GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

No to ile mi by wyszło po sprzedaniu mojego grata i ile bym jeszcze gotówki do sprzedanego sprzętu musiał dołożyć? Pytam z ciekawości, bo i tak pewnie konsolę kupię.

@Hang, z tego co przeczytałem wersja na PCty nie będzie się znacznie różniła od wersji na konsole i te wszystkie kosmiczne wymagania to jeden wielki kant, chociażby w tym linku co podałem wyżej

As for the PC version, it looks just like the console versions just with a higher resolution and a lower-form of HairWorks in effect.

Z tym, że to nie jest oficjalne info.

Orientuje się ktoś, czy duża będzie różnica graficznie miedzy PS4 a PC w Wiedźminie 3 w koszcie do 3 tysięcy?

Orientuje się ktoś, czy duża będzie różnica graficznie miedzy PS4 a PC w Wiedźminie 3 w koszcie do 3 tysięcy?

Podobno znikoma ze względu na downgrade, ale najlepiej poczekać na premierę. W pierwszym dniu już będziesz miał porównywania.

Podobno znikoma ze względu na downgrade, ale najlepiej poczekać na premierę. W pierwszym dniu już będziesz miał porównywania.
Dzięki. Do tylu na komputer mogę wydać, więc nie wiem czy nie lepiej konsole bo np: Uncharted 4 ;)

@Mateusz Smoter Ee, myślałem, że drożej jak sprawdzałem sobie pojedyncze części, to za sam procek i kartę liczyłem,że trzeba dać z 3k.

Co nie zmienia faktu, że i tak pewnie konsolę kupię.

Jak sprawdzałem w styczniu to gdzieś tyle mi wychodziło... Teraz widzę, że 2,2 za procek i kartę na zalecanych trzeba dać :) Na PC będę miał dużo większy komfort gry, bo na konsoli bym musiał pykać rano, jak nikogo w domu nie ma, gdyż nie mam telewizora u siebie w pokoju... Ale za to z komputera nie odzyskam juz gotówki i bym zostawił taki sprzęt, natomiast na konsoli pogram w EA UFC, Wieśka 3 i sprzedam po takiej samej cenie po miesiącu.

A ja uważam,że nie ma żadnej szansy aby to wyglądało tak jak w tych pamiętnych zapowiedziach. Narobili szumu a w rzeczywistości dostaniemy graficznie zupełnie inną gre i żadne zmiany ustawień nie są w stanie aż tak zmienić gry. Te mapy wyglądają całkowicie inaczej. Nie ma szans. Tak czy inaczej, może trochę szkoda, bo narobili smaku na wybitną grafikę, ale osobiście, dla mnie to nie ma większego znaczenia. Odpalę grę i w ciągu kilku minut zapomnę o tych ich szumnych zapowiedziach. Mam nadzieje,że teraz pracę nad Cyberpunk 2077 w końcu ruszą pełną parą.

A mi sie wydaje, ze nie masz racji. Przy poprzednich wiedzminach "uberpróbkowanie" totalnie zmienialo wyglad gry, swiata i calosci i tak samo bedzie teraz.
Jak odpalalem Wieska 2 na xboxie360, a na PC na FULL to wygladalo tu jak dwie kompletnie inne gry.

Ale Wiesiek na xboxa wyszedł długo po premierze na PC, tak jak GTAV z PC w porównaniu do tej PS3.

btw. PS4 wczytuje napisy przy filmach?

No wyszedl dlugo po, ale i tak graficznie nie zblizyl sie do poziomu PC. Za to GTAV na PC zgniata wersje konsolowe grafika.

Pożyjemy zobaczymy, jednak wydaje mi się, ze tylko jakiś niepoprawny marzyciel wieży, że "bedzie wygladalo jak na zapowiedziach w 2013", zwłaszcza, że REDzi "nie tworzyli na konsole i pecety osobnych buildów gry".
Ponoć taka sama sytuacja była z Watch Dogs i konfiguracja PCta w jakimś tam stopniu pozwalała zbliżyć wygląd gry do tego co pokazywali w pierwszych trailerach, ale czy rzeczywiście były jakieś różnice, tego nie wiem.

@edyta
Nowy cinematic trailer

Last edited:
Trudno uwierzyć że ruda jest w 100% dziełem programistów
Dla pełnego odbioru polecam pobrać 1,5GB na 4 min filmu. Oglądałem już z 30 razy
Moment gdy się odwraca a później rozbiera. EPIC :heart:

17621023656_3a71713cee_o.png

Ten trailer jest po prostu niesamowity. Serio. Książkowy wiedźmiński klimat wręcz wylewa się z ekranu. I udźwiękowienie, muzyka! Majstersztyk. Graficznie także - zachowanie włosów, fizyka, szczegółowość, świetnie oddane emocje.Po prostu łał. Poraża mnie też szczegółowość tego filmiku:

- Kawałki srebra z bomby utrzymują się na jej ciele do końca, ma je wpleciony we włosy, są na jej klatce piersiowej przez cały czas od dostania bombą
- Świetnie ukazany destrukcyjny wpływ eliksirów na organizm wiedźmina (krew z nosa), i tym samym świetnie zaprezentowano działanie mikstury (krew reaguje z podłożem niczym kwas, później to samo robi z Bruxą (Alpem?))
- Geralt walczy srebrnym mieczem, co można poznać po rękojeści
- Fajnie ukazane oddziaływanie zatrutej krwi Geralta na tę istotę, w sensie żyły "płonęły" od ust poczynając, i świetna jej reakcja
- Oczywiście medalion wibruje, kiedy się do niej zbliża
- Geralt nie odciął na końcu jej głowy, choć zanim zemdlał przymierzał się do tego. Słońce jednak sprawiło, że jej twarz się "wypaliła", więc nie można jej było jednoznacznie zidentyfikować. Można domniemywać, że ludzie w okolicy mieli jakieś pojęcie jak ona wygląda, natomiast ta wypalona twarz mogła należeć do kogokolwiek. Książkowy klimat utrzymany - Geralt nie ma odpowiedniego dowodu, że zabił stwora, to nikt mu nie zapłaci. Mimo że ryzykował życie. Kasa kasa kasa
- Jednocześnie pokazane, że w tym świecie walka z potworami to nie przelewki, nawet dla wiedźmina. Każda walka może się skończyć śmiercią, nie ma tu chlastania potworaków na lewo i prawo bez zająknięcia. No i fajnie, że przełamano schemat, gdzie"bohater walczy z potworem, bohater przegrywa, bohater się wkurza, bohater zyskuje nagle nowe siły / wykonuje jakiś ultra cios, bohater wygrywa". Tu główną rolę odegrało doświadczenie, spryt, umiejętności i poświęcenie. A po walce Geralt nie odzyskał magicznym sposobem większości sił i nie pogalopował na Płotce jak gdyby nigdy nic :)

Ech, rozpisałem się jak nienormalny, ale po prostu jako wieloletni fan sagi wiedźmińskiej, jestem tym filmikiem zachwycony. I piosenka, jaka piękna, klimatyczna piosenka! Słowiański klimat :)
Oglądałem już z 30 razy
Ja oglądałem już ze 20 razy, ale spokojnie, ja wolno się rozkręcam :lol:

Zajebiste!
Mam nadzieję,że w grze będzie sporo zleceń na różnego rodzaju potwory, a walka z nimi nie będzie schematyczna.
Oby komputronik nie dał dupy i 19 dostarczył mi płyte :D
@Dreacreator
Bruxa chyba może chodzić w dziennym świetle, ten wampir jednak pod jego wpływem spłonął :)

Z tego co pamiętam, to intro do drugiej części stworzył Tomasz Bagiński. Ten film to też jego dzieło?

Na razie jeszcze nie wiadomo kto to zrobił, ale Oskara za krótkometrażowy animowany film powinien dostać z miejsca
Najlepszy trailer w grach od czasu Dead Island.
Polacy wymianają

Back