GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Shadow of Mordor bije na głowę wszystko w co ostatnio grałem, a było to: Dragon Age: Inkwizycja oraz Dying Light. Naprawdę prześwietna gra. Dawno się tak nie bawiłem zabijając orki i co najważniejsze tworząc z nich armię i troszcząc się o skorumpowanych przeze mnie wodzów. Super sprawa!

@RaphTaba
Taka podpowiedź ode mnie. Dużo osób nie zwraca uwagi na aspekty, które są ważne w prawdziwych walkach MMA. Np grając przez neta nie spotkałem przeciwnika, który używałby prostych, a proste to podstawa. Wszyscy przeciwnicy ładowali we mnie sierpami, hakami i cepami, a ja stopowałem to wszytko prostymi. Oczywiście używałem też innych ciosów, ale proste były na pierwszym miejscu. Druga np sprawa, to trzymanie przeciwnika przy kratach, jeżeli już go pod nie zapędzimy, to nie dajemy mu odejść.

Online zagrałem tylko kilka walk, ale też zauważyłem u rywali niechęć do "słabszych ciosów". Sam prostych (również na tułów) używam sporo, ale rzadko kiedy udaje mi się naprawdę "zastopować" przeciwnika jabem (tzn. przerwać jego atak zanim zdąży wyprowadzić cios). Częściej po prostu odpowiadam na przestrzelony cep kombinacją lewy+prawy. Lubię też odchylenie do tyłu i lewy sierp, trochę a'la Rockhold :)
Tak czy inaczej dobrze radzisz. Chociaż z sugestii nr 2 raczej nie skorzystam bo częściej uciekam spod siatki niż kogoś przy niej zamykam :crazy:

Buga w pozycji bocznej chyba nie ma, ale może po prostu nie umiem tego wykorzystać będąc z góry.

@Arlovski
Mam inne pytania: mieliście remis w tej grze? Ja ponad 1000 walk i nichuj. 2 pytanie to ile razy udało wam się doprowadzić do tego by walkę przerwał lekarz?

Kilka remisów było, nawet raz trafił mi się jak grałem turniej. Czekałem z niecierpliwością co będzie dalej bo na drabince turniejowej mi chyba nie pokazywało kto przeszedł dalej. No i odpalam następną rundę, a tam - zamiast 2 zawodników wagi ciężkiej - Chuck Liddell :o o:

Za to przerwania lekarskiego nie miałem ani razu, nawet kiedy bardzo się starałem (zawsze wchodziło wcześniej TKO). Ale samo wejście lekarza do ringu/klatki kilka razy się zdarzyło.

Mam inne pytania: mieliście remis w tej grze? Ja ponad 1000 walk i nichuj. 2 pytanie to ile razy udało wam się doprowadzić do tego by walkę przerwał lekarz?

Ja miałem ze 2 remisy może. A przerwał też dosłownie ze 2-3 razy. Pamiętam na pewno, że przerwał z Lebenem, rozjebałem mu łeb w stójce i dwa razy go oglądał a za trzecim przerwał.
Natomiast w najnowszym UFC nigdy mi się nie zdarzyło, a Wam?

Ja miałem ze 2 remisy może. A przerwał też dosłownie ze 2-3 razy. Pamiętam na pewno, że przerwał z Lebenem, rozjebałem mu łeb w stójce i dwa razy go oglądał a za trzecim przerwał.
Natomiast w najnowszym UFC nigdy mi się nie zdarzyło, a Wam?
Remisu nigdy nie miałem. I raz mi przerwał lekarz. Grałem Rampage i obijałem w klinczu jakiegoś kelnera. Ale żeby normalnie w czasie walki wpadł lekarz i oglądał zawodnika to mi się nie zdarzyło chociaż mocno czasami rozbijałem rywali.

Remisu nigdy nie miałem. I raz mi przerwał lekarz. Grałem Rampage i obijałem w klinczu jakiegoś kelnera. Ale żeby normalnie w czasie walki wpadł lekarz i oglądał zawodnika to mi się nie zdarzyło chociaż mocno czasami rozbijałem rywali.
Wygląda to tak, że sędzia mówi stop i jest filmik jak zawodnik podchodzi do narożnika i cutman go ogląda. Potem znowu się napieprzamy i znowu to samo. Za trzecim razem mówią "fight is over" i koniec;) W sumie to ciężko jest coś takiego osiągnąć. Zależy na jakim poziomie, bo na tych niższych się nie da, bo rywal pada jak szmata, dopiero od harda czy jak się to zwie. Próbowałem wiele razy tak obijać żeby nie zabić a żeby lekarz przerwał ale się nie udawało. Zawsze wychodziło przez przypadek.

NO W KOŃCU !!!

zTmJGVX.jpg

Grał ktoś w Europa Universalis IV? Zastanawiam się nad kupnem tego, albo rome total war 2 emperor edition.

Grał ktoś w Europa Universalis IV? Zastanawiam się nad kupnem tego, albo rome total war 2 emperor edition.

Kupiłem sobie EU IV, chociaż na razie grałem tylko trochę. Jest dość skomplikowane i wymaga sporo czasu żeby się wgryźć, ale daje mnóstwo możliwości i wydaje mi się, że tyle samo frajdy. Jeśli lubisz być na polu bitwy i bezpośrednio dowodzić wojskami, to bez zastanowienia bierz Total Wara. EU polecam jeśli masz ochotę bardziej pobawić się w politykę, handel itp. a wojnę traktować bardziej jako dodatek.

W zasadzie to uświadomiłem sobie, że kupiony gdzieś za grosze Rome 2 też na mnie czeka :cool: Ale jeśli do którejś z tych gier siądę w najbliższym czasie, to zdecydowanie będzie EU IV

GTA V na ps4 po raz 2 fabuła.
Ehh co za zacna gra, R* wie jak robić porządne gry.
Ubisoft patrz i się ucz! Tylko czekać na dodatek fabularny jak będzie, noi mogli by zapowiedzieć jakąś nową odsłonę Red Dead Redemption, bo gra również świetna, prawie platynka zrobiona. Jednego trofka brakło, bo servery do dupy i nie szło zrobić :wall:

Panowie, nie mogę kupić gry PS+ - niby potwierdzić dane o karcie i takie tam. Wszystko z moją kartą jest ok ,ale ani na PC ani na konsoli nie idzie kupić gry ani dodać środków do portfela. Co zrobić?

Panowie, nie mogę kupić gry PS+ - niby potwierdzić dane o karcie i takie tam. Wszystko z moją kartą jest ok ,ale ani na PC ani na konsoli nie idzie kupić gry ani dodać środków do portfela. Co zrobić?

Nie wiem o co z tym chodzi, ale kiedyś próbowałem doładować portfel za pomocą karty mojej mamy to też nie szło, a moją idzie bez problemu, a mamy takie same karty i w tym samym banku.

Mozesz miec zablokowane transakcje online/elektronicznie na samej karcie albo ustawiony limit na 0 zł (częste). Musisz to sprawdzic w ustawieniach swojej karty w panelu banku online. Jezeli karta jest karta kredytowa/debetowa to musi przejsc.

Z kartą wszystko ok. To nie jest mój pierwszy zakup online. Problem leży po stronie PS. Trudno, ich strata, kupiłem grę na allegro.

Jak tam wrażenia z Hardline? Mi się całkiem podoba, strasznie intensywny. Jak ktoś lubi clusterfucki to ta gra jest dla niego. Brakuje pojazdów i spokojnego pokampienia ze snajperką,ale mimo to ta gra nie jest taką kichą jakiej się spodziewałem. Tryb Napad,Krwawa Forsa i Fucha są nawet dla mnie ciekawsze niż Podboje. Kampanie tradycyjnie omijam

Ktoś grał w Enemy Front? Tematyka ciekawa i z chęcią bym wszedł w posiadanie tej gry, ale z kasa krucho i musze uważać ostatnio na co wydaję kase.

Back