GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Kupiłem wczoraj pudło X od Microsoft i będzię u mnie na rejonie już jutro.
Koledzy, jakieś tytuły godne polecenia w game passie?
Dead Space Remake
Batman Arkham Knight
Control Ultimate Edition
Doom i Doom Eternal
Seria Wolfenstein
Trylogia Tomb Raider
Gears of War seria
Halo seria
Forza
Deathloop
Prey
Titanfall 2
Evil West
Dead Island 2
Resident Evil 2 i 3
Hollow Knight
Hellblade
Mass Effect
Dragon Age

• Quake Mission Pack No. 1: Scourge of Armagon
  • Quake Mission Pack No. 2: Dissolution of Eternity
  • Quake: Dimension of the Past
  • Quake: Dimension of the Machine
Cały Quake 1 remastered z wszystkimi oficjalnymi dodatkami zrobiony na Nightmare.

Zajebista gra., która pomimo upływu czasu dalej trzyma poziom. Jest klimat i konkretne wyzwanie.
@Miskatonic
Jesteś komandosem?

Z trailerów wynika, że to powrót do starej konwencji :( a byłem trochę podjarany, nie powiem.
Ja miałem to szczęście że na Wolfenstain trafiłem o wiele wiele wcześniej niż na Dooma i powiem szczerze że rozdupcanie nazistów potrafi sprawiać zajebistą satysfakcję.A jak jeszcze przemierzasz dany poziom wyposażony w dwa konkretne karabiny maszynowe i siejesz totalne spustoszenie to jest po prostu poezja :antonio:

Ja miałem to szczęście że na Wolfenstain trafiłem o wiele wiele wcześniej niż na Dooma i powiem szczerze że rozdupcanie nazistów potrafi sprawiać zajebistą satysfakcję.A jak jeszcze przemierzasz dany poziom wyposażony w dwa konkretne karabiny maszynowe i siejesz totalne spustoszenie to jest po prostu poezja :antonio:
Zawsze wolałem przygody BJ Blazkowitza. Doom eternal też mam ale jakoś mnie nie pociąga ta gra. Zrobiłem kilka leveli i leży.

Zależy w co lubisz grać.
Na pierwszy ogień wjedzie u mnie druga część pillars of eternity (mam z tym tytułem niedokończone sprawy ^^)
Jeśli miałbym Xboxa to lutowałbym obowiązkowo w serię Gears of War i Forza Horizon :frankapprove:
A Gearsy obowiązkowo będą grane!
Pamiętam ile frajdy dało mi pierwsze podejście do serii :antonio:

Dead Space Remake
Batman Arkham Knight
Control Ultimate Edition
Doom i Doom Eternal
Seria Wolfenstein
Trylogia Tomb Raider
Gears of War seria
Halo seria
Forza
Deathloop
Prey
Titanfall 2
Evil West
Dead Island 2
Resident Evil 2 i 3
Hollow Knight
Hellblade
Mass Effect
Dragon Age
Osobiście jako polecajka obowiązkowo ale najlepiej w coopie:
Gears of War
Halo Masterchief edition
It takes two ( gra z ea app)

Z dawnych pozycji lub do odswiezenia:
Dead space i Mass effect
Fable

Ciekawe gry:
Remnant 2
Hellblade
Evil West
Lords of fallen
Limbo

Horrory:
ww. Dead space
The evil within
Resident evil
calisto protole

Zręcznościówki:
Ori
Hollow knight
Death door
Dead cells

Platformówki:
Psychonauts 2

Film interaktywny:
The quarry
The walking dead

Osobiście jako polecajka obowiązkowo ale najlepiej w coopie:
Gears of War
Halo Masterchief edition
It takes two ( gra z ea app)

Z dawnych pozycji lub do odswiezenia:
Dead space i Mass effect
Fable

Ciekawe gry:
Remnant 2
Hellblade
Evil West
Lords of fallen
Limbo

Horrory:
ww. Dead space
The evil within
Resident evil
calisto protole

Zręcznościówki:
Ori
Hollow knight
Death door
Dead cells

Platformówki:
Psychonauts 2

Film interaktywny:
The quarry
The walking dead
O Fable zapomniałem.
Trzeba tylko wspomnieć, że pierwsza cześć na nowych Xboxach lubi się wieszać.
I to niestety często.

Grałeś? Rodzaj gry wydaje się że mógłby mi podpasować (właśnie na nowo zacząłem ogrywać X-Com2)

Finał Banishers przede mną.Jaki to jest kurwa nierówny tytuł:brainoverload:
Fabularnie jest bardzo spoko,większość przypadków nawiedzeń też fajnie napisana - niestety musieli wjebać też misje kurierskie chuj wie po co.
Zadania niestety po części chujowo skonstruowane - jakby celowo przedłużane wpieprzając na siłę jakieś przeszkody jak usuwanie mgły albo te jebane korzenie, które zamiast bawić bardziej wkurwiają.

No i zdecydowanie za dużo walki - nie bardzo rozumiem decyzje twórców żeby wrzucać tę bardzo słabo wykonaną walkę w takiej ilości.
Podczas jednego zadania z 10 razy musiałem walczyć z przeciwnikami.

Półotwarty świat wzorowany na ostatnich God of Warach też bywa męczący kiedy trzeba szukać jakiegoś konkretnego przejścia bo inaczej się nie da.
Zwłaszcza w jaskiniach i kopalniach jest to upierdliwe(fort Jericho ::jondance::)

No i na XSX klatki lubią spadać nawet do kilkunastu.

Ogólnie da się zagrać,ale na dużej promce i trzeba mieć sporo cierpliwości.

Finał Banishers przede mną.Jaki to jest kurwa nierówny tytuł:brainoverload:
Fabularnie jest bardzo spoko,większość przypadków nawiedzeń też fajnie napisana - niestety musieli wjebać też misje kurierskie chuj wie po co.
Zadania niestety po części chujowo skonstruowane - jakby celowo przedłużane wpieprzając na siłę jakieś przeszkody jak usuwanie mgły albo te jebane korzenie, które zamiast bawić bardziej wkurwiają.

No i zdecydowanie za dużo walki - nie bardzo rozumiem decyzje twórców żeby wrzucać tę bardzo słabo wykonaną walkę w takiej ilości.
Podczas jednego zadania z 10 razy musiałem walczyć z przeciwnikami.

Półotwarty świat wzorowany na ostatnich God of Warach też bywa męczący kiedy trzeba szukać jakiegoś konkretnego przejścia bo inaczej się nie da.
Zwłaszcza w jaskiniach i kopalniach jest to upierdliwe(fort Jericho ::jondance::)

No i na XSX klatki lubią spadać nawet do kilkunastu.

Ogólnie da się zagrać,ale na dużej promce i trzeba mieć sporo cierpliwości.
Mi jej brakło, dlatego póki co leży :fjedzia:

Nie dziwie się.Ja jak rzucę to już nie wrócę więc wole skończyć zwłaszcza, że fabuła mi siadła.
Przy forcie jericho się wkurwiłeś? :mamed:
Wkurwiłem się po śmierci wiedźmy, przed fortem, bo najpierw robiłem tą lokacje na południu, jak zacząłem robić zadania poboczne i pół dnia łaziłem po tej jebanej mapie. Zawsze staram się czyścić wszystko, ale mała liczba punktów podróży automatycznej i te miejsca, które mogę odwiedzić dopiero po zdobyciu konkretnego skilla tak mnie wkurwiały, że wyłączyłem i tak leży sobie :jon:

Wkurwiłem się po śmierci wiedźmy, przed fortem, bo najpierw robiłem tą lokacje na południu, jak zacząłem robić zadania poboczne i pół dnia łaziłem po tej jebanej mapie. Zawsze staram się czyścić wszystko, ale mała liczba punktów podróży automatycznej i te miejsca, które mogę odwiedzić dopiero po zdobyciu konkretnego skilla tak mnie wkurwiały, że wyłączyłem i tak leży sobie :jon:
No właśnie eksploracja jest mocno nieprzyjemna.Mocno marnuje ona czas gracza.Wczoraj jak robiłem jedną kopalnie to dwie jej częsci były oddzielone kupką kamieni,którą każda przeciętna osoba mogłaby przeskoczyć - a tu trzeba było rozwiązać zagadkę środowiskową :damjan:

No i ja te pytajniki i skrzynie olałem, bo nie mam tyle czasu - lepsze tytuły na kupce czakają.
@vitas do momentu w którym grałem to nawiedzenie ze statkiem zajebiste było :antonio:
Jeden z lepszych.Dobre jeszcze było z demonem, szewcem i fabularny ze zmorą.

Back