De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Dzieki, ale widac nie doczytales, bo tylko kawy rozpuszczalne i mielone.
Widać że sam siebie nie doczytałeś. Przecież pisałeś, że ta Twoja machina obsługuje mieloną i rozpuszczalną. Czyli wszystko się zgadza. Poza tym Prima musi być mielona, bo kto do pracy nosiłby młynek?
Kupuj tą Primę i rób testy. Może to być lepsze od łyskaczy.

Widać że sam siebie nie doczytałeś. Przecież pisałeś, że ta Twoja machina obsługuje mieloną i rozpuszczalną. Czyli wszystko się zgadza. Poza tym Prima musi być mielona, bo kto do pracy nosiłby młynek?
Kupuj tą Primę i rób testy. Może to być lepsze od łyskaczy.

Przecież ja pije ziarnistą :boystop:

Nie wiem czy masz ekspres do kawy więc wytłumaczę :

Przy kawie ziarnistej masz zbiornik o pojemności 300g i mozesz tam wsypać sporo ziaren.
A przy kawie mielonej to niestety więcej zachodu i klikania bo co kawę musisz wsypywać tylko 1 łyżkę kawy ( łyżkę dolaczyli do ekspresu ) więc bez sensu się tak bawić jak można nasypać zbiornik ziaren i się tym nie martwić przy kolejnych kawach.

O co chodzi? Nie chce mi się czytać całego tematu

Czy też Ci w dolnej tacce gromadzi się woda? - myslalem ze jak podstawie kubek przy wlaczaniu/wylaczaniu ekspresu kiedy sie zawsze leje woda czyszczaca ekspres to tam w tacce nie bedzie sie gromadzić nic.

Chciałem coś napisać o tym konkretnym modelu, ale nasz ekspert oczywiście kurwa alfa i omega, król kurwa terapii paprykowej, jebany master of leczenie wrzodów na ławeczce, wie najlepiej i przecież nie będzie słuchał żadnych rad, bo mu w sklepie doradzali siemensa i oszukał jebaniutki przeznaczenie i wziął De longhi.

Kurde... co tydzień żąda odkamieniania :|

I to mimo że nalewam wody z filtra..

Twardość wody na ekspresie ustawioną mam : 4 ( najwyższa, no bo u mnie jest akurat twarda )

@kofi
No to mów ale i tak napisałeś już po fakcie jak kupiłem więc nie zdąrzyłeś, ale jestem ciekaw co tam masz do powiedzenia geniuszu.

Kurde... co tydzień żąda odkamieniania :|

I to mimo że nalewam wody z filtra..

Twardość wody na ekspresie ustawioną mam : 4 ( najwyższa, no bo u mnie jest akurat twarda )

@kofi
No to mów ale i tak napisałeś już po fakcie jak kupiłem więc nie zdąrzyłeś, ale jestem ciekaw co tam masz do powiedzenia geniuszu.
Teraz to spierdalaj.

I pisze się zdążyłeś geniuszu.

Co ty, gruz sypiesz do tego ekspresu?

:damjan:
Ziarna kałowca sraki-luvak jak na Sanok przystało i zalewa wodą z kałuży (stąd kamień)
:tiphatb:

Żeby nie srać w temacie to ja nie mam tego problemu w Phillipsie w ciągu 2 lat chyba tylko raz zawołał o odkamienianie.
Zalewany wodą z dzbanka z filtrem (w ekspresie też filtr wsadzony, wymieniany regularnie)
Ekspres czyszczony regularnie, jednostka zaparzająca, tacka ociekowa i spieniacz.

Dzieki

W takim razie zadzwonie na infolinie by poznac wiecej informacji ^^

Nie myślałeś żeby wystawić in opinię ?

D018B36C-22B8-4FF8-942A-9518758247EB.png

zadzwonilem na infolinie i Pani wszystko objasnila co zrobic

jelsi to co zrobie nadal nie pomoze i za tydzien sie pojawi odkamienianie to mowila zeby zwrocic go na reklamacje

____

a odnośnie tej wody w tacce to mowila ze tak ma być i wystepuje to we wszystkich ekspresach De Longhi
- ale tak tez sadzilem, wiec i u @cRe pewnie tez wystepuje tylko moze mnie źle zrozumiał

Last edited:
zadzwonilem na infolinie i Pani wszystko objasnila co zrobic

jelsi to co zrobie nadal nie pomoze i za tydzien sie pojawi odkamienianie to mowila zeby zwrocic go na reklamacje

____

a odnośnie tej wody w tacce to mowila ze tak ma być i wystepuje to we wszystkich ekspresach De Longhi
- ale tak tez sadzilem, wiec i u @cRe pewnie tez wystepuje tylko moze mnie źle zrozumiał
Teraz na poważnie Ci powiem, miałem Siemensa i też puszczał dużo wody na tackę, teraz mam Jurę i wody jest o 2/3 mniej. Widać, że technologia też robi swoje.

Teraz na poważnie Ci powiem, miałem Siemensa i też puszczał dużo wody na tackę, teraz mam Jurę i wody jest o 2/3 mniej. Widać, że technologia też robi swoje.

Dzieki, no wlasnie w De Longhi tej wody tak dużo nie ma - ale jest.
Wystarczy nie zapomnieć jej wylać przy wysypywaniu fusów i tyle.

G... kupie pasek do mierzenia twardości wody ?
Byłem w 1 aptece i 1 chemicznym sklepie i ani tu ani tu nie mieli..

Dzieki, no wlasnie w De Longhi tej wody tak dużo nie ma - ale jest.
Wystarczy nie zapomnieć jej wylać przy wysypywaniu fusów i tyle.

G... kupie pasek do mierzenia twardości wody ?
Byłem w 1 aptece i 1 chemicznym sklepie i ani tu ani tu nie mieli..
:gdzie:

A takto pewnie w sklepie w którym kupiłeś ekspres. Albo podejdź do jakieś szkoły i poszukaj babki od chemii :lol:

a smak jaki prerefujesz bo chcialbym kupic od razu duza butle zeby nie przeplacac

mysle nad karmelem lub tiramisu albo nie wiem
Możesz kupić zestawy małych buteleczek, smaku konkretnego nie polecę nie wiem co lubisz. Karmel, czekolada, wanilia?

Edit smak ciasteczko czekoladowe sobie przypomniałem
:antonio:

Back