MMA Tycoon - gra online

@Uefo
Jak jest taka możliwośc to poprosze o wrzucenie do sklepu 2 skinów, linki w moim poście na poprzedniej stronie (69) wiec nie bede powielał.
Prosił bym o promocyjną cenę bo chciałbym kupić duuuużo sztuk.

Uefo, no i Wasyl wrzucał ciekawe projekty parę stron wcześniej...

No i pare wiadomosci pewnie w grze wyslalem, to spokojnie przejrzyj co istotne, nie kasuj i daj znac jesli cos bylo, bo juz sam nie pamietam;P

Co się dzieje w przypadku gdy ja zaakceptuję walkę, a przeciwnik albo w ogóle nie da odpowiedzi albo odrzuci oferte? Dostanę wypłatę, wpływa to jakoś na hype lub morale?

Wyplate dostaje się raczej za walkę. Hype morale nie sadze, chyba, ze Ty odrzucasz. Nie wiem jak wplynie to na Inactivity clause, czy bedzie wyzerowane?Mimo,ze to rywal odrzuca, nie Ty...Raczej porzadna organizacja nie czeka na ostatnia chwile, wiec zalatwic powinni kogos innego, kto przyjmie wyzwanie na conajmniej z 7 dni przed walką...

Walka sie w ogóle nie odbywa, nic sie nie dzieje z hypem, popularnoscia albo moralami. Inactivity clause sie resetuje.

Z punktu widzenia właściciela organizacji to dobre rozwiązanie - ja dałem walkę, a że któryś z zawodników jej nie przyjął to już nie mój problem. Choć jeżeli chce się być tym dobrym prezesem to często trzeba go uznać za swój i stanąć na wysokości zadania = skołować dobre zastępstwo.

Noo do to jest troche nie fair, bo mozna dawac jakies nie fair fighty i goscie nie moga odejsc wtedy, ponoc to maja usunac bo jest duzo szumu ze ludzie juz tych lepszych fighterow P4P <200 nie chca puszczac i wysylaja jakies bezsensowne walki zeby tylko nie mogli odejsc klauzulą

Wtedy pozostaje czekać aż kontrakt po prostu wygaśnie :)

BTW - chodziło Ci o gości mniej więcej z pierwszej 200-ki rankingu? Jeśli tak, to jakie walki są dla nich bezsensowne? Rywali wyraźnie lepszych (zwłaszcza takich, z którymi się jest bez szans) mają jak na lekarstwo. A niżej notowanego zawsze można obić, skoro kasa się zgadza ;) Niby ryzyko jest, ale przy dobrze ustawionych sliderach niewielkie.

Gdybym miał jednego z najlepszych zawodników w grze, bo chyba można tak nazwać tych przytaczanych 200 ludzików, to raczej nie chciałbym się mierzyć z gościem z wszystkimi statami na Mediocrace/Competent. Raz że żadne to wyzwanie obić kogoś takiego mając fightera naprawdę na poziomie, dwa że dla tego słabszego taka walka to po prostu missmatch.

Wiadomo, że ciekawiej jest walczyć z kimś na poziomie, ale jeśli warunki w organizacji nie pozwalają i szybsze zwolnienie z kontraktu nie wchodzi w grę, to pozostaje obijać tych słabszych (oczywiście jeśli się zgodzą).

A jak nie, to czekamy do końca kontraktu i tyle :)

PS. A tak w ogóle, to trzeba się najpierw dorobić kogoś z top 200, mi jeszcze daleko ;]

Witam

Kiedy najlepiej zmienić Gym? Gdzies tutaj ktos o tym pisał, ale nie mogę jakos namierzyc :)

Najlepiej zmienic w czwartek, czy po czwartku (tak jest na wikipedii)

Po czwartku, a dokładniej po tym jak zabiorą piątkowe należne za gym.

Btw od jutra nowy fight engine, wiec uwazajcie wszyscy naduzywajacy countera 100% bo juz nie bedzie tak efektywny :-)

- Improved counters so roughly speaking, if you have a varied attack, being aggressive is slightly better but if your opponent is predictable and only uses a few different attacks, you will have a good amount of success with countering. Energy loss is more realistic for high counter guys, i.e. you lose more than you used to if you try and counter constantly.
- Improved clinch attempts - won't be as hard to get into the clinch in certain situations which made it very difficult.
- Affect of height improved. Height will no longer have such a massive striking land % bonus. A midget stop won't be able to head kick a giant but the giant won't automatically be able to head kick the midget.
- Slight boost to power of shorter people of the same weight. Basically this is now a more even balance. (Height vs power). As before, some strikes are better for tall guys, some are equal for both, takedowns are easier for short guys... just the balance has been altered a bit in terms of % landed / damage when landing.
- Short guys nowfind it easier to body punch and perform takedowns in clinch. Previously height wasn't factored in here.
- Increased energy loss from pull guard attempts.
- Improved subs. Good fighters will not go for subs as much in positions where they may get countered. So less sub attempts from mount for example. Low skilled fighters will still go for these types of subs and get countered. If a high skilled fighter is fighting a low skilled fighter, he will still go for these higher risk subs if they are likely to come off.
- Increase sub success from guard (bottom) and back.
- Bug fix: Counter shots being counted properly in fight imperial stats.

B2k chciałbym zrobic tranfer pieniedzy przez twoją firme-patrzyłem ,sa fimry ktore piorą pieniądze :) ale chce kogos zaufanego :D.daj znac czy jestes zainteresowany i gdzie mam napisać

Robisz dotacje na tyle ile chcesz wyprac, a ja np. Ci daje sponsoring za taką kwote na konkretnego fightera;)

Wasyl, zmieniasz gym po wieczornym treningu w czwartek, czyli np ok.23. Wyszukujesz sobie jakis nowy, ale przychodzisz do niego PO 00:55 Z CZWARTKU NA PIĄTEK. Poniewaz jesli przyjdziesz tam o 00:30 zaplacisz wpisowe, a o 00:55 tygodniowke...wiec x2. Sprawdzone, zmienialem nie raz, w ten czwartek tez musze, bo mu fighter z Hawajow powoli sie rozwija,a przyjalem ciezki fight, ale o pas chociaz,a jakos chce go sprawdzic...jak mnie wkurzy to go wywale, choc ma poki co 4-1.

Sethcab, to tez zmiany juz dawno wypisane byly na stronie...a teraz wchodza,no i git,im realistyczniej tym lepiej, choc nie dziwilo mnie,ze jesli ktos ustawia max na kontre i rywal tez to nic sie prawie nie dzije, co w tym dziwnego,a wiecznie kontrujacy Lyoto jak doszedl do tego co doszedl;)

Zobaczymy, mniejszym ma byc lepiej obalac itp, tez okej,ale zbytnio nie bede wkminial sobie tych zmian, staram sie wierzyc, ze gra jest realistyczna, wiec juz wczesniej myslalem,ze mniejszy wzrost ma wplyw na to, ze latwiej Ci zejsc do nog i obalic rywala niz wysokiemu...zobaczymy, ja z kontry czzesto korzystam, jakos to wchodzi, boje sie, ze bardziej agresywniej bym nie trafial lub sam zostal skontrowany, bo tak wiekszosc walczy;)a mam wielu grapplerow, a walka rozpoczyna sie w koncu w stojce.

Born2Kill dobrze pisze, trzeba w miarę szybko po wieczornym czwartkowym treningu odejść z obecnego gymu żeby nie zapłacić jeszcze raz, a nowy wybrać później. Można np. o 10-ej rano, żeby jeszcze zdążyć przed pierwszą sesją piątkową.

Mój Michał Materla walczy z tym gościem:

http://www.mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=147834

Przeciwnik jeszcze nie walczył z nikim konkretnym ale i tak się obawiam, nie chcę przegrać będąc faworytem.

Jego manager przeplata zwycięstwa z porażkami- średnio/słabo doświadczony.

Michał skupił się na podnoszeniu umiejętności parterowych i został promowany na brąz.

Niestety jego umiejętności zapasów mocno kuleją i obronę ma na 4 balans 7.

Przeciwnik powinien go spokojnie obalić.

I teraz moje pytanie:)

Spróbować pierwszy go obalić czy liczyć, że w parterze mnie nie odklepie i jakimś cudem wywalcze decyzję?

zależy jak mocne masz obalenia... ja bym postarał się go trafić na początku, a jak nie wyjdzie to poddać z pleców. No ale realistycznie patrząc to masz mniejsze szanse na wygraną....

@ Semper Fidelis
Jeśli uważasz że nie jesteś w stanie obronić się przed obaleniami i że dasz radę skutecznie powalczyć z góry to możesz spokojnie spróbować go pierwszy obalić myśle że zawodnik z zerowym pojęciem o stójce będzie miał ustawioną opcję "allow takedown".

Zwróć uwagę że twój przeciwnik "powstał" 11.07 i od tego czasu stoczył 4 walki więc nie miał za dużo czasu na treningi, jak masz dobrze wytrenowane atrybuty fizyczne to możesz spróbowac go zajechać kondycyjnie w parterze.

Ale mam myślówę :-) do soboty mam czas na podjęcie decyzji tak czy siak przy porażce będę pluł sobie w brodę, że obrałem zła taktykę :-)

Dzięki za pomoc jak ktoś jeszcze na coś wpadnie to niech pisze.

wlasnie zatrudnilem pisarza do organizacji, gosc jest swietny :D

Congratulations to Pyzosky on his unanimous decision victory (30:27) however the spectators probably feel they would've been more entertained if they skipped this match and gone to write their names on the back of the toilet stall doors.

The main event of the night appears to be a misunderstanding as I hadn't seen a mismatch like this since the Kalahari Bushmen sent a hockey team to play against the Red Wings back in '97. Oh right, thats a tournament - nevermind then. In the praying corner, with 2 victories from two appearances was the hapless Hatzu Hayoki.

Sethcab, no dobry typek:)

Semper, ja nie wiem jak ten nowy silnik, do walki niewiele czasu, ale chyba nie pozostaje Ci za wiele jak obrona obalen i najlepiej mocne ciosy w stojce.

Patrzcie co mi gosc zrobił:P

1314102103carlesstop.png
1314105269takeshitop.png

1314102142carlessbottom.png
1314105291takeshi bottom.png

Panowie od Skinów i koszulek - Proszę podbijajcie do mnie w grze, ostatnio mam trochę mniej czasu i ciężko mi to ogarnąć. A Pan który przesylal mi link do skina, prosze zeby przecial go tak jak wyzej podal sethcab, w innym wypadku ja bede musial to zrobic, a to wiaze sie z ryzykiem i skin moze sie niedopasowac odpowiednio.

Druga sprawą, bardzo prosiłbym o plakat na moją następną galę, odpalam tysiak w grze, bo mam juz troche za duzo hajsu... tak samo jesli ktos chce mi robic recapy czy cos w tym stylu, place 5k w grze.

Zostawiam link do profilu w grze, pozdrawiam :

http://www.mmatycoon.com/managerprofilemanager.php?MgrID=52837

Uefu, jaki Ty rozrzutny:D

Sethcab, kto to robil?Sam sugerowales cos?Tatuaze lub ich brak?Faza w sumie,choc przyzwyczailem sie do ciuchow;) Ale bym zrobil cos ciekawego takiego,choc sam nie mam raczej predyspozycji;/

Back