Konflikt Rosja-Ukraina

W jednej z podstawówek w Częstochowie dzieciaki nie mają teraz Wfu albo mają go mniej bo jedna z dwóch sal gimnastycznych została zaadoptowana na klasy dla dzieci zza naszej wschodniej granicy. Nie wiem tylko dlaczego nie zamieniono pokoju nauczycielskiego albo gabinetu dyrektora/dyrektorki na te sale?

Prezydent Niemiec powiedział, że polityka niemiecka wobec Rosji okazała się kompletną porażką, a tymczasem Budka...

to można tylko tak skomentować

Ciekawa przemiana Rymanowskiego, coraz częście zaczyna mocno kontrować polityków

Naddniestrze, Donbas e tam to samo

Kaczyński musi mieć agentów w PO xD

Prezydent Niemiec powiedział, że polityka niemiecka wobec Rosji okazała się kompletną porażką, a tymczasem Budka...

to można tylko tak skomentować

Ciekawa przemiana Rymanowskiego, coraz częście zaczyna mocno kontrować polityków

Naddniestrze, Donbas e tam to samo

Kaczyński musi mieć agentów w PO xD

Ty no ja myślałem, ze to są jaja z tą Leszczyną bo nie miałem czasu wczoraj sprawdzać. Oni nie mają jakiś ludzi od PR, którzy im podpowiadają co mówić a co nie? Taki PIS to mimo, że traci w sondażach to i tak za wiele nie musi robić żeby wygrać kolejne wybory.

Wytrzymałem 4 i pół minuty. Są rekiny analizy i są podnawki. Ten kolo to zdecydowanie podnawka, takie zjadające resztki ze stołu Sykulskiego nie wiadomo chuj wie co. Przypomina mi jakichś szukających atencji jutuberów, którzy wypływają na wchodzeniu w kłótnie z tymi, którzy mają większe zasięgi. Krytykowanie kogoś, że chce twardych dowodów przed odniesieniem się do nich skłoni do rzygu każdą racjonalnie i logicznie myślącą osobę, nie da się słuchać tego pierdolenia.

Wytrzymałem 4 i pół minuty. Są rekiny analizy i są podnawki. Ten kolo to zdecydowanie podnawka, takie zjadające resztki ze stołu Sykulskiego nie wiadomo chuj wie co. Przypomina mi jakichś szukających atencji jutuberów, którzy wypływają na wchodzeniu w kłótnie z tymi, którzy mają większe zasięgi. Krytykowanie kogoś, że chce twardych dowodów przed odniesieniem się do nich skłoni do rzygu każdą racjonalnie i logicznie myślącą osobę, nie da się słuchać tego pierdolenia.
.
Nie ma dowodu na rosyjskie mordy na Ukrainie. Hitler nie wiedział o holokauście. Imię Putina zostanie nieskalane. Hitler zły, bo budował autostrady, na to że wiedział o holokauście nie ma dowodów. Putin dobry, bo walczy z LGBT i broni europejskich tradycji, na rosyjskie zbrodnie wojenne nie ma dowodów, a w Buczy to była inscenizacja zorganizowana przez Brytyjskie służby specjalne.

.
Nie ma dowodu na rosyjskie mordy na Ukrainie. Hitler nie wiedział o holokauście. Imię Putina zostanie nieskalane. Hitler zły, bo budował autostrady, na to że wiedział o holokauście nie ma dowodów. Putin dobry, bo walczy z LGBT i broni europejskich tradycji, na rosyjskie zbrodnie wojenne nie ma dowodów, a w Buczy to była inscenizacja zorganizowana przez Brytyjskie służby specjalne.
Jakbyś jeszcze nie wiedział, to twojego też się nie da.

.

No tak! Nie wiedziałeś? Tam się dzieje pełnowymiarowa wojna jakiej Europa nie widziała od II wojny światowej! Tako rzecze @Karateka@ (i jego internetowi guru!)

1650751056946.png

pa tu jaka skala!! świat takiej nie widział! niedawno bronił Izraela, że oni działań na TAKĄ skalę nie prowadzą!!!

To nie jest pelnoskalowa wojna, bo Ruscy zostali zatrzymani i nie są w stanie opanować całej Ukrainy?

To nie jest pelnoskalowa wojna, bo Ruscy zostali zatrzymani i nie są w stanie opanować całej Ukrainy?
A może tak to miało wyglądać, że zostali zatrzymani? A tak sobie zabierają wschód bogaty w złoża tak jak sobie zakładali.
Tu Cię zdziwię, ale moi sąsiedzi z kijowa ani jednego dnia nie martwili się o swoje nieruchomości w stolicy.

A może po prostu tego nagłówka nie widzieli!

Attachments

• ukr.jpg
    ukr.jpg
    28.3 KB · Views: 32
Ty no ja myślałem, ze to są jaja z tą Leszczyną bo nie miałem czasu wczoraj sprawdzać. Oni nie mają jakiś ludzi od PR, którzy im podpowiadają co mówić a co nie? Taki PIS to mimo, że traci w sondażach to i tak za wiele nie musi robić żeby wygrać kolejne wybory.
myślałem, że już mało co mnie w stanie zaskoczyć, ale ostatnio jest taka masa wypowiedzi z których cieszy się Kaczyński, że aż myślałem, że to muszą być fejki. Nie no ta Leszczyna jest głupia no ale nie aż tak, może Gersdorf to delikatnie mówiąc osoba o wątpliwej wątpliwości, ale cholera to przecież była pierwsza prezes SN -i szukałem gdzie wypowiadają te słowa. To jest jakaś masakra, a PO powinno zwrócić prawie 20 mln zł dotacji bo to pachnie defraudacją. Otrzymują prawie 20 mln zł na funkcjonowanie partii i nie są w stanie kuźwa nauczyć swoich posłów odpowiadania na pytania. Ja nie oczekuje, że oni będą mówili własnymi słowami, niech ktoś im coś napisze, a oni nauczą się na pamięć...

Smutne jest jednak co innego: w tej przeklętej ordynacji Tusk i Kaczyński wyeliminowali każdego kogo podejrzewali, że jest od nich bystrzejszy, przebieglejszy i zostały Budki, Suski, Kidawy -tylko w obecnym systemie nie da się inaczej rządzić partią...
Pokaż tą "rozmowę" randomowej osobie i zapytaj który z tych Panów skończył prawo.
:korwinlaugh:
Przeterminowany żart. Prawo straciło już swoją magie. Lata 90 pierwszy kapitalizm, mało prawników to mieli raj (tekst jednego z sędziów na twitterze: poszedłem na aplikacje sądowniczą bo w moich czasach adwokatami były tylko osoby mające znajomości xD). Później Ziobro który otworzył mocniej dostęp do zawodów prawniczych podczas pierwszej kadencji PiSu.
Nawet tekst: jestem prokuratorem/sedzią nie robi jakiegoś wielkiego efektu wow jak tekst ,,wygrałem z bankiem. Jestem Lewandowskim prawa" :korwinlaugh:
Teraz już ta magia poszła.
Bardziej do tego żartu pasuje: psycholog, informatyk.

Braun nigdy nie wyrażał sprzeciwu wobec imigrantów chcących normalnie żyć
Początek wojny, był tekst o zamknięciu granicy, później Winnicki pisał uspokajające tweety i Braun trochę spokorniał

chodzi Ci o portal kakauko oko.press, ktory jest lewackimi wypocinami jebniętych nieudaczników?
dokładnie.
Jeśli ktoś bazuje tylko na newsach od Konfederacji i Marcina Roli będzie żył w matrix tak samo jak fani okopress tylko z innych powodów: zresztą tutaj ładnie to zostało opisane jak Konfederacja szalała na początku:

a już ci ludzie zaczepiający straż graniczną: chcemy prawdy NIE UKRYJECIE NIC PRZED NAMI, NIE OGRANICZYCIE NAS. Dlaczego mam jakieś dziwne przeczucie, że to nie tylko fani Konfederacji, ale też jej politycy? :korwinlaugh:

A może tak to miało wyglądać, że zostali zatrzymani? A tak sobie zabierają wschód bogaty w złoża tak jak sobie zakładali.
Tu Cię zdziwię, ale moi sąsiedzi z kijowa ani jednego dnia nie martwili się o swoje nieruchomości w stolicy.

A może po prostu tego nagłówka nie widzieli!

W wioskach pod Kijowem też się nie martwili?

.
Nie zapedzalbym sie. Odwolujesz sie do szeroko udokumentowanego Holokaustu i chcesz zastosowac taka skale porownawcza do wydarzen, na temat ktorych caly czas naplywaja nowe informacje i nie ma przeprowadzonego zadnego oficjalnego sledztwa.

Wszystkie informacje jakie mamy wspieraja wersje o ludobojstwie, nikt tego chyba tu nie podwaza, ale poza komunikatami w mediach i wysypem twittow nic wiecej nie ma.

A to dla tych co podwazaja udzial Hitlera w Holokauscie

Wszystkie informacje jakie mamy wspieraja wersje o ludobojstwie
:no no::

ONZ nie znalazła śladów ludobójstwa na Ukrainie​

Wydaje mi się, że mylisz zbrodnie wojenne z ludobójstwem

W wioskach pod Kijowem też się nie martwili?
Absolutnie nikt tutaj czegoś takiego nigdy nie zasugerował. Tak więc poziom, który obecnie prezentujesz jest tak żenujący, że rzeczywiście to co napisał @Paul Teutul Sr. w moim odczuciu jest prawdziwe, czyli - Twojego pierdolenia nie da się już czytać. Przecież z tych ponad 600 000 km2 na Ukrainie obszar objęty działaniami zbrojnymi to zaledwie około 20 tyś km2, z tych prawie 50 mln mieszkańców ilu doświadczyło bezpośredniego piekła tej wojny? Jeśli za chodzi o zbrodnie wojenne - większość zakłada, że Ruscy je popełniają na Ukrainie, co do ludobójstwa potrzebne sa twarde dowody i dziwne, że Sykulski coś takiego pisze?

Last edited:
:no no::

ONZ nie znalazła śladów ludobójstwa na Ukrainie​

Wydaje mi się, że mylisz zbrodnie wojenne z ludobójstwem
Jaka jest skala ? Ile osob trzeba zamordowac zeby bylo ludobojstwo ?

Jaka jest skala ? Ile osob trzeba zamordowac zeby bylo ludobojstwo ?
Ludobójstwo to jest działanie wymierzone przeciwko całej grupie społecznej, narodowościowej, czy etnicznej, którego celem jest eksterminacja tej grupy, muszą stać za tym instytucjonalne planowanie i rozkazy. Polecam posłuchać:

Ludobójstw to zbrodnia wojenna jednak nie każda zbrodnia wojenna to ludobójstwo

Ludobójstwo to jest działanie wymierzone przeciwko całej grupie społecznej, narodowościowej, czy etnicznej, którego celem jest eksterminacja tej grupy, muszą stać za tym instytucjonalne planowanie i rozkazy. Polecam posłuchać:

Ale jesli zestawic to z tekstami o denazyfikacji i nawolywaniu w ruskiej tv do eksterminacji ukraincow (cos tam chyba takiego gadali, ale moge zle pamietac) to mozna by to chyba podciagnac :fjedzia:

Ogolnie nieistotne z punktu widzenia tego co chialem przekazac.

Nie zapedzalbym sie. Odwolujesz sie do szeroko udokumentowanego Holokaustu i chcesz zastosowac taka skale porownawcza do wydarzen, na temat ktorych caly czas naplywaja nowe informacje i nie ma przeprowadzonego zadnego oficjalnego sledztwa.

Przecież nie ma dowodu że Hitler wiedział o holokauście, to jak można zakładać że Putin wie o zbrodniach w Buczy? Ba! Nawet nie ma dowodu na to, że w Buczy cokolwiek złego się stało, a jak już coś złego się stało, to bardziej prawdopodobne że to zrobili Ukraińcy Ukraińcom, niż Rosjanie Ukraińcom. Przecież Rosja nawet nie prowadzi wojny na terytorium Ukrainy. Jest specjalna operacja militarna by powstrzymać Ukraińców przed mordowaniem swoich rodaków.

Ale jesli zestawic to z tekstami o denazyfikacji i nawolywaniu w ruskiej tv do eksterminacji ukraincow (cos tam chyba takiego gadali, ale moge zle pamietac) to mozna by to chyba podciagnac :fjedzia:
Nawoływanie w TV, a działanie bezpośrednie i dowody na ludobójstwo to dwie inne planety. Denazyfikacja to przekonywanie Rosjan, że obywatele Ukrainy żyją pod jarzmem faszystowskich rządów i trzeba ich wyzwolić w ramach "operacji specjalnej", ruska propaganda, czyli mózgu pranie, czemu poddało się ponoć ok 80% społeczeństwa (częśc pewnie "popiera" to dla spokoju i ze strachu prze totalitarną władzą).

Przecież nie ma dowodu że Hitler wiedział o holokauście
Dalem ci w poscie link do ksiazki. Jak na prawde tak myslisz to warto sie doksztalcic.
Nie ma zadnego dokumentu, w ktorym jest cos w stylu: 'Zabic wszystkich Zydow. Z wyrazami szacunku A. Hitler'.

jak można zakładać że Putin wie o zbrodniach w Buczy
Teraz juz na pewno wie.

Nawet nie ma dowodu na to, że w Buczy cokolwiek złego się stało
Ja sie chetnie zapoznam jak gdzies na necie sa juz udostepnione dokumenty z oficjalnego sledztwa (moze byc od ukraincow).

prawdopodobne że to zrobili Ukraińcy Ukraińcom, niż Rosjanie Ukraińcom
Jest szansa nawet i na takie cos.
Przecież Rosja nawet nie prowadzi wojny na terytorium Ukrainy
Ktos to podwaza poza ruskimi ? Mozemy sie sprzeczac co do skali dzialan, ale samego konfliktu nikt tu nie podwaza. Nie dramatyzuj.

Nawoływanie w TV, a działanie bezpośrednie i dowody na ludobójstwo to dwie inne planety. Denazyfikacja to przekonywanie Rosjan, że obywatele Ukrainy żyją pod jarzmem faszystowskich rządów i trzeba ich wyzwolić w ramach "operacji specjalnej", ruska propaganda, czyli mózgu pranie, czemu poddało się ponoć ok 80% społeczeństwa (częśc pewnie "popiera" to dla spokoju i ze strachu prze totalitarną władzą).
Wlasnie o tym pisze. Jesli zespolic domniemania z tym co obecnie wiemy mozliwe, ze mamy do czynienia z akcja o skali ktorej dowiemy sie dopiero za jakis czas. Ogolnie sie zgadzamy. Nie wiem czy wystarczajaco jasno sie wyrazilem. Dlatego nie lubie wchodzic w polemike przez klawiature.

Jesli zespolic domniemania z tym co obecnie wiemy mozliwe, ze mamy do czynienia z akcja o skali ktorej dowiemy sie dopiero za jakis czas.
Oczwyiście, w przyszłości może okazać się, że to zaplanowane ludobójstwo, co do klawiatury - niestety, jak piszesz - to proteza kontaktu, bezpośrednio, w realu - w mig można się porozumieć

Dalem ci w poscie link do ksiazki. Jak na prawde tak myslisz to warto sie doksztalcic.
Nie ma zadnego dokumentu, w ktorym jest cos w stylu: 'Zabic wszystkich Zydow. Z wyrazami szacunku A. Hitler'.

Nie ma czegoś takiego, natomiast jest masa pośrednich dowodów na to, że Hitler to spróbował. U Zychowicza był kiedyś ciekawy program na ten temat. W III Rzeszy zbrodniarze aż chcieli się pochwalić, że to oni odpowiadają za sukcesy i postępy w kwestii ostatecznego rozwiązania problemu Żydów, a czasami nawet kłamali co do swoich "zasług", kradnąc "sukcesy" innych, by mieć lepszą pozycję w partii.

Jest szansa nawet i na takie cos

Większa że Ukraińcy czy większa że ruscy?

Ja sie chetnie zapoznam jak gdzies na necie sa juz udostepnione dokumenty z oficjalnego sledztwa (moze byc od ukraincow).

Niebawem z pewnością coś się pojawi

Ktos to podwaza poza ruskimi ? Mozemy sie sprzeczac co do skali dzialan, ale samego konfliktu nikt tu nie podwaza. Nie dramatyzuj.

Syria, Erytrea, Korea Północna :)

Back