Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Loe znowu bez statuetki

1013341_10153875978480453_903340348_n.jpg

za tego marnego wilka?

Taaa ;)

Oscary bez niespodzianek, a ponadto cieszy mnie, że "American Hustle" nie zgarnęło żadnej statuetki pomimo 10 nominacji :)

Oscary dla mnie są nic nie warte. Poziom filmów w tym roku nawet wysoki. Wilk z wall street, według mnie najlepszy film roku wiadomo, że był bez szans na główną nagrodę. Wielu członków akademii było oburzonych najnowszym dziełem Scorsese. Zasłużona wygrana duetu z Dallas buyers club.

Twitterowy rekord..Przemysł filmowy musi spadać na psy jak Grawitacja zbiera tyle nagród.

@down

tak tak, wiemy że nie oglądasz seriali filmów ;-)

Rozumiem nie poznać Glen Close, ale Kevin Spacey?-musisz kojarzyć takiego Pana który reklamuje kredyty:-)

@Chmura specialnie dla Ciebie
Zdjęcie obiegło już cały świat i okazało się tak popularne, że zawiesiło Twittera. Miało aż 2,2 miliona udostępnień.
Do zdjęcia uśmiechali się m.in. Meryl Streep, Bradley Cooper (który akurat je robił), Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey i kawałek twarzy Jareda Leto.
@Jokeer

Nie

Ogólnie na rozdaniu Oscarów dziąło się. Prowadząca zamówiła pizze na gale :-)

Tomek przerażasz mnie :-)

https://www.youtube.com/watch?v=yzkl4-m2PN8

Nazwiska oczywiście, że kojarzę, ale z twarzy bym nie poznał. W sensie gdyby od rozpoznania trzech nazwisk zależał los świata, to niestety, ale przestalibyśmy istnieć :D (trzech, bo Angelinę Jolie bym skumał jeszcze).

Ja tylko Pitta kojarze. No i teraz dopiero zwróciłem uwagę na Larę Croft. Ogólnie nadal nie wiem co jest takiego rewelacyjnego w tym zdjęciu :)

1393832954_pzwht9_600.jpg

Oglądałem jakiś czas temu z żona grawitację i o ile początkowo film dawał rade, to potem by ł na tyle nierealny i jakiś przesadzony, że mnie nie porwał. Krótko 5/10 , a wradiu słyszę , że 7 oskarów... :-)

Nie wiem co was dziwi w 7 oskarach dla Grawitacji-sprawdziliście za co były? Film technicznie był na niebotycznym poziomie i za to posypały się nagrody.

Najlepszy reżyser Alfonso Cuarón

Najlepsza muzyka oryginalna Steven Price

Najlepsze efekty specjalne nominowani Timothy Webber (II), Chris Lawrence (V), David Shirk i Neil Corbould

Najlepsze zdjęcia Emmanuel Lubezk

Najlepszy dźwięk Chris Munro, Christopher Benstead, Niv Adiri, Skip Lievsay

Najlepszy montaż Alfonso Cuarón, Mark Sanger

Najlepszy montaż dźwięku Glenn Freemantle

yagiel nie widziałeś kac vegas, american beauty?:-) myslalem ze meryl kazdy kojarzy,choć fakt zestarzała się...

yagiel nie widziałeś kac vegas, american beauty?:-)

Ja nie oglądałem. Więc Yagiel też ma prawo nie widzieć tych filmów. Poza tym nawet jak ktoś oglądał filmy z tymi aktorami, to przecież nie każdego aktora się zapamiętuje po jednym czy dwóch filmach :).

Nie wiem co was dziwi w 7 oskarach dla Grawitacji-sprawdziliście za co były? Film technicznie był na niebotycznym poziomie i za to posypały się nagrody.

Przecież fabułę ma słabą! Liczą się tylko fabuła i aktorstwo!

A tak serio, to również nie rozumiem tego płaczu.

Ja nie oglądałem. Więc Yagiel też ma prawo nie widzieć tych filmów. Poza tym nawet jak ktoś oglądał filmy z tymi aktorami, to przecież nie każdego aktora się zapamiętuje po jednym czy dwóch filmach :).

ok,po prostu sie zdziwiłem.Myslałem ze Yagiel lubi filmy ergo powinien skojarzyc twarze.Na przykładzie jednego aktora który jest na samym przedzie ;-)

Bradley Cooper:

http://www.filmweb.pl/person/Bradley+Cooper-57074

kac vegas 1,2,3

jestem bogiem

american hustle

poradnik pozytywnego myslenia

druzyna a

nocny pociag z miesem

Jak mialbym strzelac to obejrzał pewnie wiecej niz dwa filmy z nim.Ale może Janusz mnie wyprowadzic z błedu :-)

Kac vegas, Druzyna A i NPZM oglądałem, ale i tak gościa nie skojarzyłem :D no ale ja oglądając Labirynt, który mi się podobał, jakiś miesiąc po seansie w kinie, dowiedziałem się,że główną rolę grał tam Jackman, któego lubię :D No cóż, widocznie mam słabą pamięć do twarzy :)

Ja mam właśnie pamięć do twarzy i mi jest łatwo skojarzyć kto gdzie grał, a już trudniej zapamiętać nazwiska (nie mówię tu o znanych aktorach).

Nie wiem czemu, ale na pierwszy rzut oka, Cooper mi sie skojarzył z aktorem grającym w Millerach, ale po dokładniejszym spojrzeniu, bardzo isę pomyliłem :D

Jak widać bardziej opłaca się zrobić super efektowny film o niczym niż rozbudowany i głęboki film z dobrymi aktorami bez efektów specjalnych.

Leo niestety bez Oscara. Mam nadzieję, że w tym roku dostanie drugą szansę bo to świetny aktor.

Back