Konflikt Rosja-Ukraina

1649411656520.png

Jebać ich bo chcą by Ukraińcy nie mieli domów
Ale to nie ich wina, że Ukraiński prezydent ma dziwne kontakty z amerykańskim rządem i powiązania z amerykańskimi firmami, a teraz im grozi brak ogrzewania i wzrost cen wszystkiego. Notabene u nas to samo ale fajnopolacy wolą flagi zmieniać na profilowym i dawać swoje pieniądze zamiast myśleć o swojej przyszłości.
Do tego od dłuższego czasu jaśnie pan prezydent kozaczył w każdą możliwą stronę. Od blokowania zachodowi dostaw z Chin po otwartą krytykę Rosji. Doigrał się? A na tym ucierpią zwykli ludzie.
Do tego ostra propaganda w temacie działań azova, gdzie od lat w Europie się mówiło że Ukraina jest "nazistowska".
Niemcy to zrozumieli, ba nawet w stanach już jest to mocno poruszane tylko nasze gówno media robią z niego bohatera.

O PISie mozna pisac wiele zlego ale to jak kolejny raz wykorzystal czas i sytuacje jest genialne :antonio: .Przepchneli ustawe, ktora pozwala na konfiskate majatków w wyniku zagrozenia RP(ale nie sprecyzowali jakiego). 11 posłów co się wstrzymało już jest jechane z mediach, że onuce. Najlepsze jest to, ze w ustawie nie ma wzmianki o Rosji ale podejrzewam, że ludzie, którzy ją komentuja nawet jej nie przeczytali a jak kazda ustawa jest publicznie dostepna. O ile kocham ten kraj za krajobrazy i przyjaciol, ktorych tu poznalem to mental ludzi, ktorzy tu mieszkaja przechyla szale.

FPzSRmSX0AEzeZq.jpeg

O PISie mozna pisac wiele zlego ale to jak kolejny raz wykorzystal czas i sytuacje jest genialne :antonio: .Przepchneli ustawe, ktora pozwala na konfiskate majatków w wyniku zagrozenia RP(ale nie sprecyzowali jakiego). 11 posłów co się wstrzymało już jest jechane z mediach, że onuce. Najlepsze jest to, ze w ustawie nie ma wzmianki o Rosji ale podejrzewam, że ludzie, którzy ją komentuja nawet jej nie przeczytali a jak kazda ustawa jest publicznie dostepna. O ile kocham ten kraj za krajobrazy i przyjaciol, ktorych tu poznalem to mental ludzi, ktorzy tu mieszkaja przechyla szale.

View attachment 36354
Czyli za rok konfiskata majątku, bo nie dasz sobie firmy zamknąć rozporządzeniem przeciwko katarkowi.
Śpijcie dalej Polacy.

To na kogo sugerujesz by oddać głos?
Nie wiem, przejrzę kto jest na listach, wtedy zdecyduje, jeśli będę widział na liście samych wariatów, marionetki to nie mogę głosować. Podczas wyborów prezydenckich w drugiej turze mając do wyboru Komorowskiego i Kaczyńskiego zostałem w domu. Zobaczyłem co robi PO i później żałowałem. Też jak zobaczyłem jak do Sejmu dostali się wariaci Palikota to stwierdziłem, że Tymochowicz byłby w stanie nawet Mase ze Słowikiem wsadzić do Sejmu.

W 2015 roku poszedłem na wybory ponieważ żadna partia w Polsce nie może rządzić 3 kadencje z rzędu i Tuskowi zaczeło już odwalać: jechanie z praworządnością po całości. Gardze tymi kibolami ale to co ta ich prokuratura i Policja robiła za popisówki z jakimiś ludźmi na których nic nie mieli, a ich sędziowie przyklepywali to...
Teraz w PiSie chyba tylko Kaczyński nie czuje się nieśmiertelny chociaż patrząc na to co odwala każda partia opozycyjna to trudno się tak nie czuć, kompletnie poza zasięgiem, nawet Hołownia się stacza, a przecież to był rekin medialny.

Następne wybory będą ciekawe. Jedno jest pewne przy obecnej ordynacji, obecnym systemie finansowania partii:
a) nawet jeśli ktoś ma 100 mln zł to nie wprowadzi partii do Sejmu bez pomocy mediów i polityków którzy już są w Sejmie. Nawet się zastanawiam czy stworzenie mediów byłoby wykonalne z takim budżetem
b) nie da się wymienić wszystkich partii w Sejmie, ale można wywalić starych wyjadaczy
c) małe partie z 4% poparciem to marzenie Kaczyńskiego: to jest bonus za frekwencje dla zwycięzcy dzięki ordynacji (chociaż jak już słysze, że Kaczyński wygrywa tylko dzięki ordynacji to nie dobrze mi się robi...)
d) żadna partia nie może rządzić 3 kadencje
e) jest cholernie dużo wariatów na listach wyborczych. Mam wrażenie, że oni zaczynają z miejsca do którego weterani polityczni dochodzili latami. Lewactwo: podnoszenie poprzeczki kto będzie mocniejszym lewakiem, Konfederacja to wyścigi Korwinistów kto zostanie nazwany drugimi JKM, kto się do niego najbardziej upodobni, a narodowcy to kto powie większą nacjonalistyczną bzdurę. Też nie rozumiem jakim cudem można połączyć nacjonalizm gospodarczy z liberalnym konserwatyzmem. Są te konta wyciągające teksty Bosaka o gospodarce narodowej i imigrantach, ale przecież skoro ma poglądy nacjonalistyczne to logiczne że ma takie wypowiedzi

Z pewnością jakaś tam liczba zwolenników ss galizien, bandery, itd. po Ukrainie sobie hasa i regularną armię wspiera jak również w tej armii służy, jednak jak zwykle chodzi o skalę problemu. Nie wydaje mi się, by była ona jakoś odpowiednio znacząca i nie chciałbym się mylić. Co do sameych zdjęć z tego TT to jakoś mi to tak wygląda na doklejenie tego bojownika z emblematami SS Galizien - chciałbym oczywiście mieć rację
Ukrainian soldiers with Nazi symbols on their helmets, including the swastika.

30 września 2014 r.:
https://binaryapi.ap.org/db578735664d47e49da5b2b0b5166c07/preview.jpg

Mocne argumenty. W zasadzie wypisz wymaluj w te same, histeryczne tony odwołujące się do strachu, co przez ostanie 2 lata. Przedsiębiorcy niech honorowo splajtują, ludzie poumierają w domach diagnozując się poprzez eporady, dzieci zaś do końca zgłupieją w domu nie mając normalnego kontaktu z rówieśnikami. Wszystko w imię "wspólnego dobra".

Zaprawdę powiadam Wam "zabraknie stadionów" i "nie chcecie armii Putina w Polsce".

:antonio:
Nawet Hołownia, nawet ten szlachetny Szymon na białym koniu, zbawca polskiej polityki

:mjsmile:
Jaki kraj, taki rekin :fjedzia:

W świecie 30 letnich ekspertów energetycznych,
w świecie wyjątkowej klasy specjalistów

:mamed:
Zbawca: Dobski pisał jakich ludzi Hołownia ma w swoim otoczeniu. Delikatnie to nie są ludzie z którymi czułbym się komfortowo jadąc pociągiem a co dopiero współpracując...

Szlachetny: raczej to jest żmija. Wyjątkowej klasy, bo dość inteligentna, znająca pare sztuczek z wystapień publicznych, mająca doświadczenie w wystąpieniach publicznych, on robił masę spotkań autorskich. Popatrzcie na to i porównajcie z tym co on obecnie mówi: kuźwa gdybym nie znał historii KK po 89 to jeszcze bym mu uwierzył xD

Polecam jego książkę Bóg, kasa i rock'n'roll i porównać z tym co teraz mówi...

Teraz porównaj to ze Schetyna, Pawlakiem, Sikorskim, Suskim...

COś na zasadzie nie jestem fanem Obamy i Trumpa, ale muszę przyznać, że ci ludzie na serio nieźle się przygotowywali.
Zwłaszcza Trump: rodzisz się w ultrabogatej rodzinnie, całe życie w innym świecie i nagle...
... musisz uważać aby mimowolnie nie powiedzieć czegoś głupiego i żeby wyborcy uwierzyli, że jesteś jednym z nich.

Jak go zapytała jakaś nastolatka: co zrobisz z tym, że 20 weteranów dziennie popełnia w USA samobójstwo -,,sorry ale mylisz się, to 24 i szkoda że Bush tyle mówiący o żołnierzach kompletnie o nich zapomniał i jest to hańbą"

Żeński Palikot?
A czego synonimem jest Palikot ?

Nie wiem jak sprawy sie maja, ale o pomocy militarnej i sankcjach trabia caly czas, ale jakos MSM nie mowi co by trzeba bylo zrobic zeby zawrzec pokoj. No chyba, ze celem tej wojny ma byc unicestwienie narodu rosyjskiego :fjedzia: (dlaczego ta emotka jeszcze tu jest :roberteyeblinking:)

A czego synonimem jest Palikot ?

Nie wiem jak sprawy sie maja, ale o pomocy militarnej i sankcjach trabia caly czas, ale jakos MSM nie mowi co by trzeba bylo zrobic zeby zawrzec pokoj. No chyba, ze celem tej wojny ma byc unicestwienie narodu rosyjskiego :fjedzia: (dlaczego ta emotka jeszcze tu jest :roberteyeblinking:)

Palikot zasłyną z wypowiedzi że nie ma sensu wydawać 2 procent PKB na armię, a jak ruscy zaatakują to trzeba się poddać. Ta ruska onuce z Irlandii chce tego samego dla Ukrainy. Czym szybciej ruscy wezmą co chcą tym lepiej.

A może ona nie jest Palikotem, tylko zwykłym klasycznym konserwatystą?

FB_IMG_1649448701272.jpg

Back