GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

@madafaka

Jestem mega fanem serii. Jedynka to była jedna z kilku najlepszych gier w jakie grałem w życiu. Dwójka była dużo gorsza ale trójka znowu mnie zniszczyła (jak na tamte czasy oczywiście). Niestety grałem w demo czwórki i strasznie mnie znudziło. Widziałem oceny na necie i nie schodziły poniżej 9,3, więc to chyba tylko demo było takie chujowe. Muszę sam kupić i obadać ale Castlevanii też nie odpuszczę bo widziałem gameplaye na youtubie i widziałem, że jest duży miód.

Straszna lipa, że kolesie od Last Guardian jakoś wymiękają. Ja cały czas żyłem tym, że najdalej w połowie 2012 sobie w to pogram. To mnie rozczarowałeś...:-)

jesli chodzi o gre UFC to jest swietna poza tym ze nokauty sa bardzo czesto, najlepsza gra w jaką grałem? Zdecydowanie Gothic i Gothic 2 z dodatkiem, gdzies blisko za nimi jest napewno Uncharted 2 i jego nastepca;] mam ps3 i kupilem go do gier mma bo na pc nie ma;p Poza tym na PS3 narzekaja tylko Ci ktorzy go nie maja a jakosc jego exlusiv'ów przegania X360 moim skromnym zdaniem;]

pierwszy MGS to była masakra, pamiętam, że samo demko grałem parę dni bo można było przejść na wiele sposobów. motywy jak walka z psycho mantisem , ninją albo śmierć wolf zapamięta pewnie każdy. szkoda, że już się nie robi tak dopracowanych i rozbudowanych gier.

co do last guardian to tylko domysły (poza odejściem jednego programisty i producenta) . wszystko zależy na jakim etapie prac jest sony. jeśli mają już wiekszość za sobą to pewnie nie porzucą tego, żeby zaczynać od zera na ps4. trzeba mieć nadzieję :)

Cactus - chyba domyślam sie , bo na forum PS3 ludki wspominali cos o platynie. Ale myslę, że jak na godzinkę gry - nie jest źle.

Psycho Mantis rzeczywiście zabił system. Pamiętam to dokładnie tak samo jak Ty. Demko było jako dodatek do ISSa i jak je zobaczyłem to wgniotło mnie w fotel i też grałem sobie w nie czasami, aż nie wyszła pełna wersja. W ogóle PSX to była dla mnie konsola wszechczasów, której nic juz nigdy nie przebije i przy której spędziłem tysiące zajebistych godzin. Klimat jaki ciekł z tych gierek był po prostu niesamowity. Teraz to już nie to samo. Kiedyś jak nie dało się zrobić gry grafiką to trzeba ją było zrobić fabułą i klimatem. Te czasy już nie wrócą... Ostatnio (jakiś miesiąc temu) przeszedłem sobie Resident Evil 1 i 2 i Silent Hilla jeszcze raz po 10 latach i bawiłem się znakomicie. Nie miałem akurat nic na PS3, więc odkurzyłem sobie PSXa i od razu ucieszyłem się, że go nie sprzedałem. Raz na jakiś czas będę sobie wracał jeszcze do tych kilku szlagierowych tytułów z szaraka.

@markhunto

Jeśli szukasz nowej gry z klimatem i fabuła, zagraj w deus ex: human revolution (wyżej polecałem). Gdy w nią grałem, przypomniały mi się właśnie stare czasy, gdy te dwa elementy w grach były najważniejsze.

też czasem wracam do staroci, niestety już na emulatorze bo konsola dawno nie śmiga.

myślę, że gry trochę zabił internet - stawianie na multi i wszechobecne dlc . kiedyś jak coś kupowałeś to miałeś kompletny produkt, czasem wychodziły tylko jakieś specjalne wydania jak np. MGS Subsistence. capcom w tej materii najbardziej przegina, do jednej z produkcji można sobie w preorderze kupić ... tryb easy.

ps. pierwsze residenty i silent hill miażdżyły klimatem . warto sprawdzić na emulatorze dolphin Resident Evil Remake , najlepsza część serii.

Jakies opinie o NFS nowym?

Bo zastanawiam sie co sobie na swieta kupic czy NFSa czy lepiej Dirta 2.

Chyba ze szczegolnie polecacie jakies tytuly na PS3 :)

hl3.jpg

Koszulka jednego z pracowników Valve.

nfaJB.png

16bm4vb.jpg

vy4fv9.jpg

Poprostu musi być HL 3 w 2012 roku :D

Jak ktoś zainteresowany to mam dla Was w postaci Steam Giftów w fajnej cenie :

1x Portal
4x Portal 2
4x Dota 2
1x Test Drive Unlimited 2
1x Demolition Inc.
5x Half-Life
1x Puzzle Chronicles
1x Oddworld: Abe's Oddysee°
1x Oddworld: Stranger's Wrath
1x FlatuOut
1x FlatOut: Ultimate Carnage
1x The Binding Of Isaac with Soundtrack
1x Lead and Gold: Gangs of the Wild West
1x Zeno Clash
1x Codemasters Racing Pack (DiRT, ToCA Race Driver 3, GRID • , FUEL • , Colin McRae DiRT 2)
1x STORM: Frontline Nation
1x Disciples III - Resurrection
2x Terraria
1x The Longest Journey + Dreamfall
2x The Witcher: Enhanced Edition
1x Silent Hill Homecoming
1x Half-Life 2 + Lost Coast
2x Half-Life 2: Episode One
5x Half-Life 2: Episode Two
1x Defcon
1x Revenge of the Titans
1x Torchlight
1x Lucidity
1x The Wonderful End of the World
1x Deus Ex: Human Revolution
1x BIT.TRIP BEAT
1x Blocks That Matter
1x Gemini Rue

jak coś to uderzajcie na gg: 1223321

@FrostBite

Widziałem filmiki z gameplaya i rzeczywiście jest dobry klimacik. Dzięki, o takie gry właśnie mi chodzi.

@madafaka

Ja mam akurat gamecube'a też w chacie, więc nawet emulator nie będzie potrzebny. Na pewno zobaczę ten remake Residenta jedynki bo patrzyłem na Allegro i jest za 39zł.

@markhunto

Spoko, na pewno się nie zawiedziesz :) tym bardziej, że wyszedł już dodatek do tej gry, dodajacy nowe wątki, co wydłuża zabawe do około 50 h.

Dla mnie gra roku

Jeśli ktoś naprawdę chcę grę, której moc tkwi w fabule i good writting to polecam To the Moon

http://freebirdgames.com/to_the_moon/

Jedna z tych drobnych perełek, które nie trącają banałem i sztampą (a biorąc pod uwagę podejmowaną tematykę, było o to bardzo łatwo).

Nie potrafię grać w grę gdzie np wynoisz komuś z zamkniętego domu z skrzyni dajmy na to talerz, a na drugim końcu miasta strażnik mówi Ci, że masz to oddać, albo Cię zaciuka. No sry, ale nie mogę. Dlatego wyłączyłem po kilku chwilach Fallout 3 (a jestem wielkim fanem pierwszych części). W F3 było to samo. Wbiłem do jakiejś jaskini na totalnym zadupiu, zabiłem tam jakiegoś kolesia i poszedłem do jakiegoś miasta i oni od razu wiedzą i chcą mnie zabić. Niecierpie tego badziewia w grach.

http://www.ppe.pl/news-12764-Valve_mowi__nie_dajcie_robic_sie_w_konia_.html

prędzej wyjdzie następny duke nukem niż valve zrobi hl3 albo chociaż episode3.

Dark Messiah zajebisty multiplayer ma. Taki Counter Strike z mieczami, czarami itp. :P

Back