Roshi
Roshi
do… 10tys
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
do… 10tys
W dobrym momencie wyszedł z luny
A to spekulant jeden! Seba chyba guru jego zwie sieW dobrym momencie wyszedł z luny

Racja, w tej samej sytuacji jestem. Dlatego mówiłem niestety tylko wybór dwóch. Osobiście czekam jeszcze chwilę z przenosinami bo toczy się postępowanie UOKiKu i mBank się trochę zesrał, już nawet ankiety rozsyłali odnośnie inwestycji w aktywa zagraniczne. Chcą pewnie wybadać rynek. Daje im czas do października i jak nic w temacie się nie poprawi to też przenoszę. Co do innych inwestycji będę celował pewnie w xtb albo jakiś zagraniczny makler/broker do tego. Myślałem o IB/Lynx ale to muszę jeszcze rozeznanie zrobićTo prawda ALE od czerwca zupełnie nie opłaca się mieć IKE lub IKZE i inwestować zagraniczne przez wysrany mBank (sam tam mam i jestem w trakcie przenoszenia). Jest tak dlatego, ze obniżyli próg od którego pobierają opłatę za samo trzymanie zagranicznych aktywów z 500tys do… 10tys. Opłata nie jest duża ale w perspektywie 20-30, czy nawet więcej lat robi różnicę. Jeśli ktoś myśli o inwestowaniu zagranicznym przez IKE/IKZE to jedynie bossa. A jeśli nie przez IKE/IKZE to najlepsze jest xtb
Ogarniasz sprawy podatkowe przy zagranicznym brokerze? To mnie najbardziej zniechęca.Racja, w tej samej sytuacji jestem. Dlatego mówiłem niestety tylko wybór dwóch. Osobiście czekam jeszcze chwilę z przenosinami bo toczy się postępowanie UOKiKu i mBank się trochę zesrał, już nawet ankiety rozsyłali odnośnie inwestycji w aktywa zagraniczne. Chcą pewnie wybadać rynek. Daje im czas do października i jak nic w temacie się nie poprawi to też przenoszę. Co do innych inwestycji będę celował pewnie w xtb albo jakiś zagraniczny makler/broker do tego. Myślałem o IB/Lynx ale to muszę jeszcze rozeznanie zrobić
Jak nie bawisz się w spekulację tylko długoterminowo trzymasz to raczej nie ma dużego problemu. Zresztą na polskich kontach jak np masz zagraniczne spółki dywidendowe to i tak musisz sam policzyć podatek od dywidendy.Ogarniasz sprawy podatkowe przy zagranicznym brokerze? To mnie najbardziej zniechęca.
Dostalem 25$ w BTC, a Ty?Z tego co wiem to nie ma.
Jakby co to mój ref link: https://nexo.io/ref/ldphmg9y10?src=android-link

Ja też, dzięki!Dostalem 25$ w BTC, a Ty?
Pieniądz lubi ciszę
nic nie wrzucacie![]()

Jak juz bede plynal kryptojachtem, tez Ci tak odpowiemPieniądz lubi ciszę![]()

Pieniądz lubi ciszęJak tam dziś wasze portfele krypto?![]()

Jakbym tu jednego posłuchał to byśmy nie gadaliJak tam dziś wasze portfele krypto?![]()
Jak tam dziś wasze portfele krypto?![]()
Portfel lubi pustkę?Pieniądz lubi ciszę![]()
lol, gdzie moje kryptojachty? Dlaczego kurs BAT spada? Z moich 2 dolarów zrobiło się 1,5!
XD

O nie, zmienność na rynku krypto! Jak mogło do tego dojść!?lol, gdzie moje kryptojachty? Dlaczego kurs BAT spada? Z moich 2 dolarów zrobiło się 1,5!
XD
lol, gdzie moje kryptojachty? Dlaczego kurs BAT spada? Z moich 2 dolarów zrobiło się 1,5!
XD
Jak coś ma ruszyć w górę to dopiero po nowym roku.O nie, zmienność na rynku krypto! Jak mogło do tego dojść!?