mat
UFC Light Heavyweight
Wiesz, że jest druga część? ;-)Zle Psy Patryka Vegi - wessalem na dwa podejscia. Polecam fanom gangsterki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Wiesz, że jest druga część? ;-)Zle Psy Patryka Vegi - wessalem na dwa podejscia. Polecam fanom gangsterki.
Ja wlasnie o drugiej pisalem ;)Wiesz, że jest druga część? ;-)
Większości bohaterów z drugiej części wcale nie uważam za ciemną stronę mocy, taka praca potrafi wyniszczyć każdego.Ja wlasnie o drugiej pisalem ;)
Pierwsza czytana dawno temu. Szkoda Slawka...
Jasne, jak sie nie dopasujesz do klimatu to bedziesz zapierdalal w patrolach cale zycie. Ciekawe czy obecnie sie duzo zmienilo...Większości bohaterów z drugiej części wcale nie uważam za ciemną stronę mocy, taka praca potrafi wyniszczyć każdego.
Ta babka na końcu odeszła chyba niedawno także wątpię, żeby się coś drastycznie zmieniło. Jak to jeden gość powiedział, po prostu na miejsce wódki wchodzą narkotyki, jedyna zmiana.Jasne, jak sie nie dopasujesz do klimatu to bedziesz zapierdalal w patrolach cale zycie. Ciekawe czy obecnie sie duzo zmienilo...
nie słyszałem,że planowana była kontynuacja, myślałem,że jestem już tylko skazany na książki innych autorów z tego uniwersumAle w ogóle nie słyszałeś o tej serii? To faktycznie nie wiem gdzie :-D
Cizia niezły wariat Chciałbym kiedyś film o nim zobaczyć.Nie wiem, być może już to ktoś polecał, jeżeli nie - polecam bo warto:
Książka "Sahara" autor Cizia Zykë. Jedna z serii książek (Złoto, Sahara, Gorączka) w których Cizia Zykë opisuje swoje życie. Barwnie, lekko z ironią i humorem.
Na zachętę wystarczy spojrzeć na życiorys autora. https://pl.wikipedia.org/wiki/Cizia_Zykë
Jeżeli choć w połowie to prawda - no to szacunek.
Na maturze będziesz miał na bank pytania z wiedźmina, czytaj dalej!Ferdydurke w szkole mam, co za gówno... Nie przeczytałem, bo tak zasypują sprawdzianami .
Tera kontynuje wiedźmina, z sagi ostatni tom mi został .Potem mam jeszcze "Sezon Burz".
Coś ze star warsów może poczytam później albo Sirmarillion itp.
Kurna , czy to o to chodzi.Powiedz mi , przeczytałeś wszystkie lektury?Ja bym przeczytał to ferdydurke, jakby nie to że co chwilę sprawdzian z czegoś jest.Na maturze będziesz miał na bank pytania z wiedźmina, czytaj dalej!
@Yagiel fan metro. Jesteś tu?
Nowego Masę o bossach polskiej mafii już ktoś przerobił? Dużo rzeczy się powiela z poprzednich, trzech książek?
Trzeba czytać "metro 2034" by się odnaleźć w najnowszej części? Bo przyznam, że olałem drugą książkę z serii ale pierwsza mi się podobała.W dniu premiery już miałem oczywiście - wciąga od razu :) Jest klimat metra, jest przygoda,zobaczymy co będzie dalej, podobno jest sporo niespodzianek dla fanów Metra ;)
Wszystkich nie.Kurna , czy to o to chodzi.Powiedz mi , przeczytałeś wszystkie lektury?Ja bym przeczytał to ferdydurke, jakby nie to że co chwilę sprawdzian z czegoś jest.
W wypracowaniu się odwołałem kiedyś do Gry o tron i pomogło mi to.Z resztą potrzebny jest taki chillout.
Jak co tydzień mam sprawdzian/poprawę z matmy albo z geo to ciężko jest przeczytać , zwłaszcza że zapowiadane z krótkim wyprzedzeniem.Ferdydurke przeczytałeś?Wszystkich nie.
Pamiętam, jak męczyłem się z Chłopami przez pierwsze 200 stron, ale potem nawet mnie wciągnęło.
Im więcej czytasz, tym lepiej. Będziesz miał łatwiej przy pisaniu wypracowania na maturze.
J.polski to był jeden z moich ulubionych przedmiotów, ale tej książki nie przeczytałem, bo mnie odrzucała. Każdy ma jakieś graniceJak co tydzień mam sprawdzian/poprawę z matmy albo z geo to ciężko jest przeczytać , zwłaszcza że zapowiadane z krótkim wyprzedzeniem.Ferdydurke przeczytałeś?
No ja też.My mamy trudniejsze sprawdziany od roszerzenia , na sprawdzianach mamy interpretowanie tekstu z pamięci ,tzn.bez podanego tekstu.Zadania są tak oceane , no tu dam 3/6 , tu tak.J.polski to był jeden z moich ulubionych przedmiotów, ale tej książki nie przeczytałem, bo mnie odrzucała. Każdy ma jakieś granice
Nosz kurwa bez jaj. Teraz wszyscy przyzwyczajeni do tego, że mają wszystko przed oczami i tylko mają to zinterpretować.interpretowanie tekstu z pamięci ,tzn.bez podanego tekstu
Chodzi mi o sam fakt, że kiedyś trzeba było mieć wiedzę i napisać wypracowanie. Na nowej maturze trzeba było przedstawić znany pół roku wcześniej temat i zinterpretować wiersz.No właśnie tekstu się nie da interpretować jak się go nie ma podanego chyba...
Nawet na maturze nie ma czegoś takiego
No, a tera masz 15 minut gdzieś na przygotowanie 10 minut wypowiedziChodzi mi o sam fakt, że kiedyś trzeba było mieć wiedzę i napisać wypracowanie. Na nowej maturze trzeba było przedstawić znany pół roku wcześniej temat i zinterpretować wiersz.
Ja ani humanista ani ścisły.Ogólnie matura to masakra, ja nigdy nie byłem humanistom, ale książki lubię czytać, w związku z lekturami, to strasznie zniechęcają do czytania książek i wiele ludzi poprostu nie wie, że książki potrafią być ciekawe i wciągające bardziej niż filmy, czy seriale, a jedyną lekturą którą mi się fajnie czytało to "Zbrodnia i Kara".
Czytał ktoś "Bastion" Stephena Kinga, ponieważ teraz jak patrzyłem po stronkach z ocenami to podobno jego najlepsza książka, po przeczytaniu 2 które mam już na szafce z chęcią bym się za nią wziął.