Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

Podsumowując Małpę

Plusy:
- oprawa graficzna,
- Dźwięk,
- animacje postaci
- bardzo mały recykling bossów, mimo ich dużej liczebności
- postać Zhu Baije
- filmiki animowane po zakończeniu każdego aktu, świetny sposób przedstawienia chińskiej mitologii

Minusy:

- totalnie niepasujący do gry system staminy jak w typowych soulsach
- tanie zagrywki przy podbijaniu poziomu trudności bossów
- hitboxy czasem słabo działały
- brak buildów, różnych kombosów, każdy kostur ma taki sam moveset
- rozwleczone niektóre akty
- niewidzialne ściany
- brak inkluzywności, czornych, gejów, mało kobiecych postaci :żeco:
Ocena 6/10
Wymienić developerów co projektowali mechaniki w grze, zostawić tych od oprawy audiowizualnej i może przyszłe tytuły będą sukcesem.
Grafika, klimacik top i eksploracja by była mega gdyby nie te niewidzialne ściany, to jest największy plus tej gry że naprawdę się czujesz jakbyś był w tych Chinach kilkaset lat temu. Napewno nie chciałbym tam otwartego świata bo przy tak rozległej grze to sztucznie by podbiło czas przejścia ale gdyby dodali jakieś dodatkowe ścieżki i więcej swobody w wchodzeniu na jakieś urwiska, kamienie itd żeby więcej oka nacieszyć.

Grafika, klimacik top i eksploracja by była mega gdyby nie te niewidzialne ściany, to jest największy plus tej gry że naprawdę się czujesz jakbyś był w tych Chinach kilkaset lat temu. Napewno nie chciałbym tam otwartego świata bo przy tak rozległej grze to sztucznie by podbiło czas przejścia ale gdyby dodali jakieś dodatkowe ścieżki i więcej swobody w wchodzeniu na jakieś urwiska, kamienie itd żeby więcej oka nacieszyć.

Trochę szkoda, bo gra mogła być czymś lepszym. Ciekaw jestem co zrobią z tą nową grą, która już zapowiedzieli

No ja tam pamiętam, że jak miałem postawę na tarczowników która mi siedziała i atakowałem tych wielkich chłopów to gra się zatrzymywała i wyskakiwał komunikat o zmianie postawy na określonych rywali. Nie pamiętam już ich nazw Nie lubię takich zagrywek.
Te podpowiedzi można wyłączyć i grać jak.sie chce.

Dobry humor mam, wreszcie ogarnąłem Melanie z EL. Solo, z buildem na krwawienie.
Nieźle, ja to próbuje ogarnąć tancerkę w DS3 na wczesnym etapie gry ale będę musiał podexpić bo jest zbyt trudna+one shotuje mnie grabem którego nawet jak przeroluje to mnie łapie

Próbowałem już we wszystkie, ta menda ma to zbudowane bo przyciąga mnie nawet jak nie mam styczności z jej ręką

Dziwne bo DS3 mają dobrze zrobione hitboxy. Ja się z nią kiedyś męczyłem, bo też się dawałem w to łapać, ale później starałem się trzymać jej dupy i rolować w przeciwną stroną i jakoś działało

Dziwne bo DS3 mają dobrze zrobione hitboxy. Ja się z nią kiedyś męczyłem, bo też się dawałem w to łapać, ale później starałem się trzymać jej dupy i rolować w przeciwną stroną i jakoś działało
Chciałem na bardzo wczesnym etapie gry dostać się do zamku lothric bo docelowo chce zrobić build z wielkim mieczem rycerza lothric ale jednak narazie nic z tego bo jest dla mnie nie do przejścia, muszę mieć nieco wyższy lvl.

Jak nie macie w co grać to polecam Tails of Iron czyli gra w 2d inspirowana soulsami. Wczoraj pograłem, stoczyłem kilka walk z bossami i jest naprawdę fajnie i daje jakieś wyzwanie.

Nieźle rozkręciłem się w DS3, wielki miecz lothrica+10 i jednoręczny w trakcie ulepszania. Staty 30 wiary na buffy do broni, 30 zręki, 16 siły tylko bo bo i tak mogę miecz trzymać w obu rękach, 30 wigoru i reszta jeszcze do poprawy.
Chyba zostawię sobie dropienie przymierzy na NG+ bo wtedy sobie wymaksuje szanse na drop bo teraz to nic nie leci.

Nieźle rozkręciłem się w DS3, wielki miecz lothrica+10 i jednoręczny w trakcie ulepszania. Staty 30 wiary na buffy do broni, 30 zręki, 16 siły tylko bo bo i tak mogę miecz trzymać w obu rękach, 30 wigoru i reszta jeszcze do poprawy.
Chyba zostawię sobie dropienie przymierzy na NG+ bo wtedy sobie wymaksuje szanse na drop bo teraz to nic nie leci.

Platynę robisz?

:rutekajak:
DS3 mega sentyment i klimat, mój pierwszy Dark Souls także :no dawaj:
Najbardziej wymagającą platyną właśnie ze względu wyzdrowienia tych 30 znaków dla każdego przymierza ale ogarniemy :bleed:

Współczuję. Jeśli miałbym wymienić co DS3 ma najgorszego z całej trylogii to jest to platyna :płacz:
Ja raz zrobiłem i nigdy więcej :lol:

Platynka wleciała :antonio: bardzo przyjemnie i nawet łatwo bo po skończeniu brakowało mi kilku pierdół do zebrania , ok 150 godzin. Pierwsze przejście robiłem co dałem radę i skończyłem z gwiezdne stulecie. 2 i 3 na szybko z pozostałymi zakończeniami , zmieniałem buildy od dwóch katan po wielki topór godfreya ale najlepsze moim zdaniem były 2x rzeki krwi albo jeszcze szybsze 2x reduvie. Wszystko pod wysokie krwawienie. Generalnie gra jest świetna,wielki ciekawy świat, sekretne lokacje i questy a muzyka epicka Są też drobne minusy
- jakoś od połowy gry zmienia się jakby poziom trudności i wrogowie zadają bardzo duże obrażenia
- po bloodborne przejadły mi się lochy
- bossowie i ich recykling oraz ostatni boss jest chujowy. Wiecej biegania za nim niż walki :jimcarrey:
1000025766.jpg

Jak ja nienawidze drugiej fazy siostry Friede kurna to jest przesada, powinna być tylko ta pierwsza i trzecia faza bez tego pajaca z przyklejonym stołkiem do dupy drącego morde na cały regulator no ale jakoś to wymęczyłem, przyzwałem sobie Gaela żeby mi pomógł w tej drugiej fazie bo jej szczerze nienawidze :siara:

Teraz wracam znowu do podstawki bo odbiłem się od księcia demonów, tak naprawdę poleciałem tam na pałe bez ulepszonych estusów, ze słabymi statami itd. więc trzeba nadrobić zaległości żeby mnie nie oneshotował

Jak ja nienawidze drugiej fazy siostry Friede kurna to jest przesada, powinna być tylko ta pierwsza i trzecia faza bez tego pajaca z przyklejonym stołkiem do dupy drącego morde na cały regulator no ale jakoś to wymęczyłem, przyzwałem sobie Gaela żeby mi pomógł w tej drugiej fazie bo jej szczerze nienawidze :siara:

Teraz wracam znowu do podstawki bo odbiłem się od księcia demonów, tak naprawdę poleciałem tam na pałe bez ulepszonych estusów, ze słabymi statami itd. więc trzeba nadrobić zaległości żeby mnie nie oneshotował

2 faza jest trochę zbędnym zapychaczem, ale ciężka to ona nie jest, z tego co pamiętam. Frieda i tak spamuje lodowym atakiem z dystansu, a ojczulka po prostu trzeba przyciągać do siebie jak najdalej od Friedy i ładowac w krzesło.

Aldrich na równo 4 ładowane ataki i ani hita więcej:juanlaugh:
Przysięgam że nie jestem przelevelowany ani nic ale wielki miecz lothrica to jakiś obłęd :beczka:
Jak pierwszy raz mu pierdolnąłem i zeszło mu 1/4 hp to miałem takie :joe:
1761163062849.jpeg

Aldrich na równo 4 ładowane ataki i ani hita więcej:juanlaugh:
Przysięgam że nie jestem przelevelowany ani nic ale wielki miecz lothrica to jakiś obłęd :beczka:
Jak pierwszy raz mu pierdolnąłem i zeszło mu 1/4 hp to miałem takie :joe:
View attachment 131981

Na Aldricha jest też fajny cud, który wyłącza mu magię. Ja kiedyś muszę spróbować jak sobie zrobię runa cudami

Last edited:
Claymore to najlepsza broń na bezimiennego króla. Szybki, można zbuffować i łamie posture jak szalony, 2 razy aż mogłem uderzyć krytyka.
Na początku spróbowałem wielkim mieczem rycerza lothric i o ile króla burzy ubiłem nim na dosłownie 3 strzały to bezimienny mnie zabił jak placka 2 razy z tego względu że jest szybki a ja nie miałem czasu się nawet zamachnąć tym klocem.

Od pewnego czasu oglądam te shorty i widać że młody ma ogrom pasji do pierwszej części Dark Souls. Tyle wiedzy i ciekawostek że może kiedyś dam drugą szanse tej grze :roybelly:

Chyba tak albo nie kojarzę

Człowiek szuka skarbów a tu mu ręce gryzie :usunto:
Dać Ci tipa? Zwracaj uwagę w którą stronę ułożony jest łańcuch znajdujący się z lewej strony skrzyni, jeśli jest do tyłu to prawdziwa skrzynia, jeśli do przodu to madka z bombelkiem.
Możesz też użyć talizmanu łowcy nieumarłych takiego białego kółka przypominającego lustro, napewno rozpoznasz w ekwipunku, jeśli masz taki przedmiot to daj go na pasek użytku i rzucaj w skrzynie, jeśli trafisz na mimika to go uśpi i da Ci drop bez konieczności walki.
No i trzeci sposób, mój ulubiony to po prostu uderz każdą skrzynie jaką napotkasz w grze żeby się upewnić.

Dać Ci tipa? Zwracaj uwagę w którą stronę ułożony jest łańcuch znajdujący się z lewej strony skrzyni, jeśli jest do tyłu to prawdziwa skrzynia, jeśli do przodu to madka z bombelkiem.
Możesz też użyć talizmanu łowcy nieumarłych takiego białego kółka przypominającego lustro, napewno rozpoznasz w ekwipunku, jeśli masz taki przedmiot to daj go na pasek użytku i rzucaj w skrzynie, jeśli trafisz na mimika to go uśpi i da Ci drop bez konieczności walki.
No i trzeci sposób, mój ulubiony to po prostu uderz każdą skrzynie jaką napotkasz w grze żeby się upewnić.
Dzięki będę zwracał uwagę, mam te talizmany dokładnie 2 one się odnawiają? Jestem po bossie tym lodowym psie padł jakoś za 6 razem. Może to kwestia przyzwyczajenia ale chyba jest trudniej niż w eldenie. Lecę z uchigataną na +2 bez tarczy ale rozważam właśnie claymora bo zdobyłem ma lepsze staty ale jest pod siłę. Muszę się dobrze zastanowić czy iść w niego czy dalej w katanę pod zręczność. No chyba, że można resetować staty?

Dzięki będę zwracał uwagę, mam te talizmany dokładnie 2 one się odnawiają? Jestem po bossie tym lodowym psie padł jakoś za 6 razem. Może to kwestia przyzwyczajenia ale chyba jest trudniej niż w eldenie. Lecę z uchigataną na +2 bez tarczy ale rozważam właśnie claymora bo zdobyłem ma lepsze staty ale jest pod siłę. Muszę się dobrze zastanowić czy iść w niego czy dalej w katanę pod zręczność. No chyba, że można resetować staty?
Te talizmany można w pewnym momencie kupować u handlarki bez ograniczeń. Staty można resetować jak dojdziesz do przymierza palców rosarii.

Back