Konflikt Rosja-Ukraina

Ogdowski i jego solidne źródło - Wolski
Wolski i jego solidne źródło - kamizelka
Kamizela i jego źródło - Wolski

A karateka klęka i otwiera usta szukając językiem hosti.

Joe Biden powiedział, że jest przeciwny wysyłaniu f16 na Ukrainę, więc temat zamknięty

Prawdziwi eksperci, posłuchajmy:

Last edited:
@tucznik @lemmy

Gdzie zaczyna się wojsko...4 godziny temu
Proszę państwa, mamy wreszcie pierwsze źródło mówiące wprost to, co było wiadome od dawna, i co powtarzam od dawna (wbrew wymysłom "ekspertom od Abramsów"). Polskie czołgi Abrams będą miały pancerz "eksportowy", zwyczajnie nie ma innej możliwości, pancerz używany w wozach US Army nie został dopuszczony do eksportu przez kongres. Sprawa jest poruszona przy okazji tematu Abramsów dla Ukrainy, USA nie może "tak po prostu" wysłać Abramsów Ukrainie, muszą być one pozbawione wyposażenia, które nie jest dopuszczone do FMS (eksportu), czyli m.in. opancerzenia. "Poland's future fleet of M1A2 SEPv3 Abrams tanks will include examples that feature refurbished M1A1 turrets. As part of the sale, the U.S. Army is facilitating the installation of a Foreign Military Sales-approved armor package onto those turrets." Jeśli dobrze rozumiem ten fragment to polskie M1A2 SEP3 nie tylko nie będą miały wkładów opancerzenia w standardzie US Army, ale nie będą miały również nowej architektury wieży na wozach (wozy M1A2 SEP3 mają zwyczajnie grubszy pancerz, już pomijając jego konstrukcję i skład, niż M1A1HA/HC czy wcześniejsze M1A2 SEP), polskie nie będą miały. Nic nie wskazuje, że opancerzenie będzie inne niż jak na irackich czy australijskich M1A1. Za to oczekiwałbym, że polskie Abramsy będą ze 2 tony lżejsze od Amerykańskich analogów. Gorąco polecam artykuł (by Joseph Trevithick) z linka (w pierwszym tweecie), bo wszystko w detalach wyjaśnia. Nie ma opcji, by polskie wozy miały "ciężki" pancerz DU, nigdy nie było takiej opcji. Ktokolwiek mówił inaczej, mijał się z prawdą. Weryfikujcie informacje.
Gdy poszedłeś na kebaba do podrabianego turasa
876384a04d1dddf00ab1f4caab94d343.jpg

Joe Biden powiedział, że jest przeciwny wysyłaniu f16 na Ukrainę, więc temat zamknięty

Prawdziwi eksperci, posłuchajmy:

Najpierw mi wytlumacz kim jest Marcin rola, później mi wytlumacz kim jest ten antyfoliarz i na końcu może to włączę i posłucham.

Właśnie przejechała A2 w kierunku Poznania druga kolumna wojskowych pojazdów ze szwabską flagą na rejestracji. Dostawy dla Ukrów?

L
Najpierw mi wytlumacz kim jest Marcin rola, później mi wytlumacz kim jest ten antyfoliarz i na końcu może to włączę i posłucham.

Marcin Rola to Tomasz Lis Konfederacji, a antyfoliarz to jakiś typek który udostępnia mądrości Marcina Roli.

A jaki związek z moją wypowiedzią miał Wolski i Kamizela? Dokładnie taki jak z Twoją Rola.
Japierdole, jednak to prawda o czym mówił Zibi Boniek, że 80% Polaków według badań nie potrafi samodzielnie myśleć, czego w sumie jesteś znakomitym przykładem, myślałem tylko że to się odnosi do posiadania swojego zdania w danym temacie, jednak wychodzi na to że to chodzi o całokształt myślenia.

Co ma wspólnego Wolski i kamizela z twoją wypowiedzią? Gdybyś się wiecznie na "ekspertów" nie powoływał to może i nic.
IMG_20230131_123741.jpg

A gdzie w mojej wypowiedzi znajdziesz jakąś rolę? No właśnie, przygłupie nie znajdziesz.

Teraz idź zapytaj się Wolskiego czy możesz iść się wysrać i poczekaj na potwierdzenie od kamizeli, aż zadzwoni do swojego pewnego źródła ogdowskigo i dostaniesz zgodę na ten manewr.

Najpierw mi wytlumacz kim jest Marcin rola
Prowadził kanał na YT, zapraszał różnych ludzi, konfederatów również, nazywało się to wRealu24 i moim zdaniem niesłusznie kanał został skasowany. Obecnie działają na osobnej platformie:
Złapałem się na tym, że nawet pytania Roli przewijam i odsłuchuje jedynie odpowiedzi zaproszonych gości po których i tak zorientować się można jakiej było treści. Po prostu człek ten mnie irytuje bardzo. @Karateka@ jest fanem Stanisława Michalkiewicza, więc z dedykacją dla niego polecam ten materiał (jeszcze nie odsłuchałem, właśnie się zabieram), od 4:11 (bo wcześniej Rola pierdoli):
Marcin Rola to Tomasz Lis Konfederacji
o kurwa :facepalm: Rola to człek irytujący, przynajmniej mnie, odbieram go trochę jako prostego karierowicza, który tak naprawdę nie ma poglądów na nic, a jedynie je udaje. Mogę się oczywiście mylić ale takie odnoszę wrażenie. W sumie to może zbyt krzywdząco go oceniam, bo już dawno nie słucham niczego co mówi. Jeśli zaprosi kogoś sensownego zwykłem wysłuchać programu. Z Lisem nie widzę jakichkolwiek cech wspólnych, no może poza tym, że i jeden, i drugi w moich oczach to właśnie tacy anty poglądowi karierowicze mający wszystko w dupie poza własnym interesem, choć Lis swoją działalnością chyba bardziej do tego przekonuje.

Czy jest Lisem Konfederacji? Teza chyba zbyt daleko idąca, bo nawet pobieżna analiza daje wniosek, że udział konfederatów w programie to nie jest nawet połowa czasu antenowego, choć przyznać należy, że w medialnej przestrzeni nie ma chyba takiego drugiego medium, w którym Konfederacja wypowiada się tak często jak u Roli.

Prowadził kanał na YT, zapraszał różnych ludzi, konfederatów również, nazywało się to wRealu24 i moim zdaniem niesłusznie kanał został skasowany. Obecnie działają na osobnej platformie:
Złapałem się na tym, że nawet pytania Roli przewijam i odsłuchuje jedynie odpowiedzi zaproszonych gości po których i tak zorientować się można jakiej było treści. Po prostu człek ten mnie irytuje bardzo. @Karateka@ jest fanem Stanisława Michalkiewicza, więc z dedykacją dla niego polecam ten materiał (jeszcze nie odsłuchałem, właśnie się zabieram), od 4:11 (bo wcześniej Rola pierdoli):

o kurwa :facepalm: Rola to człek irytujący, przynajmniej mnie, odbieram go trochę jako prostego karierowicza, który tak naprawdę nie ma poglądów na nic, a jedynie je udaje. Mogę się oczywiście mylić ale takie odnoszę wrażenie. W sumie to może zbyt krzywdząco go oceniam, bo już dawno nie słucham niczego co mówi. Jeśli zaprosi kogoś sensownego zwykłem wysłuchać programu. Z Lisem nie widzę jakichkolwiek cech wspólnych, no może poza tym, że i jeden, i drugi w moich oczach to właśnie tacy anty poglądowi karierowicze mający wszystko w dupie poza własnym interesem, choć Lis swoją działalnością chyba bardziej do tego przekonuje.

Czy jest Lisem Konfederacji? Teza chyba zbyt daleko idąca, bo nawet pobieżna analiza daje wniosek, że udział konfederatów w programie to nie jest nawet połowa czasu antenowego, choć przyznać należy, że w medialnej przestrzeni nie ma chyba takiego drugiego medium, w którym Konfederacja wypowiada się tak często jak u Roli.
Pamiętam to jak mu ten kanał likwidowali. Masy ludzi wychodziły na ulicę krzycząc "Wolne media"! Jakie to było wzruszające, że tak walczą, pomimo różnic ideologicznych :arielcry:

Piekna wizja przyszlosci,
- Panie Kazimierzu zwalniam Pana.
-Ale dlaczego?!
-Pamieta Pan Dime? 3 lata temu smial sie Pan ze on nie paniemaju i kazal mu Pan wykonywac najgorsze pracę tylko dlatego ze nie znal języka
- No bo nie znal!
- Wlasnie niedawno poznal i stal sie elita tego kraju i tym samym zostal moim przełożonym, pierwsza jego decyzja to bylo zwolnienie Pana i Pana kolegow..
-No rozumiem, a Ci co stoja pod biurem od rana to kto?
- To nowi pracownicy, przyszła elita tego kraju Panie Kazimierzu

Kurtyna.

Piekna wizja przyszlosci,
- Panie Kazimierzu zwalniam Pana.
-Ale dlaczego?!
-Pamieta Pan Dime? 3 lata temu smial sie Pan ze on nie paniemaju i kazal mu Pan wykonywac najgorsze pracę tylko dlatego ze nie znal języka
- No bo nie znal!
- Wlasnie niedawno poznal i stal sie elita tego kraju i tym samym zostal moim przełożonym, pierwsza jego decyzja to bylo zwolnienie Pana i Pana kolegow..
-No rozumiem, a Ci co stoja pod biurem od rana to kto?
- To nowi pracownicy, przyszła elita tego kraju Panie Kazimierzu

Kurtyna.
Ukrofile i europejczycy:

Back