Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

O kurde Panowie napisać to musze bo sie udusze. Odpaliłem Mortal shell 2 i po krótkim obeznaniu wydaje mi się że faktycznie ta gra może być tak dobra jak mówią.
Klimatem najbliżej do Bloodborne, jest mega mrocznie ale za to W przeciwieństwie do BB to cokolwiek widać i nie jest totalnie ciemno jak w dupie. Do wyboru parowania i uniki, ja staram się wyczuć parowanie i wygląda całkiem dobrze, okno napewno większe niż w Sekiro co ułatwia ale całkowicie proste też nie jest. Świat zamknięty, liniowy niczym w Wukong czy Dark Soulsach, standardowo mamy odpowiednik estusa.
Ponoć pierwsza część nie była jakaś bardzo dobra to może i twórcy Lords Of Fallen odpicują drugą odsłonę i będzie przebitka tak jak tutaj w stosunku do jedynki.
Jak nie macie w co grać to śmiało bierzcie bo Mortal Shell 2 na płycie z tego co się orientuję to jakieś 170 zł więc mam nadzieję że zaskoczy pozytywnie za tą cenę jak Clair Obscur który też był dosyć tani patrząc na ilość zawartości.
Będę aktualizować w miarę postępów w grze ale zapowiada się że będzie lepsze niż chociażby taki przehypowany Wukong.

Mam na liście zainteresowań. Spróbuję przedtem przejść pierwsza część bo już jakiś czas temu dorwałem za free na epicki, ale jak nie podejdzie to od razu zabieram się za 2. Widziałem fragmenty gameplayów i wygląda kozacko

Back