Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

Trylogia dark souls to trzeba lecieć według kolejności czy odpuścić np. 1 widziałem, że 3 zbiera najlepsze opinie . Są jakieś duże różnice między tymi grami? Demon souls remake na ps5 również mnie ciekawi na przyszłość jakieś opinie? @BogdanJanusz jesteś ekspert doradź coś. :travolta:Kończę powoli eldena i mega się wkręciłem w soulsy
Jeśli Ci miłe resztki zdrowia psychicznego to odpuść sobie pierwszą i drugą część, zresztą fabuła w każdej jest identyczna czyli trzeba podtrzymać erę ognia i tak dalej więc z całej trylogii najlepsza jest trójka która ma mniej niż w Eldenie ale nadal wymagających bossów do tego fajny ich design a DS1 i DS2 to chyba ani jednego dobrego bossa nie ma.

Trylogia dark souls to trzeba lecieć według kolejności czy odpuścić np. 1 widziałem, że 3 zbiera najlepsze opinie . Są jakieś duże różnice między tymi grami? Demon souls remake na ps5 również mnie ciekawi na przyszłość jakieś opinie? @BogdanJanusz jesteś ekspert doradź coś. :travolta:Kończę powoli eldena i mega się wkręciłem w soulsy

DS1 to klasyka gatunku. Nie każdemu podejdzie z uwagi na archaiczność, ale dla mnie mają one w sobie taką magię, której już nie czułemw 2 i 3. Najchętniej do tej gry wracam ze wszystkich soulsów. Ja tam polecam. DS2 również
Demon's Souls polecałbym po przejściu Dark Soulsów. Ładnie wykonany remake, ale mnie nie kupił na tyle żebym chciał do niej ponownie wrócić. Mimo odświeżenia to dalej jest prototyp Dark Souls.

Jeśli Ci miłe resztki zdrowia psychicznego to odpuść sobie pierwszą i drugą część, zresztą fabuła w każdej jest identyczna czyli trzeba podtrzymać erę ognia i tak dalej więc z całej trylogii najlepsza jest trójka która ma mniej niż w Eldenie ale nadal wymagających bossów do tego fajny ich design a DS1 i DS2 to chyba ani jednego dobrego bossa nie ma.
DS1 to klasyka gatunku. Nie każdemu podejdzie z uwagi na archaiczność, ale dla mnie mają one w sobie taką magię, której już nie czułemw 2 i 3. Najchętniej do tej gry wracam ze wszystkich soulsów. Ja tam polecam. DS2 również
Demon's Souls polecałbym po przejściu Dark Soulsów. Ładnie wykonany remake, ale mnie nie kupił na tyle żebym chciał do niej ponownie wrócić. Mimo odświeżenia to dalej jest prototyp Dark Souls.
Dark souls 3 na PlayStation to szukać edycję goty z wszystkim dlc? Bo widziałem też pakiet trylogi z wszystkimi dodatkami. Tak pytam żeby to cenowo też miało ręce i nogi. Na pstore to kurwa jakiś zart tam jest ds3 bez dlc za 220 zł cyfra a na allegro trylogia co wyżej pisałem za 114 zł 3 pudełka. Demon souls też chyba jeden z łatwiejszych jest?
1000025241.jpg
1000025245.jpg

Najlepiej jak przejdziesz to tyle razy że znasz każdy skrót, gdzie iść i co robić w odpowiedniej kolejności żeby nie tracić czasu ale pierwsza styczność będzie bolesna

Dark souls 3 na PlayStation to szukać edycję goty z wszystkim dlc? Bo widziałem też pakiet trylogi z wszystkimi dodatkami. Tak pytam żeby to cenowo też miało ręce i nogi. Na pstore to kurwa jakiś zart tam jest ds3 bez dlc za 220 zł cyfra a na allegro trylogia co wyżej pisałem za 114 zł 3 pudełka. Demon souls też chyba jeden z łatwiejszych jest? View attachment 131584View attachment 131580
Musisz mieć edycję fire fades wtedy masz wszystkie DLC
Ja kupiłem niedawno taki egzemplarz, jeszcze nie odpakowałem ale na dniach planuje
1760628759573.png

Na xBoxie mam 100% osiągnięć

Musisz mieć edycję fire fades wtedy masz wszystkie DLC
Ja kupiłem niedawno taki egzemplarz, jeszcze nie odpakowałem ale na dniach planuje
View attachment 131585
Na xBoxie mam 100% osiągnięć
Dzięki właśnie o to mi chodziło. Tak samo zrobiłem z bloodborne kupiłem zwykłe wydanie i chciałem ograć dlc. Bardziej się opłacało kupić nówkę goty za 50 zł. A tamto sprzedałem za 30 zł

@Michael Angelo jak coś to w wersji na xboxa mam Dark Souls trilogy taką co pokazałeś wcześniej i ona zawiera wszystkie DLC i do jedynki, dwójki i trójki
Po przeglądałem i raczej będę brał 3 wersję goty , powiedz czasowo na ile jest do przejścia? Eldena mam już ponad 100 godzin i jeszcze nie skończone. Żadna gra jeszcze nie zajęła mi tyle czasu nie licząc ponownego przechodzenia.

Po przeglądałem i raczej będę brał 3 wersję goty , powiedz czasowo na ile jest do przejścia? Eldena mam już ponad 100 godzin i jeszcze nie skończone. Żadna gra jeszcze nie zajęła mi tyle czasu nie licząc ponownego przechodzenia.
Zależy od gracza i jak się przykładasz, te gry nigdy nie są miarodajne, jeden przejdzie na odpierdol a drugi będzie lizać ściany

Ja preferuje eksploracje bo nagradza. Na odpierdol soulsy to nie jest dobry pomysł :usunto:
No to długo zejdzie i bardzo dobrze.
Ja preferuje taki styl gry bo nie jestem jakimś hiper duper gejmerem co jak padnie czy dostanie hita to sie ma zesrać na miejscu tylko lubię grać jak znajdę odpowiedni tytuł, mieć z tego frajdę i czuć że wycisnąłem z gry wszystko.
Zobacz przykładowe godziny gry u mnie na 3 ostatnich grach jakie odpalałem na ps5, na eldena nie patrz bo na xBoxie mam w nim kilkaset godzin więc platynę wbiłem bardzo szybko bo grę znałem na pamięć a do tego robiłem zapisy w chmurze żeby nie musieć przechodzić osobno każdego zakończenia
1760643444106.png

No to długo zejdzie i bardzo dobrze.
Ja preferuje taki styl gry bo nie jestem jakimś hiper duper gejmerem co jak padnie czy dostanie hita to sie ma zesrać na miejscu tylko lubię grać jak znajdę odpowiedni tytuł, mieć z tego frajdę i czuć że wycisnąłem z gry wszystko.
Zobacz przykładowe godziny gry u mnie na 3 ostatnich grach jakie odpalałem na ps5, na eldena nie patrz bo na xBoxie mam w nim kilkaset godzin więc platynę wbiłem bardzo szybko bo grę znałem na pamięć a do tego robiłem zapisy w chmurze żeby nie musieć przechodzić osobno każdego zakończenia
View attachment 131601
Dokładnie jak tytuł dobry do trzeba delektować się. W cyberpunk mam ponad 150 godzin bo robiłem wszystkie zakończenia + dlc z 30 godzin resident evil 4 też od chuja bo robiłem kilka przejść i na vr raz (mega wrażenia a nigdy tego nie miałem) elden mam aktualnie 110 godzin i jestem na ostatniej lokacji. Dlc może jeszcze wleci jak stanieje.

Dark souls 3 na PlayStation to szukać edycję goty z wszystkim dlc? Bo widziałem też pakiet trylogi z wszystkimi dodatkami. Tak pytam żeby to cenowo też miało ręce i nogi. Na pstore to kurwa jakiś zart tam jest ds3 bez dlc za 220 zł cyfra a na allegro trylogia co wyżej pisałem za 114 zł 3 pudełka. Demon souls też chyba jeden z łatwiejszych jest? View attachment 131584View attachment 131580
Bierz bez zastanowienia ten pakiet trylogii po prawej stronie. Remastery całej trylogi wraz z wszystkimi DLC za smieszne 115 zł. Sam takowy posiadam i był to był jeden z najbardziej opłacalnych zakupów gier jakich dokonałem. Jedyna wada to okładki robione na jedno kopyto.

Odpaliłem Dark Souls 3 i normalnie beka jak te bossy są słabe względem Rlden Ringa :jarolaugh:
Taki Margit prawdopodobnie jest mocniejszy niż Bezimienny Król :juanlaugh:
Bez przesady. Margit przecież w konfrontacji z mieczem wasalnego rycerza na +2 (na tyle można ulepszyć nie wybiegając poza samo Pogrobno) jest na pare hitów a z Bezimiennym trochę trzeba sie pobić nawet z bronią ulepszoną na maksa.

A ja mam takie pytanie odnośnie sterowania w Ghost of Tsushima, w które zaczynam grac. Otóż nie chce zmieniać swoich przyzwyczajeń z soulslików i grać na kwadrat - szybki atak, trójkąt - silny atak, tylko wolałbym żeby te ataki było pod R1 i R2. Zauważyłem że gra daje w opcjach możliwość przełączenia sterowania na alternatywne - czyli takie jak w soulsach, które by mi idealnie pasowało. Tylko czy przypadkiem ta gra nie została właśnie zaprojektowana z myślą o domyślnych sterowaniach? Czy w miarę postępów, odblokowywania kolejnych umiejętności granie na alternatywnym sterowaniu nie będzie problematycznie i frustrujące?

A ja mam takie pytanie odnośnie sterowania w Ghost of Tsushima, w które zaczynam grac. Otóż nie chce zmieniać swoich przyzwyczajeń z soulslików i grać na kwadrat - szybki atak, trójkąt - silny atak, tylko wolałbym żeby te ataki było pod R1 i R2. Zauważyłem że gra daje w opcjach możliwość przełączenia sterowania na alternatywne - czyli takie jak w soulsach, które by mi idealnie pasowało. Tylko czy przypadkiem ta gra nie została właśnie zaprojektowana z myślą o domyślnych sterowaniach? Czy w miarę postępów, odblokowywania kolejnych umiejętności granie na alternatywnym sterowaniu nie będzie problematycznie i frustrujące?
Skoro dali to pewnie idzie ogarnąć. Ja grałem na normalnym sterowaniu i podczas walki masz chwilowe zwolnienie czasu, wtedy możesz zmienić styl walki a jest ich 4 (odblokowujesz je) i tutaj moim zdaniem jest mega chujowo. Gra będzie cie zmuszać do zmiany stylu na wybranacyh rywali z tarczą czy włócznia. Jak ci się spodoba jeden i chcesz nim cały czas grać to nie da się przez głupie komunikaty.

Skoro dali to pewnie idzie ogarnąć. Ja grałem na normalnym sterowaniu i podczas walki masz chwilowe zwolnienie czasu, wtedy możesz zmienić styl walki a jest ich 4 (odblokowujesz je) i tutaj moim zdaniem jest mega chujowo. Gra będzie cie zmuszać do zmiany stylu na wybranacyh rywali z tarczą czy włócznia. Jak ci się spodoba jeden i chcesz nim cały czas grać to nie da się przez głupie komunikaty.
Na zwykłych przeciwników można grać jednym podstawowym stylem tyle że jest to trochę trudniejsze i zmniejsza się margines błędu. Byłem zbyt leniwy żeby uczyć się gry z każdej postawy.

Kwestia przyzwyczajenia, w Wukongu też masz na tych klawiszach a ja przechodziłem z Tsushimy do BMW więc to mi trochę ułatwiło ale walka w tej grze jest naprawdę dobra moim zdaniem

Na zwykłych przeciwników można grać jednym podstawowym stylem tyle że jest to trochę trudniejsze i zmniejsza się margines błędu. Byłem zbyt leniwy żeby uczyć się gry z każdej postawy.
No ja tam pamiętam, że jak miałem postawę na tarczowników która mi siedziała i atakowałem tych wielkich chłopów to gra się zatrzymywała i wyskakiwał komunikat o zmianie postawy na określonych rywali. Nie pamiętam już ich nazw Nie lubię takich zagrywek.

10h zabranych z życia, ale padł skurwiel Erlang ::jondance::
Jestem wolny od Wu Konga :conorwalk:::snoopd::
Jakby ktoś chciał podziwiać polskiego Ongbala to zapraszam :lesnarhappy:
2:40, pierwsza walka to rozgrzewka xD

Ja go robiłem sposobem który widziałem na YT, tornado i zamrażanie bo nie chciało mi się męczyć bo i tak nie miałbym satysfakcji

Ja go robiłem sposobem który widziałem na YT, tornado i zamrażanie bo nie chciało mi się męczyć bo i tak nie miałbym satysfakcji

Ja w sumie męczyłbym się jeszcze gdybym nie odkrył skuteczności tornada. Gdyby on odpalał 3 fazę przy 30% hp, a nie przy 50% to pewnie bym go zrobił 100% melee, ale, że jest skonstruowany tak jak jest, to trzeba było się wspomóc. I tak go zrobiłem prawie bez użycia magii

Podsumowując Małpę

Plusy:
- oprawa graficzna,
- Dźwięk,
- animacje postaci
- bardzo mały recykling bossów, mimo ich dużej liczebności
- postać Zhu Baije
- filmiki animowane po zakończeniu każdego aktu, świetny sposób przedstawienia chińskiej mitologii

Minusy:

- totalnie niepasujący do gry system staminy jak w typowych soulsach
- tanie zagrywki przy podbijaniu poziomu trudności bossów
- hitboxy czasem słabo działały
- brak buildów, różnych kombosów, każdy kostur ma taki sam moveset
- rozwleczone niektóre akty
- niewidzialne ściany
- brak inkluzywności, czornych, gejów, mało kobiecych postaci :żeco:
Ocena 6/10
Wymienić developerów co projektowali mechaniki w grze, zostawić tych od oprawy audiowizualnej i może przyszłe tytuły będą sukcesem.

Back