożna(typy,analizy)

ja na przekór dziś Napoli, ciekawe czy mi nawet bonusa spierdoli
:wtf2:

Odważny, trzymam kciuki u mnie top 3 czarnej listy.

Co dzisiaj gracie Pany?

ja Villareal wygra/zremisuje i 10.5 fauli
BVB
PSG
Arsenal
3 bramy i btts w RM vs MC

To nie jest najlatwiejsze, bo Napoli gra dzisiaj. Opowiadaj

Też prawda. Jak mawiają starzy górale "Napoli, Napoli, ci kupon spierdoli" :crazy:

Jebany Liverpool i jego autobus. Zaparkowali tak, że nawet Lautaro trafiał w słupek. A wystarczyły dwie brameczki. Poprosiłem o zbyt wiele widać...

już napoli dostaje wpierdol, co za chuje, dobrze, że za bonus

Na mojej czarnej liście od lat znajduje się Napoli i Liverpool, ale siedzi na ramieniu ten diabeł i kusi żeby na nich postawić :evil:

PSVbuu.jpg

No i jak w mordę strzelił drugi dzień LM wszedł czyściutko. Zostałby tylko ligowy mecz PSV dla formalności. I może dorzuciłbym Bledę live na ostatni slot.
A tak, 10k przeszło koło nosa
:jimcarrey:

29/12/2025 17:00 CET
Angola (1.5 żółtej kartki powyżej) - Egipt
1.85 (Fortuna)/1.82 (Fuksiarz/Superbet)/1.80 (ETOTO)1.65 (STS)
5/10

Angola rozegrała dotychczas dwa spotkania i oba były w topie pod względem brutalności oraz konfrontacji zawodników. Angola gra na tym turnieju bardzo agresywnie/frustracyjnie. Robią wślizgi, stemplują, latają z pretensjami do sędziego/przeciwników. W meczu z RPA sędzia nie panował na boisku nad ich zachowaniem i szło tam dać o wiele więcej kartek. Podobna historia była w meczu z Zimbabwe, gdzie było 6 żółtych kartek, ale sędzia sobie luzował i nie dawał kartek, bo powinno ich być 10 przy zachowaniu norm przy pokazywaniu ich za faule.

Dziś Egipt sobie pyka na luzie, bo już mają pewny awans. Angola gra o życie, bo potrzebuje wygranej, aby być pewnym awansu. Zapewne wylecą agresywnie i złapią kartki przez walkę albo na drugim etapie meczu przy złym wyniku coś będą odwalać przez frustracje.

29/12/2025 17:00 CET
Angola (1.5 żółtej kartki powyżej) - Egipt
1.85 (Fortuna)/1.82 (Fuksiarz/Superbet)/1.80 (ETOTO)1.65 (STS)
5/10
Cóż, zakład zakończył się w łeb. Jednak sytuacjami, które się działy w tym meczu Angola zasłużyła na 1,5 żółtej kartki przy normalnym sędzim, a takim nie był gość nazywający się Kpan. W 2. minucie meczu w walce w powietrzu zawodnik Angoli lekko łokciem przywalił przeciwnikowi - bez kartki. Koło 7. minuty wyjście na prostopadłą piłkę na środku boiska, gdzie byłaby dobra sytuacja, ale zawodnik Angoli łapie/uderza przeciwnika. Sędzia nie widzi i gramy dalej. I jeszcze 44. minuta, kiedy idzie kosa od tyłu na nogi, trafią trochę w piłkę, ale też zabiera przeciwnika, ale sędzia pokazuje, że czysto w piłkę i gramy dalej - dramat...

03/01/2026 20:00 CET
Tunezja - Mali (1.5/2.5 żółtej kartki)
2.40 (Fortuna)/2.20 (STS)/2.17 (Superbet) - 2.5 żółtej
1.40 (STS)/1.37 (Superbet) - 1.5 żółtej

Najważniejsza kwestia jest tutaj mocna. Spotkanie prowadzi Abongile Tom, który na razie sędziował jeden mecz i pokazał w nim 6 żółtych kartek (ogólnie sędziuje mecze w Afryce pokazując dużo kartek). Na tym turnieju rzadko się zdarza, ale Abongile przy mocniejszych faulach po prostu je daje. Bo są tutaj sędziowie, gdzie można walić łokciami, kosić, a i tak nie pokażą kartki.

Mali myślę, że zagra tutaj podobnie do meczu z Marokiem, gdzie otrzymali 8 żółtych kartek. Byli mega nabuzowani i elektryczni w tym meczu. Tutaj też przeciwnik arabski i będą musieli zawodnicy z Mali nadrabiać słabsze umiejętności swoimi cechami walki. Nie patrzyłbym też tak na mecz z Zambią, który był na start oraz z Komorami, które grało mega miękko przez cały turniej i oddali piłkę Mali, które mega kaleczyło w ataku pozycyjnym w tym meczu, a zarazem nie mieli z czego faulować.

03/01/2026 20:00 CET
Tunezja - Mali (1.5/2.5 żółtej kartki)
2.40 (Fortuna)/2.20 (STS)/2.17 (Superbet) - 2.5 żółtej
1.40 (STS)/1.37 (Superbet) - 1.5 żółtej
Nie grać kartek w Fortunie, bo oni liczą żółte/czerwone. STS liczy samymi kartkami.

06/01/2026 17:00 CET
Algieria - DR Kongo powyżej 4.5 kartek
2.05 (STS/ETOTO)
5/10

Sędzia Mohamed Maarouf należy do tych osób, które lubią się wykazywać pokazywaniem kartek w trakcie meczów. W warunkach afrykańskich jest tego szczególnie dużo, bo gra bywa tutaj często brutalna, a zawodnicy mają problemy z trzymaniem nerwów. Maarouf sędziował na razie jeden mecz i pokazał trzy kartki, ale to był mecz, w którym nie szło pokazać więcej kartek, bo był bardzo miękki. Widać po innych spotkaniach tej fazy, że kartkowanie weszło poziom wyżej i teraz za przewinienia, których się nie dawało kartek u słabszych sędziów pod tym względem idą kary. Myślę, że Maarouf dziś wejdzie w lepszą formę i będzie mocno kartkował.

06/01/2026 17:00 CET
Algieria - DR Kongo powyżej 4.5 kartek
2.05 (STS/ETOTO)
5/10
0 kartek.

10/01/2026 17:00 CET
Nigeria - Algieria powyżej 3.5 kartki
1.65 (STS)
5/10

Issa Sy, który poprowadzi ten mecz jest jednym z najlepszych sędziów do dawania kartek na turnieju. Co bardzo ważne dla takiego meczu Sy już w meczu otwarcia Egipt - Zimbabwe pokazał w 56. minucie żółtą kartkę za grę na czas, co dziś przy prowadzeniu jednej z drużyn może być nagminne. Ogólnie na tym etapie próg kartek jest wyższy, ale ma się to szczęście i zagrałem over kartek w ostatnim meczu Algierii, gdzie sędzia zrobił sobie wyzywanie i postanowił przez 90 minut gry nie pokazać żadnej żółtej kartki chociaż wg mnie i standardów innych sędziów Algieria powinna 2 otrzymać w regulaminowym czasie gry.

Powtórzę się, ale tutaj kartki to tylko wola sędziego. Myślę, że Sy jest nastawiony do wyjmowania kartek i pokaże 4 w meczu, bo takie okazje na pewno będą.

0 kartek.

10/01/2026 17:00 CET
Nigeria - Algieria powyżej 3.5 kartki
1.65 (STS)
5/10

Issa Sy, który poprowadzi ten mecz jest jednym z najlepszych sędziów do dawania kartek na turnieju. Co bardzo ważne dla takiego meczu Sy już w meczu otwarcia Egipt - Zimbabwe pokazał w 56. minucie żółtą kartkę za grę na czas, co dziś przy prowadzeniu jednej z drużyn może być nagminne. Ogólnie na tym etapie próg kartek jest wyższy, ale ma się to szczęście i zagrałem over kartek w ostatnim meczu Algierii, gdzie sędzia zrobił sobie wyzywanie i postanowił przez 90 minut gry nie pokazać żadnej żółtej kartki chociaż wg mnie i standardów innych sędziów Algieria powinna 2 otrzymać w regulaminowym czasie gry.

Powtórzę się, ale tutaj kartki to tylko wola sędziego. Myślę, że Sy jest nastawiony do wyjmowania kartek i pokaże 4 w meczu, bo takie okazje na pewno będą.

Dorzucę na podbicie, ale over 2,5 ;)

Back