Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
zawodowych z 80A tak z ciekawości to ile macie książek w swojej kolekcji w formie papierowej?
To daj jakiś konkretny modelCałe szczęściechomik dałmam chyba więcej książek niż zdołam w życiu przeczytać, nowe to i tak najczęściej gówno nie do czytania (nie jestem fanem tych współczesnych polskich kryminałków z silną kobietą w epicentrum),
za to posiadam cała klasykę, serie fantasy, s-f, historyczne do wyboru do koloru, również anglojęzyczne.
Trzeba chyba kupić na promce jakiegoś kindla starszy model na zapas, bo faktycznie mogą coś poblokować chuje.
kablem
jak dysk wymienny
edit: formaty azw3 i mobi, trochę w pdf tych starszych bo nie ma w innej formie zresztą w calibre można zmienić format
A będzie tego z kilka setekA tak z ciekawości to ile macie książek w swojej kolekcji w formie papierowej?

No właśnie chciałbym poznać konkret bo też mam już liczone w kilku setkach ale nie wiem czy jestem jakimś pojebem zbieraczem.A będzie tego z kilka setek![]()

Wysłałbyś coś na maila a nie się tak tylko chwaliszCałe szczęściechomik dałmam chyba więcej książek niż zdołam w życiu przeczytać, nowe to i tak najczęściej gówno nie do czytania (nie jestem fanem tych współczesnych polskich kryminałków z silną kobietą w epicentrum),
za to posiadam cała klasykę, serie fantasy, s-f, historyczne do wyboru do koloru, również anglojęzyczne.
Trzeba chyba kupić na promce jakiegoś kindla starszy model na zapas, bo faktycznie mogą coś poblokować chuje.
kablem
jak dysk wymienny
edit: formaty azw3 i mobi, trochę w pdf tych starszych bo nie ma w innej formie zresztą w calibre można zmienić format

ja mam paperwhite przedostatni i ostatni model. Teraz bym szukał czegoś o podobnej jakości (300dpi) ale nie od Bezosa i najlepiej z guzikami do przewracania stron żeby nie musieć smerać palcem po ekranieTo daj jakiś konkretny model
mój to kindle papaerwhite 10th generation już nie do kupieniaTo daj jakiś konkretny model
To prawda, że nie można w tych nowszych po kablu już wgrywać książek czy jakaś plotka?ja mam paperwhite przedostatni i ostatni model. Teraz bym szukał czegoś o podobnej jakości (300dpi) ale nie od Bezosa i najlepiej z guzikami do przewracania stron żeby nie musieć smerać palcem po ekranie

Nie wiem dokładnie co tam Bezos odjebał. Było coś tam że po kablu to tylko przez jakąś aplikację kindletogo czy coś, nie wiem nawet dokładnie. Wiem że był jakiś głośny skandal był z kombinacjami Bezosa. W każdym razie, dziś bym porozglądał się po konkurencji. Wiadomo, kindle to dobra jakość i niezła bateria, ale tu się jego plusy kończą.To prawda, że nie można w tych nowszych po kablu już wgrywać książek czy jakaś plotka?
jak coś konkretnego szukasz to mogę jutro zerknąć to podeślę
Prousta przeczytaj wszystko, a na koniec zostaw "W poszukiwaniu straconego czasu" - tam wszystko zostanie zwrócone, każda stracona sekunda na czytanie Prousta...25/100 i zaczałem czytać 26.
Nie wiem jak liczyć Prousta( jako 1/7?), bo "W stronę Swana" męczyłem 3 lata i był to czas stracony. Po resztę tomów raczej nie sięgnę nigdy![]()

Chyba coś źle zautomatyzowałeś z tą swoją mądrością. Podpowiem: "W stronę Swanna" to pierwszy tom "W poszukiwaniu straconego czasu". Tak więc mój żart słowny o straconym czasie był na miejscu, Twój dowodzi ignorancji.Prousta przeczytaj wszystko, a na koniec zostaw "W poszukiwaniu straconego czasu" - tam wszystko zostanie zwrócone, każda stracona sekunda na czytanie Prousta...![]()
182 + około 30 podręczników/monografii jeszcze że studiów.A tak z ciekawości to ile macie książek w swojej kolekcji w formie papierowej?

Właśnie skończyłem porządek po małym remoncie - blisko 400A tak z ciekawości to ile macie książek w swojej kolekcji w formie papierowej?

Umknęło mi to, dzięki za info@Starvin' Marvin za 2 tygodnie premiera czwartego tomu McCammona o przygodach Matthew Corbetta
Vesper juz puścił preorder, wysyłają od 11.02
akurat będzie na kupkę wstydu 

578 z czego 521 przeczytanych, a stos wstydu ciągle rośnieA tak z ciekawości to ile macie książek w swojej kolekcji w formie papierowej?

Elegancko, muszę zalutować trzeci tom razem z tym, przyda się przerwa w Herezji Horusa.@Starvin' Marvin za 2 tygodnie premiera czwartego tomu McCammona o przygodach Matthew Corbetta
Vesper juz puścił preorder, wysyłają od 11.02
331 swoich kupionych + prawie 200 książek po dziadkach578 z czego 521 przeczytanych, a stos wstydu ciągle rośnie![]()

Pięknie dziękuję za info@Miskatonic, Ty chyba miałeś te dotychczas wydane tomy, jest już dostępny 7 księga Dziejów Polski
View attachment 139767

Obłęd 44 - Piotr Zychowicz.Terror zajebisty. Daj znać jak ten Obłęd 44, czy warto czytać, bo się waham.

Druga część nadal trzyma poziom - nie mogę się doczekać finału trylogii.Cesarstwo świtu. Cykl Wampirze cesarstwo. Księga 3 data wydania: 2026-03-25
W końcu mogę się wziąć za 2 część![]()
Mam w planie kupić czytnik, ale tak dobrze mi sie czyta na tablecie że cały czas przesuwam w czasie zakup.Czytnik a tablet to będzie różnica? Bo te czytniki to w uj drogie sa jak na to ze pełnią funkcję wyłącznie czytnika.
Tablet ma tez większe ekrany. Zastanawiam sie nas jakims urządzeniem do czytania i właśnie myślałem czy nie lepiej tableta kupić bo na komórce to męczarnia jak dla mnie, dlatego jak nie papier to wyłącznie audiobook.
Ktoś ma jakieś doświadczenia?