Ciekawe rzeczy.

Pamiętasz Polskę za komuny albo tuż po jej upadku?
Nie pamiętam bo dzieciakiem jeszcze wtedy byłem. Nic to jednak nie zmienia. Polska to trudny kraj do życia, szczególnie dla młodych 20-30latków. Zdaje sobie sprawę że na taki stan rzeczy wpływa mnóstwo mechanizmów ale bycie patriotą graniczy z głupotą.

Są państwa, w których jest większy dobrobyt, ale wbrew Twoim wyobrażeniom dzisiejsza Polska to nie tragedia. Co nie znaczy, że to raj na ziemi. Niestety, ogólna polityka pogarsza ostatnio sytuację życiową Polaków.
Trzeba wierzyć, że Grzegorz Braun nas uratuje :bleed:
Trochę nie zrozumiałeś mojego przekazu. Chodziło o to że w mediach nawijają o tym jak to wysoko Polska jest we wszelakich rankingach, wydobycie srebra, miedzi itp. (do tego posta się odnosiłem) a tak naprawdę nie ma to większego znaczenia dla przeciętnego Polaka ponieważ nie przekłada się to w żaden sposób na jakość życia czy szeroko pojęty dobrobyt szarego Kowalskiego. Jakość życia w Polsce myślę że należy do najniższych w UE.

A co do Konfederacji to zapewne kolejny krzak szarych eminencji którzy mają w posiadaniu Polską politykę.

Trochę nie zrozumiałeś mojego przekazu. Chodziło o to że w mediach nawijają o tym jak to wysoko Polska jest we wszelakich rankingach, wydobycie srebra, miedzi itp. (do tego posta się odnosiłem) a tak naprawdę nie ma to większego znaczenia dla przeciętnego Polaka ponieważ nie przekłada się to w żaden sposób na jakość życia czy szeroko pojęty dobrobyt szarego Kowalskiego. Jakość życia w Polsce myślę że należy do najniższych w UE.

A co do Konfederacji to zapewne kolejny krzak szarych eminencji którzy mają w posiadaniu Polską politykę.
Zaczynaliśmy z bardzo niskiego pułapu. Szwajcarzy jeszcze 200 lat temu byli nędznymi pasterzami. Irlandia 100 lat temu to też była skrajna biedota. Im więcej takich wysokich pozycji w rankingach, tym więcej będzie skapywać zwykłym obywatelom

Tutaj ciekawy długi wywiad o himalaiźmie :boss:
Wojciech Kurtyka: Czego właściwie dokonał Jerzy Kukuczka?

whattt.jpg

Back