Benzi
BAMMA Heavyweight
sukcesywne znęcanie sie psychiczne musiało sie tak skończyć, coś mi znów kliko w glowie, zero chęci do życia, nic kompletnie mnie nie cieszy, ciągły strach i lęk, jest gorzej niż tragicznie
Nie jestem w temacie, ale sądząc po reakcjach chłopaków, coś było grane ? tak ?na pewno nie cpaj więcej.
Nie oceniam, nie jestem od tego, jedynie mogę powiedzieć że jeśli jechałeś krajówki albo innego śniegu czy wynalazków to ci mogło totalnie wyjebać neuroprzekaźniki, receptory i pętle/układ hormonalny dopaminowy/serotoninowy, OUN popsuty.
To co mogę ci doradzić to koniecznie udaj się do specjalistów od takich problemów.
Pierwszy i najważniejszy krok to kontakt, z psychiatrą lub poradnią leczenia uzależnień. Oni naprawdę wiedzą, jak pomóc w takim wyczerpaniu układu nerwowego. To nie jest kwestia słabej woli, tylko chemii mózgu, którą da się regulować. Póki szukasz pomocy, możesz wspierać swój mózg: postaraj się o regularny sen, nawet jeśli nie przychodzi łatwo. Staraj się jeść zdrowo , skomponować sobie dietę która będzie sprzyjała regeneracji. Unikaj ekranów i taniej dopaminy, które łatwo przeciążają głowę. I pamiętaj, że w każdej chwili możesz zadzwonić na bezpłatną linię wsparcia 116 123, żeby po prostu porozmawiać, nie ma żadnego wstydu szukać pomocy.
Jeśli chodzi o kwestię osób 3 to musisz zrobić gdzieś doraźnie detox od takich osób, czy bodźców, żeby nie przebywać w miejscach i wśród ludzi którzy to wyzwalają. Dać sobie czas zebrać siły by zmierzyć się z tym potem, wypoczętym w miarę możliwości, silniejszym, i zrobić to na własnych warunkach. I znów udać się po pomoc, bo widzę że masz nawroty i to ciężka jazda na tym etapie samemu to ogarnąć.
Co by nie mówili na forum, zdrowie psychiczne jest ważne, każdy zasługuje na drugą szansę jeśli jest normalnym cywilem z problemami, które okazały się subiektywnie większe i cięższe w twoim przypadku, nawet jeśli świadomie czy nie, sobie sami czasem dokopiemy bardziej.

ewentualnie oznacza to że muszę odpisywać debilowi czego wolę unikać tak więc