Ten trailer jest po prostu niesamowity. Serio. Książkowy wiedźmiński klimat wręcz wylewa się z ekranu. I udźwiękowienie, muzyka! Majstersztyk. Graficznie także - zachowanie włosów, fizyka, szczegółowość, świetnie oddane emocje.Po prostu łał. Poraża mnie też szczegółowość tego filmiku:
- Kawałki srebra z bomby utrzymują się na jej ciele do końca, ma je wpleciony we włosy, są na jej klatce piersiowej przez cały czas od dostania bombą
- Świetnie ukazany destrukcyjny wpływ eliksirów na organizm wiedźmina (krew z nosa), i tym samym świetnie zaprezentowano działanie mikstury (krew reaguje z podłożem niczym kwas, później to samo robi z Bruxą (Alpem?))
- Geralt walczy srebrnym mieczem, co można poznać po rękojeści
- Fajnie ukazane oddziaływanie zatrutej krwi Geralta na tę istotę, w sensie żyły "płonęły" od ust poczynając, i świetna jej reakcja
- Oczywiście medalion wibruje, kiedy się do niej zbliża
- Geralt nie odciął na końcu jej głowy, choć zanim zemdlał przymierzał się do tego. Słońce jednak sprawiło, że jej twarz się "wypaliła", więc nie można jej było jednoznacznie zidentyfikować. Można domniemywać, że ludzie w okolicy mieli jakieś pojęcie jak ona wygląda, natomiast ta wypalona twarz mogła należeć do kogokolwiek. Książkowy klimat utrzymany - Geralt nie ma odpowiedniego dowodu, że zabił stwora, to nikt mu nie zapłaci. Mimo że ryzykował życie. Kasa kasa kasa
- Jednocześnie pokazane, że w tym świecie walka z potworami to nie przelewki, nawet dla wiedźmina. Każda walka może się skończyć śmiercią, nie ma tu chlastania potworaków na lewo i prawo bez zająknięcia. No i fajnie, że przełamano schemat, gdzie"bohater walczy z potworem, bohater przegrywa, bohater się wkurza, bohater zyskuje nagle nowe siły / wykonuje jakiś ultra cios, bohater wygrywa". Tu główną rolę odegrało doświadczenie, spryt, umiejętności i poświęcenie. A po walce Geralt nie odzyskał magicznym sposobem większości sił i nie pogalopował na Płotce jak gdyby nigdy nic :)
Ech, rozpisałem się jak nienormalny, ale po prostu jako wieloletni fan sagi wiedźmińskiej, jestem tym filmikiem zachwycony. I piosenka, jaka piękna, klimatyczna piosenka! Słowiański klimat :)
Ja oglądałem już ze 20 razy, ale spokojnie, ja wolno się rozkręcam