De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Testy z pobieraniem ilości mleka zakończone pomyślnie.

Mój faworyt to Caffe Latte :cool:

Specyfikacja kaw mlecznych :

• Cafe Latte = 190 ml mleka ( ustawienie pianki "1" bez pianki )
• Cappuccino = 80 ml mleka ( ustawienie pianki na "3" bardzo gęsta )
• Cappuccino+ = 70 ml mleka ( ustawienie pianki na "3" bardzo gęsta )
• Cappuccino Mix = 80 ml mleka ( ustawienie pianki na "3" bardzo gęsta )
• Espresso Macchiato = 20 ml mleka ( ustawienie pianki na "3" bardzo gęsta )
• Flat White = 110 ml mleka ( ustawienie pianki "2" gęsta )
• Latte Macchiato = 135 ml mleka ( ustawienie pianki "2" gęsta )

Jeb*ne psie koncówy zgłaszają w tym gejzerskim temacie posty! Ha tfu na wasze mordy!
:burnit: :mamed:
Ja tu widzę potężna grupę lobbującą DeLonghi, z ramienia Brata Pity

Celem tematu był wybór ekspresu. Został on dokonany, to znaczy, że żaden post po tym nie powien być nazywany spamem :żeco:

89C44475-6FBF-41E1-A08B-AE1CC37A14B8.jpeg

@Rododendron

Leci lajw, w miare poczatek dopiero, ale juz cos ciekawego o Melicie powiedzial, zeby tacke z woda wylewac zanim dojdzie do konca/komunikatu bo jest tak lipnie skonstruowana, ze zaraz nad nia sa przewody, ktore sa dosc drogie i mozna latwo zrobic zacieki itd

Kupiłem melitte trzy tygodnie temu i póki co sprawuje się top :)

no ok ale uwazaj na ta tacke z woda zeby nie zgromadzilo sie w niej za duzo wody, bo on mowil ze taka konstrukcja jest we wszystkich Melittach

wiadomo, niby masz tam czujnik kiedy wylac ta wode z tacki, ale pewnie czujnik jest domyslnie na maxa ustawiony

*inna sprawa ze on ostatnio poleca Melitty sposrod ekspresow, ciekawe czy mu zaczeli placic za to czy on sam tak od siebie

Zrobiłem ankietę w dużej grupie badawczej Włochów - każdy stwierdził, że de longhi to gówno wśród ekspresów do kawy.

Ja tam nie wiem, ale im wierzę

Zrobiłem ankietę w dużej grupie badawczej Włochów - każdy stwierdził, że de longhi to gówno wśród ekspresów do kawy.

Ja tam nie wiem, ale im wierzę
Żona zajmuje się na co dzień reklamacjami i najwięcej się sypią właśnie delongi i ogólnie ich serwis ma w dupie i odrzuca większość reklamacji.

I taką sprawę miała, 2 różnych ludzi z różnych miast reklamowało ten sam model (delongi właśnie ) sklep (euro rtv) pomylił ekspresy i odesłał je odwrotnie, jedni dostali ekspres drugich.
Jedna z tych osób postanowiła dalej walczyć bo się zorientowała (wysłała cały komplet, a dostała bez pojemnika i czegoś tam jeszcze) albo kasa albo swój ekspres. Koniec końców dostała nowy ekspres :awesome:

Żona zajmuje się na co dzień reklamacjami i najwięcej się sypią właśnie delongi i ogólnie ich serwis ma w dupie i odrzuca większość reklamacji.

I taką sprawę miała, 2 różnych ludzi z różnych miast reklamowało ten sam model (delongi właśnie ) sklep (euro rtv) pomylił ekspresy i odesłał je odwrotnie, jedni dostali ekspres drugich.
Jedna z tych osób postanowiła dalej walczyć bo się zorientowała (wysłała cały komplet, a dostała bez pojemnika i czegoś tam jeszcze) albo kasa albo swój ekspres. Koniec końców dostała nowy ekspres :awesome:
Przypadek?

IMG_20231219_212801.jpg

Aha, no to jak chcesz oceny - chujowe. Używaj filiżanek.

Jak dla mnie to ta pierwsza od lewej bo chyba najbardziej rozpromowany design.
A najmniej fajna ta z uchem, bo filiżanka z uchem w szkle termicznym to jakoś tak bije po oczach.

Ta środkowa nie jest termiczna, jest z solidnego szkła Jura, ładnie wygląda i aż za ładnie, bo przypomina kieliszek.

Wszystkie mają po ok. 80 ml pojemności.

Nasypałem tej słabszej blonde do ekspresu jako pierwszą i w porównaniu do wcześniejszego Segafredo w czerwonym opakowaniu to ta kawa Starbucks Blonde Espresso wydaje sie byc troche kwaskowata :jimcarrey:
@respect

411883683_1034023041156755_1421778048007325756_n.jpg

Ty nie masz się czym
zająć? Kogo to obchodzi te głupoty?
Każdy ma przecież inny gust.
Pokój posprzątaj, matce przy garach pomóż, zrób coś.
@Rododendron

Leci lajw, w miare poczatek dopiero, ale juz cos ciekawego o Melicie powiedzial, zeby tacke z woda wylewac zanim dojdzie do konca/komunikatu bo jest tak lipnie skonstruowana, ze zaraz nad nia sa przewody, ktore sa dosc drogie i mozna latwo zrobic zacieki itd

Chuja prawda bo mam bardzo podobny i żadne kable się nie zamaczają a sygnał się włącza zanim się przelewa z tacy.
Kupiłem melitte trzy tygodnie temu i póki co sprawuje się top :)
To samo. Mam od roku, raz poszła na gwarancję ale to z mojej winy, naprawili za darmo całe szczęście.

Kwaskowate kawy to wyższy stopień wtajemniczenia. Ta Blonde to i tak chyba najłagodniejsza z całej serii.

Czekaj, czekaj, to ta medium smakowo będzie jeszcze bardziej kwaskowata od tej ? :wtf2:

Jedna i druga niby 100% arabica, więc kwasowości nie powinno być, tutaj w Blonde słodkie nuty a w Medium czekoladowe nuty.
Mam nadzieje że ta Medium okaże się lepsza smakowo mimo wszystko.

Czekaj, czekaj, to ta medium smakowo będzie jeszcze bardziej kwaskowata od tej ? :wtf2:

Jedna i druga niby 100% arabica, więc kwasowości nie powinno być, tutaj w Blonde słodkie nuty a w Medium czekoladowe nuty.
Mam nadzieje że ta Medium okaże się lepsza smakowo mimo wszystko.
A co to ma za znaczenie, że arabica. Np praktycznie każda arabica z Afryki jest kwaśna. Uwielbiam kawy z Kenii i Etiopii właśnie dzieki ich kwasowości. Ta medium nie pamietam czy będzie bardziej kwaśna, ale na pewno bardziej intensywna w smaku.

Back