Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Wróciłem kilka godzin temu z "Prometheusa" i miałem tu skrobnąć kilka słow o nim. W sumie ciężko coś o nim napisać bez zdradzania fabuły ... Fassbender i Theron są znakomici, scenografia zapiera dech w piersiach, muzyka niestety średnia i mało wpasowująca się w klimat filmu. Ogólnie bardzo dobre kino sc-fi ( mimo kilku naprawdę znaczących dziur w scenariuszu ), ale nie to na co czekałem ( prawie rok ), chociaż już nie wiem czego oczekiwałem ( pewnie czego bym nie otrzymał, to zawsze byłoby za mało ). 6,5/10 z tendencją wzrostową :)

Tylko 6,5? ;/ to pewnie przez te trailery zrobiłem sobie smaka na ten film .Corey i tak proszę nie zdradzaj fabuły ;-) Ostatnio czytałem że to nie jest do konca prequel obcego,zgadza się?argumentowali to dorobieniem 1-3 częsci Star wars .

Jestem naprawdę wybredny jeżeli chodzi o kino, więc to 6,5 ( pewnie dojdzie do 7 ) to u mnie naprawdę dużo. Żadnemu filmowi nigdy nie dałem 10 i na palcach jednej ręki wyliczyłbym te z cyfrą 9, więc nie ma co narzekać :) Poczekaj na film, nie czytaj komentarzy i zobaczysz, na pewno się nie zawiedziesz ( mam nadzieję ). Wg. mnie jest to prequel, chociaż jeszcze można tam wcisnąć ( przed "Alienem" ) na siłę kilka kolejnych historii i dorobić kolejne części, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Jakby kogoś interesowało, a nie miał jeszcze okazji obejrzeć to wyszedł DVDRip Róży Smarzowskiego.

A tu sample Prometeusza nagrany kalkulatorem

http://www61.zippyshare.com/v/63425980/file.html

jak mozna nie obejrzec ani jednego odcinka dragon balla :-)

ale powazniej mimo, ze tasiemiec to spoko. . . mozna powiedziec, ze wrecz kultowe anime

btw. jak ktos szuka fajnego anime, czy tez chcialby sobie cos obejrzec wieczorkiem w dlugi weekend, to polecam elfen lied- poprostu swietne imo :-)

heh kiedyś się tych anime naoglądałem sporo, właśnie złapałem bakcyla po Elfen Lied po którym zbierałem szczękę z podłogi, później było Higurashi, Mnemosyne, Spice and Wolf, Claymore i wiele, wiele innych przez co Elfen Lied już nie robiło na mnie takiego wrażenia, ale jak najbardziej polecam przygodę z co niektórymi anime bo naprawdę warto.

EL byl tez jednym z moich pierwszych :P

moze zostal mi sentyment. . . natomiast manga miala straszną kreske, chociaz mimo to przeczytalem dla zakonczenia i nie zaluje :P

a ogladal ktos moze fate zero? bo kiedych chcialem obejrzec zwlaszcza, ze ogladalem tez fs/n i kinowke z 2gim scenariuszem, ale jakos nigdy mi nie wyszlo

Róża - naprawdę mocne kino, ukazujące powojenną pozbawioną zasad i okrutną rzeczywistość. Niby człowiek uczył się co nieco o tych wydarzeniach, ale oglądając obraz Smarzowskiego nie może uwierzyć w to co widzi. Polski film roku 2011, choć o ten "zaszczytny" tytuł wcale nie jest trudno, ale Smarzowski utwierdza mnie w przekonaniu, że jest obecnie najlepszym polskim reżyserem.
Naprawdę polecam 9/10, całość psuje jedynie końcówka.

moim pierwszym anime byl daimos, wszystkie odcinki chyba widzialem za dzieciaka, yattaman, db, soul hunter,cowboy beebop, ghost in the shell, slayersi, a teraz na axn spin pokazuja ich 4 serie niedawno powstala

ja nie oglądałem dragon bala. Tzn kiedyś próbowałem ale szybko się poddałem. Mega szit jak dla mnie <czeka_teraz_na_ukamieniowanie>

Tygrysia Maska, Yattaman, Tsubasa, Daimos wszystko zjada na śniadanie ten cały DB :D

ja nie oglądałem dragon bala. Tzn kiedyś próbowałem ale szybko się poddałem. Mega szit jak dla mnie <czeka_teraz_na_ukamieniowanie>

Tygrysia Maska, Yattaman, Tsubasa, Daimos wszystko zjada na śniadanie ten cały DB :D

Wiem, że Ameryki nie odkryje i każdy zapewne widział nie raz ten klasyk, ale polecam z całego serca Reservoir Dogs... Regularnie, od 7 lat co rok odświeżam sobie ten film.

na axn spin leca tez rozne anime od ok 23 co dziennie, czasem jak sie wczesniej klade to sobie ogladam xD

Dragon ball to było coś:) seria zajebista,ale też filmy kinowe DB były zajebiste:D:D zobaczyło sie tam to czego nie było w serialu:D. Moge polecić film (nie DB:P) The Raid Redemption 2011

Kto nie oglądał Dragon Balla nie miał dzieciństwa

Ja "Żwirka i muchomorka" , Bolka i Lolka i Reksia męczyłem. DB jakoś nigdy nie był mi po drodze. W Polsce emitowali w latach 1999-2003.Ja jestem z 77' Jak łatwo obliczyć moje dzieciństwo przypadało na inny okres troszeczkę :-)

W sumie ja oglądałem tylko zetkę za małego dzieciaka , miałem wtedy 5 lat , ale coś pamietałem i z 3-4 lata temu postanowiłem pobrać i obejrzeć całe DB ;) Do tej pory niestety nie oglądnąłem całego GT.... Czas to zmienić.

Bolka i Lolka , Reksia to i ja oglądałem , Wilk i Zając dodatkowo. Do tej pory mam to na kasetach video ;)

Oj nadrób to Hubi, ostatnio właśnie wróciłem do obejrzenia GT i radość jakbym to pierwszy raz oglądał.

ale starocie wymieniłeś ;) w sumie to ja z tego za Daimosem średnio przepadam / przepadałem

http://www.filmweb.pl/film/Jack%2C+jakiego+nie+znacie-2010-526732

Dopiero niedawno obejrzałem bo czasu nie było, ale ogólem genialny film. Dużo daje do myślenia, ale to już każdy sam wyciąga wnioski, i genialna rola Pacino.

Jestem po seansie Serbian Film i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jest to dobre kino dla ludzi o mocnych nerwach, a cała ta nagonka na reżysera spowodowana okrutnymi (wręcz chorymi) scenami jakie zawarł w swoim dziele jest nie na miejscu. Mają one całkowicie inny cel niż tanie szokowanie widza i robienie rozgłosu, są środkiem w ukazywaniu beznadziejnego położenia bohatera i metaforą przedstawiającą mentalność społeczeństwa serbskiego. Nadinterpretacja? Być może, ale ja tak odebrałem ten film. Polecam każdemu, komu niestraszna jest tematyka xxx gore i lubuje się w kinie offowym :D

Back