GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Gram teraz w Wilds, to mój pierwszy kontakt z serią i bardzo mi się podoba. Póki co nabiłem 30h i jeszcze nie skończyłem kampanii, bo robię sobie wszystkie zadania poboczne, także cały endgame dopiero przede mną.
A jak wygląda sytuacja z powtarzalnością? Jest sporo do roboty czy to raczej duży grind tj bij tego samego Mona czy jednak różnorodność wrogów jest wystarczająca. Czy jakieś bronie są ponad inne i znacząco odbiegają od siebie? Nie powiem ale z trailerów fajnie wyglądala inscect glaive, longbow i lightbowgun pytanie tylko czy gra nadal daje frajdę czy jednak staje się zbyt łatwa używając broni dystansowych

Siemanko robaczki,

16 marca z Gejpassa wypadają dwa tytuły.
1. Polski EvilWest, niedawno przeze mnie ograny. Jak ktoś lubi naparzankę, zabijanie hord wampirów i nie lubi myśleć, to polecam. Fajna historia, dobra grafika, grywalność i wykonanie świata(typowa korytarzówka). Do przejścia w trzy dni, może nawet krócej wybierając niski poziom trudności(ja grałem na trudnym)
View attachment 123337
2. No More Heroes 3. Zacząłem wczoraj. Jak na razie mega mi się podoba ten zwariowany (quasi otwarty) świat. Czuję się jak w japońskim anime. Jeżeli nie lubicie japońszczyzny to wam nie przypadnie do gustu. Co najśmieszniejsze, jeżeli nie zmienicie na konsoli języka na angielski, to będziecie mieli wszystkie napisy po japońsku. Niezłą miałem zagwustkę z tym wczoraj :lol:
View attachment 123338
------------------------------------------------------------------------
Ukończyłem jakiś czas temu Zeldopodobne, Death's Door. Przyjemna gierka z dużą ilością zagadek, gra nie prowadzi za rękę. Niby indyczek, ale daje dużo przyjemności. Do skończenia w 2-3 dni.
View attachment 123339
Na moim 3DSie, cofnąłem się do czasów młodości i ogrywam Pokemony Fire/Red.
View attachment 123340
Jak podoba się no morę Heroes to bierz:

A jak wygląda sytuacja z powtarzalnością? Jest sporo do roboty czy to raczej duży grind tj bij tego samego Mona czy jednak różnorodność wrogów jest wystarczająca. Czy jakieś bronie są ponad inne i znacząco odbiegają od siebie? Nie powiem ale z trailerów fajnie wyglądala inscect glaive, longbow i lightbowgun pytanie tylko czy gra nadal daje frajdę czy jednak staje się zbyt łatwa używając broni dystansowych
Jeszcze za mało godzin mam w grze, żeby odpowiedzieć na pytanie o grind. Póki co go nie ma. Co do broni to jest wybór praktycznie zmienia całą grę. Ja zacząłem od dwóch ostrzy, ale potem przerzuciłem się na młot i tutaj siadł mi od razu.

Pograłem jakieś 4h w Robocopa. Klimat filmu aż się wylewa z ekranu. Sama rozgrywka jest natomiast bardzo miodna. Łby pękają jak arbuzy, kończyny odpadają.

Widziałem na necie jakieś narzekania na bugi, ale poza kilkoma glitchami póki co nic nie miałem.

Za ok 80-90 zł warto.

Pograłem jakieś 4h w Robocopa. Klimat filmu aż się wylewa z ekranu. Sama rozgrywka jest natomiast bardzo miodna. Łby pękają jak arbuzy, kończyny odpadają.

Widziałem na necie jakieś narzekania na bugi, ale poza kilkoma glitchami póki co nic nie miałem.

Za ok 80-90 zł warto.
Ja to wymęczyłem do końca, z naciskiem na wymęczyłem, bo strasznie powtarzalne po paru levelach.
Ale jeżeli wymęczyłem to jakąś tam frajdę musiało dawać.

ubisoft
jak tusk czy prokurator ukraiński bodnar

1742299096731.png

:juanlaugh:

Ja to wymęczyłem do końca, z naciskiem na wymęczyłem, bo strasznie powtarzalne po paru levelach.
Ale jeżeli wymęczyłem to jakąś tam frajdę musiało dawać.
Ja póki co bawie się dobrze. W sumie spodziewałem się, że będzie monotonnie bo to tylko strzelanka.

Chyba nawet zainteresuje się kiedy Terminatorem od nich, bo ponoć całkiem spoko średniak.

Nie zdążyłem skończyć No More Heroes 3 przed tym jak wyleciała z GamePassa i właśnie do mnie leci CD. Złotem jest ten tytuł.
Tym samym jest to pierwsza gra na płycie jaką kupiłem od wielu lat.
PS jak już ogram to sprzedam za 6 dych bo już zjebka była od żony, że wydaje na głupoty :lesnarhappy:

Nie zdążyłem skończyć No More Heroes 3 przed tym jak wyleciała z GamePassa i właśnie do mnie leci CD. Złotem jest ten tytuł.
Tym samym jest to pierwsza gra na płycie jaką kupiłem od wielu lat.
PS jak już ogram to sprzedam za 6 dych bo już zjebka była od żony, że wydaje na głupoty :lesnarhappy:
Mów że to z Argentyny za grosze kupione

Polecam sprawdzić bo za 14,50 jest to naprawdę bardzo dobra gra. Co prawda w kilku aspektach kuleje ale nadal za tą cenę jak najbardziej polecam. Gra raczej mało znana, typowy akcyjniak ale porządnie wykonany i uzupełniony o własne mechaniki. Gra przypomina trochę claymore i pewnie była na nim wzorowana.

Ponadto soulsowym kolegom polecam:

Dla mnie topka. Niewiem jak z trudnością bo to dopiero moja druga styczność z tym gatunkiem ale wygląda fajnie. Bardzo dużo akcji, wizualnie piękna, i nagradza za dobre parowanie. Do tego gra ma demo co jest rzadko spotykane w tych czasach. Polecam

Ja póki co bawie się dobrze. W sumie spodziewałem się, że będzie monotonnie bo to tylko strzelanka.

Chyba nawet zainteresuje się kiedy Terminatorem od nich, bo ponoć całkiem spoko średniak.
No właśnie mi się chyba terminator od nich trochę bardziej podobał, ale to może dlatego, że ogrywałem go wcześniej. Obie są bardzo podobne, stąd może robo mnie lekko znużył.

Ponadto soulsowym kolegom polecam:

Dla mnie topka. Niewiem jak z trudnością bo to dopiero moja druga styczność z tym gatunkiem ale wygląda fajnie. Bardzo dużo akcji, wizualnie piękna, i nagradza za dobre parowanie. Do tego gra ma demo co jest rzadko spotykane w tych czasach. Polecam

Długo śledzę ten tytuł mam nadzieję, że nie zawiedzie.

Zaorać tą pedaliade,recenzje niby są jakieś 9 ale jak czytam że powtarzalność występuje to chyba kurwa ktoś kogoś chce zrobić w chuja,niech spierdalaja
Zwykła ludzka godność nie pozwala mi kupić. Zresztą patrząc na filmiki z gejmpleju to jest to klasyczny przykład drewna od ubi więc jebać. Pomijając już tą całą postępowość.

Zaorać tą pedaliade,recenzje niby są jakieś 9 ale jak czytam że powtarzalność występuje to chyba kurwa ktoś kogoś chce zrobić w chuja,niech spierdalaja
Ja powiem tak. Branża gier jest tak zepsuta jak filmowa. Teraz nie wystarczy zrobić dobrej gry bo redaktorzy będą szukać zaczepki bo nie odznaczyles kilku punktów które w dzisiejszym czasie przez pewne środowiska są wymagane by uzyskać pozytywną ocenę. Jak i w świecie filmów tu również mieliśmy kilka przykładów chociażby sławny Concord, avowed, dragon age, no i ostatnie gry ubi, coraz gorsze cody i bfy. Ubi to w ogólnie powinno zostać już dawno zaorane. Gry kosztują coraz więcej ale zamiast w ludzi z pasją to koszta przeznaczają na marketing i płatne recenzje.
Ps. Czekam na recenzję śnieżki która jako jedyna chyba z filmów Disneya nie miała głośnej premiery i jako jedyna jest na minusie 300 mil przed premierą z nikła szansa na zwrot. Masseffect też pewnie będzie do bani. Niestety wiedźmin 4 również zapowiada bałagan. Ale co zrobić gdy zamiast graczy liczą się $ od akcjonariuszy.

Jednym słowem nie kupować przed premierą i tylko gry dobre, nawet jeśli te jak avowed są na promocji to należy je odpuścić.

Back