GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Dobra panowie, mam pytanko. Na jaką kartę graficzną polecacie mi wymienić moją GeForce 9600 GT, aby Wiesiek śmigał mi chociaż na dobrych wymaganiach? Żebym nie musiał dopłacać po sprzedaży mojej karty więcej niż 400zł. Procesor mam dobry, 4rdzenie powinny wystarczyć aby to udźwignać.

nowy? jak tak, to bym sie wtrzymal,jeszcze rok i beda duzo tansze

po za tym chyba nie ma podanych zadnych wymagan jeszcze:P

a ja dziś pokusiłem się na To The Moon, od razu zainstalowałem fanowskie spolszczenie. Pograłem chwilke i myśle,że może to być fajna przygoda.

mouzMaNa drugim polakiem w ro 16 mistrzostw Europy w SC 2.

Nie spodziewałem się, że awansuje zwłascza po jego pierwszej grze na TLO.

:-)

TLO tez nie w formie, Mana daleko nie zajdzie, przykre ale prawdziwe... No chyba ze te mecze ktore widzialem, to przypadkowo najgorsze w jego wykonaniu :)

@Tar: Misze kojarzysz? Miszu94 @ twitch

No ja go czasem lubie poogladac, mozna cos podpytac, poza tym dobrze gra. Teraz chyba do OrbitGaming poszedl, nie znam tego teamu w ogole, ciekawe co z tego wyjdzie. Jesli chlopak sie zaprze, to kto wie... Wiem ze ostro pyka tez w LoLa, wiec ciekawe w ktora strone go pociagnie.

Jeszcze pamiętam frustracje związaną z tą grą ;) Przechodziłem bez używania broni (polecam!) ale wymiękłem na zupełnie ostatnim poziomie. Gra ma genialny projekt graficzny! Dla mnie to była jedna z najlepszych gier 2009/2010 roku.

Edit: Nie pamiętam ile mi zajeło przejście ale na pewno można sterować długością poprzez zwiększanie/zmniejszanie poziomu trudności. Dodatkowo w grze jest system wyzwań, który był bardzo przyjemny i zapewniał motywację do grania po skończeniu głównej fabuły.

Skończyłem To The Moon - warto było. Bardziej interaktywna opowieśc niż gra, super soundtrack. Zapewne nic odkrywczego,ale bardzo emocjonalna. A i humor całkiem spoko :)

Robią kontynuację, aczkolwiek nie wiem czy to dobry pomysł. Takie gry chyba powinno się zostawiać samym sobie.

Panowie, kiedy jest aktualizacja składów w Fifa 13? Dopiero po całym oknie transferowym, a wcześniej nie mam na co liczyć? Bo jest kilka zabawnych sytuacji, pokroju,że nie mam Isco ani w Realu ani w Maladze :-)

Walking Dead : 400 days - sprawnie przedstawione 5 krótkch historii, całkiem udana zapowiedź drugiego sezonu. Czas przejścia - około 1,5 h.

To the moon - bardzo pozytywne zaskoczenie, szukałem dobrej pozycji z mocnym naciskiem na fabułę i się nie zawiodłem. Soundtrack wpada w ucho. Tytuł można "łyknąć" w jeden wieczór. 8,5/10

Dopiero (pierwszy raz) co przeszedłem Wiedźmina 2 na Xboxie, powiem tak miażdzy system, najlepsze rpg w jakie grałem, zabieram się po raz kolejny na najwyższym poziomie trudności i tym razem Ścieżką Roche, kto nie grał musi ograć tą pozycję w trybie natychmiastowym.

P.S W co trzeba zagrać na Xklocku?

[strike]na muve.pl Dead Island:Ripitide za 50 dyszek. [/strike]

na allegro tyle na codzien kosztuje. nie bylo tematu.

Jak gra wypada na tle jedynki?

@Josh

Jeśli Wiesiek Cię tak zauroczył to Dark Souls wciągnie cię jak ruchome piaski ;) Warunek to choć trochę kminić angielski. No i Skyrim to też kawał świetnego RPGa. W moim rankingu Dark Souls>Skyrim>Wiedźmin

Edit:

Jest jeszcze Dragon Age, w sume obie części fajne, w jedynkę fajnie się grało z dubblingiem , lecz do wymienionych wyźej jednak trochę brakuje.

TLoU pękło po prawie ... 24 godzinach xD
Jestem wypruty z emocji, coś wspaniałego, właściwie teraz to nie chce mi się już w nic grać, dla mnie jedna z najlepszych opowieści w historii elektronicznej rozrywki. Naugty Dog są mistrzami w budowaniu emocji i prowadzeniu historii, a za to jak ukazali post apokaliptycznego świat i relacje między głównymi bohaterami należą im się same pochwały. Powiedzieć, ze gra wciąga jak bagno to mało, ale od momentu akcji z "jeleniem" zdałem sobie sprawę jak bardzo zżyłem się z tymi postaciami co chyba jeszcze nigdy nie przydarzyło mi się w żadnej z gier ... Fakt Uncharet było zajebiste, efekciarskie, wspaniałe itp. itd. takich przymiotników można wymieniać bez liku, ale to TLoU dało mi chyba największą satysfakcję z gry, podobny efekt WOW miałem tylko w czasach dzieciństwa przy Planescape i Baldurze.

2irlseu.jpg

No to faktycznie musiałeś lizać ściany, bo mi przejście zajęło chyba coś koło 16h. A satysfakcja pewnie większa, bo gra zdecydowanie trudniejsza i wymagająca więcej cierpliwości niż Uncharted. Ale co prawda to prawda, gry ND można w ciemno kupować.

Back