Konflikt Rosja-Ukraina

Ale to nie pasuje do poglądu, że przecież ukry są takie cudowne a my niegodni im rzemyka u sandałów rozwiązać.
Wszystko tak będziecie ruskimi trollami zbywać
Tak
Ja w 48h banie od redakcji dowiedziałem się, że niedobra jest mówić źle o ukraińcach, bo to "nasi bracia" i "musimy im pomagać kosztem naszych obywateli" "to nasz obowiązek"
OBŁĘD-22

Patrzę na nagrania z tego napierdalania na cywilów i mam wrażenie, że Ruscy niczego się od wojen z Czeczenią nie nauczyli. Jeszcze trochę i zdesperowane Ukry zaczną się im wysadzać w metrze, na dworcu, Placu Czerwonym czy w samolotach w ramach specjalnych akcji protestacyjnych.

Ktoś ma jakieś spekulacje jak ta wojna może się zakończyć? Na co mógł by przystać putin w rozmowach? Sytuacja trochę się robi nieciekawa bo co by nie pisać to Rosja coś sobie tam zajmuje i juz nie tak łatwo Ukrainie odbijać teren. Przeraża to, że coraz śmielej atakuje/bombarduje się cywili.

Patrzę na nagrania z tego napierdalania na cywilów i mam wrażenie, że Ruscy niczego się od wojen z Czeczenią nie nauczyli. Jeszcze trochę i zdesperowane Ukry zaczną się im wysadzać w metrze, na dworcu, Placu Czerwonym czy w samolotach w ramach specjalnych akcji protestacyjnych.
Może gdyby mieli obiecane 72 dziewice to byłoby to prawdopodbne, ale nie mają

No w końcu jakiś głos rozsądku a nie jebać Orbana. Zrozumcie, że on robi dobrze dla Węgier i na tym mu zależy. Dlaczego miałby prowadzić politykę, która była by niekorzystna dla jego kraju... :travolta:

Ktoś ma jakieś spekulacje jak ta wojna może się zakończyć? Na co mógł by przystać putin w rozmowach? Sytuacja trochę się robi nieciekawa bo co by nie pisać to Rosja coś sobie tam zajmuje i juz nie tak łatwo Ukrainie odbijać teren. Przeraża to, że coraz śmielej atakuje/bombarduje się cywili.

Zrozum w koncu, ze Putin robi dobrze dla Rosji, dlaczego mialby sie zatrzymac w Ukrainie, jezeli bardziej korzystnie dla niego bylo by jeszcze pierdolnac Polske przy okazji.

c2a8ba5a5cd7c577ed4916cce0e5bdeb.jpg

Masz odpowiedź i raczej ci się nie spodoba...

I co w związku z tym? Bez urazy, jesteś naiwny jak karateka. Rano wyskoczyłeś z Ukrainą w NATO, a teraz z tym.
Putinowi właśnie o to chodzi, o taką prowokację, by móc powiedzieć narodowi: popatrzycie, miałem rację, to nie była wojna tylko walka z terrorystami. W ten sam sposób wygrywał wybory. Raz przez sabotaż z wysadzeniem bloków, dwa po próbie otrucia Skripalów. Za każdym razem identyczna narracja. Zresztą po tobie widać, że skuteczna, bo Janusze się nabierają, myśląc, że Putin głupi i nie wie co robi.

Reakcja Zachodu na próbę zabójstwa Skripalów była spełnieniem życzeń gospodarza Kremla. Dwa tygodnie po zamachu, 18 marca, w Rosji odbywały się wybory prezydenckie i Putin chciał zmobilizować swój elektorat.
W czarnym garniturze z usztywnionymi ramionami i intensywnie czerwonym krawacie wstąpił na mównicę i oświadczył: "Chciałbym powiedzieć ludziom, którzy od piętnastu lat próbują eskalować wyścig zbrojeń i uzyskać jednostronną przewagę nad Rosją, którzy nakładają na nas restrykcje i sankcje (…), że nie uda im się zmusić Rosji do uległości"

I co w związku z tym? Bez urazy, jesteś naiwny jak karateka. Rano wyskoczyłeś z Ukrainą w NATO, a teraz z tym.
Chyba dokładnie nie czytałeś. Nigdy nie było tematu Ukrainy w NATO, to Rosjanie go rozdmuchali... a Ukry dały się podpuścić.

Na nic raczej nie przystawał. Nie mam żadnych info ale jestem osobiście przekonany, że w rozmowach nie ustępował. Wygrywa wojnę. Ukraina nie wyjdzie z tego konfliktu bez strat trytorialnych lub/i zmiany politycznej na prorosyjską.

Jeżeli mam obstawiać kto wytrzyma dłużej - Rosja z sankcjami czy Ukraina pod ostrzałem - to stawiam na Rosję.

Połączenie lądowe z Krymem, Donieck, Ługańsk. Może całe wybrzeże. Zablokowanie UKR myśli o NATO i UE. Okupacja całego kraju to raczej za duży i za trudny temat. Lepiej wziąć co lepsze kąski i zostawić resztę jako kraj upośledzony lub kontrolowany przez Rusków po wymianie władzy.

Co by Ukraińcy nie wstawiali w internet to nie zmienią tego, że może pierwszą rundę ktoś im dał 10:9 ale ta walka to bardziej 12 niż 3 rundy.

Wyobraźcie sobie kraj po utracie najbardziej wartościowych terytoriów z rozjebanymi mostami, drogami (i tak już mieli chujowe), miastami. Z exodusem ludności. Z lajków w internecie sobie nie naprawią kraju. Dostaną albo pożyczki z zachodu i będą marionetką uzależnioną od kroplówki z dolarów albo jeżeli wpadną pod kacapów to zapanuje ruski mir i tyle z marzeń o zachodzie. I tak i tak mają przejebane i nie zazdroszczę im.

a jak ma się skończyć ?
Przecież wiesz jaki jest plan ukrytych AGEND.
W Polsce jako państwo frontowe będziemy mieli mega kryzys gospodarczy.
Może będą próbowali nas wmanewrować w jakiś konflikt z Białorusią ?
Na świecie BIDA sztuczne mięso, owady jako źródło białka, Rower zamiast samochodu.
Nowe virusy + lokalnie u nas brak opieki medycznej, bo będzie potrzebna dla nowych Poljaków o których niedobra rozmawiać.
TO WSZYSTKO TAK NA POCZĄTEK
PMIĘTAJ 500 MILIONÓW
1646581129658.png

Last edited:
a jak ma się skończyć ?
Przecież wiesz jaki jest plan ukrytych AGEND.
W Polsce jako państwo frontowe będziemy mieli mega kryzys gospodarczy.
Może będą próbowali nas wmanewrować w jakiś konflikt z Białorusią ?
Na świecie BIDA sztuczne mięso, owady jako źródło białka, Rower zamiast samochodu.
Nowe virusy + lokalnie u nas brak opieki medycznej, bo będzie potrzebna dla nowych Poljaków o których niedobra rozmawiać.
TO WSZYSTKO TAK NA POCZĄTEK
PMIĘTAJ 500 MILIONÓWView attachment 34657
Czy pisząc takie rzeczy brendzlujesz się? Jak to jest takie ważne, to pisz może na "poważniejszych" mediach typu wyborcza czy Onet. Tutaj już to że sto razy napisałeś i nas oświeciłeś. Teraz nieś swój kaganek gówna gdzieś indziej.

Tytuł tweeta nieco kłóci się z tym co widzimy na filmie. Te kilka gradów nie prowadzi ostrzału z "środka gęsto zaludnionej wsi", stoją w polu w odpowiedniej odległości od budynków mieszkalnych, a pociski przelatują wysoko nad nimi, cel jak widać po trajektorii znajduje się daleko poza wioską.
Ale co powiedział nie tak? Przecież to prawda, że w naszym interesie jest jak największy obszar NATO na wschód od nas, tak, żeby mieć bufor od Rosji. Mamy w tym zakresie rozbieżne interesy z Węgrami, które już taki bufor (m.in. w postaci Polski) mają. Nie ma się co obrażać na rzeczywistość.
"Bufor od Rosji" to neutralna Ukraina, bez NATO, bez wpływów Rosji w takim stopniu, który zagrażałby naszym interesom i bezpieczeństwu, bo jakiś wpływ zawsze będzie, podobnie z wpływami zachodnimi.
Przeraża to, że coraz śmielej atakuje/bombarduje się cywili.
No właśnie nie widzę jakieś wielkiej napierdalanki na cywilów ale przyznam, że TV nie oglądam wcale, są tam może jakieś doniesienia, których nie ma w internecie? Bo tutaj oczywiście są filmiki z ostrzału obiektów cywilnych ale nie da się z tego wyciągnąć wniosku o jakimś systemowym, stałym ataku na tego typu obiekty z zamiarem mordowania ludności. Jak na razie, z tego co widziałem to można wysnuć wniosek, że są incydenty i nie celowa napierdalanka, a zwykły efekt prowadzenia wojny w myśl porzekadła "tam gdzie drwala drwa rąbią, tam wióry lecą".

@klocuniek masz racje. Oparłem się na tym, że coraz większą intensywność widze na filmikach z cywilami w roli główej ale powiedzenie o drwalu i wiórach bardzo dobrze tu pasuje a wiadomo jak soe kończą wojny i kto najbardziej cierpi.

Według ruskich sytuacja ma się tak:
View attachment 34655
To by się zgadzało tak mniej więcej ze wszystkimi mapami z analiz działań wojennych. Tylko tam nie pokazują tak zajętych terenów tłumacząc, że póki co Rosjanie robią wypady i natarcia ale niekoniecznie mają zabezpieczony teren za sobą i ciężko mówić o linii frontu jako takiej.
Mapa w kolorze czerwonym to sa rosjanie...? Uuuaaa
To czerwone przy Mołdawii to Mołdawska Republika Naddniestrza region gdzie ruscy stacjonują od lat 90tych. Niby autonomiczne tereny, ale wiadomo czyje.

Ruski mir

Pierwszy filmik - ok. 40 pojazdów. Filmików takich można codziennie kilka zobaczyć ale ten pokazuje chyba najwięcej zniszczonych/opuszczonych pojazdów spośród wszystkich ktore widziałem. Ruscy zapewne ponieśli duże straty ale czy ogromne? Nie wiem

Drugi filmik - trochę im daleko do zbrodni czerwonoarmistów, którzy gwałcili, mordowali, kradli na szeroką skalę. Tutaj rusek wrzucił dwie siatki z czymś do wozu, czyli ukradli dwie siatki.... biżuterii/złota/cennych przedmiotów/żarcia?

Bufor od Rosji" to neutralna Ukraina, bez NATO, bez wpływów Rosji
To jak szukanie środka ciężkości na równoważni. Istnieje tylko w jednym punkcie, a jego wychwycenie jest czasowe i nietrwałe. W polityce jest to nierealne. Juz kiedyś o tym pisałeś z @Dzihados, że marzy Ci się równowaga ale niestety to tylko życzeniowe podejście do sytuacji. W geopolityce równowaga nigdy nie występuje, to jak wieczne przeciągnie sznura, co chwila z obu stron doskakują mówi gracze, odchodzą starzy i tak bez końca
Grubiej.
To najprawdopodobniej ta sama ekipa co prowadzi na TT profil #szczepimysie.
A żeby ekipa była w komplecie to jeszcze pan ksysiu robi im zasięgi.

View attachment 34659
::clintdis::

Back