GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Ja doceniam chamilitarego coraz bardziej, z drugiej strony jednak mu trochę współczuję. Taki kawał czasu (tyle postów), aby tylko potrollować. Przecież oczywistym jest, że tak głupich ludzi nie ma ;)

Ja odpuszczam już AC po ostatniej części. Fabuła robi się coraz głupsza z każdym wydaniem, a gameplay w ostatniej części zamiast się poprawić to mocno kulał w wielu momentach w których wcześniej nie było problemu.

Btw TLoU zostało zakupione już ponad 3,5 razy i jest najszybciej sprzedającą się grą na PS w tym roku.

@Bolt

Chamilitary nawet na trolla się nie nadaje. Jak to mówią, słaby troll jest słaby. Te posty tylko zaśmiecają tematy :-)

@Mobius

precyzując TLoU jest najszybciej sprzedającym się tytułem w historii PS3 i od czterech tygodni z rzędu najlepiej sprzedająca się gra na rynku. Sony wiedziało co robi, finansując i wydając tytuł takiego kalibru na koniec generacji - bo jeśli teraz tworzą TAKĄ grę, to co dopiero na PS4? ;)

Coraz więcej mówi się o możliwej kontynuacji. Dla mnie z jednej strony TLoU to genialnie zamknięta historia z jeszcze lepszym zakończeniem, tytuł który stanie się legendą, jeśli jednak ND mieliby jeszcze podnieść poprzeczkę i zrobić coś na wzór kontynuacji Uncharted to już sam nie wiem ...

No nie wiem, tu:
http://www.gamefront.com/the-last-of-us-exceeds-3-4-million-units-in-sales-worldwide/
i tu:
http://www.computerandvideogames.com/418218/the-last-of-us-tops-34-million-sales/

Twierdzą, że "tylko" w 2013.

A dokładnie twierdzą, że jest najszybciej sprzedającą się grą na PS3 w 2013 i najszybciej sprzedającą się "nową marką" w całej hostorii PS3 co oznacza, że jedyne lepiej sprzedające się gry w historii to sequele takie jak kolejne odsłony CoD, Uncharted itp. itd.

Czyli mamy wyjaśnioną niejasność którą sam sobie ubzdurałem, chociaż polegałem na info z dwóch polskich portali, ale who cares? Nie zmienia to jednak faktu, że jest to niebywały sukces, zwłaszcza jak na produkcje R-rated co w świecie filmu nie ma racji bytu xD

a nejlepiej sprzedajce sie nowe ip to maly sukces? :D jak zrobia druga czesc, narobia smaka trailerami, to dwojka moze rozjebac wszystko pod wzgledem sprzedazy

Nie wiadomo jeszcze czy przypadkiem jedyna nie rozjebie wszystkiego, biorac pod uwage tempo sprzedazy. :)

A ja mam do Was takie pytanie, chciałbym sobie zrobić prezent urodzinowy, i zastanawiam się nad jedną z gier, z przeznaczeniem grania multi, tak więc prosiłbym o jakieś opinie, na temat tych gier:

• Counter - Strike : Global Offensive

Battlefield 3 (podstawka)

W skrócie, czy warto, jak ktoś grał to jakie ma odczucia, itd. Chciałbym wybrać tą, która będzie miała jak dla mnie lepszą recenzję :-) W Battlefielda grałem już po singlu, i zajebiście mi się podobał, choć krótka ta kampania była (tak wiem, że książka jest jej uzupełnieniem), ale naprawdę dla mnie gra była świetna, choć nie wiem nic na temat multiplayera, a co do CS'a, to posiadam Antologię, i ostatnio bardzo często pogrywam sobie w Condition Zero, ale tytuły 1.6 (jak z pewnością większości z Was) czy CS:S (dla fanów całej serii) nie są mi też obce. Dlatego proszę o jakąś sensowną wypowiedź i pomoc z Waszej strony :-)

Grałem tylko w BF3 - singiel odpaliłem na godzine, potem mulit - singla więcej nie ruszyłem :) Nie mam poownania w innych grach, bo jedyny multi FPS tego typu w jaki grałem to BF 1942, mimo to, uważam, że te 50 zł na BF3 to jak darmo a zabawa w grze raczej się nie znudzi, to coś jak meczyki w fifie :) siadasz i grasz bez spiny :)

Od strony technicznej i grywalności, to nie wiem co można było by zrobić, aby wnieść ten gautynek na wyższy poziom, zobaczymy pod koniec roku ;]

Mam obie gry. Najpierw popykałem CS, później kupiłem BF3... i nigdy już nie wróciłem do CS ;)

Generalnie jak wolisz krótkie i szybkie rozgrywki to CS. Jak wolisz wojnę i rozpierduchę na całego to zdecydowanie BF3 - oczywiście mowa o multi, bo singla nawet nie ruszyłem (może w końcu spróbuję ;)

BF - wielkie bitwy z pojazdami, kampiące gdzieś daleko na górkach nooby z karabinami snajperskimi, nie wymagany wysoki skill w strzelaniu. Nie dla mnie.

CS - małe mapy, dynamiczniejsza, ciekawszy system strzelania i wymagający większego skilla. Mój faworyt, bo gram w sumie od dawien dawna (od bety CS:S) i mi się nie nudzi.

kampiące gdzieś daleko na górkach nooby z karabinami snajperskimi

To mnie już zdażyło porządnie wkurwić w BF2, bo ten tytuł także posiadam. Czyli mam rozumieć walka w multi wiele nie odbiega względem poprzedniej części?

@PsiCore:

Czyli coś nowego :-) Uwierz, w BF2 męczyły mnie spawn campy i inne rzeczy z rąk ukrytego snajpera. To mam rozumieć, że to jest coś na wzór quake 3? Że przez moment widzisz swojego zabójce?

Bier BF3.... jedyny minus tej gry to... no-lajf.....jak się wkręcisz to nie wiesz skąd z godziny 15 zrobiła się 23.......

@raynor - też mam BF2, ale jakoś campienie aż tak mnie nie wkurza. Poza tym w BF3 mapy są jakby troszkę mniejsze i camping jest utrudniony - po twojej śmierci jest na chwilę pokazana pozycja strzelającego, więc snajperzy poniekąd muszą być częściej w ruchu.

No snajperzy w BF3 gdzieś w korzkach potrafią rozdawać karty, aczkolwiek, jak ktoś zna dobrze mapę, to może się szybko zrewanżować wsadzając kose w plecy ;]

W BF1942 lubię kampić snajperem, bo niezłe serie udaje mi się zbierać: D

BF3 to nie tylko duże mapy, ale też jest dodatek "Walka w zwarciu" a tam to już jest jedna wielka ropzierducha - od pocisków i granatów fruwa chyba wszystko, lepiej w miejscu nie zostawać a i kamperzy nie mają tam czego szukać :P

Na dodatki lepiej poczekać na przeceny, dość częśto trafiają się na Origin, że za grosze można wyrwać, Walkę w Zwarciu zgarnąłem niedawno za darmo.

W sumie można by było zrobić rocksowy serwer i popykać kiedyś ekipą - co Wy na to ?:)

Dead Island w nowym CD Action. Jak już się postarali o pełniaka to akurat o takiego którego mam ;/

@Yagiel - myślisz, że uda się zebrać 64-osobową ekipę Rocksów? Ja głównie taką ilość na mapie preferuję ;)

Zaczeła się. Na razie słabo. Jedyne co mnie by interesowało, gdybym jeszcze gry nie miał, to Miami Hotline za 2,12 • .

Shao Kahn jest za mocny, po 10 podejsc zawsze do niego robie :-)

W Story lalem go z dystansu, ale w zwyklym ladderze mi glupio.

@Visu widze ze nietylko ja mam problemy z Shao Khanem. Poziom wzrasta zbyt drastycznie nawet an easy niejest łatwo pokonac Goro i Khana. Ale gra przednia

Na Shao Khana najlepiej nakurwiać salta. Nędzny to sposób na wygranie co prawda, ale działa. A jak już się wyczuje timing to nawet zaczyna być prosto momentami.

Pany, krótka piłka, który symualtor (bez patrzenia na platformę) jest lepszy Gran Turismo 5 czy Forza Motosport 4? Mam z kumplem zakład polegający na tym, że jeśli pierwsze 10 osób na forum napisze, że lepsza/e jest Forza/GT to ten przegrany (który postawił na drugą grę) stawia dobrą brandy. :-) Pod uwagę bierzcie wszystko, od grafiki, kolizji, itd aż po model jazdy. Dzieki za odpowiedzi. :-)

Back