Newsy MMA Userów

IMG_2570.jpeg

+ Dwa pojedynki o pas lekkiej i muszej. Piękna gala się szykuje.
Gala galą, mnie bardziej jara perspektywa przyszłego rywala Gamrota w takim układzie, nie wierzę w jakiegoś Kleina w Czechach.
Moicano wypadł z rozgrywki o walkę z napletem, a był głównym faworytem na Anglię, mam nadzieję że w tym roku poznamy zestawienie, a w sumie można wnioski jakieś wyciągnąć, gamer był ostatnio w Att, na 2 tygodnie czy cos koło tego, po co? Dlaczego tak krótko? No właśnie :)
Trzymam za to kciuki.

Merab ma kontro na Cohones :DC: View attachment 115712

Nie lubię Meraba za styl walki, ale trochę mu kibicuję, bo jednak
-styl był jaki był, ale pokonał praktycznie całą czołówkę dywizji
-nie chciał walczyć z kolegą pomimo, że zarobiłby za to najwięcej, więc te jego zasady nie są tylko na papierze
-mi akurat podobało się to, że podkreślał, że Umar nie zasłużył na tsa
-widać, że Dankę wkurwia Meraba jako mistrz, a Merab jeszcze go podkurwia
-może i większość jego żartów jest 3/10, ale widać, że nie stoi za tym jakiś zespół PR tylko autentycznie taki jest
-spacyfikował pudla
Także życzę mu, żeby PPV się dobrze sprzedało, bo więcej okazji na procent wpływów miał nie będzie :fjedzia:

Nie lubię Meraba za styl walki, ale trochę mu kibicuję, bo jednak
-styl był jaki był, ale pokonał praktycznie całą czołówkę dywizji
-nie chciał walczyć z kolegą pomimo, że zarobiłby za to najwięcej, więc te jego zasady nie są tylko na papierze
-mi akurat podobało się to, że podkreślał, że Umar nie zasłużył na tsa
-widać, że Dankę wkurwia Meraba jako mistrz, a Merab jeszcze go podkurwia
-może i większość jego żartów jest 3/10, ale widać, że nie stoi za tym jakiś zespół PR tylko autentycznie taki jest
-spacyfikował pudla
Także życzę mu, żeby PPV się dobrze sprzedało, bo więcej okazji na procent wpływów miał nie będzie :fjedzia:
Merab jest cringowo pozytywny. Zachowania takie jak nagrywanie relacji zaraz po wypadku samochodowym świadczą, że jest pajacem ale tak jak napisałeś ma to swój urok. Jest sobą i nikogo nie udaje. Nic do niego nie mam. Jego styl jednak to antyreklama zapasów i mma. Szanuję, że wygrywa i potrafi dominować. Nie jest to jednak coś co chciałbym oglądać.

Umar to przeciwieństwo w stylu walki. Agresja, mocny grappling, mocna stójka, dążenie do skończenia walki cały czas.

Z ekipą z Dagestanu jest tak, że wszyscy są grzeczni i trzymają fason. (Poza spięciem z McGregorem ale tam konflikt był bardzo długo budowany i wrzało od emocji) Trudno się przyczepić. W tle jednak są mercedesy od Kadyrova, inna mentalność i pewnie wiele różnic pomiędzy naszą a ich kulturą. Wszyscy wiemy jaką mają opinię. Opieram się tylko o to co widzę. Nie byłem tam i nie trenowałem z tymi ludźmi. Nie zmienia to jednak faktu, że pomimo swojej etykiety spokojnych i stonowanych gości jest w nich coś niebezpiecznego. Oglądałem masę materiałów z AKA i odebrałem pozytywnie zachowanie tych ludzi.

W płaszczyźnie walki nie można jednak zarzucić Islamowi i Umarowi niczego, bo to bardzo wysoki poziom a Makhachev to już elita jeśli chodzi o skill. Nie mam nikogo w tych pojedynkach jako ulubieńca i chcę oglądać zajebiste mma.

Umar nie zasłużył na TS’a i w UFC jest to już standard.

Last edited:
Jak styl Meraba może być antyreklamą zapasów skoro dzięki nim zdominował i praktycznie wyczyścił dywizję?
Chodziło mi o zapasy pod mma, które lubię oglądać. Kontrola i skończenie poprzez poddanie lub rozbicie ciężkim gnp.

Nie odmawiam mu skuteczności. Zarzucam brak efektowności.

Podoba Ci się styl jaki prezentuje Merab? Chciałbyś takiego dominatora w dywizji?

Chodziło mi o zapasy pod mma, które lubię oglądać. Kontrola i skończenie poprzez poddanie lub rozbicie ciężkim gnp.

Nie odmawiam mu skuteczności. Zarzucam brak efektowności.

Podoba Ci się styl jaki prezentuje Merab? Chciałbyś takiego dominatora w dywizji?
Powiem tak, każdy styl który jest skuteczny i pozwala wygrywać walki na wysokim poziomie mi się podoba. Jeśli ktoś nie lubi kontroli zapaśniczej to powinien skupić się na sportach uderzanych a nie na MMA. Merab jest strasznie efektywny co budzi mój podziw i szacunek.

Back