Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Yagiel, wiedziałeś, gadaliśmy na chacie podczas jakiejś gali, widocznie musiałeś być bardziej dziabnięty niż ja :-)

Dziękuję za zgadywanki. Sprawdzę te filmy.

Obejrzałem dziś Raport Mniejszości. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony film ten nie miał za wiele wspólnego z opowiadaniem, a z drugiej strony nie był taki zły. Nie mniej dobrze się bawiłem przez te dwie godziny, jednak mogli bardziej odwzorować pierwowzór zamiast wymyślać swoją bajeczkę o matce prekoga.

@Brasil

tak jak piszesz, Boyhood to typowo festiwalowy film, który miał premierę na Sundence w styczniu. Na kinową premierę w Polsce trzeba nam było czekać ponad pół roku. Nawet nie ma co się rozpisywać, jest to najlepiej oceniany film ostatnich lat, takie strony jak pomidory czy metacritic dawno nie miały tylu "100". Nie wiem czy jest to jak wielu pisze arcydzieło, ale ciekawość zżera ogromna jak to wszystko wyszło.

Teraz dla mnie pobawta się w zagadki ;)

Za gówniarza oglądałem film do którego chciałbym teraz wrócić. Pamiętam tyle - I wojna światowa, dwóch braci wstępuje do armii. Jeden zostaje zabity na oczach drugiego. Ocalały szaleje z rozpaczy i zaczyna polować na fryców i skalpować ich. Nie pamiętam aktorów.

Szybka piłka panowie:)) Mam 2 filmy "wypożyczone": "Obywatel Kane" i "Transcendencja" - który wybrać na dziś?

No jak to nie wiesz, jak masz wybór to zawsze wybierasz film z Deppem :)

a nie klasyki ameryhańskie, których nawet ameykanie nie oglądają :P

Kuba, widziałem z 30 minut tego filmu, i było ok, dalej nie wiem bo usnałem :-)

Ale była 2 w nocy więc to może nie z winy filmu :)

Okej dam dokładniejszy opis jedynej sceny której pamiętam.

Bitwa w lesie. Fryce używają gazu oślepiającego. Oślepiony brat zaplątuje się w drut kolczasty tuż pod lufą stanowiska karabinu maszynowego. Niemcy zabijają go na oczach śpieszącego mu z pomocą brata. Ten zabija morderców swego brata.

Potem z rozpaczy mu odbija i zaczyna skalpować i polować na Niemców.

E: oglądałem z to za gówniarza, -naście lat temu więc nie wiem na ile opis jest dokładny ;)

Guardians of the Galaxy - bardzo lekka rozrywka, przede wszystkim przyjemna dla oka. 6,5/10

I pochwalę się, że miałem zaszczyt oglądać film w jednej sali kinowej z Mistrzem KSW 77 kg. :]

To to, zgadza się! Obejrzałem trailer z yt i przypomniałem sobie niektóre momenty. Wieziałem, że film miał dobrą obsadę aktorską, ale aktorów nie pamiętałem. Miałem z 5-6 lat i ojciec spać kazał bo za brutalne ;-) A synkowi tak się podobało... :)

Dzisiaj mnie coś naszło żeby oglądnąć.

E: nie podziękowałem ;) Dzięki :)

Co do Transcedencji to mnie strasznie znudziła aż tak że ostatnie 30 minut obejrzałem rano. Strasznie przewidywalny dla mnie film. Myślałem że to będzie coś ciekawszego.

Polecam, naprawdę bardzo dobry film, ale trailer nie oglądajcie bo zdradza w ciul z fabuły xD

No i zajebista muzyka, miłośnicy syntezatorów z lat 80-tych będą wniebowzięci

@Hasz

To seans ma +10 do wartości.

A ja też mam zagadkę.

Film horror albo thriller, nie wiem. W każdym bądź razie facet porywa ludzi, więzi w piwnicy i tortuje ich przy łóżku. Z tego co pamiętam, to możliwe, że główne bohaterki poznał w pociągu. Film na bank ma więcej niż 5 lat.

Jeśli nie Nocny pociąg z mięsem, ale "chyba" nie chodziło tam o tortury ;-) to może po prostu Pociąg ;-)?

http://www.filmweb.pl/film/Train.+Rze%C5%BAnia+na+szynach-2008-271605

Ale pewnie nie. Sam kojarzę jeszcze pare filmów, ale tytułów sobie nie przypomnę.

Film horror albo thriller, nie wiem. W każdym bądź razie facet porywa ludzi, więzi w piwnicy i tortuje ich przy łóżku. Z tego co pamiętam, to możliwe, że główne bohaterki poznał w pociągu. Film na bank ma więcej niż 5 lat.

http://www.filmweb.pl/Ladunek.200 ?

Boyhood w HDRipie z chinolskimi krzakami na ekranie, chyba nie wytrzymam i daruję sobie wizytyę w kinie.

Transcendencja jest lipna, żałowałem kasy wydanej na kino...

Chyba dziś nie wytrzymam i pójdę na tych Strażników. O 21:45 ostatni seans 2D z napisami.

Big Lebowski - świetna rzecz, co prawda Coeny są nierówne, ale mają strzały pokroju tego czy To nie jest kraj...

Back