Halibut 2.0
UFC Bantamweight
Mądrze powiedział
No tak. W dzień niepodległości naszego kraju karygodne są hasła o naszym kraju i narodzie, zamiast tego powinno się czcić obce państwo.
A pewnie obchodząc Boże Narodzenie powinno się czcić allaha?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mądrze powiedział
No tak. W dzień niepodległości naszego kraju karygodne są hasła o naszym kraju i narodzie, zamiast tego powinno się czcić obce państwo.
Nikt nie powiedział, że karygodne.
Zobaczcie, co ten covidowy szympans teraz pierdoli w tv...

Mądrze powiedział

Czyli jakby na nas rosyjskie bomby zaczely spadac to NATO nic by nie zrobilo ?Mądrze powiedział
Ale głupio pierdoliszMądrze powiedział
Ktoś tu się uczy trolowania od rentiera z SanokaMądrze powiedział
Niczego takiego nie powiedziałMądrze powiedział
Czyli jakby na nas rosyjskie bomby zaczely spadac to NATO nic by nie zrobilo ?

Ten to standardowo widzę. Najpierw propsuje pierdolenie jakiś odklejeńców, a jak go ktoś skontruje, bądź pociągnie za język to wyskakuje z konfederacją, Korwinem, Braunem lub Rolą. XD
Czyli jakby na nas rosyjskie bomby zaczely spadac to NATO nic by nie zrobilo ?
Kiedy zakończy się konflikt?
Good Times Bad Times przygotowało różne scenariusze:
Scenariusz szef Głównego Zarządu Wywiadu Ministerstwa Obrony Ukrainy Generała Budanowa:
- w przyszłym roku, z granicami obejmującymi półwysep krymski
Z tym scenariuszem jednak nie zgadza się wielu amerykańskich analityków, uważających że nie należy Rosji przyciskać za bardzo by nie narazić się na konflikt nuklearny, należy usiąść przy stole i zgodzić się na terytorium bez Krymu i Donbasu.
Czy należy jednak ulegać szantażowi nuklearnemu? Czy to nie będzie sygnał, że tak można grać? Czy to nie zwiększy prawdopodobieństwa wojny nuklearnej w przyszłości?
Opór Ukraińców dał sygnał Chinom, że inwazja na Tajwan może być nieopłacalny. Każdy dolar wydany na Ukrainę okazał się dobrze zainwestowany. Snyder uważa, że korzyść dla USA spowodowana obrona Ukrainy jest ogromna.
Ja tam nigdzie nie idę, pierdole ich![]()
Nie są i nigdy nie będą ale wolę żeby Amerykanie walczyli z rosją ukraińskimi rękoma a nie naszymi. Mam kilku znajomych w wojsku i duza cześć oddaliśmy ukrom za amerykańskie obietnice a abramsy wciąż nie jeżdżą .Lepiej dla nas wspierać Ukrainę i trzymac ruskich zbrodniarzy z dala od granicy.Owszem, Ukraina jako bufor jest lepszym sąsiadem.
Lwów, a właściwie Cmentarz Orląt, jest przykładem jak bardzo ukry "kochają" Polaków. Owszem, dziś trudno wnioskować, żw Lwów powienien wrócić, ale nie można przemilczeć tego, że jednak ukry nie są nam braćmi.
Mądrze powiedział
Nikt nie powiedział, że karygodne.
"Niepokojące". Racja.
O skurwesyn.
![]()
Ale głupio pierdolisz
Ktoś tu się uczy trolowania od rentiera z Sanoka
Niczego takiego nie powiedział
Ten to standardowo widzę. Najpierw propsuje pierdolenie jakiś odklejeńców, a jak go ktoś skontruje, bądź pociągnie za język to wyskakuje z konfederacją, Korwinem, Braunem lub Rolą. XD
A więc mam na serio odpowiedzieć na wydawałoby się oczywiste pytanie
Oczywiście, że by zrobiło ale lepiej żeby ruscy się zatrzymali na Ukrainie i nie próbowali rzucać na nas bomb, nawet jakby nam NATO miało od razu pomóc.
Masz w perspektywie:
a) Ruscy przejmują Ukrainę i idą dalej albo od razu negocjują nową architekturę bezpieczeństwa
b) Ukraińcy zatrzymują ruskich i Ruscy nie idą dalej i nie negocjują nowej architektury bezpieczeństwa
Trzeba być Braunem albo innym zdrajcą by wybrać opcję a)

Skąd u żołnierzy UA taka miłość do symboli nazistowskich formacji bojowych?
Serio nie ma tam rozumnych dowódców, którzy choćby po to, żeby nie dawać anty-ukraińskim środowiskom paliwa, zabroniliby noszenia tego typu naszywek?
Skąd u żołnierzy UA taka miłość do symboli nazistowskich formacji bojowych?
Serio nie ma tam rozumnych dowódców, którzy choćby po to, żeby nie dawać anty-ukraińskim środowiskom paliwa, zabroniliby noszenia tego typu naszywek?
Wracając do początku tematu bardziej adekwatny byłby konflikt USA - Rosja. Ua to tylko marionetka Ameryki a konflikt wpisuje się w tradycję sięgającą drugiej wojny światowej oraz zimnej wojny później. Zatrzymanie stalinowskich zbrodniarzy w połowie Europy, Kuba , Wietnam , inne mniejsze i większe wojenki w Azji, Afganistan ten pierwszy, nawet wojna na bałkanach w latach 90 i później Kosowo. Fakt że teraz Amerykanie za wszelką cenę postanowili dać opór Putinowi jeszcze przed granicą NATO. Skala cichej pomocy dla ukrow jest niespotykana. Polskie czołgi poszły na Ukrainę i to takie które za ciężkie pieniądze zmodernizowano. Z uwagi na działalność która prowadzę mam klientów z szerokiego spektrum i np jeden instruktor z zmechanizowanej twierdzi że nie mają teraz na czym szkolić bo wszystko pojechalo na Ukrainę. Sam widziałem pozną wiosną na autostradzie A2 konwój olbrzymich lawet z ciężkim sprzętem wojskowym zmierzającym na wschód. Można nie lubić Ukraińców i Amerykanów ale faktem jest że mamy wojnę za bliską zagranica i ww działania chronią też nasza dupę. Zadziwia mnie postawa "żeby nie drażnić rosji". Wystarczy elementarna wiedza z historii. Przed ll wojna zachód też nie chciał drażnić Hitlera . Czym to się skończyło wszyscy wiemy. Francuscy tchórze oddali dupę praktycznie bez walki a mężnych Anglików uratowała tylko logistyka czyli woda pomiędzy Francją a krolewstem. Niemcy już dawno sprzedali nas za rosyjski rurociąg pod Bałtykiem.
Pomoc jest bez precedensu. Konwencjonalnymi środkami Putin nic nie wskóra. Mam nadzieję że nie dojdzie do żadnego aktu desperacji . Zachód bardzo późno zauważył że nie wystarczy prowadzić z nim interesów aby ucywilizować ruskiego bandytę.A jednak teraz nawet Niemcy i Francja dają duża pomoc, cicha, Ukrainie. Sytuacja się zmienia na korzyść Ukrainy , skoro nawet Niemcy wysyłają pomoc wartości, chyba już 1,5 mld dolarów. Stosunkowo antynatowska Hiszpania nawet ja zwiększa. Dlatego jestem spokojny wbrew propagandzie i klickbajtom, że USA i zachód zaraz odetnie dostawy, "rura mięknie" i naiwnym ludziom którzy się na to nabierają.
Edit:
O kurwa. Dugin przeciwko Putinowi. Tego jeszcze nie grali xd
![]()
"Putin's brain" breaks silence and calls for Russian leader to be killed
An ultra-right-wing nationalist in Russia dubbed "Putin's brain" has broken silence and called for the Russian leader to be toppled and killed. Alexander Dugin expressed his fury at Russia's retreat from Kherson in Ukrainewww.mirror.co.uk
Oczka się otwierają, ale na co? Bo nie ma opisu żadnej sytuacji. Czyżby to było jak u Czarodzieja? "Widziałem jak robią rozpierdol, ale nie napiszę jaki bo by coś wymyśleć to jestem za głupi".
Wszedłem na ich FB i też nic nie ma. Za to jest wpis o Polce
która wózek jaki dostała w ramach pomocy wystawiła na sprzedaż. Może jej się pomyliło i chodziło o Polaków którzy tam robią rozpierdol? I ośrodek chce pomagać tylko Ukraińcom?
Jest takie coś co się nazywa ratowanie wizerunku, tą kartą zagrały szwaby.A jednak teraz nawet Niemcy i Francja dają duża pomoc, cicha, Ukrainie. Sytuacja się zmienia na korzyść Ukrainy , skoro nawet Niemcy wysyłają pomoc wartości, chyba już 1,5 mld dolarów. Stosunkowo antynatowska Hiszpania nawet ja zwiększa. Dlatego jestem spokojny wbrew propagandzie i klickbajtom, że USA i zachód zaraz odetnie dostawy, "rura mięknie" i naiwnym ludziom którzy się na to nabierają.
Edit:
O kurwa. Dugin przeciwko Putinowi. Tego jeszcze nie grali xd
![]()
"Putin's brain" breaks silence and calls for Russian leader to be killed
An ultra-right-wing nationalist in Russia dubbed "Putin's brain" has broken silence and called for the Russian leader to be toppled and killed. Alexander Dugin expressed his fury at Russia's retreat from Kherson in Ukrainewww.mirror.co.uk