Konflikt Rosja-Ukraina

Nie siedzimy przy jednym stole.

To akurat widać aż za bardzo :fjedzia:.

Nie zapomnij jeszcze o tym, że Putin miał już raka, wylew, zawał, udar i dawno już nie żyje. Przez ponad dwa lata nadal jest tylu naiwniaków, którzy wierzą we wszystko co mówią w tv.

Ale kto wierzy w takie bzdury? Równie dobrze możesz mi powiedzieć, że w Mikołaja wierzę i oczekiwać, że się będę z tego tłumaczył :beczka:.

Skoro w Rosji jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? Dlaczego nie mogą "zwinąć" Ukrainy, która nie ma ani lotnictwa, ani marynarki, ani zdolności rażenia celów w Rosji?
Posiadając tak małe możliwości Ukraina nie może wygrać, ale jak widać - Rosja nie potrafi sprawić żeby jednak Ukraina przegrała. Chyba, że podobnie tak jak kolega @Miskatonic będziesz twierdził, że wycofanie się z tak dużego terenu to "gest dobrej woli" :mamed:.

A pomyśl sobie co by się działo gdyby takie możliwości się jednak pojawiły. Już było to widać chociażby w 2022 - kilka Himmarsów i Rosja oddaje kilka tysięcy km2.

To akurat widać aż za bardzo :fjedzia:.

Ale kto wierzy w takie bzdury? Równie dobrze możesz mi powiedzieć, że w Mikołaja wierzę i oczekiwać, że się będę z tego tłumaczył :beczka:.

Skoro w Rosji jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? Dlaczego nie mogą "zwinąć" Ukrainy, która nie ma ani lotnictwa, ani marynarki, ani zdolności rażenia celów w Rosji?
Posiadając tak małe możliwości Ukraina nie może wygrać, ale jak widać - Rosja nie potrafi sprawić żeby jednak Ukraina przegrała. Chyba, że podobnie tak jak kolega @Miskatonic będziesz twierdził, że wycofanie się z tak dużego terenu to "gest dobrej woli" :mamed:.

A pomyśl sobie co by się działo gdyby takie możliwości się jednak pojawiły. Już było to widać chociażby w 2022 - kilka Himmarsów i Rosja oddaje kilka tysięcy km2.
Skoro tak dobrze ukrom idzie to po co my mamy się tam mieszać? Najpierw spakujmy wszystkich gierojów co u nas siedzą i wyślijmy ich komikowi.

Następny wojak z gejmingowego fotela
putinlaugh.gif

Skoro tak dobrze ukrom idzie to po co my mamy się tam mieszać? Najpierw spakujmy wszystkich gierojów co u nas siedzą i wyślijmy ich komikowi.

Ale kto tu mówi o mieszaniu się?
Wiesz, w ten sposób nie da się prowadzić dyskusji. Ja mogę odpowiadać jedynie za to co sam powiedziałem, a nie za to co, według Ciebie, mógłbym powiedzieć.

Ja tylko wyśmiewam fakt, że niektórzy po 3 latach nieudolności Rosji nadal "trzęsą się i boją się" :korwinlaugh:.

Państwo aspirujące do światowego mocarstwa, od 3 lat nie może sobie poradzić z biednym, zdepopulowanym, skorumpowanym kurwidołkiem. Mnie śmieszy.

Janus 100% racji.
Żeby mieć taki mental to trzeba w 100% wierzyć, że to skończy się śmiercią Rosji.
Jeśli sam mówisz, że wygrywają i mają większy potencjał i raczej nie skończy się to śmiercią Rosji, to zadałeś sobie pytanie co będzie dalej?
Już po wojnie?
Żeby mówić, że Polska ma wjeżdżać i napierdalać w ruskich do końca i bez opamiętania wszystkim co mamy i jednocześnie wiedzieć, że po wszystkim ta Rosja zostanie tam gdzie jest i będziemy z nią musieli nadal żyć po sąsiedzku to trzeba być upośledzonym umysłowo.

Wiesz, w ten sposób nie da się prowadzić dyskusji. Ja mogę odpowiadać jedynie za to co sam powiedziałem, a nie za to co, według Ciebie, mógłbym powiedzieć.

Ja tylko wyśmiewam fakt, że niektórzy po 3 latach nieudolności Rosji nadal "trzęsą się i boją się" :korwinlaugh:.

Państwo aspirujące do światowego mocarstwa, od 3 lat nie może sobie poradzić z biednym, zdepopulowanym, skorumpowanym kurwidołkiem. Mnie śmieszy.
Czyli wg Ciebie mamy się nie mieszać ale lajkujesz post z tweetera w którym koleś pisze by napierdalać w rusków rakietami? :mamedwhat:

Czyli wg Ciebie mamy się nie mieszać ale lajkujesz post z tweetera w którym koleś pisze by napierdalać w rusków rakietami? :mamedwhat:

Przecież to jest typowy Janus, który po prostu chciał pojechać po Berkowiczu :beczka:. Zadanie wyjątkowo łatwe, więcej mam butelek whisky w piwnicy niż Berkowicz szarych komórek.

Tam nie ma nic o strzelaniu z terytorium Polski, tylko o przekazywaniu uzbrojenia (ew. przyszłym odstraszaniu) - nie wliczając Kaliningradu to jednak do granic Rosji mamy chyba trochę dalej niż 500km, co?

A tak mi się w ogóle przypomniało - czy to przypadkiem nie Korwin każdemu kolejnemu pokoleniu kuców ładuje do głowy, że "celem życia nie jest przeżycie" a tylko lewaki chcą "żyć i żreć"? Ojojoj, coś poszło nie tak :mamed:.

Last edited:
Przecież to jest typowy Janus, który po prostu chciał pojechać po Berkowiczu :beczka:. Tam nie ma nic o strzelaniu z terytorium Polski, tylko o przekazywaniu uzbrojenia - nie wliczając Kaliningradu to jednak do granic Rosji mamy chyba trochę dalej niż 500km, co?

A tak mi się w ogóle przypomniało - czy to przypadkiem nie Korwin każdemu kolejnemu pokoleniu kuców ładuje do głowy, że "celem życia nie jest przeżycie" a tylko lewaki chcą "żyć i żreć"? Ojojoj, coś poszło nie tak :mamed:.
Widzę, że padł argument ostateczny "bo Korwin powiedział" :siara:
Wiesz do kogo zaczynasz równać?

Widzę, że padł argument ostateczny "bo Korwin powiedział" :siara:
Wiesz do kogo zaczynasz równać?

Przecież to jest humorystyczne. Nie obrażaj się za żarciki :gabi_much_love:.

Chciałbym Ci przypomnieć, że Ty mi kilka postów wcześniej wkładałeś w usta słowa Tuska czy tam Hołowni, albo innego Sikorskiego i się nie obraziłem :mamed:.

Fajnie, że dopisuje humor i masz powody do zadowolenia z powodu ,,nieudolnośći" Rosji, ciekawe czy Ukraińcy też podzielają twoje zdanie, bo patrząc na tą mapkę i ilość terenów które stracili można mieć co do tego wątpliwości
FTwUUJDWIAAQmKb_size-1240w.jpg
taki trochę śmiech przez łzy

Przecież to jest humorystyczne. Nie obrażaj się za żarciki :gabi_much_love:.

Chciałbym Ci przypomnieć, że Ty mi kilka postów wcześniej wkładałeś w usta słowa Tuska czy tam Hołowni i się nie obraziłem :mamed:.
Nic Ci w usta nie wkładałem i nie zamierzam. Mam żonę i córkę, które kocham. Sorry, że kosza Ci daje tak publicznie ale wierzę, że jeszcze znajdziesz szczęście w życiu :wink:

Żeby mieć taki mental to trzeba w 100% wierzyć, że to skończy się śmiercią Rosji.
Jeśli sam mówisz, że wygrywają i mają większy potencjał i raczej nie skończy się to śmiercią Rosji, to zadałeś sobie pytanie co będzie dalej?
Już po wojnie?
Żeby mówić, że Polska ma wjeżdżać i napierdalać w ruskich do końca i bez opamiętania wszystkim co mamy i jednocześnie wiedzieć, że po wszystkim ta Rosja zostanie tam gdzie jest i będziemy z nią musieli nadal żyć po sąsiedzku to trzeba być upośledzonym umysłowo.
Kościuszko w grobie się przewraca. Chłopie gadasz jak Targowica.
A co będzie dalej jak Rosja dostanie możliwość odbudowy? O tym myślałeś? Rosja wdepła w wojne z Ukraińcami, tracą sprzęt, ludzi, kasę. To jest dla nas szansa aby naszego arcywroga osłabić i samemu się wzmocnić. Sprawić że atak na Polskę będzie dla nich nieopłacalny. I to wszystko dzieje się dzięki wojne na Ukrainie. Powinniśmy walczyć z moskalami do ostatniego Ukraińca

Fajnie, że dopisuje humor i masz powody do zadowolenia z powodu ,,nieudolnośći" Rosji, ciekawe czy Ukraińcy też podzielają twoje zdanie, bo patrząc na tą mapkę i ilość terenów które stracili można mieć co do tego wątpliwości
taki trochę śmiech przez łzy

Przecież tu nikt nie zaprzecza problemom Ukrów.
Tylko właśnie tu jest pies pogrzebany - z 2 tych dwóch krajów, jeden ma się za światowe mocarstwo a drugie jest biednym, skorumpowanym i zdepopulowanym kurwidołkiem.

Które z tych państw powinno być bardziej zadowolone z obecnej sytuacji? "Wielkie" mocarstwo czy drugie najbiedniejsze państwo Europy, któremu nikt nie dawał szans?

Wyobrażasz sobie ile byśmy czytali artykułów o "upadku zachodu" gdyby przykładowo II wojna w Zatoce Perskiej trwała 3 lata a nie kilkadziesiąt dni :beczka:?
A tu przecież mieliśmy do czynienia z operacją na drugim końcu świata, a nie w sąsiadującym kraju :mamed: .

A co będzie dalej jak Rosja dostanie możliwość odbudowy? O tym myślałeś? Rosja wdepła w wojne z Ukraińcami, tracą sprzęt, ludzi, kasę. To jest dla nas szansa aby naszego arcywroga osłabić i samemu się wzmocnić. Sprawić że atak na Polskę będzie dla nich nieopłacalny. I to wszystko dzieje się dzięki wojne na Ukrainie. Powinniśmy walczyć z moskalami do ostatniego Ukraińca

No właśnie jakoś "obóz patriotyczny" nie potrafi dostrzec tej, jakże prostej i mało skomplikowanej, perspektywy :beczka: .

Powinniśmy walczyć z moskalami do ostatniego Ukraińca
Tak, stojąc z boku i przyglądając się, a nie kosztem Polaków. Wpompowaliśmy i nadal pompujemy w ten niewdzięczny naród miliardy złotych, a swoim (powodzianie, rolnicy, branża transportowa, służba zdrowia) pokazujemy środkowy palec. Zakręcić kurek, by tłuści oligarchowie nie stawali się bardziej tłuści. Niech sami zaczną płacić za tę wojnę.

giphy.gif

A co będzie dalej jak Rosja dostanie możliwość odbudowy? O tym myślałeś?
Dostanie, właśnie Ty sobie pomyśl o tym co wtedy? Nie operujmy na poziomie fantazji Wolskiego czy waleczności internetowej jakiegoś alkoholika.
Rosja dostanie taką możliwość bo ani Niemcy, ani Francja, ani nawet USA nie zioną do nich taką nienawiścią jak Polacy, a Polacy sami nie dadzą rady Rosji ubić do końca.
Poza tym, można również sobie zadać pytanie z czego niby Rosja miałaby się odbudowywać? Ty na prawdę wierzysz, że oni już leżą i ledwo dychają?
No to się zdziwisz za jakiś czas, kto tu się będzie musiał odbudowywać, bo my już armii nie mamy - do odbudowania, gospodarka trzeszczy i kwiczy a będzie tylko gorzej bo wzięliśmy sobie bratni naród na utrzymanie i to oni nas pociągną na dno, nawet nie ruscy.
Rosja wdepła w wojne z Ukraińcami, tracą sprzęt, ludzi, kasę. To jest dla nas szansa aby naszego arcywroga osłabić i samemu się wzmocnić.
Jak my się niby wzmacniamy? Mógłbyś mi przybliżyć ten temat?

I to wszystko dzieje się dzięki wojne na Ukrainie. Powinniśmy walczyć z moskalami do ostatniego Ukraińca
Jeszcze jedno, to co Ty piszesz to jest jedna rzecz, ale to co "my" w temacie tej wojny odpierdalamy to już jest całkiem inna bajeczka.
Całe mnóstwo granic zostało niepotrzebnie przekroczonych przez rządy "polskie" (bo i PiS i PO robią to samo, choć to PiS poszedł all-in).
Typowa polska mentalność, bez opamiętania, bez strategii co dalej, co potem, hej hurra na konia i na moskala! a potem 100 lat płaczu.

waleczności internetowej jakiegoś alkoholika.

Mocne słowa jak na kogoś kto pije berbeluchę, albo jakieś samoróbki i jeszcze się tym w HP chwali :fjedzia: .

Tak, stojąc z boku i przyglądając się, a nie kosztem Polaków. Wpompowaliśmy i nadal pompujemy w ten niewdzięczny naród miliardy złotych, a swoim (powodzianie, rolnicy, branża transportowa, służba zdrowia) pokazujemy środkowy palec. Zakręcić kurek, by tłuści oligarchowie nie stawali się bardziej tłuści. Niech sami zaczną płacić za tę wojnę.

Mordeczko, ale przecież od początku jest o tym mowa.
Dostarczanie uzbrojenia w zamian za kontrakty, ulgi itp. Nikt niczego za darmo dawać nie chce.

Mocne słowa jak na kogoś kto pije berbeluchę, albo jakieś samoróbki i jeszcze się tym w HP chwali :fjedzia: .

Mordeczko, ale przecież od początku jest o tym mowa.
Dostarczanie uzbrojenia w zamian za kontrakty, ulgi itp. Nikt niczego za darmo dawać nie chce.
Opowiedz mi o tych ulgach i kontraktach :tellmemore: tylko nie zapomnij o ekshumacjach, które będą już za chwilę :beczka:
Aaa jeszcze zapomniałem o PKB które nam tak rośnie dzięki potomkom Stiepana

Nie wiem co ty tam do mnie pierdolisz. Już się najebałeś?

Może pomoże :mamed: .

9788302202124.jpg

Opowiedz mi o tych ulgach i kontraktach :tellmemore: tylko nie zapomnij o ekshumacjach, które będą już za chwilę :beczka:

To, że tak nie jest aktualnie nie jest winą żadnego z forumowiczów :fjedzia: .
Od początku swojej bytności na tym forum pisałem, że pierwszym warunkiem pomocy powinny być ekshumacje - a co byśmy chcieli potem to by się zobaczyło. Jakoś Niemcom się udało.

A jeżeli by nie spełnili to gdyby nasi rządzący mieli jaja to szybko by się okazało kto kogo bardziej potrzebuje :beczka:. My ich, czy oni nas.

Nasza klasa polityczna daje się doić to doją frajerów. Słabość polskiej dyplomacji, która daje sobie jeszcze za tą całą pomoc jechać po rajtach, to jest temat na dłuuuugie godziny i nie jest związany z tym co miałem do powiedzenia o "potędze" Rosji :mamed: , a tylko tyle chciałem powiedzieć.

Last edited:
Back