BogdanJanusz
UFC Light Heavyweight
Jeszcze tego nie zrobiłeś?Zabieram się w końcu za elden shadow of the erdtree![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jeszcze tego nie zrobiłeś?Zabieram się w końcu za elden shadow of the erdtree![]()

Jeszcze tego nie zrobiłeś?![]()
Dla takiego dzieła warto czasami zaszalećza drogo było View attachment 146868
ZobaczęDla takiego dzieła warto czasami zaszaleć

Właśnie zainstalowałem Clair Obscur i nie powiem pierwsze wrażenie graficzne mega szkoda tylko że monitora nie mam i jestem zmuszony grać na telewizorze 75 cali.
Macie może jakieś rady na początek które pomogą mi wbić platynę w przyszłości?
Poziom trudności, jakieś pomijalne rzeczy na początku, podstawy jakieś. Z góry dzięki.
Narazie sobie wyczytałem że w prologu trzeba stoczyć walkę z jakimś mimem i kupić klucz na straganie bo to bardzo ważne i wymagane do zdobycia pucharków1. Kluczowe są picto. Można je znaleźć w świecie lub kupić u handlarzy. Dają one najwięcej statystyk (więcej niż levele) i zawierają buffy do postaci. Jeżeli przypiszesz odpowiednie picto do postaci to po stoczeniu 4 walk, mając w składzie postać z danym pikto, buff staje się ogólnodostępny dla wszystkich postaci i można również wyposażyć w pasywną umiejętność inne postaci. W tym przypadku walutą są punkty luminy, które zdobywamy z ważniejszych walk lub możemy kupować u handlarzy. Polecam zawsze kupować!!!
Krótkie i warte zapoznania:
![]()
Clair Obscur Expedition 33 - pikto, luminy: jak używać
Pikto i Luminy to jeden z naszych podstawowych zasobów w grze Clair Obscur: Expedition 33. Najprościej rzecz ujmując są…www.eurogamer.pl
Luminy i picto można w dowolnym momencie dodawać i zdejmować z bohaterów, więc nie trzeba się przejmować jak się coś złego da.
2. Bronie ulepsza się katalizatorami, które są odpowiednikami odłamków tytanitu z serii DS, czy kamieni kowalskich z ER. Przypadek taki sam - levelowanie broni ważniejsze od levelowania postaci jeśli chcesz dobrze bić.
3. Samo levelowanie statystyk ma w tej grze mniejsze znaczenie. Każda broń skaluje się z jakimiś statystykami, więc warto pod bronie patrzeć co najlepsze.
4. Walka to klasyczne git gud. Ataki przeciwników można unikać albo je parować. Zdecydowanie polecam to drugie. Jest to trudniejsze, bo masz mniejsze okienko, ale kontry są bardziej satysfakcjonujące. Przy parowaniu polecam wsłuchiwać się w ataki, bo często przy wyprowadzaniu ataku są charakterystyczne dźwięki, które pomagają w nauce.
Narazie sobie wyczytałem że w prologu trzeba stoczyć walkę z jakimś mimem i kupić klucz na straganie bo to bardzo ważne i wymagane do zdobycia pucharków
Może i ja kiedyś zagram.Właśnie zainstalowałem Clair Obscur i nie powiem pierwsze wrażenie graficzne mega szkoda tylko że monitora nie mam i jestem zmuszony grać na telewizorze 75 cali.
Macie może jakieś rady na początek które pomogą mi wbić platynę w przyszłości?
Poziom trudności, jakieś pomijalne rzeczy na początku, podstawy jakieś. Z góry dzięki.

Drą mordę pod wyświetlenia. Sam też kurwami rzucałem, i to najbardziej nie przy Ishinie tylko przy sekretnym Sowie.O ile jest to zabawne to zawsze mnie wkurwia jak oni specjalnie robią szopke z tym darciem pizdy pod publiczke. Też się nawkurwiałem przy tej grze przy pierwszym przejściu ale ja odziwo przyjmowałem to bardzo spokojnie bez darcia ryja czasem sobie pokurwiłem lekko pod nosem tu i uwdzie.

Mi sowa o dziwo bardzo sprawnie poszedł a Ishin dał popalić. Nawet dzisiaj jak czasami sobie odpalę Sekiro to z Sową umiem zrobić no hita a Isshin zawsze mnie czymś tam fartem trafi.Drą mordę pod wyświetlenia. Sam też kurwami rzucałem, i to najbardziej nie przy Ishinie tylko przy sekretnym Sowie.![]()
To JRPG, a ten gatunek tak ma.Takie pytanie odnośnie Clair Obscur. Tu serio jest tak pusto i tyle niewidzialnych ścian? Lokacje puściutkie a myślałem że będzie jakaś dobra eksploracja.
Dobra to wszystko w takim razie okej bo z tyłu głowy gdzieś mam że pomijam jakieś rzeczy bo z początku próbowałem wszędzie wskakiwaćTo JRPG, a ten gatunek tak ma.

Ależ mi ta gra siedzi
Cieszę sie że zdecydowałem sie na ten tytuł bo brałem pod uwagę kilka opcji

Jak w COE33 działa szybka podróż? Moge normalnie wracać nawet do początkowej lokacji by zbierać to co pominąłem?
Spotkałeś już jakieś przyjazne/neutralne Nevrony?Jak w COE33 działa szybka podróż? Moge normalnie wracać nawet do początkowej lokacji by zbierać to co pominąłem?