GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Tlou warto ograć wersję ps5. Naprawdę robi wrażenie. Co do cp2077 to jeslj grałeś dawno to graj od początku. To kompletnie inna gra niż jeszcze rok temu. Dodatek 2.0 i 2.1 wprawadzily ogromne zmiany. Co więcej wolałbym najpierw ogarnąć całą podstawkę z misjami pobocznymi i kontraktami. Zrobienie niektórych z tych zadań przez rozpoczęciem dlc powoduje kilka ciekawych możliwości fabularnych np interakcja z Sandrą Dorsett.
A no i jescze dodam że Cyberpunka ogrywałem na plejaku 4, to tam pierdyliard błędów było. Znaczy, ja nie jestm jakiś hardkorowym graczem, to aż tak te błędy i bugi mnie nie raziły, ale nawet taki gierkowy Janusz jak ja to widziałem to.

@Risky @vitas Was Panowie kojarzę, więc pytanko, jeśli pojebałem użytkowników to sorry. Kupiłem w końcu plejaka 5, i chcę ograć jeszcze raz Last of us 2. Jest sens aktualizować wersje do ps5? Bo mam 4, ale właśnie nie wiem czy jest sens, czy mocno się różni? I jeszcze kupiłem dodatek do Cyberpunka tego Phantom Liberty, ale w zwykłą wersje gałem dawno temu, jest sens ogrywać od razu dodatek jak podstawy nie pamiętam? Czy lepiej podstawkę jeszcze raz najpierw skończyć?
Ja właśnie gram w CP i zacząłem kompletnie od nowa.Jak nic nie pamiętasz to warto zagrać w podstawkę albo przynajmniej ogarnąć streszczenie w ramach przypomnienia.
Co do TLOU2 wersja PS4 chodzi na PS5 w 60 klatkach i w praktyce ulepszenie dodaje tylko wibracje pada i dodatkowy tryb roguelike.
Musisz sobie po prostu odpowiedzieć sam czy Ci na tym zależy.

Edit:W CP dalej większe i mniejsze babole się pojawiają - taki już urok tej gry.

Ja właśnie gram w CP i zacząłem kompletnie od nowa.Jak nic nie pamiętasz to warto zagrać w podstawkę albo przynajmniej ogarnąć streszczenie w ramach przypomnienia.
Co do TLOU2 wersja PS4 chodzi na PS5 w 60 klatkach i w praktyce ulepszenie dodaje tylko wibracje pada i dodatkowy tryb roguelike.
Musisz sobie po prostu odpowiedzieć sam czy Ci na tym zależy.

Edit:W CP dalej większe i mniejsze babole się pojawiają - taki już urok tej gry.
Można też odpalić tlou w 4k i jak dla mnie to lepsza opcja.

Kupiłem xboxa teraz pytanie w co warto zagrać oprócz Hellblade 2 czy gearsów (starsze części ogrywałem jeszcze na 360)? Forza nie dla mnie bo ścigałki mnie nie kręcą. Jest też jakieś Halo Master Chief collection ale nie wiem czy warto się w to męczyć.

Kupiłem xboxa teraz pytanie w co warto zagrać oprócz Hellblade 2 czy gearsów (starsze części ogrywałem jeszcze na 360)? Forza nie dla mnie bo ścigałki mnie nie kręcą. Jest też jakieś Halo Master Chief collection ale nie wiem czy warto się w to męczyć.
Halo to dość specyficzna seria.
Pierwsza trylogia jest taka dość retro - takie strzelanie do ufoków ze śmiesznych laserków blasterków.
Druga trylogia jest bardziej mroczna i militarna.
Najlepiej sam spróbuj i oceń.

Quantum Break jest też całkiem ciekawą pozycją.

Z Gearsów piątka warta uwagi,czwórka jest dość nijaka niestety.

Halo to dość specyficzna seria.
Pierwsza trylogia jest taka dość retro - takie strzelanie do ufoków ze śmiesznych laserków blasterków.
Druga trylogia jest bardziej mroczna i militarna.
Najlepiej sam spróbuj i oceń.

Quantum Break jest też całkiem ciekawą pozycją.

Z Gearsów piątka warta uwagi,czwórka jest dość nijaka niestety.
Gears IV już skończone, 5 już pod koniec. Zostało Gears tactics. Quantum zacząłem, zapowiada się ciekawie. A co do Halo będę bardzo w dupie z fabułą jak pierwszą trylogię sobie odpuszczę?

Gears IV już skończone, 5 już pod koniec. Zostało Gears tactics. Quantum zacząłem, zapowiada się ciekawie. A co do Halo będę bardzo w dupie z fabułą jak pierwszą trylogię sobie odpuszczę?
Ja od trójki zaczynałem i było ok.Jedynki do dzisiaj nie skonczyłem bo zbyt archaiczna dla mnie.
Jakieś streszczenie na yt sobie ogarnij i powinno być git.
Edit:Jest jeszcze prequel Halo Reach i tę cześć bardzo polecam.

Mordo, ale ty w pracy jesteś :juanlaugh:

Ładnie to tak? Mi tam się podoba ale pracodawca będzie miał odmienne zdanie... :suchykarol:

@AndJusticeForAll w kwestii Halo zacznij od Reach, to prequel do właściwej serii z Chiefem.
Pierwsze trzy części zostały poprawione, ale wciąż są niestety trochę archaiczne, tak jak @vitas pisał. Ja jakoś się przemęczyłem i nie żałuję, zwłaszcza, że finałowa misja 1 to :antonio:

Ładnie to wygląda, ale pewnie wyjdzie kolejny chiński taśmowy soulslike w stylu Mortal Shell czy Wolong :siara:
Grałem w mortal shel jako darmówke w epicu i fajnie się grało. Walka wydaje się dużo płynniejsza i przystępniejsza niż w soulsach. Jak ktoś zaczyna przygodę z tym rodzajem gier to moim zdaniem jedna z lepszych gier żeby sprawdzić

No to niezły handlarz ze mnie, skuteczniejszy niż kolejne polskie rządy :frankapprove:

1717922336164.png

Back