Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

Skończyłem ER, muszę przyznać, że tak kałowatego końcowego bossa jak Eldańska Bestia to nigdy nie widziałem. Mogłoby zostawić Radagona tylko tak z 2/3 razy większym życiem i byłoby spoko. A tak zapierdalamy za tym ślimako-gwiezdnym gównem po całej mapie, uważając na jego ataki z dupy. Choć muszę przyznać jedno, że muzyka podczas ostatniej walki jest piękna, ale sama walka to łajno.

1762778201435.png

Wreszcie po tak długim czasie moja 9 platyna na PS5. Uwielbiam DS3 ale najgorsze było oczywiście farmienie przymierzy a szczególnie kajdanów które lecą tragicznie, reszta przymierzy było ok.
Nie jest to moja najrzadsza platyna bo God Of War z 2018 wymaxowało tylko 4,5% graczy, za to na xBoxie jestem jedynie w 1,33% graczy którzy dali radę zrobić 100% i zdobyć wszystkie osiągnięcia w Dark Souls 3.
Grę skończyłem na poziomie ponad 300 bo trochę expiłem a build był skupiony na zręczności i wierze. Może nie jest to aż tak dobre jak połączenie zręki i wiary w Elden Ring w którym jest więcej możliwości ale nadal połączenie ostrej broni z buffami które skalują dobrze od wiary kasuje niektóre bossy jak zwykłe balasy.
Za jakiś czas mam plan kupić Clair Obscur 33 ale narazie zrobię se przerwę od grania bo platyna w każdym soulsie potrafi wypalić na jakiś czas.

View attachment 133101
Wreszcie po tak długim czasie moja 9 platyna na PS5. Uwielbiam DS3 ale najgorsze było oczywiście farmienie przymierzy a szczególnie kajdanów które lecą tragicznie, reszta przymierzy było ok.
Nie jest to moja najrzadsza platyna bo God Of War z 2018 wymaxowało tylko 4,5% graczy, za to na xBoxie jestem jedynie w 1,33% graczy którzy dali radę zrobić 100% i zdobyć wszystkie osiągnięcia w Dark Souls 3.
Grę skończyłem na poziomie ponad 300 bo trochę expiłem a build był skupiony na zręczności i wierze. Może nie jest to aż tak dobre jak połączenie zręki i wiary w Elden Ring w którym jest więcej możliwości ale nadal połączenie ostrej broni z buffami które skalują dobrze od wiary kasuje niektóre bossy jak zwykłe balasy.
Za jakiś czas mam plan kupić Clair Obscur 33 ale narazie zrobię se przerwę od grania bo platyna w każdym soulsie potrafi wypalić na jakiś czas.
pojebany
:roberteyeblinking:

Genialna gra i ten wiktoriańsko Lovecraftowy klimat. Strzeż się starej krwi :conorsalute:
Nie wiem o co chodzi z tą starą krwią, jak na razie jakiś chuj z workiem mnie zajebał i wpadłem do więzienia gdzie jeszcze większy chuj-elektryk spuścił mi wpierdol.

Z pozytywów, kupiłem i ulepszylem Święty miecz Ludwiga, a to chyba niezła broń gdy tak jak ja pakuje się w siłę.

Nie wiem o co chodzi z tą starą krwią, jak na razie jakiś chuj z workiem mnie zajebał i wpadłem do więzienia gdzie jeszcze większy chuj-elektryk spuścił mi wpierdol.

Z pozytywów, kupiłem i ulepszylem Święty miecz Ludwiga, a to chyba niezła broń gdy tak jak ja pakuje się w siłę.
Stara krew odnosi się do fabuły. Ci z workami to polecam robić ich na parowanie. Bezpośrednia walka na tym etapie gry to łatwa śmierć. Więzienie to sekretna lokacja, ale do pewnego momentu. Wiec warto ją zrobić. Jak idziesz w siłę miecz ludwiga to dobra broń. Dla mnie najlepsza broń to Rozpruwacz, ale to pod zręczność. W bloodborne nie można zmieniać statystyk więc trzeba dobrze się zastanowić w jaką broń idziesz.

Odblokuj cel i po łapach napierdalaj bestię. Najlepszy sposób na nią. Jakich bossów ubiłeś do tej pory? Bo może trochę za wcześnie jesteś w Yahargul

Odblokuj cel i po łapach napierdalaj bestię. Najlepszy sposób na nią. Jakich bossów ubiłeś do tej pory? Bo może trochę za wcześnie jesteś w Yahargul
Jak na razie padli:
- Bestia Kleryka
- Ojciec Gascoigne
- Bestia żądna krwi
A teraz dostałem oklep od Wiedźmy z Hemwick.

Jak na razie padli:
- Bestia Kleryka
- Ojciec Gascoigne
- Bestia żądna krwi

To wiedźma jest teraz odpowiednim bossem dla ciebie. Do bestii z Paarl lepiej się cofnąc jak dotrzesz do zakazanego lasu. Na wiedźmę jest ciekawy top, który bardzo ułatwia walkę, ale nie będę ci psuł zabawy :lol:

Jak na razie padli:
- Bestia Kleryka
- Ojciec Gascoigne
- Bestia żądna krwi
Mały updated:
Wiedźma z Hemwick padła za drugim razem.
I przed chwilą Amelia za pierwszym, chociaż wydawało mi się na początku, że nie będzie co zbierać.
uuułłłaaa kolega zmężniał

:redford:
życzę powodzenia przy pewnej sierocie ;)

To jeszcze małe pytanko, na poziomie "Wglądu" ma mi jakoś zależeć? Doczytałem, że jego wartość ma później wpływ m.in. na grę i przeciwników. Teraz mam go poniżej 10, ale mam też sporo "Wiedzy szaleńca" którego użycie zwiększa Wgląd o jeden punkt. Warto tego teraz używać?

Teraz doczytałem, że jakaś kurwa lampucera mi WYSSAŁA cały Wgląd :childcry:

Last edited:
To jeszcze małe pytanko, na poziomie "Wglądu" ma mi jakoś zależeć? Doczytałem, że jego wartość ma później wpływ m.in. na grę i przeciwników. Teraz mam go poniżej 10, ale mam też sporo "Wiedzy szaleńca" którego użycie zwiększa Wgląd o jeden punkt. Warto tego teraz używać?
Też kiedyś o tym czytałem ale różnicy nie zauważyłam, wiedzę szalenca wykorzystuj właśnie do wglądu by kupić np. Ognisty papier. Ja miałem też koło 10 zawsze. Moja rada to nie chodź z dużą ilością wglądu bo będziesz miał pewnych przeciwników którzy potrafią sprawić mega wkurw. Zobaczysz sam bo to raczej pewne z nimi.

zmienia ogólnie świat, dostrzegasz rzeczy których normalnie nie widać,
jak @Roshi po kwasie
:redford:

sklepy chyba oferują też nowe rzeczy

Im więcej wglądu tym trudniejsza gra. Świat się zmienia a wrogowie zyskują nowe ataki. Warto trzymać, bo za odpowiednią liczbę wglądu można w studni posłańców kupić krwawą skałę, która ulepsza broń na maxa (a jest ich ograniczona liczba)

Co do wglądu i wiedzy szaleńca. To jeżeli chcesz mieć później dwie lub więcej bronie ulepszone na maxa to lepiej je odkładać żeby móc kupić krwawą skałę, która tania nie jest. Jeżeli zamierzasz do końca gry grać tylko jedną to możesz spokojnie wydawać wgląd na papierki, piguły, armory itp.

Last edited:
Coś chyba spierdoliłem. Trafiłem do Granic Koszmaru i pokonałem tam Amygdale - dzięki temu udało mi się wrócić do Snu Tropiciela. Jest tylko jeden problem. Nie odnawiają mi się Blood Vials. Wracam do Snu czy później wybieram jakąkolwiek lokacje i mam ZERO fiołek :o o: Miał ktoś tak?

Coś chyba spierdoliłem. Trafiłem do Granic Koszmaru i pokonałem tam Amygdale - dzięki temu udało mi się wrócić do Snu Tropiciela. Jest tylko jeden problem. Nie odnawiają mi się Blood Vials. Wracam do Snu czy później wybieram jakąkolwiek lokacje i mam ZERO fiołek :o o: Miał ktoś tak?
W bloodborne nie odnawiają się fiolki. Ile zbierzesz tyle będziesz posiadać w skrytce. Jak się skończą to musisz farmic bądź kupić.

JPRDL łeb mi się zlasowal po tygodniu roboty i coś musiało mi się pojebac, że te fiołki się odnawiają w grze w którą gram pewnie już kilkadziesiąt godzin :boystop:
Miałem to samo jak nagle zrobiło się kilka :beczka: Normalnie podczas gry masz 20, jak stracisz np. 3 i wrócisz do snu tropiciela to automatycznie ci doda do 20 z schowka. Ja wolałem w późniejszym etapie kupować chyba po 700 w sklepie niż farmic. Nazbierasz 30 tys. w kilka minut i masz ładny zapas.

Back