GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

O cyrk do nich przyjechał, cyrkowe wtorki czy coś w ten deseń?

:jarolaugh:
faktycznie cyrk
galaxy3_d6eecde47b.jpg

Baba z kutasem, dwóch dzikich, najwyższy żółtek świata, najgrubsza kobieta świata, cudowne dziecko, ale drużynę zmontowali.

:antonio:

nie widzę ani jednego co się konkretnie by na robocie znał, nawet żółtek nie pasuje na typowego pracowitego żółtka tylko jakiś przerośnięty woke-gay
:fjedzia:

faktycznie cyrk
galaxy3_d6eecde47b.jpg

Baba z kutasem, dwóch dzikich, najwyższy żółtek świata, najgrubsza kobieta świata, cudowne dziecko, ale drużynę zmontowali.

:antonio:

nie widzę ani jednego co się konkretnie by na robocie znał, nawet żółtek nie pasuje na typowego pracowitego żółtka tylko jakiś przerośnięty woke-gay
:fjedzia:
Drużynę kompletnych pojebów.
Nasz rodzimy zjebany CDLPGPR coś mało postępowy na tym tle.

PSP wyszło w 2005 a Vita w 2011 więc według twojej definicji obie to retro

Dekadę wcześniej niż PSP :), moja przygoda z gamingiem skończyła się daaaaaawno.

Wszystko odtwarza. Samemu sobie wgrywasz program i heja

Staram się nie piracić - oczywiście, jeśli jest taka możliwość :P

Kilka pozycji wbudowanych plus wsparcie dla oficjalnych kartridży evercade więc nie ma zabawy w żadne romy i piraty tylko dokupujesz sobie to co Ci pasuje i grasz

No właśnie zobaczyłem, że kompatybilne z Evercade - aż sobie wygooglowałem co to. Wygląda na to, że jest więcej takich świrów jak ja - bo na pierwszy rzut oka to tych kartridży wyszło już około setki. Chyba sobie kupię tego handhelda, ale trochę obawiam się że moje kompulsywne zbieractwo mnie przyatakuje i nie obędzie się bez kupna całej kolekcji.

No właśnie zobaczyłem, że kompatybilne z Evercade - aż sobie wygooglowałem co to. Wygląda na to, że jest więcej takich świrów jak ja - bo na pierwszy rzut oka to tych kartridży wyszło już około setki. Chyba sobie kupię tego handhelda, ale trochę obawiam się że moje kompulsywne zbieractwo mnie przyatakuje i nie obędzie się bez kupna całej kolekcji.

Konsolkę ogólnie polecam, miałem ją przez około 2 miesiące od kumpla + kartridże z duke nukemem, którąś kolekcją z C64 i atari i wspominam bardzo dobrze. W sumie gdyby nie fakt że mam switcha i nawet na niego mi często brakuje czasu to bym sobie sam sprawił na władność. Plus też jest taki że to jest naprawdę przenośna konsola w przeciwieństwie do innych kobył.
Ogólnie bajka dla kolekcjonerów, bo same wydania kartridży są świetne no więc zawsze istnieje ryzyko na zbieractwo czego też się u siebie obawiałem :werdum:

Last edited:
Ogólnie bajka dla kolekcjonerów, bo same wydania kartridży są świetne no więc zawsze istnieje ryzyko na zbieractwo czego też się u siebie obawiałem :werdum:
Niby tak, ale ile radochy z tego :beczka:
Cyfra jest w chuj wygodna, ale nie daje tyle frajdy co zakup nowego pudełka.

O różnicy między e-bookiem, a książką papierową nawet nie mówię.

No i namówili :beczka: .

Jebany chuj nameless puppet w drugiej odsłonie!
:siara:
Całą grę robię bez widm, ta kurwa mi została, serca chujowi dżepecie nie łoddom!

Fajny bossik. Podobał mi się. W pierwszej fazie dosyć czytelny był i dosyć szybko się go nauczyłem. W drugiej był podstępny, ale jak załapałem jak odbijać te ciosy, gdy broń mu się pali na czerwony (jest tam taki delay) + dodałem uniki jak wyskakiwał to poszło w miarę. Zajął mi 1,5h, co jest niewiele jak na mnie, bo przykładowo potwora z bagien robiłem 3h, Manusa też, a Laxasię to bite 6h. Może mi stylistycznie podszedł :fjedzia:

Fajny bossik. Podobał mi się. W pierwszej fazie dosyć czytelny był i dosyć szybko się go nauczyłem. W drugiej był podstępny, ale jak załapałem jak odbijać te ciosy, gdy broń mu się pali na czerwony (jest tam taki delay) + dodałem uniki jak wyskakiwał to poszło w miarę. Zajął mi 1,5h, co jest niewiele jak na mnie, bo przykładowo potwora z bagien robiłem 3h, Manusa też, a Laxasię to bite 6h. Może mi stylistycznie podszedł :fjedzia:
A ja na odwrót,
potwór z bagien robiłem 1h,
Manusa 1h,
a Laxasię 2h, (patent to perfect guard na ostrzałce i odpalasz przed drugim etapem jak strzela)

a tego chuja puppeta 2 DNI, znaczy się łącznie może z 5-8h, bo z dużymi przerwami tak mnie podkurwił.

Last edited:
Siemanko robaczki,

16 marca z Gejpassa wypadają dwa tytuły.
1. Polski EvilWest, niedawno przeze mnie ograny. Jak ktoś lubi naparzankę, zabijanie hord wampirów i nie lubi myśleć, to polecam. Fajna historia, dobra grafika, grywalność i wykonanie świata(typowa korytarzówka). Do przejścia w trzy dni, może nawet krócej wybierając niski poziom trudności(ja grałem na trudnym)
1741858814057.png

2. No More Heroes 3. Zacząłem wczoraj. Jak na razie mega mi się podoba ten zwariowany (quasi otwarty) świat. Czuję się jak w japońskim anime. Jeżeli nie lubicie japońszczyzny to wam nie przypadnie do gustu. Co najśmieszniejsze, jeżeli nie zmienicie na konsoli języka na angielski, to będziecie mieli wszystkie napisy po japońsku. Niezłą miałem zagwustkę z tym wczoraj :lol:
1741859056070.png

------------------------------------------------------------------------
Ukończyłem jakiś czas temu Zeldopodobne, Death's Door. Przyjemna gierka z dużą ilością zagadek, gra nie prowadzi za rękę. Niby indyczek, ale daje dużo przyjemności. Do skończenia w 2-3 dni.
1741859174180.png

Na moim 3DSie, cofnąłem się do czasów młodości i ogrywam Pokemony Fire/Red.
1741859315797.png

Siemanko robaczki,

16 marca z Gejpassa wypadają dwa tytuły.
1. Polski EvilWest, niedawno przeze mnie ograny. Jak ktoś lubi naparzankę, zabijanie hord wampirów i nie lubi myśleć, to polecam. Fajna historia, dobra grafika, grywalność i wykonanie świata(typowa korytarzówka). Do przejścia w trzy dni, może nawet krócej wybierając niski poziom trudności(ja grałem na trudnym)
View attachment 123337
2. No More Heroes 3. Zacząłem wczoraj. Jak na razie mega mi się podoba ten zwariowany (quasi otwarty) świat. Czuję się jak w japońskim anime. Jeżeli nie lubicie japońszczyzny to wam nie przypadnie do gustu. Co najśmieszniejsze, jeżeli nie zmienicie na konsoli języka na angielski, to będziecie mieli wszystkie napisy po japońsku. Niezłą miałem zagwustkę z tym wczoraj :lol:
View attachment 123338
------------------------------------------------------------------------
Ukończyłem jakiś czas temu Zeldopodobne, Death's Door. Przyjemna gierka z dużą ilością zagadek, gra nie prowadzi za rękę. Niby indyczek, ale daje dużo przyjemności. Do skończenia w 2-3 dni.
View attachment 123339
Na moim 3DSie, cofnąłem się do czasów młodości i ogrywam Pokemony Fire/Red.
View attachment 123340
Pokemon Fire Red :antonio: chyba żadnej gry nie przeszedłem tyle razy z czego większość na GB Advance. Kończyłem niedawno pokemon sword równocześnie z pokemon violet i to już nie to samo chociaż szczególnie przy tym drugim z modem compass który naprawdę znacząco podniósł trudność bawiłem się całkiem nieźle.

To Death's Door wygląda fajnie, muszę sprawdzić jak się odkopie z poerwszego Xenobalde czyli pewnie za jakieś 2 miesiące :werdum:

Ptaszki ćwierkają, że za jakiś czas ma zostać wydany remake Obliviona. Jedna z moich ubionych gier, w które grałem za dzieciaka i przy okazji bardzo dobry open world.
Jakby ogarnęli bolączki z levelowaniem postaci i już mocno memicznej interakcji z npc to chętnie zagram.
Polski EvilWest, niedawno przeze mnie ograny. Jak ktoś lubi naparzankę, zabijanie hord wampirów i nie lubi myśleć, to polecam. Fajna historia, dobra grafika, grywalność i wykonanie świata(typowa korytarzówka). Do przejścia w trzy dni, może nawet krócej wybierając niski poziom trudności(ja grałem na trudnym)
Bardzo fajny tytuł i zaskakująco przy walkach z bossami można się chwilę zatrzymać - zwłaszcza przy tej finałowej francy.

Polecacie coś z wyprzedaży steam?
Jak ktoś jeszcze nie ograł to jest -35% na space marine 2. Do tego nine sols wygląda fajnie

Oficjalnie jest komplecik :antonio: . Teraz tylko dokupować 2 miesięcznie, zgodnie z cyklem wydawniczym.
Wiedzą jak mnie podejść - gdyby nie numeracja to pewnie np. gry INDIE bym sobie odpuścił, ale ze względu na to, że numeracja jest widoczna na opakowaniu, to moje OCD dostałoby szału, gdyby któregoś brakowało.

ever2.jpg

7k za całość czy tylko za to co na zdjęciu?

Całość - konsola i wszystkie karty, włącznie z tymi najnowszymi. Okazuje się zresztą, że ubiłem całkiem dobrego deala bo niektórzy za te stare karty życzą sobie nawet ponad 600zł :żeco:.

Nie wiem czy rzeczywiście jest to tyle warte, ale jeśli tak, to trafiłem na niezłych nieogarów.

1742054219219.png

Gra/grał ktoś w monster Huntera? Warto zakupić tego wilds? Ciekawa to gra czy raczej wysoki poziom wejścia?

Gra/grał ktoś w monster Huntera? Warto zakupić tego wilds? Ciekawa to gra czy raczej wysoki poziom wejścia?
Grałem trochę w World i Rise. Specyficzna seria, nie każdemu podejdzie.
Fajna na początek ale bardzo szybko potrafi znudzić. Potwory to tanki, które przyjmują tony DMG zanim padną i jeśli grasz solo to idzie się bardzo szybko wkurwić. W dodatku sporo jest grindu na potworach jeśli będziesz chciał jakieś konkretne eq. Jak masz Plejaka i PS+ i trochę czasu to lepiej ogarnąć Rise przed zakupem najnowszej części.

Gram teraz w Wilds, to mój pierwszy kontakt z serią i bardzo mi się podoba. Póki co nabiłem 30h i jeszcze nie skończyłem kampanii, bo robię sobie wszystkie zadania poboczne, także cały endgame dopiero przede mną.

Back